Begravelsen til Ruben og Adrian

Ruben og Adrian forlot dinna verda så altfor tidlig 17.04.2010, 18 og 17 år gamle...
♥♥♥♥♥♥

Mange, mange møtte opp i Olivinhallen for å ta et siste farvel med Ruben og Adrian igår, 23.april... Hallen va fullsatt og det blir hevda at heile 1200 møtte opp! Dei va godt likt og hadde mange venner og kjente, dissa karane her...:) Veldig godt å sjå alle som brydde seg og va sammen i saknet.. Blomster og lys va overalt, det va så vakkert der sjøl om det va en idrettshall vi va i.. Minnetalane fra foreldra va så nære og varme, og eg trur ikkje et auge va tørt etterkvart, sjøl om man skulle tru det gikk tomt for tåre etter ei veke med sorg. Seremonien blei åpna med den kjende og kjære sangen "Eg ser" av Bjørn Eidsvåg, som passa utrulig godt inn til korleis vi kjenner livet e for tida.. Ho som sang hadde ei heilt fantastisk nydelig stemme, huska dessverre ikkje heilt ka ho heitte... Fikk gåsehud! Teksten er så vannvittig fin, og eg føle iallefall dissa versa her e så beskrivande for korleis man kan være et godt medmenneske i tunge tider (sjøl om teksten i utgangspunktet e kristen meint, så e det sånn eg tolka den sjøl):


Eg ser at du er trøtt
Men eg kan ikkje gå alle skritta for deg
Du må gå de sjøl
Men eg vil gå de med deg
Eg vil gå de med deg

Eg ser du har det vondt
Men eg kan ikkje gråta alle tårene for deg
Du må gråta de sjøl
Men eg vil gråta med deg
Eg vil gråta med deg

Eg ser du vil gi opp
Men eg kan ikkje leva livet for deg
Du må leva det sjøl
Men eg vil leva med deg
Eg vil leva med deg

Her e en versjon som e framført av Sissel Kyrkjebø som eg synst e veldig vakker:


Va mange som va framme og las fram noken minneord og bar fram blomsterhelsingar. Eg va framme og las opp blomsterhelsinga fra oss søskenbarna på farssida. Såvidt eg huska laud den slik:
"Et hjerte av godhet har slutta å slå. Ruben, vår solstråle, du var en av dei få. Din varme og godhet vil aldri bli gløymt. Innerst i hjertet vi har deg gøymt. Hjertelig helsing Thomas, Therese, Linn Kathrin, Vivian, Marthe, Malene, Morten, Tilde, Oda, Kaia, Andrea og Kristina. Kvil i fred gode, snilde Ruben." Etter en fin tale av en av prestane (ja, der va to..en fra Sion og en fra statskirka, som representerte trossamfunna til henholdsvis Adrians og Rubens familie), vart det spelt litt salma og slikt. Deretter vart minnevideoen eg hadde laga til minne om begge gutane spelt av på storskjerm. Har allerede lagt den ut i forrige innlegg, men passa fint inn i heilheten her å legge den ut en gang til.. Va så vakker låt som akkompagnerte dei flotte bilda: "The Funeral" av The Band of Horses, favorittsangen til Ruben.. Vil alltid tenke på han når eg høyre den fra no av. Va så godt å få laga den til doke..så mange fine bilder og minner å leve vidare på...:)


Mot slutten av seremonien sang ho som sang i starten "Amazing Grace". Skulle så gjerne hatt ho til å synge inn en versjon og legge den ut, men eg får legge ut en versjon eg fant på youtube i staden:


Når seremonien va ferdig fulgte alle sammen gutane til den siste kvile på gravplassen ved St.Jetmundkirka. Va en tunge gåtur, og dei fleste gikk heilt tause..Va et veldig langt gravfølge. Det va en sterk opplevelse å sjå kistene bli senkt ned i jorda, ved sida av kvarandre.. Farfar låg like ved, og han tok nok godt imot dei når dei kom opp til han lørdag.. En del folk kasta blomster ned til kistene, og mange blomster vart lagt ved sida av gravene.. 


Etter gravlegginga vart vi i familien rundt Ruben samla i ungdomshuset på Åheim, der det vart mat og kaffi.. Va utrulig herlig å få samlast på den måten, å kunne prate med kvarandre rundt både det som va skjedd og andre ting. E så godt vi har kvarandre! Etterkvart kom smila og latteren fram òg, og stemninga vart lettare.. Ungane styrte med teater oppe på scena, og hadde ei artig lita framvisning for oss seinare. Eg fikk også spele en sang "Kjem til å sakne deg", som eg skreiv til farfaren min sin begravelse i 2007.. (Du huska den kanskje igjen du, Ruben?) Hadde skreve den litt om sånn den passa til situasjonen.. Va godt å få gjere det for han, sjøl om det føltes uvirkelig og rart å skulle synge den sangen til han... Her e teksten til sangen. (Det e en liten mulighet for at eg legg ut sangen på lydfil når eg har denne klar, men litt usikkert enda..)

Kjem til å sakne deg

Ord blir tomme, kjem til kort

Når skjebnen så brutalt har tatt deg bort

Livet ditt vart så kort

Og vi står igjen med saknet etter deg

Må fortsette med tunge steg ei stund

Det kjennest så tomt her etter du drog din veg


Eg kjem til å sakne deg

eg kjem til å sakne deg

Men dei minna eg har igjen

kan ingen ta fra meg

Eg kjem til å sakne deg

eg kjem til å sakne deg

Eg vonar du har det bra

og seier: Takk for den du var...

 

Et kort, men rikt liv fekk du sjå

før skaparhanda kalla deg til ro

Du skal få kvile no

Eg vonar at du drøymer vel

og at himmelriket vaktar godt di sjel

No seier vi trist farvel

men vi veit vi vil sjåast igjen!


Men vi kjem til å sakne deg

vi kjem til å sakne deg

Men dei minna vi har igjen

vil lyse opp vår veg

Vi kjem til å sakne deg

vi kjem til å sakne deg

Vi vonar du har det bra og seier

Takk for den du var...

 


Her hadde dei laga til et bord med minneord, lys og bilde av Ruben, og ei lysbildeframvisning av han...

 Tusen takk til familien som ville dele timane etter begravelsen med oss.. At vi kunne samlast, dele gode minner og muntre opp kvarandre litt i det heile. Det gjorde så godt å kunne oppleve litt glede i all sorga. Vi vil huske Ruben med et smil no, og e takknemlige for at vi fikk ha han blant oss dei 18 åra han levde:) God som gull heilt til det siste. En godare gut skal man faktisk leite lenge, lenge etter!!

Ruben♥


Et smykke eg har satt ekstra stor pris på å ha dinna veka e ditta.. På det står det Lykke, Glede, Styrke, Godhet og Kjærlighet.. Fine ord som alle beskrive det Ruben gav og representerte♥

Les gjerne meir om både ulykka, minnestunda og begravelsen på lokalavisa Synste Møre sine heimesider her (Syns dei har framstilt det heile på en nær, fin og ryddig måte):
19 kommentarer

HegeKristin

24.apr.2010 kl.21:31

så trist:\

kondolerer!

MayHelenM

24.apr.2010 kl.21:32

jeg kondolerer ! så trist :(

www.mayhelenm.blogg.no -når har du bursdag?
off, kondolerer:(

Renate

24.apr.2010 kl.21:35

Ka var det som gjorde at dei døde?

Stine

24.apr.2010 kl.21:40

kondolerer så mye!:(

~Lena

24.apr.2010 kl.21:40

Huff, veldig tridt når sånt skjer! :/ Kondolerer!

Lise

24.apr.2010 kl.21:41

: (

Julie og Lisa! c:

24.apr.2010 kl.21:50

Utrolig trist og tragisk :(

Kondolerer

Therese

24.apr.2010 kl.21:52

Kondolerer!

Veldig fin minnevideo du har laget.

julie haugland ;*

24.apr.2010 kl.22:00

e det ikkje han andreas som de lagde en sang om? Den der det var i 1988 og din mor fikk en gutt kaldt som munken blandt venner til livet ble brutt, du var bare 16 når live tok slutt bare husk at vi var der til siste minutt. For han var stebroren til min bestekompis <3

og det er syyykt trist :/

Monica B. Vigdal

24.apr.2010 kl.22:06

Huff, ja, var ei nydelig begravelse, noe disse guttene fortjente utrolig mye. Minnevideoen din var så utrolig fin! satt å gråt gjennom hele filmen. Er så utenkelig at de er borte, er så ufattelig trist. De var to gode gledespredere, ble alltid så glad hver gang jeg møtte dem.

Gleder meg til jeg en gang får treffe dem igjen, men frem til den tid må vi ta vare på de fine minnene vi har fått takker være dem <3

Som gamle klassen til Ruben sa i begravelsa:

"Nå trenger ikke vi å være redde for å gå bort når den dagen kommer,

for vi vet at vi kommer til å møte verdens beste gutt på den andre siden.

Der kan vi starte ett nytt og evig liv med deg Ruben, den fineste engelen i himmelen."

Hvil i fred, kjære Ruben og Adrian <3

24.apr.2010 kl.23:50

Det va en veldi fin men tung begravelse.. e gla so mange møtte.. det viste jo kor mange som kjente dei to fantastiske gutane her..
heile oppsette va bra tillaga... og eg må ærli innrømme at Marita har ei fantastisk stemme.. det va utruli nydeli alt.. det gjekk til og med ann å høre ka som blei sagt i lydannlegge for en gangs skyld. (må bare sei takk til broren til marita, sia han redda lyden...)
savne e stort etter dei to gutane.. kondolerer til familie og venner...
kvil i fred Ruben og Adrian, vil alltid huske dere

kathrine

25.apr.2010 kl.00:52

Kondolerer.

Er så trist å lese om denne ulykka..Så flotte gutter!

Stå på videre, man får leve i den tro at himmelen er et godt sted og at vi alle møtes igjen en vakker dag.

Linn Kathrin

25.apr.2010 kl.01:43

Ja, håpe himmelen tar godt vare på dissa to til vi ser dei igjen..Vi skal jo alle dø en dag, men va trist å miste dissa to så fort og brått..:/ Dei døde i bilulykke...huff, e altfor mange slike..:( Man høre om dei i nyhetene stadig vekk, men man ana ikkje kor fælt og grusomt slikt er før man virkelig får merke det i nærmiljøet sjøl..

Ellers får eg seie takk for alle fine kommentara...:)

Kathleen

25.apr.2010 kl.01:47

julie haugland ;*: Kjente ikkje heilt igjen den sangen og historia må eg innrømme.. Men veldig trist..e så altfor tidlig å dø som 16..:(

Jørgen

25.apr.2010 kl.10:57

Marita Bødal heite ho so sang ''Eg ser''

Kathleen

25.apr.2010 kl.15:43

Jørgen: Takk for opplysninga=) Nydelig, nydelig stemme.. Stor takk til ho:)

25.apr.2010 kl.19:55

va ho som sang "amazing grace" på slutten og..

Kathleen

26.apr.2010 kl.00:33

Anonym: Jepp, det skal eg ha skreve;) All ære til ho at ho klarte å synge såpass bra i en begravelse, e sterkt gjort!

Skriv en ny kommentar

hits