Ayaan Hirsi Ali: Mitt største forbilde
Mitt største forbilde i verden e Ayaan Hirsi Ali, ei sterk kvinne som e født i Somalia, men som braut med normene der og flykta til Nederland. Ho har jobba hardt for frigjøring av kvinner, særlig innen den islamske verden etter det. Submission e en kontroversiell kortfilm ho laga i samarbeid med produsenten Theo Van Gogh, som seinere vart drept for medvirkninga i ditta arbeidet. Filmen har skapt furore i mange muslimske miljøer, fordi Ali her tar et kraftig opprør med kvinneundertrykkinga i fundamentalistiske musilimske samfunn. Eg ser voldsomt opp til Ayaan, ho e ei modig dame som har risikert mykje for å få meir rettferdighet i verden.

Intervju i Først og Sist med Fredrik Skavlan om filmen i to dela:
Har tidligare skreve om Ayaan, her: http://changing.blogg.no/1264979521_mi_heltinne.html

LENGE LEVE AYAAN!!♥


2 kommentarer

Dagens Outfit

02.apr.2011 kl.21:26

der har vi noe til felles. hun har inspirert meg så mye og jeg ønsker å hjelpe muslimske kvinner (og menn) som blir tvunget til å leve slik... huff

Kathleen

03.apr.2011 kl.14:06

Dagens Outfit: Utrulig godt å høre det e fleire av oss som støtta og digga den fantastiske kvinna her! En stor inspirasjon:) Ho e utrulig klok og sterk, og sia ho har opplevd så mykje sjøl så kjenne ho det kvinneundertrykkende "regimet" fra innsida. Det e sånne som ho som må til for å kunne endre på det og gjøre verden generelt til et meir likestilt og rettferdig sted, ja, både for kvinner og menn. High Five!

Skriv en ny kommentar

hits