LIVET

DE UTSTØTTE

I dag har vi siste visning av vår sjølvproduserte forestilling DE UTSTØTTE på Bergen Musikkteater!

Hadde ei kjempebra premiére igårkveld, og satsa på full sal og enda bedre forestilling ikveld kl 19.00!

Om du e i nærheten av Ytre Arna Kulturhus i dei tidene e det bare å ta turen;D


Eg spela berta Samantha, eller Sam om du vil.

 En kjekk og artig gjeng det her, sjølv om vi ser litt suspekte ut her...

KON TIKI

Familiebesøk og siste helga i mi kjære leilighet! Eg, Arthur (bror min på 13) og mamma skal snart avgårde på kino og sjå den her, satsa på den e like bra som folk skal ha den til!

LIVETS GANG

Eg fann ei historie og et dikt på facebook som eg fikk lyst til å dele her:

When an old man died in the geriatric ward of a nursing home in an Australian country town, it was believed that he had nothing left of any value. 
Later, when the nurses were going through his meagre possessions, They found this poem. Its quality and content so impressed the staff that copies were made and distributed to every nurse in the hospital.
One nurse took her copy to Melbourne.. The old man's sole bequest to posterity has since appeared in the Christmas editions of magazines around the country and appearing in mags for Mental Health. A slide presentation has also been made based on his simple, but eloquent, poem.
And this old man, with nothing left to give to the world, is now the author of this 'anonymous' poem winging across the Internet.

Cranky Old Man...
What do you see nurses? . . .. . .What do you see?
What are you thinking .. . when you're looking at me?
A cranky old man, . . . . . .not very wise,
Uncertain of habit .. . . . . . . .. with faraway eyes?
Who dribbles his food .. . ... . . and makes no reply.
When you say in a loud voice . .'I do wish you'd try!'
Who seems not to notice . . .the things that you do.
And forever is losing . . . . . .. . . A sock or shoe?
Who, resisting or not . . . ... lets you do as you will,
With bathing and feeding . . . .The long day to fill?
Is that what you're thinking?. .Is that what you see?
Then open your eyes, nurse .you're not looking at me.
I'll tell you who I am . . . . .. As I sit here so still,
As I do at your bidding, .. . . . as I eat at your will.
I'm a small child of Ten . .with a father and mother,
Brothers and sisters .. . . .. . who love one another
A young boy of Sixteen . . . .. with wings on his feet
Dreaming that soon now . . .. . . a lover he'll meet.
A groom soon at Twenty . . . ..my heart gives a leap.
Remembering, the vows .. .. .that I promised to keep.
At Twenty-Five, now . . . . .I have young of my own.
Who need me to guide . . . And a secure happy home.
A man of Thirty . .. . . . . My young now grown fast,
Bound to each other . . .. With ties that should last.
At Forty, my young sons .. .have grown and are gone,
But my woman is beside me . . to see I don't mourn.
At Fifty, once more, .. ...Babies play 'round my knee,
Again, we know children . . . . My loved one and me.
Dark days are upon me . . . . My wife is now dead.
I look at the future ... . . . . I shudder with dread.
For my young are all rearing .. . . young of their own.
And I think of the years . . . And the love that I've known.
I'm now an old man . . . . . . .. and nature is cruel.
It's jest to make old age . . . . . . . look like a fool.
The body, it crumbles .. .. . grace and vigour, depart.
There is now a stone . . . where I once had a heart.
But inside this old carcass . A young man still dwells,
And now and again . . . . . my battered heart swells
I remember the joys . . . . .. . I remember the pain.
And I'm loving and living . . . . . . . life over again.
I think of the years, all too few . . .. gone too fast.
And accept the stark fact . . . that nothing can last.
So open your eyes, people .. . . . .. . . open and see.
Not a cranky old man .
Look closer . . . . see .. .. . .. .... . ME.

Remember this poem when you next meet an older person who you might brush aside without looking at the young soul withinwe will all, one day, be there, too.

 

Er visst i det poetiske og filosofiske hjørnet i kveld.

SALLY

Katten vår Sally måtte avlivast i dag, etter ei periode med kreft i tillegg til at ho var mett av dage... 16 år er temmelig mykje i katteår når ein reknar på det!! Ho var ein glad, kosete, matgal(!) og truleg lykkeleg katt heilt til det siste, og eg kjem til å sakne ho utruleg masse. Ho var mykje meir enn ein katt for meg, og vi har hatt mange djupe samtalar eg og ho opp igjennom åra;) Ho har vore som ei god venninde eg har kunne sagt alt til, og som berre har gitt meg god kos tilbake. 


Hadde det vore mulig hadde eg hatt ho heilt til eg sjølv er "mett av dage", men slikt går sjølvsagt ikkje. Eg har hatt ho heilt sidan eg var 10 år, og eg huskar enda den første tida, kor kjekt det var å ha Sally-kattungen springande rundtomkring. Oppigjennom åra har det alltid vore kjekt å komme til Åheim og treffe Sally igjen, ho har alltid mjaua meg velkommen heim. Det er rart å tenkje på at ho ikkje lengre er der, og at neste gong eg kjem heim er der berre ein liten gravstein ein stad i hagen istaden:/

Systrene mine ville veldig gjerne ha seg ein ny pus, noko eg er veldig innstilt på òg, katteglad som eg er=) Tap av eit kjæledyr kan jo virke ein smule banalt og "barnslig" å sørge over for nokre, men eit kjæledyr ein har hatt så lenge knyttar ein så sterke bånd til at det er umulig å ikkje bli trist når dei døyr eller forsvinn. Eg har vore nokså sentimental av meg dei siste døgna pga dette (som nevnt i forrige innlegg), og kjenner det var igrunn veldig greit å komme seg til Bergen istaden for å vere heime når pappa og systrene kom frå dyrlegen! Systrene mine insisterte på å vere med til dyrlegen for å vere med Sally til det siste, og eg syns dei er veldig tapre. Veit ikkje om eg hadde klart det! ...Det her innlegget vart lengre enn planlagt, men sånn er det når eg tyt i veg om emosjonelle ting. Uansett; eg kjem til å sakne Sally masse, men livet går vidare og eg er glad vi fikk ha ho hos oss såpass lenge! Om der finst ein kattehimmel, eller ein himmel der alle gode ting kjem, så er ho nok der;) God natt, gode Sally-pusen vår og takk for alle dei fine stundene vi hadde ilag ♥ 

 ♥

TANTE BRUUN

Til doke som tilfeldigvis skal besøke Ålesund en dag har eg følgande tips: Stikk innom Tante Bruuns café på Ålesund Storsenter. Eg og venninda mi Terese var innom der for første gang forrige veke og vart veldig positivt overraska! Det e søren meg den kosligaste og finaste caféen eg har vore innom, ihvertfall den triveligaste som fins i Ålesund. Dei serverte nydelig mat og drikke, og hadde et meget imøtekommande og hyggelig personale:) Ein liten bakgård har dei òg. Det som er ekstra kult med caféen er den gjennomførte stilen, og det er også mulig å kjøpe med seg ein del av tinga sidan Tante Bruun i utgangspunktet er ein nips-butikk med mange fine og nostalgiske gjenstandar! Me like a lot. A whole lot.

Sidan eg ikkje er av typen som likar å knipse bilete av folk eg ikkje kjenner som skal slappe av med ein kaffi i ro og mak tok eg berre nokre få "stemnings-bilete", og dei viser ikkje på langt nær kor fint der egentlig er, men her er iallfall nokre små smakebetar av plassen, og maten;)

Terese koser seg med ein kopp svart lykke, som ho sei;)

Min lunsj-meny: kyllingsalat og ferskpressa appelsinjuiceTerese sin cæsarsalat

GOD SOMMAR!

Er vel på sin plass at eg ynskjer alle som måtte stikke innom her ein riktig god sommar!! Eg kom meg opp til mine kjære på Søre Sunnmøre igårkveld med båten, og idag skin sola her på Åheim:) Sitter ute og solar meg på verandaen for øyeblikket, men mon tru om eg må trå til og luke litt bed etterpå..sånn for å gjere meg sjølv nyttig mens eg er heime liksom. Men blir jo brun av slikt òg;) Får slenge med nokre bilete frå utsikta vår, sjøl om dei vart tatt ifjor sommar og noken er frå utpå kvelden. Elskar å komme heim til det rolege livet mellom fjord og fjell her oppe, så skal nyte Sunnmøte så godt eg kan desse vekene eg er her! Håper alle sammen har ein fine start på sommaren=)

Kramkos från en blid tjei
Verdas finaste Sally-pus!! ♥

Og mine finfine systre ♥♥

LØVENES KONGE

No skal eg straks avgårde til Ytre Arna og Bergen Musikkteater. I kveld har vi nemleg andre framvisning av Løvenes Konge! Søndagen hadde vi premiére, og det gjekk kjempebra=D Stolt av å være instruktøren til den gjengen her, mange flotte talent i den gjengen skal eg fortelle;) Så om noken er interesserte i å komme og bor i Bergensområdet så spelar vi ikveld frå 19.00 og på søndag frå 16.00!

HAKUNA MATATA!Bilete tatt under generalprøva søndag, ikkje alle har fullt kostyme enda. Søte som berre rakkaren!

BACK FROM BERLIN

Da e eg tilbake fra Berlin, og eg har hatt en finfin studietur=D

Derav 0 "bløggjing" den siste veka, det har eg rett og slett ikkje hatt tid til!

Har lagt nærmast i koma etter eg kom heim for noken tima sidan, no e det ekstrem oppussing på gang! ...på TV altså.SISTE INNSPURT

I morga på denne tida er eg i både lykke- og anna rus! Da er det nemleg eksamensfest, og det er ein fest eg håper eg klarer å gjere meg fortjent til. Nett no er oppgåva langt frå ferdig, faktisk har eg ikkje mindre enn 1000 ord for mykje. Så her er det full fres til morgongry skal eg bli ferdig. Eg skal til helvete og deretter til himmelen for så å gjenoppstå frå redbullrusen sånn cirka 18.00 imorga, etter ein heftig powernap grunna minimalt med søvn dei siste dagane. Så er det PARTAY med mastergjengen, og hutteti-tei så eg gler meg til det!=D

I´ll be back. Med løfta hovud forhåpentlegvis.

MAI OG EKSAMENSTID

 

Mai er kanskje min favorittmånad, hadde det ikkje vore for at eg alltid har eksamen og slikt då...sukk. Eksamenarbeid og finevær går ikkje akkurat hand i hand. Kjipt å sitje inne på ein lesesal medan ein ser den blå himmelen lokke på ein i refleksjonen frå vindauga i nabogarden. Vil heller sitje ute og lukte på nyklipt gras, blomster og solsteik, medan fuglane kvitrar og byggjer reir, alt dette på trass av pollenallergien. Alt anna enn eksamensarbeid! Sånn ca ser det ut når eg sit på lesesalen↓; tankane vandrar ofte til andre plassar enn dramarelevante nettsider (som f.eks. hit). Drama er riktignok kjempeinteressant og viktig -ikkje misforstå mi genuine interesse for faget- men når det kjem til ting eg MÅ gjere (som f.eks. eksamen) så vil eg helst gjere alt muleg anna. Trur det er fleire enn meg som har det slik..?

 

TRIST NYHET

Vart veldig trist når eg fekk vete at Alexander Dale Oen var gått bort. Så utruleg meiningslaust og trist.. Vi har ikkje berre mista ein av våre største idrettsutøvarar, men også ein fantastisk, varmhjerta og flott ung mann som ikkje minst var eit godt førebilete for andre!Kvil i fred Alexander, du vil ikkje bli gløymd <3

BUNADMeg i bunaden min i dag! Var i konfirmasjon til søskenbarnet mitt, og no sit eg sleten i sofaen hos "vertsfamilien" i Florø. Skal sove hos tante og søskenbarn til eg tar båten til Bergen i morga. Vi har hatt ein kjekk dag med strålande sol og heidundrande masse god mat! Heilt stappa. Forresten heilt forelska i Instagram-appen, som eg omsider makka meg til å ta i bruk, -eg òg;) Så det kjem muligens til å gå i instagram framover...berre ein advarsel.

OBAMA MY MANFLOWERY


Eit happy-clappy-bilde av meg og mitt freshe nye iphone-deksel frå Accessorize! Samt ein ny og matchande genser frå H&M, elskar fargen=)

Ønska alle sammen en god og produktiv dag;) Her blir det lesing til eksamen og øving med ukuleleorkesteret seinare!

OPPGRADERT GEOGRAFIKUNNSKAP

Gosh, eg vart så dautrøytt under forelesninga i dag at eg sneik meg inn på aftenposten for å våkne litt. Der fann eg ein meget artig "quiz", der ein kan teste geografikunnskapane sine på diverse kart! Føle meg faktisk hakket smartare -geografisk sett- berre etter nokre få runder;) Prøv ut sjølv!:

FUGL I BURKjenner meg litt slik i dag. Kanskje eg ikkje er like søt som denne spurven her, men er cirka like stuck. Har lyst å gjere andre ting enn å sitte på masterlesesalen på lærarhøgskulen og forberede meg på 20 minutts foredrag i morga tidleg...Har heller lyst å gjere kjekke og aktive ting som å gå turar, danse, synge eller spele ukulele. Men eg er reint nøydd å ha baken godt plassert på stolen inntil skrivepulten, elles blir det temmeleg pinlegt å forelese imorgon. Eg er stressa. Ikkje min kopp te, dette her. Her går det i redbull for å halde hjernecellene vakne.

Vel, no fekk eg alt til å høyre fælt og kjedeleg ut her.. Det er faktisk litt interessant det vi skal forelese om tross alt, drama er jo kjekt og himla viktig! Biletet er ikkje heilt tilfeldig heller: Eg skal forelese med utgangspunkt i eit dramaforløp eg har vært med på å lage og gjennomført som heite "Fugl i bur", og fokusere på korleis man kan engasjere og få med seg elevane aktivt gjennom dramarbeid. Noko som er veldig kjekt og spennande, synst eg. Elles hadde eg nok ikkje studert master i dramapedagogikk.

På tide å stikke nasa ned i power-pointen igjen. De får ha ein fine dag de som kan! I morga skal eg feire med challabais på kvelden, for då har vi påskeferie =D 

Andre fine fuglebilete som skal pryde power-pointen. Eg er avhengig av slike estetiske krumspring;)

GRAVIDITET OG POLITIKK

Nei, eg er for all del (takk-og-lov) IKKJE gravid (det skulle tatt seg fint ut, haha!). Men eg måtte berre poste dette fengande innlegget her, som handler om graviditet i ein meir politisk og kvinnesaks-messig sammenheng. Det er henta frå ein amerikansk blogg, og er retta mot GOP (Republikanerane, "General Office in Parliament" trur eg forkortelsen står for ) i eit forsøk på å få litt vett inni dei trangsynte skallane til enkelte konservative sjeler, samt snu den "kvinnefiendtlege trenden" som råder i enkelte kretser. Her er innlegget, deretter syns eg eine kommentaren var såpass bra i seg sjølv at eg måtte poste den òg. Enjoy!

Dear GOP: You do know how pregnancy works, right?

I have been pregnant four times. These pregnancies led to the following four results, in this order: abortion, baby, miscarriage, baby. These pregnancies occurred over a span of many years, across two continents, and in three different homes. There were at least seven different health care professionals involved, my hair styles varied widely, as did my levels of nausea. The only constant, in all four cases, other than me, was the presence of a penis.

It happened to be the penis I eventually married, but regardless, that is how pregnancy works. No matter who you are, no matter your sexuality, ability to reproduce, or family make-up, if there are children in your life, at some point along the way, there was a penis involved.

I mention this only because it seems the GOP may have forgotten.

Because as we trundle along, shaming women for having any kind of sex, ever, that is not entirely focused on producing babies ? even if we are married, even if it wasn?t so much ?sex? as ?rape,? even if having a baby would threaten our health and thus the well-being of the children we already have ? we are completely and utterly ignoring the fact that the single, solitary way for humans to reproduce is for sperm to meet egg. And sperm, you may recall, come from penises. Which are attached to men.

If women are having too much sex, so are men. If women are producing babies, so are men. If women are making irresponsible reproductive choices with which they want to burden ?the American people? ? so.are.men.

Birth control, abortions, prenatal care, postpartum care, child care ? whatever we may think, whatever we may have been told ? are not women?s issues. THEY ARE HUMAN ISSUES.

There is a purely incandescent rage that comes over me now on a nearly daily basis over the blatant dehumanization of women that is currently sweeping the nation. It is exhausting. It is heart breaking. It is spirit crushing. And there?s nothing to be done but to continue to feel it, because I refuse to stop fighting for my right, my daughter?s right, my mother?s right, my sister?s right ? the inalienable right of all women everywhere ? to human dignity.

But every once and a while, a particularly galling aspect of the GOP?s War on Women floats to the top of the filth, and I am gobsmacked anew. And today it is as simple as this: Women do not reproduce on their own. If the Republican Party is so anxious to control women?s sexuality (and it clearly is), it had better start shaming men, too.

That is, unless its representatives are willing to argue that men are constitutionally incapable of not sticking their junk into the nearest available lady bits, and we gals have all the power. I, for one, have too much respect for men to buy that.

Angela  (comment):

So, when a man ejaculates, that is the last step he is attached to the making of a baby; if he is a decent man, he?ll talk with the woman and let her know whether he plans to help raise a baby, and what part financially and emotionally he?s willing to pay, but he has no right to decide whether or not there is an abortion- he is a consultant.

Why?

Men do not have to bear the burden of child birth, or the burden of carrying a child to term. There is a huge tax on a woman?s body for those two things; a woman?s physical and mental health are at extreme risk all throughout the process. Even if the pregancy is carried to term and the child removed from the equation (though letting a child go to adoption is made especially hard by pregnancy hormones, and so it is extremely emotionally exhausting), a woman who has been pregnant is irriversably changed. Having given birth changes the body significantly. You body is more likely to reject your own TEETH after birth! Not to mention that the US has the highest post-partem mother mortality rates.

But after the birth of a child, the man who created the child is in no way changed, if he decides to be absent from the process.

No person should be able to burden another with unwanted emotional and physical stress.

WORD!

HALVORSEN- MIN HELT

Ja, og det står eg fast ved, uansett kva andre måtte meine. Kristin Halvorsen er, og vil alltid vere, min helt innen politikken. Ho er fantastisk. Fekk nesten litt tårer i augekroken når ho holdt avskjedstale som SV-leiar i dag eg. Ho er eit flott forbilde og ei knakandes bra dame! Det er mi meining:) Takk for alt det gode du har stått for og tilført politikken gjennom tida som SV-leiar, Kristin! Og keep up the good work, eg heia på deg;)Tommel opp!

FILOSOFISK


Blir litt i det filosofiske hjørnet når eg er i feriemodus...no nærmar det seg i tillegg natta, og da blir eg gjerne ekstra tankefull. Undrar meg om kva merkelige saker eg kjem til å drøyme om i natt...og kvifor vil eg drøyme om nettopp det? Kvifor drøymer vi i det heile teke? Akk. Så har vi universet da. Nei, det er det best å ikkje begynne å tenke på, da blir eg heilt surrete i hovudet. Men fint er det. Universet altså. Ganske magisk. Vel, uansett ynskjer eg alle ei riktig god natt;)(Bildet øverst fann eg forresten på iphonen, frå "pimp-my-screen"-greier, om de skulle lure. Og det andre er...jepp: frå 2008(!) Men passa likevel fint sia eg såg så filosofisk ut...)

VINTERFERIE

Da drar eg heim til Sunnmøre ei vekes tid, har fri frå skulen heile neste veke! Satsa på å få stått på slalom én gang i det minste, det er eit av hovedmåla;) Gler meg! ...Ser ikkje akkurat sånn her ut i skrivande stund, er nemleg ganske sleten etter gårsdagens huhei med bestevenninda Elin Sofye ♥ Men det bildet her får duge, for er i det minste ganske happy! (trass bakfylla..)

BLASFEMISK, WHO?!

Eg kokar over når eg les slike hårreisande, vannvittige saker fra vår galne, galne verd: 

 •  

  Den saudiske geistlige Sjeikh Nasser al-Omar siterte Koranen på saudisk TV. Samtidig som han gråt, forlangte han dødsstraff for Hamza Kashgari.

Tvitret - risikerer dødsstraff

En 23 år gammel saudisk journalist står i fare for å bli henrettet etter at han lørdag sendte ut en Twitter-melding der han fortalte at han tvilte på budskapet til religionsstifteren Muhammed.

 

 

- Jeg har elsket sider ved deg, og jeg har hatet sider ved deg, og det er mye jeg ikke forstår av deg. Jeg vil ikke be for deg.

Slik lød meldingen som den 23 år gamle saudiske journalisten Hamza Kashgari sendte ut for en drøy uke siden på nettstedet Twitter. At Kashgari uttalte at han tvilte på Muhammeds budskap førte til en rekke dødstrusler. Saudiske geistlige fordømte Twitter-meldingen som blasfemisk.

Protester

I dagene etter at Twitter-meldingen ble sendt ut, følte Kashgari seg så truet at han flyktet til Malaysia. I går sendte malaysiske myndigheter Kashgari tilbake til Saudi-Arabia. Amnesty International er blant dem som har protestert mot tilbakesendingen. Kashgari står i fare for å bli henrettet hvis han dømmes for frafall fra islam i Saudi-Arabia, mener menneskerettighetsorganisasjonen.

 

Hamza Kashgaris venner støtter ham på Youtube.

 

Hamza Kashgaris venner støtter ham på Youtube.

Twitter-meldingen ble sendt ut av Kashgari i forbindelse med markeringen av religionsstifteren Muhammeds fødselsdag for en drøy uke siden. Ifølge BBCs asiatiske tjeneste skal han ha fått ikke mindre enn 30 000 svar på meldingen, hvorav en del truet med å ta livet av ham. Selv om Kashgari slettet meldingen og ba om unnskyldning, fortsatte truslene å komme inn. Det var da han bestemte seg for å flykte til Malaysia.

Arrestert og utlevert

I det øyeblikk Kashgari landet i Malaysia torsdag i forrige uke, ble han arrestert av myndighetene der.

Advokaten hans forsøkte å hindre tilbakesendingen til hjemlandet, men til ingen nytte.

- Slik anklagene er i denne saken, er det opp til Saudi-Arabia å avgjøre dem, sa Malaysias innenriksminister i en uttalelse samtidig som utleveringen ble effektuert. Det er uklart hva Kashgari vil bli anklaget for når han kommer tilbake til hjemlandet. Blir han anklaget og deretter dømt for blasfemi av islam og for å ha fornærmet Muhammed, er straffen vanligvis døden.

 

....

....

...!!!????!!!!!???!!!

FYSJ!! Eg er sjokka og rysta, sjølv om eg kanskje er vant med slike galskapar frå den delen av verda (no offense, eller jo! OFFENCE!) etterkvart.. Måtte få ut litt av frustrasjonen på facebook såklart, der eg blant anna skreiv:

 

BLASFEMI! Berre man ytra den minste form for personlige tvil ifht religionen sin, då e man plutselig blasfemisk og fortjenar dødsstraff? Men når dei saudiske sjeikane tek på seg dommarkappa, leikar gud og delar ut dødsstraff i hytt og pine er dette berre "slik det er".. Ken e mest blasfemisk og grotesk her?! Og kor e menneskerettighetane i det heile? Hadde domstolane der fokusert meir på desse og den sunne fornufta istaden! Utan å la maktsjuke, galne, trangsynte gubbar få regjere ved å spre frykt, undertrykke, true folk til taushet og utøve maktmisbruk i "guds navn". FY, eg blir så provosert!

Sukk. 

(Beklager dårlig redigering av innlegget, men akkurat det gir eg en god blanke i no... Blogg.no sin feil òg.)

HURRA FOR MAMMA!
Gratulerer så masse med morsdagen i dag mams! Håper den blir fin og at forma er stigande;) Synd eg ikkje er heime på Sunnmøre og kan diske opp med kake og anna stas, men forsto det sånn at du likte gåva i kortet eg sendte oppover! (Unicef-gåve, mamma er glad i humanitære tiltak så det passa flott;D)

Elskar desse gamle bileta av meg og mamma! Blir skikkelig nostalgisk og vil tilbake til det gode, gamle 80-talet =)

Glad i deg mamma ♥

BESTÅTT!

Hadde siste forestilling/eksamensvisning av monologprosjektet vårt "ELLE" idag, noke som gjekk veldig bra! Eg er ganske letta, for hadde jo mildt sagt ein del nervar og var redd eg skulle gløyme ut alt eg skulle seie og synge undervegs, men heldigvis sat stoffet godt nok! Til og med samtalen med sensorane -på engelsk!- i etterkant gjekk over forventingane, og eksamenen er herved bestått, hurra!! Vakna nett frå ein powernap, kjenner eg har brukt mykje krefter i dag! På tide å hive seg rundt, for nu blir det eksamensfest i lag med den herlege master-gjengen=D ♥


Ønsker alle ein herleg kveld og ei flott helg!

ELLE, C´EST MOI

 I kveld hadde eg og Aleksander (min samarbeidspartnar frå master i musikkped) premiére på vår fleirstemmige monolog "ELLE"! Hohoi, det var ganske artigt, og fekk mange gode tilbakemeldingar etterpå=D Fantastisk publikum! Eg veit ikkje alt vart perfekt, for det vart grådig mykje improvisasjon undervegs grunna at ikkje alt gjekk som planlagt, hehe..men alt i alt gikk det faktisk ganske bra! Eg skal spele fyllesjuk og provosert ELLE-journalist som -kort fortalt- skal halde ein slags forsvarstale for den feminismen som blir fronta gjennom slike glossy kvinnemagasin..Om eg lukkast eller ikkje, det får vi sikkert høyre av sensorane i morgon! Rykta tilsei dei skulle vere ganske kritiske av seg, så eg er ikkje akkurat totalavslappa her eg sit. Skal likevel tenke positivt, gjere mitt aller beste og forsvare meg med nebb og klør dersom sensorane er krasse! Gler meg til vi er ferdige og kan puste ut og feire oss sjølv med storstilt eksamensfest=D

Og ja; her e bildet vi brukte til å lage plakat ut av, som heng på døra til forestillingslokalet! oh yeah, eg kan vere temperamentsfull av meg, indeed!:

ARTISTIC...

Leika kunstnar liksom. Ikveld var eg og spelte med Ukuleleorkesteret på et 40årslag i Gamle Bergen, kjempegøy og fikk mange gode og konstruktive tilbakemeldingar:) Så ikkje heilt rart eg er i det kreative hjørnet i dei små nattetimane egentlig. Lik gjerne "Ukuleleorkesteret" på fjesboka,sånn btw;)

SYSTRENE MINE PÅ NRK SUPER STRAKS!

Følg med, følg med!! I kveld kl. 18.25 (dvs no straks!) kjem innslaget om systrene mine, Kristina og Andrea, på NRK igjen! Det viser korleis vi vanylvingar feirar nyttår, eller vel...korleis ungane feirar! Vaksenfeiringa trur eg ikkje egnar seg på barne-tv akkurat;) Opptaket er frå i forfjor nyttårsafta, altså i 2009, og systene mine var 6 år og kjempeskjønne♥ (Det er dei sjølvagt fortsatt) Her fylgjer kameraet dei når dei går nyttårsbukk rundtom i Åheimsbygda, utkledde som artige klovnar=) Gler meg til imorga, då er det "same procedure as every year", og nyttårsbukk for både store og små igjen...=DStolte storesyste;)

iFREAK

Tenkte eg skulle prøve å poste eit innlegg frå min nye iPhone 4S, som eg allereie er ganske glad i! No har eg både iMacBook, iPhone og neimen fekk eg ikkje iPad 2 til jul òg;) Ein liten apple-nerd etterkvart, det er nesten som ein slags religion! Sånn er det når ein blir godt vant med gode produkt.. I går sat eg i fleire timar heilt paralysert og spelte EarlyBird på iPaden, lenge sidan eg har vore noken spelentusiast men da vart eg visst hekta.. Artigt!

FURRY


Investerte i ei (falsk)pelslue for litt sida, den skal brukast når eg skal ut i stormen og vil beskytte øyrene mine! Føle meg litt russisk i den her, men det er berre stiligt. Frå Indiska den her.

Ja, og god jul forresten! Er lite innpå, har vore opptatt med å daffe heime og henge med brødre og kusine og resten av folket her heime! Og sysle med den nye iPaden og iPhonen min...Oh happy day=)

BURSDAG OG CUPGULL

I dag har eg hatt bursdag og no er eg herved 26 år! Festen igår var veldig artig, og dermed har forma vore litt meir sleten i dag. Men skal sei det var kjekt å få med seg at Ålesund stakk av med cupfinaleseieren! Har familiemedlemma og vennar som opplevde magien på Ullevål i dag, misunnelig der. Var sikkert fantastisk=D

Eg har som vanleg ingen ferske bilete fra verken festen min eller cupfinala (som eg da heller ikkje var på), men eg legg likevel ut nokre bilete frå august i år, da eg var på Color Line Stadion og såg ÅFK vinne over eit hollandsk lag (eg ikkje hugsa namnet på, heh) i Europaligaen! Yey...det er liksom det eg orkar å poste her i dag, det er trass alt bursdagen min og eg har meir enn nok med å svare på gratulasjonsmeldingar via sms eller fjesboka;) Hejdå! 

Stormen, ÅFKs supporterklubb! Dei er nok høg på lykkerus no=)

Sunnmørshallen og Ålesund i bakgrunnen, utsikt frå Color Line Stadion

To kjekke gutar, godt fornøgde med ÅFK-seier=) (Arthur, bror min, til venstre)

HURRA FOR MEGI morga (på sjølvaste cupfinale-dagen) har eg bursdag folkens! Det vil sei at når klokka bikkar midnatt så er eg formelt sett 26 år!! Yeiks. Og sjølv om eg egentlig ikkje har så lyst å bli særlig eldre no så må eg likevel utnytte anledninga og feire meg sjølv og mitt fantastiske liv;D I lag med enda meir fantastiske venna og kjære♥ No gjenstår kun noken få småting i førebuinga her, så hoppar eg i dusjen og gjer meg klar til en heidundrande fest her i leiligheta! Kleskoda (ja, for ein gongs skuld har eg ei slags kleskode på festen min) er FEELGOOD og FARGERIKT, så berre det lova bra, hehe. Yey, gler meg =D

Ha ein sprudlande lørdag!

PS: Legge ved ein haug sprudlande og varierte bilete av det vordande bursdags"barnet", samt den mest sprudlande og stilige rumpevrikke-låta eg veit om no, ENJOY! (Ja, i dag/ i morgon tillet eg meg å vere sjukt sjølopptatt, hehe)

Meg, meg, meg, meg, meg, meg, meg, meg...Oh yeah.

I heart this city

Har besøk av godeste Lana i dag, vi har nett ete middag og no sit vi godt planta i sofaen! Vi har mimra litt tilbake til varmare dagar, då ein framleis kunne gå lettare kledd;) Her er nokre kjekke minne frå to byturar vi hadde i sommar:

For halvanna år sidan...

..mista vi to flotte guta i ei tragisk og brutal ulykke. Ruben og Adrian, doke vil alltid være i hjerta våre♥

Pappa 50 år!!


Tenk at det bildet her er heile 20 år gammalt no! Og min godaste far er blitt 50 år! Jøye meg...!

GRATULERER SÅ MYKJE MED DEN STORE DAGEN I DAG, PAPPA! ♥
Kjempeglad i deg! Vi hadde ei knakande kjekke feiring med over 80 venna og slektninga på laurdag, så dagen i dag blir feira i ganske rolige former i forhold;) Eg er heime på haustferie, så det passa ganske fint! Framleis sleten etter laurdagen;P

Japansk spisshund

Eg har lenge sagt at når eg blir "stor" og får meg eigen plass å bu, så skal eg ha meg både hund og katt! Katt e sjølvsagt, det ligg jo så godt som i navnet mitt, men eg SKAL ha ein hund også når det passa seg. Og da skal eg ha ein sånn supersøt, nydelig snøkvit Japansk Spisshund! Slik som familien til onkelen min og naboane på Åheim har;)Gypsy (stor) og Tinka i fjor, når Tinka va liten kvalpunge. Så skjønne! Kristina, systra mi på snart ni år, er såklart også kjempeherleg ♥

↑Her er bilete av Tinka frå sommaren i år, nydelige!


Og her var Gypsy og tante Kari på besøk på verandaen vår en gang i sommarferien =)Eg knipsa i vei, men Gypsy var visst veldig mediesky, skjønningen!

Sprer ordet!

Eg må dele nokre innlegg Pia (piahysj.com) har skrive. Et utruleg viktig tema å belyse. Oppfordrar alle til å spre ordet:

STOP SLUT-SHAMING

by Pia Hysj

Norge ligger så jævlig langt bak når det gjelder visse ting. Akkurat nå tenker jeg spesifikt på alle voldtektene som det til stadighet skribles om i avisene, og de følgende prangende avisartiklene skrevet av noen grønnsaker av noen mennesker. Mennesker som legger ut om hvordan jenter selv skal forhindre voldtekt. Voldtekt er omtrent den eneste forbrytelsen der folk bruker nevneverdig mye tid på å skyve ansvaret over på offeret. Det er sjeldent vi skylder på offeret for ran (han skulle ikke ha viftet så mye med den lommeboka) eller offeret for mord (hun skulle ikke skreket så fælt og slått på den måten). Når skal folk fatte at ansvaret for et overgrep ligger hos overgriper, og at jo mer vi f. eks ber jenter ta ansvar for å ikke bli voldtatt, jo mer unnskylder vi voldtektsforbrytere?

I tillegg kan folk kanskje tenke en smule mer på alle ofrene som får et knivstikk i magen og føler seg beskyldt og tråkket på hver gang en eldre kvinnelig lærer eller en purung journalist drodler i vei om hvordan jenter virkelig kan forebygge voldtekt helt på egenhånd! Hvis de gjør det godt nok vil de være trygge. Så alle de som har blitt voldtatt og herpa for livet kunne ha unngått det ved å forebygge selv? Det er således til en viss grad snakk om delt skyld. At folk ikke ser at å fokusere på den måten er usunt, har uheldige konsekvenser når det kommer til holdninger blant både allmennhet og overgripere, og skader jentene, er helt absurd i mine øyne. Nok. Når kommer disse kampanjene og demonstrasjonstogene til Norge?

----

STOP SLUT-SHAMING PT 2

by Pia Hysj

Må bare be dere lese DENNE (og alle de skada kommentarene) som en forlengelse av forrige tekst. Jeg må også få påpeke at svært mange menn blir veldig engasjert og mener man må få lov til å snakke om kvinnens ansvar. Vi må jo alle ta ansvar for oss selv? Jo, det stemmer. Og kvinner i Norge er såpass frie at de kan vel tenke litt (for menn har jo drifter), og la være å gå drita fulle og alene igjennom mørke parker i miniskjørt midt på natten? Jo, selvfølgelig. Poenget er at de fleste jenter ikke holder på med den slags (river av meg håret)! De fleste jenter blir voldtatt på fest, og av venner eller bekjente, midt i sentrum, på vei inn i gården etter taxituren til døra, klokka ni om morran eller foran stortinget for den saks skyld! De fleste jenter sprader ikke rundt i mørke, skumle parker og skriker høyt om at de må få gjøre akkurat som de vil i likestilte Norge. Disse kommentatorene kommuniserer rundt emnet som om flertallet med innovertiss er brødhuer.

Noen av disse kommentarkongene mener at menn allerede får klar nok beskjed via straffeloven (den klareste beskjeden som finnes i følge en av dem, om ikke fler). Det vil si at han mener mediene bør være frie til å fokusere ene og alene på kvinnens ansvar? At det er helt ok. Ikke kritikkverdig i det hele tatt. Du er bare en tullete fjåsefeminist om du mener det. Vel, jeg mener det. Tydelig? Straffeloven? Det er media som er tydelig, særlig med tanke på at flertallet av disse overgriperne ikke nødvendigvis sitter med nesa i bøker eller holder seg nevneverdig oppdatert på lov og rett, moral og etikk, eller menneskeverd (for å sette det på spissen).

Media former samfunnet, former holdninger, former hva som aksepteres, former moral, former TANKESETT, enten vi vil det eller ei. Derfor er medias fokus nesten det viktigste ? og media bør ikke legge ansvar hos offer (for noe som helst overgrep; vold, voldtekt, ran ? irrelevant). Punktum. Når det kommer til at jenter skal ta vare på seg selv er det mer passende at helsesøster, foreldre, og lærere opplyser jentene om risikoen for, og konsekvensene av voldtekt, og at de deler ut harde fakta og statistikker om det opp igjennom skoleårene. Doner et par kroner mer til utdanningsinstitusjonene, ikke smell opp forsider prydet av hun som skriver så akademisk om hvordan kvinner ?ber om å bli voldtatt gjennom oppførselen sin?.

Når media har en forsmak for å skrive om at 80% av alle voldtektssaker henlegges, og at 1 av 2 menn mener kvinnen er ansvarlig om hun er full, lettkledd eller på nachspiel ? da sender det ut visse signaler om hvordan saker og ting ligger ann. Sånn er det bare. Kan?ke krangle på det. Og hvis du krydrer det med alle de ?nøkterne? artiklene som ber kvinner ta ansvar (skrevet av både menn og kvinner, hjernevaska much?) så ser det ikke særlig pent ut. Det ser faktisk helt forferdelig og diskriminerende ut. Jeg sier det igjen. Stop victim-blaming. Med en gang en sak handler om seksualitet og kjønn krabber trollene frem fra mørket. Og det er neimen ikke bare med tanke på den 22. juli og innvandringsproblematikken vi må få dem alle frem i lyset.

Vær så snill, bloggfolk, skriv om dette. Det er en viktig sak som stort sett overses.

Pia henvender oss òg til ein viktig artikkel og debatt om emnet, skrive av Karen Thue. Her er den: http://www.minervanett.no/2011/08/20/a-vifte-med-kvinnekroppen/

Red Bullsk

Kom nett heim frå skulen, og fann ut eg måtte sette opp ei liste med alt som måtte gjerast idag og i dagane framover. Om eg skal overleve hausten på anstendigvis ser eg det som naudsynt å få gjort ting unna hakket raskare enn eg klarte i sommarmånadane (der eg ikkje gadd gjere noke særleg fornuftig som ikkje hadde med musikk å gjere). Lista vart leeeeeeengre enn lang, over 30 punkt!!! Så her er det berre å byrje å krysse av i dei små boksane eg teikna bak punkta, sånn kan eg ikkje ha det! Men før eg set i gang måtte eg blogge pittelitt. Og ha meg ei dose Red Bull for å klare alt dette. 


Ahhh...*rap* Da va gødt! 

Satsa på energien kjem smygande. Ei effektiv økt på ein time no, så er nok ein del av punkta kryssa av tenkjer eg. Så kan eg kose meg glugg i kveld på besøk hos Åslaug (http://novosoul.blogspot.com/, ei knaskjekke jente!!), deretter blir det nok ei duettøving hos godaste Janie. Vi -aka Birds- skal nemleg synge og spele på Åheimdagen i september, så her er det berre å legge seg i selen og øve!

Litt musikk skada heller ikkje for å få opp effektiviteten, en herlig feelgood-låt sådan:

Bloglovin´

Eg syns bloglovin´ er eit nyttig og greit "verktøy" å bruke for å følge mine favorittbloggar, og eg brukar det så og seie kvar dag. Om du som les vil følge min blogg på ein slik måte er det berre å trykke på det blinkande "Eiffeltårn-ikonet" på høgresida her, da kjem du til bloglovin og kan følge min blogg via der òg! Eller ein kan trykke på ikonet på enden av innlegget. Eg syns det er greiare å følge bloggar via bloglovin´enn på blogg.no, pga at der er det meir oversiktleg og der er gjerne bilder frå innlegga ein kan gå inn på (ikkje berre overskrifta), og ein kan følgje kva blogg ein vil, uansett domene. Det er sikkert ein del av doke som allereie nyttar denne sida, men eg seier det likevel. Hadde vore kjekt med fleire følgesvener:) Og så kan eg gjerne følge fleire sjølv såklart;)

Ha ein hjarteleg fine dag♥ Eg og mamma lagar pavlova-kake, namnam;9Bilete teke i Roma i fjor sommar, men tykkte det passa fint til overskrifta;)

bloglovin

Seinsommaridyll

Sola fann det best å ta ein titt ned til oss på Åheim igår kveld, og da var ikkje vi seine med å komme oss ut på verandaen og nyte den! Dette er berre nokre av dei fleirfaldige bileta som vart tekne, for eg og systene fann nemleg ut at vi skulle leike ballettdansarar, med stemor/mor Lilli som fotograf! Resultata av dette kjem seinare;)

We are family


Bilete teke av meg og småsystrene mine Andrea og Kristina igår ♥ Herlegaste!

-Kan ikkje la være å leggje ved denne godlåta her då;)

Noreg i mitt hjarte

(Bildet er teke på Ulrikken i Bergen i april 2011)

Tragedia er so endelaus stor her i landet om dagen. Det som skjedde i Oslo og på Utøya 22/07-2011 er totalt ubegripeleg. Sjølv om eg ikkje kjenner nokon av dei som er hardast ramma så kjenner eg ei djup medkjensle og sorg med dei som har mista sine kjende og kjære. Tankane mine går til dei som vart ramma, og måtte dei omkomne kvile i fred. Dei har ikkje døydd forgjeves, vi skal kjempe vidare for vårt gode, frie land og for demokratiet vårt. Aldri har fridomen vår kjendes so verdifull. Ei stor takk til alle som er med på å halde landet vårt fritt og godt å bu i. Saman er vi sterke. Ingen skal få ta i frå oss det gode i oss, ingen skal få skremme oss til taushet. Det mennesket som er ansvarleg for dei grusame terrorhandlingane -og elles slike som han- skal aldri få vinne, aldri få rett. Vi er ein sterk, stolt og ikkje minst varm og god nasjon, og det skal vi alltid fortsette å være.

♥

Ørkenblomsten

I kveld skal eg og Karina på kino og sjå Ørkenblomsten, ein film som omhandlar ei sann historie om ei somalisk jente som rømte fra heimlandet og seinare har gjort det stort som internasjonal modell. Spanande med andre ord;) Og ein smule kvinnesaksorientert, noko som eg likar veldig godt! Håper filmen fell i smak...

Endelig kom finevéret!


Nyte sola utpå terrassen her heime på Sunnmøre for øyeblikket! Har venta ei god stund på sola no for å seie det slik...Men den som ventar på noko godt..;)Shorts og topp fra H&M, solbriller fra Monki

Ah...herlig sommerfeeling her no!

Sumar i Samnanger

Før eg drog heim til kjære Sunnmøre var eg ein svipptur innom Samnanger og besøkte Karina og familien hennar der. Vi var så heldig å få finevér óg den dagen, så da vart det solings på verandaen og grilling på kvelden. Ein herleg dag!

Ah....naut ein iskald rosécider i sola...Livet er flott, doke.

Verdas beste lisjebror=DVerdas beste lisjebror Arthur har bursdag og blir 12 år i dag!!! Hipp Hipp Hurra for deg, gode du! Gler meg til å treffe deg og feire deg med både kake og sushi (Arthurs favorittmat faktisk!) på lørdag=D Du e den aller beste, kulaste og snildaste guten eg veit om! Kjempeglad i deg ♥

Store bamseklemma fra storesystra di!Bakom skyene er himlen blå


No nyte eg det rolige bygdelivet her på Søre Sunnmøre, i lag med to søte småsystre, pappa, stemor og Sallypusen=) Véret e kanskje ikkje det aller beste om dagen, gråskyene har bete seg godt fast. Har eit håp om at dei skal byrje å trekkje seg attende iløpet av morgondagen! Til den tid får eg nyte koslege sumarbilete frå juli i fjor, og hugse at bakom skyene er himlen nettopp blå;)Ah, ei herleg kjensle å tenkje at eg er ferdig med matten og elles har fått kjekke eksamensresultater, so no har eg verkeleg tatt ferie! Pluss at eg har masse anna fint å glede meg over her i livet, så alt i alt har eg det veldig bra no! Deilig å vere heime og kose seg med familien, lenge sidan sist:)

Vil ønske alle en super sommerferie! ..Ekje sikkert eg blir so aktiv her innpå framover (for who cares liksom, hehe)...men får sjå. Eg skal i alle fall NYTE ferien i år, uansett vér=) Det får doke òg gjere!

Et forsinka HURRA!

Tenke seg til, no e eg faktisk ferdig utdanna musikk/drama-lærar!!! Vart endeleg ferdig med matematikken for vel ei veke sidan, og det kjentes heilt utruleg herleg=) Trudde eg aldri skulle bli ferdig med den... Fikk til og med en grei karakter, hoho! Ken skulle trudd det?:) (Turte riktignok ikkje sjekke karakteren før fredag som var, hehe) Har vore mykje jobbing og har vore nokså psykisk og fysisk sleten i det siste grunna det, men etter jobb på torsdag er det hæla i taket og skikkelig sommarferie her i gården;D Fredagen vert det mest sannsynlig bursdagsfest for Janie, så vert det kanskje en kosleg visitt innom Samnanger med Karina, før det vert en skikkelig heimtur til Sunnmøre på mandag:) Sakna familiane mine noke voldsomt no! ♥


Eg i min solgule kjole frå Oasis. Bilete frå avslutningsfesten med dramagjengen forrige fredag, sjukt morsomt!  Musserande rosévin er ikkje feil i slike samanhengar (for oss over 18!)=) Vart mykje skråling og skåling, en herleg kveld og et fint minne:)

SommarfriDet er kjempedeilig å kunne senke skuldrane og ta ferie!=) Eg har ikkje heilt klart å senke skuldrane fullstendig enda, det er vel ein slags gradvis prosess det der... Er faktisk litt vemodig å skulle være ferdig òg, kjem til å sakne dramaklassa mi noke enormt! Eg er jo blitt veldig glad i dei, heile gjengen ♥ Var utruleg artig på avslutningsfesten på fredag, bilete derifrå kjem om ikkje lenge;) Håpe det er mulig å halde kontakta med en del av klassefolka i hvert fall. I går var eg forresten å møtte en god gjeng frå musikklinje-klassa mi (som eg gjekk med i 2006-09), det var virkelig et kosligt gjensyn! Eg var òg å kora for Camilla North på Kosmo klubb utpå kvelden, det var utruleg artigt! Er ganske sikker på at det vart filma, så kanskje eg postar filmen når eg finn den? Hoho, om eg tør. Det gjekk ganske bra, responsen var iallfall kjempegod:) Koste meg masse i går altså, men kjenner eg er ganske sleten i dag. Skal slappe av resten av dagen, i eige og anna godt selskap seinare på kvelden:) Ha ein strålande søndag!

Eksamen i morgon, herleg

Oh yeah, eg gler meg skikkelig. Faktisk so mykje:Biletet er riktignok gammelt, men ja. Skal bli himmelsk å bli ferdig med eksamenane no, sånn eg kan nyte livet fullt ut! I morgon på denne tida er eg uansett utfall på eksamen verdas lykkelegaste jente =D

 

Heliumsballong

Eg kan like gjerne innrømme det. Eg e heilt i skyene om dagen, og verken eksamenspress eller verdskriser kan få meg ned nett no. Livet kan vere så vannvittig herlegt. Eg kjenner meg så lett som en heliumsballong. Ein sånn gul ein:)


(Bildet henta frå: http://www.flickr.com/photos/hippie/2596811329/sizes/z/in/photostream/)

Filmen om mitt livHer e eg klar for den røde løperen, haha! Sjekk den sokalla "filmen om mitt liv" her: http://www.klarforalt.no/film/774615531

Her kan du òg lage din egen film om deg sjøl, kun ved hjelp av ett tastetrykk! http://www.klarforalt.no/film Eg gjorde såklart dette på eige initiativ, for å få dautida på skulen til å gå medan eg ventar på at eine timen skal starte...så dette er ikkje reklame som eg får betalt for, sånn det er sagt. Eg gjer det utelukkande fordi eg kjedar meg. Og ikkje gadd å gjere fornuftige ting her eg satt. Oh yeah.

Tekniske meg

Har vore på høgskulen og fått lånt meg skikkelig kamera-utstyr, for no skal det filmast! Har tatt oppdraget å filme både ungdomsgruppa og juniorgruppa (som eg instruera) sine forestillingar, som er idag og på søndag! Blir artigt:) I kveld er det òg premiérefest for oss "juniorane", sidan vi ikkje rakk/orka feiring på søndag! Så det blir en trivelig jobb på meg i kveld=) Av mangel på oppdaterte og "tekniske" bilete av underteikna slenge eg heller ved eit bilete av meg med speilrefleksen på Italiatur 2010:


Italia, nærmare bestemt Salerno juni 2010:)


Liker? Ja!

Hektiske men fine tider

Eg kosa meg masse for tida og syns virkelig livet er fint og vakkert trass i alt stresset! =) En av fleire grunnar til at eg smiler er den gode kjensla eg får av å berre tenkje på dei fantastiske jentene mine på musikkteateret. For ein flott gjeng, er rett og slett blitt skikkelig glad i dei eg altså. Ikkje vanskelig i det heile tatt:) Dei gjorde en skikkelig god innsats på premiera på JUNGELLIV, eg og resten av salen koste oss masse og vart sjarmert i senk av dei! (av mangel på bilde av dei her og no sleng eg med eit bilde av ei smilande meg)

Mi beste venninde, Elin Sofye, var og såg på premiera vår, og var så kjekk å skryte litt av oss på heimesida si: www.elinsofye.com  Sida er  "up and coming" -akkurat som godjenta sjølv! Snart blir det cd-slipp på Elin, og da skal eg reklamere for ho i hytt og pine, berre vent;) Musikken hennar er skikkelig bra! Sjekk ut! 

I dag vart vi ferdig med andre eksamen i drama for semesteret, berre ein skriftleg igjen no! Vi framførte teater-i-undervisningsprosjektet vårt for ei 8.klasse i Fana, og det gjekk ganske så bra. Fekk mange fine tilbakemeldingar fra dei kjekke sensorane, så vi har ei god kjensle på det no;)

No skal eg straks avgårde til Hanne Terese for å lære meg litt meir matte. Ugh, likar ikkje tanken på at munnleg matteeksamen nærmar seg... Heldigvis har eg sånne kjekke venninde som Hanne, som kan hjelpe stakkars meg. Matte er ikkje heilt mi greie, for å seie det slik. Men det blir godt med litt kollokvie, det hender jo at eg fakisk forstår litt etterkvart òg! (slenge ved eit gammalt bilete frå 2008 av både Elin og Hanne, dei e så skjønne!) 

Eg er rett og slett svært takknemlig for alt det gode og meiningsfulle eg får oppleve i livet mitt, både no og sånn reint generelt! Andre ting som får meg til å kjenne meg blid og levande er god musikk, som denne her:Og denne her, hoho! Denne skal det festes til når eksamen e overstått!: 

Tafsetafse


Her tafsar eg på den flotte brystfagre dama i byparken vår. Medan eg støttar brystkreftforeninga sjølvsagt!

Der rann begeret over

Eg treng verkeleg styrke til å kunne klare å tenke positivt idag, for i natt er det ein usling som har brutt opp og øydelagt låsen på scooteren min og stjelt med seg hjelmen, regnbuksa og skinnhanskane mine. For ein utruleg dårleg start på dagen. Det var liksom dråpa som fikk begeret til å renne over for min del, etter å ha opplevd ei rekke andre negative hendingar i det siste itillegg til at eg slit med ei nagande eksamensangst. Det er tredje tilfellet iløpet av berre ein månad at scooteren min vert utsett for hærverk! Den er blitt velta, spegelen har blitt stolen og no dette. Ei natt for litt sidan vakna eg av at to fulle karar stoppa opp utanfor soveromsvindauget mitt (der scooteren står "trygt" plassert), der han eine utbraut: "Eg fikk så lyst til å bare velten den scooteren her!"  Fy f*** så respektlause enkelte er, dei eig ikkje skam! Eg vart lyn forbanna og slengte nokre finord ut vindauget i rein refleks, så dei gikk før eg fekk sett kven det var. Det var kanskje litt dumt, men eg var til mitt forsvar halvvegs til draumeland og brått meget amper.

Som dykk kanskje har skjønt har eg ikkje eit direkte godt syn på verken mennesket eller tilvèret i dag. Veit der fins større problem der ute, men det hjelp ikkje akkurat å tenke slik heller no. Så eg treng styrke til å sjå det positive i ting før det byrjar å ordne seg.

Gje meg styrke, nokon eller noko.

-Og fuck folk som gjer sånt! Møkkamenneske!! =/

(Hehe, flott bilde henta frå ein gong eg tydelegvis hadde hatt eit lite uhell)

Godt sagt.

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that."

-Martin Luther King, Jr.
Eg tek meg sjølv i å lære av dette sitatet, for eg har òg vore ein av dei som fyrst reagerte med eitt "YES!!" når eg høyrde nyhendet om ein viss terrorist som vart drepen no nettopp. Men når eg tenkjer etter er ikkje eit drap i grunnen noko å ta for lett på, ei heller glede seg over, sjølv ikkje når dette gjeld eit drap på ein som sjølv er ansvarleg for mange drap. Som no mange fryktar vil dette drapet truleg bli etterfulgt av fleire drap og fleire terroraksjonar. Ein sokalla ond sirkel. Akk. 

Takkar kompisen min som posta dette fine utsagnet frå godaste Luther på facebook, og eg sender dykk gjerne vidare til eit godt innlegg om saka: http://piahysj.com/2011/05/03/bøddelmoral/

PatriotarJa, vi er norske og temmeleg stolte av det vi. Bror og meg poserte dermed gladeleg foran noregsflagget på toppen av Ulriken. I verdas finaste by i verdas finaste land!

Familiebesøk


Frå tysdag til fredag var eg so heldig å ha besøk heimafrå: Mamma, stefaren min og lisjebror tok turen til Bergen for å få noken dagar med sokalla storbyliv. Den mellomste broren min vart igjen heime grunna obligatoriske treningar med Aafk-laget han spelar på. Torsdag var vi på Ulriken ein tur, eg har faktisk ikkje vore der før. Det vart med turen opp og ein Ulriksbolle i kaféen der, men det var ein kjekk tur og trass disen so var ikkje utsikta heller so verst. Nokre bilete vart det òg!

Takk for besøket=) Saknar doke faktisk litt allereie...

God Påske!

Som eg nettopp oppdaterte statusen på fb med: "Då va det dags att tjene seg rik på dei raude dagane! God Påske allihoppa!;)" Eg skal på jobb, e allerede litt sein her! Ha ein fin dag=)

 

1 år sidan det utenkelege skjedde

Tenner lys for solstrålane Ruben og Adrian i dag, og minnast to gode gutar som ikkje lengre er i blant oss. Det er gått et heilt år sidan den grusomme ulykka skjedde, men det kjennest som om det kunne vore igår. Saknet er så stort. Sender mange varme tankar til den nærmaste familien.

♥♥

Påskestemning

Då var eg heime igjen, attende frå Budapest -Europas perle av ein by-, etter ein hektisk men fantastisk kjekk studietur! Budapest var meir enn klar for å ta imot oss med opne armar, og vi hadde det ganske så supert, om eg skal seie det sjølv. Lommeboka er riktignok litt slunken etterkvart, men det skal nok gå bra. Kjøpte sjukt mykje på taxfreen i går blant anna, aiai. Men litt luksus må ein unne seg. No skal eg straks ut på café ilag med to kjekke venninde her. Eg har verken hatt tid eller ork til å legge innpå dei bileta eg har tatt på turen, slikt kjem etterkvart.  Enn so lenge får ein nøye seg med noken flotte påskeinspirerte bilete eg tok før eg fór nedover. No er det faktisk straks påskeferie folkens!

Haha, påskeinspirerte meg òg ja. Kykkeliky. Nei altså, eg har nemleg store planar om å flytte inn i desse divaliciouse solbridlene frå Monki framover. Gjer seg svært godt dagen derpå, har eg funne ut av erfaring. Her er dei litt støvete for anledninga, men dette biletet vart teke før eg pussa støvet skikkelig av og byrja å bruke dei for fullt. Smilefjes.

Budapest gjer deg klar

No kjem der nemleg en heil gjeng dramaqueens (& -kings) nedover, deriblant meg! Endeleg, etter fleire lange timar, er eg endeleg ferdig med pakkinga og kan smelle hovudet på puta. Med draumar om heftige dagar i Budapest sigande på... Blir spennande dette:)

Budapest er visstnok en flott by, seiast det. Får satse på det!

Wow. Håper nattelivet er like bra som det ser ut som. Mykje bra lys om ikkje anna.

Har store planar om å prøve ut både spa og dei varme kjeldene mens vi er der=) Ikkje at eg har førebudd meg på bikinisesongen, men pytt. Tenk deg kor herleg da!


Gler meg som ein aldri så liten unge. Vel, det er jo nett det eg er.


(Jah...eg fann Budapest-bileta kjapt og gale på google...og sidan eg har dårleg med tid so rekk eg ikkje linke noko meir enn det. Beklager til dykk som er strenge på slikt. Det nedste biletet er i midlertid av vesle meg, ergo my copyright.)

Oppussing

Sundagen er ein fin dag å gjere diverse forandringar på. Bloggen er ein av desse tinga som da gjerne kjem inn under lupen. Eg har bestemt meg for å bli ein smule meir vaksen, og dermed skrive litt meir "skikkelig", ergo skrive litt mindre på dialekt og litt meir på nynorsk, mitt favorittspråk i verda (faktisk). Men for all del; ta det med ro, eg skal prøve å gjere meg forstått likevel. Smileysane og ikona vil bli kutta kraftig ned på framover, så om eg bruka dei vil eg virkelig meine det òg (ein glipp eller fleire vil forekomme soklart). Dette gjer eg sjølvsagt heilt frivillig, i noke eg vil tru kan kallast ein forbetringsprosess av både meg sjølv og bloggen. Eg freistar (haha, ler litt) med dette å framstå som eit hakk meir moden og seriøs, sjølv om bloggen framleis vil innehalde ein del useriøsitet og fjas. Det er eit løfte;) Kva tykkjer ein om slikt? Er det heilt grusomt? Eller er det litt vakkert? Vel, det er min blogg, og eg likar det.

 

Othello & Bacchus tonight alright

For dei som måtte lure på ka i helsike eg sikta til no: I kveld skal eg og gruppa mi i drama først på Othello, som e ei oppsetning på studentteateret her i Bergen (der to i klassen ska vise sine kunster blant anna), og deretter skal vi ha en "Bacchus-brainstorm", ergo møtes over noken glas vin for å jobbe med gruppearbeidet vårt;) -Bacchus e et anna ord for den greske "vinguden" Dionysus, som også blir ansett som "teaterets og kunstens far", sort of. Så, en kjekk måte å tilbringe tirsdagskvelden på det, eller hur?


Skål for den! Eller skal vi seie "Bacchus!"

Feministiske meg

Hurra for kvinnene!

I anledning 8.mars -som no nylig passerte på vindfullt vis her på vestlandet- e det absolutt på sin plass å gratulere alle kvinner og jenter der ute med vel overstått kvinnedag!! (Internett forsvant visst igårkveld, og eg vart litt sein idag..) Samtidig gjelde gratulasjonen dei heldige karane som har oss kvinner rundt seg;) Det e også på sin plass med et aldri så lite "feministisk" innlegg om kvinnedagen, kvinnesaken og kampen for økt likestilling verden over. For der e enda en lang vei å gå...

Feministiske "fillesaker"

Vi i Norge har så godt som full likestilling på mange fronta, men det betyr ikkje at man skal slutte å jobbe for enda bedre vilkår for kvinner her til lands. Det e fremdeles mange norma og "usynlige regla" som e ute å går, som gjør at vi kvinner ikkje tør å hevde oss like mykje som menn. Ingen regla uten unntak såklart, men sånn på generell basis e det iallfall flest menn som hevda seg, og dei tjena generelt sett en del bedre enn kvinner i gjennomsnitt. Og eg har et inntrykk av at vi kvinner har en tendens til å undertrykke oss sjølve òg, både som "medsøstre" og "sin eigen verste fiende". Eg ser sjølv at eg har en god del å jobbe med her, sjølv om eg gjerne kalla meg "feminist" og prøva å oppfordre andre til å tenke feministisk. For eksempel har vi ganske mange tradisjona og situasjona som sette kvinna i en "mindreverdig" posisjon i forhold til mannen. Veldig mange tar for eksempel mannen sitt etternavn ved ekteskap (jaja, det e nok frivillig no til dags her i landet, men eg e litt imot den tradisjonen at sånt skal være "vanlig", for korfor ekje kvinna sitt etternavn like verdifullt liksom). Det har hendt seg at eg har måtta kryssa av for om eg e "Ms" eller  "Mrs" når eg skal bestille fly eller anna på nettet. Så enten e man da "Miss" eller "MisterS", dvs at man "tilhøyre mannen" sia man e gift. Og mannen, han e kun "Mr/Mister", altså "sin eigen herre" uansett om han e gift eller ikkje. En fillesak som i mange sine auge ikkje betyr noke, men sånt irritera meg igrunn virkelig når eg tenke over det, og eg syns det e tull og tøys at sånt fins i et moderne samfunn. Da kunne man isåfall tilføyd et navn som tilsa at mannen va "en gjensidig eigendom til kona". Ikkje veit eg ka det skulle vært, men ja, doke tar poenget? Man kunne helst berre fjerna heile "Mrs", for pokker. Jah, eg kunne prata i ei lita evighet om småting som irritera feministen i meg, men eg lar det bli med det her eg. Bare fjas i enkeltes auge, men eg måtte berre. Sorry.

"Den sterkestes rett"

Det lille vi merka til kjønnsdiskriminering i vestlige, demokratiske og moderne land, som Norge e et eksempel på, e piss i havet i forhold til ka urett som har blitt gjort mot kvinner opp igjennom historia, og fremdeles blir gjort mot kvinner i resten av verda, særlig i u-land (meir lengre ned). Det e ei kjent sak at menn fysisk sett e sterkare enn kvinner. Det e hovedgrunnen til at menn har vunne fram, både fysisk og psykisk. Dei har vidare hatt tilgang på rettigheta (eks. utdanning) som kvinner ikkje alltid har hatt pga at vi rett og slett e svakare fysisk, og derfor kan kuast lettare. Det kan virke som "den sterkestes rett" har vore gjeldande opp til det moderne samfunnets tid, pga primitive forhold. No når intelligensen står meir i fokus enn rå muskelkraft e det mulig for kvinnene å komme meir til sin rett og vise ka vi e god for. Go moderniteten!

Religiøs mannsdominans og rettferdiggjøring av kvinneundertrykking

Menn har -naturligvis pga større fysisk kraft- styrt det meste av det som har skjedd gjennom historia, laga lova og regla, skreve dei religiøse tekstane vi kjenne til osv osv. Ja, eg tør herved påstå at eg hardnakka trur at boka som starta med "Kor-" og slutta med "-en" e skreve av nettopp menn, definitivt! Menn som ønska enda meir makt og vil kue kvinnene og rettferdiggjøre det, that is. Oj, no blir eg sikkert steina her... Beklager, men eg måtte berre, igjen. Eg trur på den andre sida ikkje so veldig mykje bedre om ei viss anna kjent religiøs bok som starta på "B". Sjøl om den e hakket mildare og snildare, e den til tider også meget kvinnefiendtlig. Eg trur ikkje religionane i seg sjølv egentlig e meint å være kvinnefiendtlige, men dei e rett og slett for prega og "indoktrinert(?)" innafor ei kvinnefiendtlig periode i verdenshistoria, og misbrukt til fordel for maktkamp. Eg trur alt e menneskeprega, uansett kor "direkte guddommelig" det blir hevda at dei religiøse skriftene e. Og eg e så glad for at samfunnet idag ikkje e like trangsynt og naivt som det va før, men der fins enda mykje tull og fanteri derute som har rota i overtru og vrangtolkning. (PS: Sjå gjerne filmen "Agora", et godt eksempel på litt av det eg har snakka om her)

Rettferdige -og herlige- menn

Men nok syting fra mi side, eg e sabla stolt over å være kvinne, eller jente (som eg helst kalla evigunge megsjølv for). Og som jente i mitt samfunn har eg det utrulig bra og har masse å være takknemlig for:) Eg nyte godt av alle dei rettighetane eg har "fått oppi fanget" som følge av kampen for likestilling, som dei sterke kvinnene før meg og mi tid sto for. -Godt hjulpe av vettuge menn med sans for rettferdighet. For vi hadde selvfølgelig ikkje vunne fram hadde det ikkje vært for dei intellektuelle mannfolka i samfunnet, som kjenne på andre behov enn maktfølelse og seksualdrift. Som faktisk har behov for å sjå at kvinnene rundt seg føle seg verdsatt og respektert. Eg kjenne mange fantastiske, snilde og gode menn, og e utrulig takknemlig for at det mannlige kjønn eksistera, så ikkje misforstå "sytet" mitt ovenfor som et hatsbrev mot menn altså. Eg berre påpeika saker og ting eg har tenkt over. Og eg lika å være kritisk i blant, det e en av mine favoritthobbya i livet. Eg har et stort behov for å være ærlig iblant, uansett om eg ikkje e verdens beste til å formulere tankane og meiningane mine.

Kvinner nøkkelen til framgang

Syns den supre bloggen "Dagens Outfit", og godeste Marie bak den, formulerte et flott innlegg om saka og dagen iforgårs (når det passa seg som mest), så eg velge å referere videre til det i stedet (både bilde og tekst nedenfor e derved henta fra www.dagensoutfit.notre.co og videoen blei det tipsa om e henta fra en av kommentarane til innlegget):

Kvinne. Du er sterk. Men husk også på mennene som støttet kvinner på den tiden det var viktig slik at vi fikk stemmerett, frihet til å velge og gå på skole.Uten mannen er kvinnen ingenting. Uten kvinnen er mannen heller ingenting. La ikke kjønn være avgjørende, la ikke kjønn være det første vi tenker på når det vi faktisk er; er mennesker først og fremst. Kanskje vi heller burde kalle dette for menneskedagen. 8. mars i år er det hele 100 år siden kvinnedagen ble innført.

Vi kan ikke bekjempe fattigdom hvis halvparten av verdens befolkning holdes utenfor. Kvinner og jenter er nøkkelen til stor forandring og framgang. Hjelper du én kvinne ut av fattigdom, tar hun fire andre med seg. Det fins også mange kvinner som fortsatt er undertrykt. La oss tenke litt på dem i dag, og forsøke å gjøre deres hverdag enklere. CARE er en organisasjon som fokuserer på å hjelpe kvinner ut av nød, fattigdom og undertrykkelse. Støtt CARE her!

Kvinners situasjon i dag:

 • Kvinner utgjør 60 % av de 1,4 milliardene mennesker som lever i fattigdom
 • 115 millioner barn går ikke på skole, majoriteten av disse er jenter.
 • Én av tre kvinner er blitt utsatt for fysisk eller seksuell mishandling
 • Om lag 2 millioner jenter står i fare for å bli kjønnslemlestet hvert år
 • Hver dag dør 1000 kvinner av komplikasjoner i forbindelse med graviditet og fødsel. 99 % av dem bor i utviklingsland.
 • Kvinner dyrker mer enn halvparten av verdens mat, men eier mindre enn 1% av landbruksjorda.
 • Siden 1992 har færre enn 10 % av fredsmeklere vært kvinner og bare 2,4 % av de som signerte på store fredsavtaler var kvinner
 • Hvert år dør om lag 5000 kvinner som følge av såkalte "æresdrap"

Dette kan du gjøre for å engasjere deg for kvinners rettigheter:

Kilde: Care

(Bilder henta fra:

http://www.sweden.se/eng/Home/Society/Reading/New-Year/

http://www.gamespot.com/users/5_LD_5/show_blog_entry.php?topic_id=m-100-25192174

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=affairs-of-the-lips-why-we-kiss

http://arnold-schwarzenegger-bodybuilding.net/arnold-schwarzenegger-bodybuilding-workout-routine-principles-secrets-and-philosophy.html )

Solskinn

Det e strålende vær idag, og det har en fin tendens til å gjøre meg i godt humør!=) Og det skada overhode ikkje å tenke på at eg leverte inn eksamen igår!! Frihetsfølelsen e jo til å ta og føle på i heimen no;) Skal ut og lufte meg seinere og nyte livet! Ikveld tippa eg det blir mojitos ..eller rosa sjampis (som eg kalla musserende rosévin for), snydens skal eg iallfall bli! Livet e herlig dere.


Bildet e tatt i fjor sommer, den vakre vakre Bergenbyen bada i sol! ELSK

Gler meg til eg kan sprade rundt såpass lettkledd igjen! (Bildet tatt i Kristiansand ifjor sommer)


Glamorøse megJa, eg har vel ei viss glamorøs side òg, når eg leita godt nok!

 

1985

Dårlig med blogging for tida. Eg e rett og slett for lat, eller så har eg bedre ting fore. En av delane. Men ingen regel uten unntak, og fredaga tillate litt unntakstilstand. Sjå berre på veiret idag; strålande sol og greier=) (Iallfall her i Bergen by) Men likevel e eg heilt dau, og har ikkje komt meg ut sia eg kom heim fra skulen... Men pynta meg med mi beste "1985-Tskjorte" -det har eg! Satsa på å kvikne til kvelden, har besøk av søskenbarn og greier så kan ikkje framstå som totalslakt heller:)

Ønske alle sammen ei riktig god helg!


Nais... T-skjorte fra H&M iallfall  (tydde til photobooth igjen, lat som eg e)

Studio-lifeDei siste dagane har vore hektiske, med studiojobbing på dagtid og festligheta på kveldstid! Har hatt ei utrulig kjekk langhelg med innspilling av en sang eg har laga, kvalitetstid med gode venna og støttekonsert for Liberia på Verftet i går. Utrulig kjekt har det også vært å få treft på godeste Idunn igjen, som har vært i Glasgow det siste halvåret! Men no sitte eg i sofaen og kopa, og kjenne eg e ganske sleten.. Frista mest å gå å legge seg, men eg har mykje eg burde gjere..som f.eks å komme igang med heimeeksamenen før det blir skippertakmetoden på meg for n´te gang? Hmm..men på den andre sida ekje helga bare "burde-burde"..  Og så blir nok veka ganske hektisk, så bør samle krefter...kanskje det hjelpe å ete litt Ben & Jerry´s som ligge på lur i frysen? Ho-hoi

Prøva meg på å legge ut en nett-radio no, håpe det funka når eg publisera, men tida vil vise.. En kompis av meg som drive den, test den gjerne ut! =) -Det vil seie, dersom det går såklart.

Trollhola vår

Kom på eg hadde glømt å skryte av trollhola eg og systrene mine laga for ca ei veke sia, når eg va heime på Åheim;) Sto på i noken tima, og resultatet vart ganske bra og kreativt vil eg seie! Berre synd mildvêret bestemte seg for å ødelegge moroa på kvelden! Tippa den kule hola vår e vekke no for å sei det slik. Men, det va kjekt så lenge det varte:)

Her ser vi "rømningsvegen", med litt pynt på toppen! Ei snerta lita snølykt.

Et ganske skummelt inngangsparti på den andre sida!

Systrene og nabojenta fant ut at dei skulle male på trollet òg! Kreative sjele!


Hehe, blitzen va i det sterkaste laget for den mørke snøhola..

 

Tøff snøhole og tøffe jente sant?! Eg veit=)

Sjå NRK-innslaget om småsystrene mine her=)

Jada, eg e fremdeles stolt som en hane av tvillingsystrene mine Kristina og Andrea, som vart TV-kjendisa på sjølvaste nyttårsafta!=) Tenkte eg skulle dele det herlige klippet med flest mulig, og vise alle kor søte og kjekke dei e! Opptaket e fra ifjor nyttårsafta, og eg huska godt at heile dagen gikk med til evinnelige opptak av dei same sekvensane! Hehe, eg, pappa og pusen gjømte oss vekk utpå kjøkkenet stort sett heile tida... Og Andrea og Kristina + venner måtte holde ut både kulde og gjentagelsa av synging og prating..Men resultatet e kjempebra, og det va verdt det! Et kjempefint minne dei kjem til å ha med seg heile liva sine:)

GråpusHils på gråpusPynta til julEn skikkelig fløtepus han her!

 

Sunnmørsalpane

Kan dessverre ikkje skryte av å ha gått der i det siste, men utsikt til fjella, det har vi;)Vakkert sant?

GOD JUL ALLIHOPPA!Ønske alle ei fortsatt riktig fin julefeiring!! Håpe alle hadde ei fin julafta igår=) Eg hadde en flott dag og fikk masse flott som eg ønskte meg;) Fikk til og med mandelen i julegrauten, og ergo en stooor marsipangris!=D

Tenne lys for deg idag, Ruben vårEg kjenne meg så utrulig trist og vemodig idag. Tankane går ustoppelig til den gode guten vi mista i april i år..Ruben, søskenbarnet mitt, vart berre 18 år, og idag hadde han fylt 19 år. I dag e hans dag. Han skulle feira med venna og slekt, og virkelig kosa seg...men det vart dessverre ikkje slik. Det kjennest fremdeles uvirkelig og heilt meiningslaust at han e vekke, den blide kjekke guten vi sat så høgt.

Ruben, vi kjem alltid til å huske deg på dinna dagen. Fra du kom til verda for 19 år sida har du vore med på å prega omgivelsane rundt deg på en så varm og god måte. Sjøl om eg ikkje va så ofte på Åheim og va den som hadde mest med deg å gjere, så sat eg uendeleg stor pris på deg, det ska du vete. Vi rundt deg kjende også på kor du brydde deg om oss, og du va alltid hjelpsom, sosial og omtenksom. Eg gledde meg til å bli bedre kjent med deg i åra som kom, du va jo begynt å bli voksen du òg.

Bildet over e fra april, rett etter ulykka. Vi tente lys for deg da, og vi gjer det i dag òg. Eg kjenne meg heilt tom og ør i haudet, klare ikkje holde tilbake tårene når eg ser alle som bryr seg og sende helsinga til deg på facebook. Den meldinga som gjorde mest inntrykk var når mor hans sendte helsing til han.. Eg sende alle varme tanka heim til dei og føle med dei på dinna tunge dagen. En dag som ellers har vore gledelig og forbunde med feiring.

Atter en gang vil eg fortelje deg kor glad eg e i deg. Vi kan ikkje få sagt det nok. Det gjer godt å tenke på at du hadde det så bra når du levde. Du hadde en fantastisk flott familie, og utrulig mange gode venna♥ Høgt elska og høgt sakna. Kvil i fred og pass godt på Adrian der oppe.. Gratulerer så masse med dagen vennen.

(Til opplysning for dei som ikkje kjenne meg eller saka fra før: Ruben og Adrian (slektning, nabogut og god venn av Ruben) miste livet i ei trafikkulykke i april i år, dei va passasjera i en bil som på tragisk vis havna i fjellveggen... Dei vart berre 16 og 18 år gamle.)

Sweethearts

Må bare legge ut noken bilder av verdens herligste venninner for å ønske alle en super lørdagskveld=) Janie, Hanne og meg ditta, fra forrige helgs fest;)


Glad i doke, tuppelurene mine ♥

O du kalde mørketid

Kjenne meg litt tappa for energi for tida, kulda har nok fått et grep om meg..går bare rundt og fryse, sjøl med lusekofte og strikkasokka på.


Men når eg ser sånne bilde så blir eg varm om hjartet ihvertfall;) Hehe, noken sjarmtroll eg har til søstre ja!♥

..Kjenne eg gler meg til å komme heim til jul allerede=)

Eg har verdas beste sambuar!

Eg vil berre takke mi sambuande venninde Karina for alt du har gjort og vært for meg dei åra vi har budd ilag og kjent kvarandre. Det e virkelig uvurderlig, og eg kjenne meg utrulig heldig som har deg=) Vi har kjent kvarandre sia vi flytta ilag høsten 2005, og budd ilag sia, bortsett fra 2008-09. Trulig blir ditta siste året vi bur ilag, du reiser til Italia for å studere neste høst. Kjem til å sakne deg mykje, skal mykje til å finne en sambuar som deg! Du e heilt super å bu ilag med altså, det e hovedgrunnen til at eg skreiv ditta innlegget. Den andre grunnen e for å takke for hjelpa eg fekk med bursdagsfeiringa mi, det va jo du som rydda og stelte til det meste, trass i at du va litt småsjuk den dagen! E kjempetakknemlig for det. Hadde ikkje blitt det same uten deg! Beklaga eg glømte å få deg med i forrige innlegg, hadde ingen bilde å vise til..(snik deg unna fotografen du!) Dedikera derfor et heilt innlegg til deg istaden, for det har du fortjent;) Har også en tredje grunn til å takke, og det e for at du gjer førjulstidene hos oss så magiske: Det blir både fantastisk gode julemiddaga, julebakst, julepynting, julemusikk og julefilma på oss fra slutten av november til vi drar heim til familiane våre. Det som kunne vore ei kjip, mørk og stressande tid blir ei av dei kosligaste tidene på året på grunn av det:) Så takk. Igjen. Du e fantastico! Kjempeglad i deg♥

Skål for Karina!

Hybelkaninene i aksjon

Vi ilag med Elisabeth, som budde med oss første halvåret i Bergen! Sakn.

Karina, eller Carina, betyr faktisk noke som "søt", "vakker", "pen" på italiensk (som e Karina sin lidenskap om dagen), og det e ingen tilfeldighet;)

Her svinga vi oss i Roma

Ho likte svært godt parykken eg tok med heimafra, og vurderte å bruke den til kvardags!

I Salerno fant ho seg en liten scooter;)

Bursdagsfesten min


Hehe. Må bare humre litt over kor treig eg e med å legge ut "nyhende" i livet mitt. Vel, enkelte ting klare eg å legge ut relativt kjapt, andre blir liggande til dei nærmast går ut på dato før eg får tak i meg og legg det ut. Bursdagen min, og feiringa, e for leeeengst over no, men det e vel aldri for seint å mimre litt? So here it went:

  

Skjønningane Janie og Espen=)


Kjæresteparet Eirik og Raji, og Lana og meg.. haha, eg e så fjong


Meg og Lanaen;)


Her e heldige meg omgitt av både Lana og Kine ♥


Bestisen Elin va også tilstede, men sia det ikkje vart noke bilde av ho fra festen måtte eg hente et gammalt et!

Samme gjelde Line, så her har vi et bilde av ho og Elin fra ifjor bursdag;)


Det va utrulig kjekt at søskenbarnet mitt va i Bergen den helga og kunne feire med meg=D


Dansejentene? Ja, det e oss!


Apropos dans vart det mykje dansing på oss seinare på kvelden, utrulig kjekt!! Alt i alt en finfin dag og kveld, et godt minne ♥ Takk igjen til alle dei kjekke folka som va med! Kjærleik sei eg berre.

 

Pappa e kul

HURRA FOR PAPPA! GRATULERER MED FARSDAGEN=)

Ekje vi fine vel?? Rock ´n´roll- family! (1986)

Det e farsdag idag, og eg vil benytte anledninga til å seie at eg e glad i pappa´n min, og at eg syns han e en grepa kar;) Eg e tilfeldigvis heime hos pappa og familien på Sunnmøre ihelga, og vi kom for ei stund sia inn fra en aldri så liten fjelltur, fikk rose i kinna gitt! Det va ingen ringere enn pappa som drog oss med, enda så lite gira vi andre va i utgangspunktet! Må no sei at det va godt å komme seg ut i friskluft og få litt trim, dessuten trengs det litt økt forbrenning sia vi åt kake både igår og har ete farsdagskake i dag!:O Eg benytta sjansen -og dagen- til å legge ut litt herlige bilder av oss fra gamle- og nyedager:

"Silkete" familiekjærleik (Julaften 1986)

Min første sommer, 1986! Pappa va ganske ung her ja, med en herlig 80talls-bart;)

Gode minner fra skitur! Trur det e fra 1989 ditta her..?

Mitt favorittbilde av oss fra en tur til Geiranger i 1989Her e eg blitt fjortis! Og fikk min første mobil, en Motorola, til 14-årsdagen;) Haha, ser mest ut som far-sønn ditta!Her e vi på Fløyen, pappa drog meg med opp dit når han og familien va på besøk tidligere i år!

I dag e en fin dag for alle derute til å vise at du sette pris på faren din (dersom du gjør det såklart). Og det gjør virkelig eg!! Så tusen takk pappa, for at du e den du e=) Beste pappaen du!♥

Halvvegs til 50...men ved godt mot=D

Igår blei eg altså heile 25 år, og kan vel strengt talt ikkje kalle meg ei ungjente lengre? Vel, alder e berre et tall, og ein e så gammal som en kjenne seg, det har eg alltid meint;) Hadde ei super feiring med verdas beste venna igår, og kjenne meg berre veldig takknemlig idag=) Fikk masse fint, som eg definitivt får god bruk for! Eg får komme tilbake til sjølve feiringa og slikt seinare, når eg får lagt innpå bilda og slikt. Her e foreløbig nokre bilde fra ifjor, på 24 årsdagen min! Da va det virkelig hæla i taket, juhu!!=)

Ellers må eg igjen berre sei til mine gode venna og familien min: Tusen tusen hjertelig takk for at doke e dei doke e ♥ E superglad i doke, og veldig takknemlig for at eg har doke♥


Happy Clappy Me!

Stikkeline

Sitte no her og stikka for harde livet eg da. Skal bli ferdig med ditta svarte skjerfet til imorga! Har nemlig mormor på besøk, og sjøl om ho allerede har vist meg noken triks, blant anna om korleis man "avslutta" et skjerf, så frykta eg eg trenge litt hjelp likavel. E forresten hard på strikkefronten om dagen, har tre skjerf til coming up;) Skjerfa skal alle gis vekk til O heldige venna og nære kjære ♥ Et godt julegavetips fra meg til doke ditta altså, skjerf e jo superenkelt å lage..kremt..sjøl om eg da trenge litt starthjelp..e litt rusten på strikkinga sia eg ikkje har strikka på noken år. Men når man kjem igang e det lett som en leik;) (Sikta da til enkel strikking som skjerf her altså..Trur ikkje det e like enkelt å strikke mariusgenser akurat, så det får vente til eg blir litt varmare i trøyo...)Snart langt nok no! Hurra for meg!

Støtt kampen for rettferdighet og likestilling!!

Når eg kom over dinna saken på facebook for ei stund sia kjente eg det kokte inni meg!! At det GÅR AN å være så urettferdig og brutal mot uskyldige og svake barn og kvinner!?! Nei, ditta må det bli en slutt på, og eg har iallfall meldt meg inn i kampanja som Amnesty har satt i gang. Det håpe eg virkelig at så mange som mulig vil gjøre. Vi e riktignok i 2010, snart 2011, og likevel leve mange samfunn fremdeles i den mørkeste middelalder på mange vis... Vi e fremdeles nødt å kjempe for rettferdighet, likestilling og likeverd, den kampen trur eg nok aldri vil ta slutt. I Nicaragua e det iallfall et meget stort behov for nettopp det.


Bildet av dissa to jentene fra Nicaragua e (naturlig nok) henta fra google. Bare tanken på at ungjente ned i 9års-alderen kan bli ramma av dinna brutale lova gjer meg så utrulig sint. Tenk om noke sånt hadde ramma norske jente, da hadde det blitt ramaskrik tenke eg.. Nei, at styresmaktene kan være så blinde e for meg et mysterium. Eg tenke den trangsynte religionen deira har mykje med saka å gjere..say no more. Eller, religionsdebatten lar eg ligge til en anna gang. I kveld skal eg faktisk på et foredrag på Human Etisk Forbund her i Bergen, som eg trur kan bli veldig spennande! Kanskje eg skrive meir om det seinare=)

Tilsynelatande idyllisk...

Info om saka og korleis du kan støtte:

I juni 2008 innførte Nicaragua et totalforbud mot abort. Det medfører at det ikke lenger er lov å ta abort etter incest og voldtekt, eller når graviditeten truer kvinners liv eller helse. Voldtatte barn og kvinner risikerer derfor fengsel om de tar abort.

En stor majoritet av de som ble gravide som følge av registrerte tilfeller av voldtekt og incest er mellom 10 og 14 år.

Krev at loven avskaffes!!

Så lett er det:

1-Gå inn på: http://amnesty.no/aksjon/flere-aksjoner/Nicaragua:-Voldtatt-nektet-abort og signer aksjonen.
2. Inviter ALLE dine venner til dette. Jo flere, jo bedre!

Det er kun snakk om et par minutter av din tid, som kan hjelpe så mange! Amnesty har fått til veldig mye takket være slike flotte personer som dere, som tar dere tid til å signere!

Tusen takk! Hver stemme teller ♥

(henta fra facebooksida)

Innesnødd

No e det riktignok ikkje sååå mye snø her i Bergen sentrum, men gurimalla så mykje problem den snøen som plutselig kom har skapt...sukk. Kom meg faktisk ikkje på jobb idag på grunn av den! Sto i over 1,5 og fraus så eg skalv på busstoppet før eg fikk nok og vendte snurt heimover. På veien sneia eg innom Spar og hamstra med meg diverse usunnheta og jule-aktige matvarer.. Derav årets første julebrus! Fant ikkje favoritten, så fikk nøye meg med Karina sin favoritt: nemlig Lerum. Hansa får vente litt lengre mot jul, kan ikkje "bruke opp jula" enda;P Får prøve å gjøre det beste ut av den innesnødde situasjonen eg e havna i;)


Okey, okey...ditta bildet e tatt i påskeferien..heime på Sunnmøre that is. Fader for en vinter.

Piker, Vin og Dans

Igår hadde eg og mi kjære Kine en real jentekveld her heime med vin og godis før vi drog på Verftet på salsaklubb;) Skikkelig kjekt va det! Sjøl om vi begge e nokså nybegynnera innen dansekunsten vart det mykje dansing på oss likevel, og vi lærte mange nye triks:) Salsa e rett og slett diggbart. Sia speilrefleksen har streika litt om dagen blir det photoboothbilder...Men kjekt det òg;)

Ikveld e det meg og Elin som skal kose oss ilag! Skal være her litt først før vi drar på jobbfest på byen, gler meg=) Ha en strålende fredag!

SkålPuss, puss så får du en suss...

Hjerte mitt gløyme deg aldriTenkte eg skulle seie godnatt til deg Ruben.. Vil du skal vete at eg har tenkt masse på deg dei siste dagane. Eg drømte så utrulig levande om deg sist natt, eg drømte at du besøkte oss når eg va på Åheim. Men det va berre for å ta et skikkelig farvel før du drog fra oss for godt. Du va så utrulig god i drømmen, en rein engel:) Du ønskte oss alt godt og sa vi ikkje skulle være leide oss, så forsvant du... Eg prøvde så godt eg kunne å gjere som du sa, men etterpå sat eg berre å hylgrein og va fra meg av ei vannvittig sorg. Alt va så utrulig virkelig, så vemodig! Eg våkna rett etterpå og det gjorde så vondt å vete at du faktisk e vekke, på virkelig.. Eg skulle så gjerne sett meir til deg, verte enda beire kjent med deg med åra. Dei siste gongane eg såg deg va så utrulig kjekke, og eg va så veldig glad kvar gong eg såg deg <3 Du va et unikt menneske, Ruben. Det fekk alle du møtte erfare. Det gjer godt, men samtidig låkt, å lese alle dei fine helsingane innpå facebooksida di, det e så mange som e glade i deg <3 
Eg legge ved ein "godnatta-song" til deg.. den heite "Time forgets", og eg syns den va så fine..kanskje du hadde synst den va litt for klassisk, hehe..men trur du kunne likt den du òg, om du hadde høyrt den:) Det e gått snart 6 måneda sia du vart reven vekk fra oss...men minnet om deg e like sterkt, saknet e like stort. Eg tolka tittelen sånn: "Tida kan gå forbi og gløyme so mykje den berre vil, men hjertet mitt vil aldri gløyme deg." Du vil aldri bli gløymt, kjæraste Ruben! Glad i deg <3 Sov godt, engelen vår=)

Alt og ingenting

Velkommen til et innlegg som handla om egentlig ingenting... Eller alt og ingenting. Faktisk trur eg eg skal innlemme alle bloggkategoriane mine i ditta "lause" innlegget her! Litt laussnakk må en jo tillate seg en gang iblant, særlig når det ikkje e noke særlig å gjøre på jobben for øyeblikket...

LIVET: Jo, sitte no på jobben eg.. Strålande vær ute idag, og nokså varmt og sommerlig=) Vi har vært en tur i byen og sett og handla i folkemengdene, en noke stressende men vellykka tur! Seinere skal vi ut og gå tur i skogen, så det blir spreke saker! Eg må sei at eg i stor grad lika jobben min her på bufellesskapet:) Her e kosligt, kjekke folk, sjarmerande brukera...alt en kan ønske seg;) Klart at der e litt jobbige side av jobben òg, men det må man jo takle når en får betalt og greier! Gudane veit eg trenge penga for tida, gler meg masse til lønn mandag=) Så livet e ganske bra, forma e grei og eg smiler og ler.

INSPO: Faktisk proppa eg nærmest over av inspirasjon her eg sitte! Trulig fordi eg nettopp las DetNye, og der va så masse fint og kjekt. Har fått mange flotte designideea, og vurdera å begynne å sy egne klede! Tenk å sprade rundt i sin egenkomponerte kjole!?!;D Hmm...spørs bare litt på den der syinga...Tida får vise ka eg tar meg til! Dessuten har eg fått mange gode og rimelige idea til julegave for året, noke som e greit å begynne å tenke på i disse tide! Har en tendens til å bli skippertak på meg, og det e dyre saker..som eg ikkje har råd til. Kanskje eg kjem med noken tips etterkvart, og håpe dei eg skal gi "tipset" til ikkje les?MUSIC: Igårkveld, før eg la meg, vart eg hekta på å finne gode, gamle Sugababes-hits på youtube! Så mange gode minner!:) La dei til i listene mine på kontoen, som man kan sjekke.. Et fint lite tips, når det gjelde musikkfronten generelt e vel egentlig å sjekke youtubekontoen min, der eg stadig legge innpå nytt og gammalt som eg tilfeldigvis kjem over...Har oppretta noken nye liste i det siste, som skal jobbes videre med;) Itillegg ligge her alle dei videoane eg har laga sjøl og publisert på bloggen tidligere! Ikkje alle e like bra, men pytt, sjøllaga og sjarmerende, hehe. Sjekk gjerne ut her: http://www.youtube.com/user/MsKathleen85?feature=mhum

Her e en av dei nyeste sangane fra jentetrioen, som eg lika meget godt:

HUMOR: Eg e fremdeles hekta på Trond Viggos parodi av BeeGees! Haha, ler bare eg tenke på den;D Ellers går det i Valen, KLM og den gode gamle internhumoren min, som omfatta alt eg kjem over i dagliglivet...når eg gjerne e i overkant overtrøtt. Merka òg at folk har en tendens til å le AV meg, og lure på om det e positivt eller negativt...? hmm... Jaja, flott å spre glede uansett;) Ellers må eg nevne eg lo rått av Camp Senkveld igår, da alle skulle ta piercing! Wow altså, dei e bra modige=) Syns særlig det va morro når ho eine måtte fise før ho skulle pierce seg! Ja, der har du meg og min humor... 

HELSE: På helsefronten e det vel litt skranting om dagen, iallefall ka kostholdet angår! Har et enormt søtsug, og skylda på "that time of month"...må jo skulde på noke;) Dinna veka har eg laga to porsjona av heeeerlige muffins, som eg nok kjem til å publisere oppskriftene til etterkvart! Så en del usunt har det definitivt vært...! Ellers e eg frisk, iallefall fysisk (heh), med unntak av litt host og kremt og snufs. Så no veit man det også, hurra. Oh la la...måtte jo toppe det heile med et vakkert bilde av meg og sukkerspinn!

FOR et vannvittig bra innlegg!! Har overgått meg sjøl. Trur det e det mest meiningsfulle eg har produsert... Men for ka det e verdt: Ha en fremdeles strålende og solfylt dag, iallefall i sinnet=)

Salsa Sweethearts

-Det må bli meg og Kine, det;) Vi starta på salsakurs no tidligere i høst, men så har dei to siste øvingane gått vekk for min del pga heimreise og jobb...så idag e det virkelig på tide å catche up! Kine, for sin del, har òg gått glipp av ei øving sist gang pga ho har vært i USA og kost seg, den heldiggrisen! Så imorga e det to jente som sikkert virka litt lost i starten pga alle dei nye bevegelsane vi ikkje kan...hehe, men det går nok bra=) Vi får gjøre vårt beste, Kine! Wish us luck...

(Bilda her e fra etter ei av dei første øvingane, før vi skulle ut på en salsaklubb for å svinge oss! Det va kjempekjekt og bør definitivt gjøres igjen snart;D)

 

 
Tomgang

Eg e litt tom for inspirasjon for tida..eller tom for ork e vel meir rett å seie. Eg har sikkert mykje å skrive om, men orka ikkje. Ikkje akkurat no iallfall. En stor del av grunnen e at eg ikkje orka laste inn på nye bilde. Dessuten e kameraet mitt fucka. Blitzen nekta å fungere idag..enda vi laga utrulig mykje god mat og greier...smoothie laga vi òg! Hmm..så det blei bare noke uskarpt styr..piss. Ikkje sikkert eg hadde gadda å lagt det ut uansett. Men no skal eg og Karina ut i det fortryllende været..får pakke oss godt inn i regnklær, støvla og plast. Apropos plast skal vi ta med oss alt det resirkulerbare opp på høyden, og "gje bosset verdi" som dei seie. Det oppfordra vi alle andre å gjere òg! Resirkulere altså;)

Jepp, skal bli deiligt å bli kvitt ditta styret her...↑Tuttelidu..

Åh, som eg gler meg!!

Regna med eg e langt fra den eineste som gleda seg til dinna filmen her...! Eg e faktisk en liten eventyr-freak, og Harry Potter e en av favorittane innen den kategorien, for å sei det sånn;) Så ditta her skal bli kjekt!

Idag har mi kjære Lana bursdag=D

 

Gratulerer så masse til mi vakre og vene venninne Lana, som fylle 27 år idag! E så glad for at eg e blitt kjent med deg og har deg som venninne, du e kjempegod og gull verdt!=) Blitt utrulig glad i deg faktisk, brownie-cookie♥ Gler meg masse til å feire bursdagen din ihelga:) Håpe du får en super dag idag og at du får alle ønskene dine oppfylt! Du fortjena det:)

Store bamseklemma fra muffinsen! (Ja, eg og Lana har noken interne greier på gang, hehe)
Eg og Lana i bursdagsfesten min i fjor:)


I Stockholm!

Janie, meg og Lana=)

Vakker, mystisk og filosofisk;)

HURRA for systene mine! <3

Idag blei Andrea og Kristina nemlig heile 8 år=D Gratulerer så utrulig mykje med dagen, søtnosane mine!♥ Kjempeglad i doke og håpe doke får en super dag og ei flotte bursdagsfeiring!!

Klemmer frå storesystaI´m flying hiiiigh


..eller iallfall snart gjer eg det! Skal tilbake til Bergen idag, etter å ha vært heime på Sunnmøre både hos mamma og pappa fra forrige fredag av. E alltid så vemodig når eg skal reise, føle eg burde fått gjort så mykje meir når eg først va heime osv. Men eg har no iallfall fått tilbringt mykje tid ilag med familien, og det at eg ikkje har stressa så masse e no igrunn greit nok. Har fått hjulpe til i heimen en del òg, så får sei meg fornøgd. Kjem fleire heimtura;) Reise om ca en time no, så skal svinge meg rundt, hive meg i dusjen og pakke ferdigt no. Musikkteater seinare idag òg, satsa på å få planlagt ferdig iløpet av reisene, både herfra til Bergen og derfra til Ytre Arna. Hehe, tar nesten like lang tid faktisk! Fly e en bra ting sånn sett;) Ha en fine dag!!
Fem måneda

Fem måneda e det no gått. 17. april 2010 står fremdeles sterkt i minnet, dagen da vi opplevde å miste to unge, nære slektninga og bekjente i bygda. Ruben, syskenbarnet mitt,  og naboguten Adrian, omkom i ei tragisk og meiningslaus bilulykke den fatale lørdagen.

Eg huska godt korleis det va å komme tilbake til Åheim ei stund etter ulykka. Det kjentes tungt og tomt, og eg visste at det va noke viktig som mangla. To kjekke, energiske og initiativrike ungdoma va ikkje meir. Det va som om ein merka at energien deira va vekke, og at mykje ville stå ugjort etter dei. Tenk kor mykje sprell dei hadde foran seg, hadde dei berre fått leve lengre...

To nye kors står no side om side på gravplassen, ikkje langt fra farfar si grav. Eg besøkte gravene aleine fyrste gangen eg va heime etter ulykka, og eg kjente eg både grudde meg og ynskte sterkt å besøke gravene. Sjølsagt va det kjemperart og trist å skulle gjere det, men på den andre sida så e det en fin opplevelse òg... For når eg så satt der og stirra på gravene, så la det seg ei sånne ro over heile meg..det va heilt stilt rundt.. Eg fikk på en måte meir fred med alle tankane rundt det som hadde skjedd.

Sia Ruben e syskenbarnet mitt og den eg kjente best, sat eg naturleg nok mest ved grava hans. Og det va som om Ruben va der hos meg. Som om han sa til meg uten å snakke: "Eg har fått fred no. Eg e med doke og passa på doke, og eg ønske doke alt godt." Det va riktignok bare eg som tenkte ditta her, og hadde en individuell følelse der og da, men ken veit? Kanskje va Ruben der og formidla nettopp ditta her, gjennom den svale sommerlufta, via tankane. Eg trur han finst enda, bare i ei anna form enn før, i en anna dimensjon som vi ikkje ser eller forstår. For vi veit så mikroskopisk lite om livets -og dødens- mysterier, vi menneske. Nokre av oss kan tru dei veit fasitsvaret, men alt e så individuelt og det fins en trilliard ulike fortolkninga av dei ulike store spørsmåla rundt emnet. Eg tillate meg sjøl å håpe på å få sjå Ruben igjen, like blid og smilande som sist eg såg han. For et øyeblikk det vil bli!

Eg sakna Ruben veldig her eg sitte. Tenke fremdeles masse på han. Eg e nok en gang tilbake i heimbygda, og imorga e det både bursdagsfeiring og Åheimfest her. Du skulle feira ilag med oss. Tenk at det no e fem måneda sia du forlot oss. Eller forlot..vart reven vekk e meir riktig å seie. For du drog ikkje frivillig, til det va livet ditt rett og slett for rikt og verdifullt. Du va en livsnytar, iallefall verka det som om du va det, for du strålte ut livsglede og hadde so mange bra venna og en flott familie rundt deg. Du viste ved fleire anledninga kor du satte pris på livets små gleder, og ikkje minst kor gla du va i dei rundt deg. Du vil alltid bli huska som en god gut med et varmt hjerte, strålande auge og et lunt smil du spanderte gladelig av=) Høgt elska.

Fred over minna til Ruben Aahjem Løvold og Adrian Nilsen Lyngvær


Adrian og Ruben ♥

It´s raining


Utrulig nok. Regnet kom, etter mange fineværsdaga her i Bergen. Så istaden for å klage legge eg ut et passande outfit for høstens mange kommande regndaga. Noken sei jo så fint at "det fins ikkje dårlig veir, det fins berre dårlege klede";) Eg skal, om noken minutt, svinse ut av døra med nasa retta mot Torgalmenningen og alle butikkane eg har drømt om å besøke og alle kleda/tinga eg har drømt om å kjøpe! Så får eg sjå ka eg ende opp med å kjøpe, for eg kan jo ikkje være altfor ufornuftig heller;) 

Forresten må eg jo også nevne det at eg sto opp så tidlig som kvart over 6 idag!! Da drog eg rett bort i gata her og passa verdas finaste prinsesse; nemlig Hanne Terese si nydlige datter Sophie♥  Hadde ikkje trudd det skulle gå så fint å passe en unge aleine første gangen, men det gikk over all forventning, og eg og Sophie e no blitt gode venninner allerede=) Gler meg til å passe ho fleire ganga! Kom heim for litt sia, og har avtale med Line om å møtes om litt, så må stikke;)

Let it rain, let it rain, let it rain! Ingenting kan stoppe meg idag;)

Ut på trilletur


No gjer eg meg klar til å stikke ut på en liten trilletur i fineværet med søtnosane Hanne Terese og hennes nydelige datter Sophie=) Eg har ikkje komt meg ut før idag pga tidligere nevnt nattevakt og soving litt utpå dagen, + at eg har fått stelt både heimen og meg sjøl.. Så det skal bli godt å få komme seg ut og trekke frisk luft! 

Planane for kvelden e å besøke Hanne i nyeleiligheta, som til min store lykke e rett i høgget=) Blir en rolig og koslig kveld altså. Bildet av skjønningane e fra tidligere i vinter. - For ei nusselig lue:) Og ikkje minst ei søt prinsesse! Hanne e stolt mamma, ikkje så rart ♥ Heller ikkje så rart at ungen e skjønn når ho har sånne flotte foreldre!

Ønske no som vanlig alle en fin dag eg=)

Morgenkvitter

Da va eg vel heime igjen etter ei lang nattevakt på bufellesskapet! Da gikk no alt i alt ganske greit, ei rolig natt uten action;) Men har måtte holdt meg våken, og det tulla litt med topplokket etterkvart...sitte i senga mi heime no og prøve å få sove, men det ekje så lett å "tvinge" seg sjøl i søvn når man egentlig skulle stått opp på dinna tida. Men e man med på leike får man tåle steiken! Skal iallefall prøve å få sove litt før mattekollokvia med Janie i to-tida;) 

Som sagt, ei lang natt, og eg kjeda meg litt til tider. Fikk lest litt matte og forberedt meg til torsdagens musikkteater, men innimellom øktene måtte eg ty til fjas og photobooth for å holde koken! Satt og lo høgt av gamle facebook-bilde ei god stund, herlig;D Kosa meg òg med god mat, eplepai og cola, som man ser... Må ha brus på nattevakt, eller sukker generelt... 

Fikk sett en utrulig tragikomisk norsk film en av medarbeiderane hadde med: Budbringeren. Eg e trøtt og gidd ikkje legge ut så mykje om plottet, eineste eg kan sei e at den va ganske spesiell, men på en god måte;) Kul. Trailer følger...


Etter filmen gikk det berre nedover med meg. 
Eg va jo tom for cola! =O Burde kjøpt 1,5l... Sank inn i en djup depresjon.

Det vart ikkje akkurat bedre av at eg skulle lese matte midt på natta. Hat. Og fortvilelse. 
Og følelsen av å være dum som et brød.

Men eg overlevde! Lusekofta va god trøst.

Da sei eg God Natt/ Morgen.. Får vel sove etterkvart;)

Mine Søte Søstre

Eg e så heldig å være storesyste til to kjekke jente på snart 8 år: Kristina og Andrea. Dei e toegga tvillinga, og e ganske så ulike! Likevel går dei godt i hop og leika som regel fint ilag;) Noke krangling blir det jo iblant, men hallo; that´s love... Sia eg e såpass mykje eldre enn dei blir eg nærast som ei tante å rekne, gjerne ei sånn "Tante Sofie med peikefingeren". Eg kan nemlig være litt småstreng iblant, læreremne som eg e! Hehe, andre ganga kan eg være minst like barnslig som dei, og da e det dei som tar på seg "voksenrolla";) Systene mine e kjempesøte, og to flotte og sterke personligheta! Eg e ei stolt storesyste. Kjempeglad i doke ♥ Eg syns det va kjekt at tvillingane, pappa og Lilli tok turen ned til Bergen og meg ihelga! Her e noken bilde fra besøket:
Systene syns det va stas å klatre rundt Ole Bull-fontena! Akk, de enkle gleder...=)

Baka eplepai åt kaffien igår, og etter Kristina sitt ydmyke ønske unnlot eg å ta eple på heile! Ho vart godt fornøgd:)

Pappa og systene på musikkpaviljongenAndrea♥

Kristina♥

Avslutta likesågodt med litt blomsteridyll eg;)

Parkeringsplass, kaffitrakter, oppvaskmaskin og eggedeler

E noke eg ikkje har...men som blir forventa at eg har når eg har familien på besøk! Hehe... sånn e det med den saken. Eg leve her i min enkle studenttilværelse eg, og klare meg greit med det lille eg har. Med åra kjem eg nok kanskje til å skaffe meg en del av dei overnevnte luksustinga... Anyways: Familien e på besøk og vi har hatt en rolig og fin dag her i Bergen, og ikkje stressa med å skulle oppleve ditt og datt.. Eg har baka eplepai idag, og den falt heldigvis i smak;) E koselig å ha folk heimefra på besøk, sjøl om eg hverken har ditt og datt og at det e litt trangt i leiligheta. Dei har no overlevd om ikkje anna! Beklaga herved om eg ikkje har vore verdas beste vert, eg ekje så grusomt flink til sånt og blir fort litt fantasilaus. Beklaga også at eg ikkje kan parkeringsreglane her rundtom i den forvridde Bergensbyen..må nærast være matematisk geni for å skjønne seg på sånt her i området:S Og dermed kunne eg ikkje forhindre at pappa og dei fikk ei bot på 500 sure kroner idag:/ Men sånt skjer og livet går vidare... Tilslutt beklaga eg for at eg har sutte her å tasta litt mens dei har vært her, OG for at eg no velge å la rastlausa ta overhånd og tar meg en tur på fest. Eg e fæl!

Familiebesøk=)

No sitte eg i sofaen, litt sliten etter ei travel runde i leiligheta for å få ting på plass! Pappa, Lilli og søstrene mine, Kristina og Andrea (på bildet med Sallyen) e rett rundt hjørnet!:D Dei fant ut i sekstida idag at dei skulle ta turen nedom Bergen i helga, noke eg sette stor pris på:) Karina e heime for helga, eg har jobbefri og det passa ganske bra for en gangs skyld! Litt sjuk e eg òg, så planen e å ta det rolig uansett... Litt dumt eg e småsjuk såklart..men på den andre side så blir eg ikkje så rastlaus imorgakveld da kanskje..hehe. 

Så no har eg lagt på nytt sengetøy, rydda og styra..så her ser no greit ut! Ellers ikveld va eg på ei lita besøksrunde, først til et jentevors på Danmarksplass og så til en innflyttningsfest rett oppi høgget her til ei god venninne:) Veldig kosligt på begge plassane, sjøl om eg så gjerne skulle blitt lengre, evt delt meg i to eller tre for kvelden! Igrunn godt fornøgd med å ha rekt over alt..sånn "Ja takk, begge deler"-opplegg, eller fleire fluge i en smekk om du vil! Eg lika iallfall å ha mykje å styre på og mange å være med, det e tusen ganga bedre enn å sitte heime aleine og kjenne etter kor sjuk man e. Seriøst, eg har slappa av meir enn nok i det siste, gitt kroppen tid til å komme seg og blabla...eg e så lei av å være kjedelig og kjip, eg lika jo igrunn å fyke rundt og gjere ting! Så eg protestera litt mot kroppen min no kjenne eg, for den blir jo (i motsetning til viljen og "sjela") fort sliten for tida. 

Håpe kroppen henge nogenlunde med i helga iallfall, eg har jo lyst å være aktiv og vise familien litt rundt, gjere kjekke "Bergens-ting" med dei når dei no endelig tar turen og besøke meg=)

Bilde av meg og systene fra jula 2007

Verdas beste <3

Nok en gang må eg trekke fram kor bra ho jenta her e♥ Først og fremst vil eg takke generelt for at du e den du e, du e rett og slett fantastisk god! Og reint spesifikt vil eg takke den for den supre middagen du stelte i stand til meg igår kveld;) Eg va dausliten etter en lang dag med mykje nytt, + at eg ikkje va heilt frisk.. Så du ga meg akkurat det eg trengte; en rolig kveld med ei bestevenninna, god mat og en underholdande film=) Va virkelig nydelig mat...;9 Eg får stelle i stand noke til deg neste gang, det fortjena du! 

Håpe du har en fin dag på jobben, du helde nok ut jobbehelga skal du sjå! Penga blir det no iallfall, og det e no en bra motivasjon:) Eg sende iallfall glade og oppmuntrande tanka til deg no, satsa på dei hjelpe om du skulle bli sliten eller lei.
Kjempeglad i deg!!
(Bilde tatt våren 2009, love it!)
hits