januar 2012

BESTÅTT!

Hadde siste forestilling/eksamensvisning av monologprosjektet vårt "ELLE" idag, noke som gjekk veldig bra! Eg er ganske letta, for hadde jo mildt sagt ein del nervar og var redd eg skulle gløyme ut alt eg skulle seie og synge undervegs, men heldigvis sat stoffet godt nok! Til og med samtalen med sensorane -på engelsk!- i etterkant gjekk over forventingane, og eksamenen er herved bestått, hurra!! Vakna nett frå ein powernap, kjenner eg har brukt mykje krefter i dag! På tide å hive seg rundt, for nu blir det eksamensfest i lag med den herlege master-gjengen=D ♥


Ønsker alle ein herleg kveld og ei flott helg!

ELLE, C´EST MOI

 I kveld hadde eg og Aleksander (min samarbeidspartnar frå master i musikkped) premiére på vår fleirstemmige monolog "ELLE"! Hohoi, det var ganske artigt, og fekk mange gode tilbakemeldingar etterpå=D Fantastisk publikum! Eg veit ikkje alt vart perfekt, for det vart grådig mykje improvisasjon undervegs grunna at ikkje alt gjekk som planlagt, hehe..men alt i alt gikk det faktisk ganske bra! Eg skal spele fyllesjuk og provosert ELLE-journalist som -kort fortalt- skal halde ein slags forsvarstale for den feminismen som blir fronta gjennom slike glossy kvinnemagasin..Om eg lukkast eller ikkje, det får vi sikkert høyre av sensorane i morgon! Rykta tilsei dei skulle vere ganske kritiske av seg, så eg er ikkje akkurat totalavslappa her eg sit. Skal likevel tenke positivt, gjere mitt aller beste og forsvare meg med nebb og klør dersom sensorane er krasse! Gler meg til vi er ferdige og kan puste ut og feire oss sjølv med storstilt eksamensfest=D

Og ja; her e bildet vi brukte til å lage plakat ut av, som heng på døra til forestillingslokalet! oh yeah, eg kan vere temperamentsfull av meg, indeed!:

INTERESSANT

På grunn av at eg er ein stor fan av fabelaktige Pia sin blogg www.piahysj.com kom eg over denne sjukt lærerike saken om hjerna sine to halvdelar. Vel verdt å sjekke ut, ein lære mykje på kort tid og blir òg ganske facinert over den kule måten ein lærer på! Kva hjernehalvdel er det som er meir aktiv då...mon tru?

NAIS

Vakna opp ståande ut som ein gammal skilpadde i dag, begge augene var hovne som fy! Trur det er ein allergisk reaksjon eller at det kjem av delvis stress, delvis forkjølelse.. At det er ein av kroppens finurlige måtar å seie ifrå på..men kva veit vel eg (og nei, eg har ikkje grene meg i søvn, hadde allereie litt hevelse før eg la meg). Må vel til legen snart for å finne ut kva som feilar meg, jippi for meg som hatar legebesøk. I allefall; dette funka ganske greit for å få bukt med ein del av hevelsen for øyeblikket, samt rense med nøytralt middel og ikkje bruke sminke eller kremar på augene i dag: kalde agurkskiver har i tillegg til å være kjølande og lindrande ein slags bleikande effekt på sikt og kan bidra til å minske mørke ringar rundt augene;) Hurra!

ARTISTIC...

Leika kunstnar liksom. Ikveld var eg og spelte med Ukuleleorkesteret på et 40årslag i Gamle Bergen, kjempegøy og fikk mange gode og konstruktive tilbakemeldingar:) Så ikkje heilt rart eg er i det kreative hjørnet i dei små nattetimane egentlig. Lik gjerne "Ukuleleorkesteret" på fjesboka,sånn btw;)

TWO-FACED
Har du noken gong kjent på at du har fleire identitetar? Ein når du er aleine og ein når du er i lag med andre? Ein om morgenen og ein om kvelden? Ein i mørket og ein i lyset? Eller...you name it? Saken er i alle fall at denne songen handlar om kjensla av å ha fleire personleghetar i seg. Eg var temmeleg inspirert av Black Swan når eg skreiv denne (de veit, den ganske gode filmen med Natalie Portman i hovudrolla?), så eg gir den skulda for schizofrenien her! Sjølv om eg skal innrømme eg kan kjenne meg litt igjen i noke her.. Men kven gjer vel ikkje det;)

Låta er produsert og innspilt hos Vegard Ellingsen ved Noroff, tusen takk til han for all god hjelp og kompetanse!

Og ja; sjekk gjerne ut den nye urørt-profilen min her: www.nrk.no/urort/Artist/MissKathleen

Gudd Nait;)

BLANKE ARK MED FARGESTIFTER TÆLL

Som mange sei no om dagen: Nytt år, nye muligheter. Måtte 2012 bli eit fargerikt år!


 

Eg satsar òg på at 2012 blir eit modig år, der folk tør å følge draumane sine, tør å sei det dei meinar, tør å gjere det som er rett og tør å være seg sjølv. Det er i alle fall mål eg har for mitt år. Det er litt kjekt å starte det nye året med å tørre noko, og det gjorde eg i dag. Eg makka meg endeleg til å lage meg urørt-profil! Veit ikkje korfor eg har vore pingle på det før, men noko har stoppa meg. Ikkje at eg har dei store planane enno, men det er eit steg på vegen til å spre musikken sin! Eg var så grådig grei at eg valde å skrive på bokmål der, som ein gest til doke som likar det best og ikkje skjønar nynorsken min! Doke er hjarteleg velkomne til å besøke artistsida mi, "Miss Kathleen", her:

 

www.nrk.no/urort/Artist/MissKathleen/ Tok å satsa friskt og skreiv eit langt velkomst-blogginnlegg på urørt-profilen tidlegare i dag,- sånn for å oppsummere mitt musikalske 2011- og her er det:


"Da har eg faktisk fått meg urørt-profil jeg også! Tenke seg til. 2012 har fått en litt frisk og modig start allerede med andre ord, og det lover bra:) 2011 var et år der jeg fikk mange nye musikalske muligheter, og når jeg ser tilbake har jeg faktisk utviklet meg mye på det året. Nå når det er over tenker jeg å fortsette i samme musikalske bane og utvikle meg enda mer, bli modigere og tenke litt "fuck it!". For man har ingenting å tape har jeg innsett!"
 

"Forrige sommer fikk jeg omtrent sammenbrudd etter jeg hadde laget meg artistside på facebook ("Kathleen", for de som er nysgjerrige) og attpåtil lagt ut en temmelig humoristisk og deiete 80talls-parodi av en musikkvideo! -Der jeg blant annet ropte "Everything looks good on me!" i en hårføner, haha.. Er det rart lille sjenerte meg fikk en smule angst når jeg innså at alle mine facebook-kontakter begynte å lure litt på hva som gikk av meg? En smule sosial angst der altså. Men jeg kom over det, og i dag er jeg ganske stolt over at jeg turte! Når jeg ser på musikkvideoen "Good on me" så må jeg bare trekke på smilebåndet og tenke at "de som ikke tar humoren og liker dette, de trenger jeg faktisk ikke bry meg så mye om". Det handler å fokusere på det som faktisk er positivt, og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger som jeg tar med meg videre!""Studioarbeidet mitt, der jeg jobber med meget dyktige Jørn Lavoll på Make Music AS, har vært veldig lærerikt og givende, og jeg satser på å fortsette videre med det utover i 2012! Akkurat no har vi hovedsaklig et 80-tallsprosjekt på gang som er veldig morsomt og fengende. Vi har mange låter som nesten er ferdigstilte, og jeg gleder meg til å dele disse med omverdenen. No more sosial angst, hehe...det er et av de såkalte "nyttårsforsettene" mine. Om det dukker opp et snev av angst iblant skal jeg i alle fall ikke styres av den!"

 

 

"Andre positive musikalske begivenheter er at jeg begynte både i ukuleleorkester og i reggae-band høsten 2011, noe jeg nok aldri hadde trodd om meg selv før en gal stemme i meg spurte: "Hva har jeg å tape på å prøve?" Så gjorde jeg nettopp det, noe jeg ikke har angret et øyeblikk på. Begge bandene er nokså nyoppstartede, men har fått mye vind under vingene bare på dette halvåret."

 

 

UKULELEORKESTERET 


Meg, Jørn, Dag Ove, Torgeir og Bjarte Sebastian:) 

 

UNITYMeg, Deo, Eric, Felipo, Lelo, David og Dennis:)


"Jeg er en smule crazy, men er godt mulig jeg også skal starte som vokalist i et jazz/soul/"dizzie"-band nå på nyåret..! Uansett spennende å se hva som skjer videre, jeg gleder meg masse til å begynne på igjen=) Og nei, jeg bruker ikke ALL tid på musikk, for egentlig er jeg både masterstudent i dramaped og jobber som instruktør på musikkteater og som miljøterapeut på bofellesskap ved siden av. Puh, håper bare tiden strekker til... Døgnet skulle hatt flere timer!"
 

"Den første sangen jeg har delt her heter "Two-faced" og er sideprosjekt jeg har hatt hos Noroff hos en som studerer lydteknikk der! Jeg er godt fornøgd med sounden, Vegard Ellingsen har gjort en god jobb synes jeg:) Håper dere også liker den! Et riktig godt nytt år til alle sammen! Måtte 2012 bli et fargerikt år og bringe masse bra ny musikk til folket!=D"


PANG

sa 2012 og skaut 2011 i bakken. There's a new boss in town... You better get used to it!

hits