februar 2010

Mintgrønt=skjønt?

I dag prøvde eg ut den nye mintgrønne neglelakken min fra Isadora, og må sei eg likte den veldig godt! Fresht rett og slett, og eg elska fargen!!:) Har aldri brydd meg så mykje med å bruke neglelakk før, gjerne pga at eg spela gitar fra tid til anna og da blir den fucka opp uansett..Pleie å sei eg har "gitarnegle", dvs at neglane på venstre hand e kortare enn dei på høgre (pga av at eg tar grep med venstre). Men no skal eg prøve å være litt meir forfengelig i negleveien ei stund, og sjå kor lenge neglelakken sitte;)
(-Bruke gitarplekter kanskje? Lurt!)


Ja, så va eg så heldig å finne noken solariumsbriller som Karina hadde slengt fra seg på badet, og dei kom godt med;) Dei hadde akkurat samme mintgrønne fargen som neglelakken! For et lykketreff... hehe, så måtte selfølgelig gjøre ei greie ut av det òg (øgle-look, yeah!):


-E mintgrønt lekkert eller hur?;)

Tidenes jentehelg i Stockholm!

No e det riktignok to veke sida eg, Janie og Kristine drog til Stockholm ilag (tida flyr!), men det føles virkelig som om det va igår! Vi hadde ei skikkelig jentehelg der før resten av dramaklassen kom og studieoppholdet starta;) Here it goes, i korte trekk:

Starring:
Kristine alias "Plipp"                          Janie alias "Plopp"                   Linn Kathrin alias "Plomma"

Fredag 12.februar 2010:
Vi ankomme sentrum og hotellet i tre-tida, ser oss rundt og handla inn litt snop på Åhlens-senteret. Etter å ha spist e det fixing og vorsing på hotellrommet! Kristine tar på seg en snerten sort kjole, Janie kjøre leopard-stil og eg satsa hardt på 80-tallet;DVi visste ikkje heilt kor det va best å gå ut hen, så vi spurte litt rundt før vi endte opp på en uteplass kalt "Victoria". En heilt grei plass, med et ganske ungt klientell.. Vi traff blant anna en ganske snasen fyr som vi nokken daga seinere "fant igjen" på en plakat i Gamla Stan! hehe... Morro!→

Lørdag 13.februar 2010:
Våkna opp litt småugne, men frokost skulle vi ha! Ettersom det va en ganske bra hotellfrokost forsynte vi oss grådigt av bufféen:) Etterpå blei det litt shopping på Åhlens og i Drotningsgatan, som låg like borti høgget. Så åt vi på spiseplassen "Kungshallen", før vi dro tilbake til hotellet og slappa av, ordna oss og vorsa igjen som det seg hør og bør...
Ganske så klare for byen her ja;) Dinna kvelden taxa vi bort til Café Opera, som vi hørte skulle være en bra plass! Kosta 200 SEK å komme inn (ca 160 NOK), så litt stivt..men plassen va kjempefin og ganske luksuriøs så det va vel verdt det! (Nokke heilt anna enn Café Opera i Bergen, som e en meir "chill" plass) Fant oss  en sveitsisk dansepartner som va heilt vill, haha..(ja han dansa faktisk med alle tre etter tur?!) Etter å ha gått lei han så blei eg tilfeldigvis kjent med ei jente som tok oss med til "Hells Kitchen" på Stureplan, en temmelig hipp plass visstnok! Ska sei der va høg partyfaktor..! Og vi fikk sannelig smake litt rosa champagne også;) ....Søndagen? Nei den e vel ikkje så veldig viktig...:P (AU!) 

À Notre Santé!

For å feire min (etterlengta?) tilbakekomst til kjære Bergen (søndagkveld) samt Karinas vel overståtte legebesøk idag så fant hybelkaninene ut at vi skulle lage nokke godt til oss sjøl! Samtidig ville vi lage nokke som va litt sunt, for å komme igang med en bedre livsstil først som sist;)  (Karina va mesterkokken og hjerna bak det heile, flinkisen!)Valget falt på å lage en litt halvveis italiensk rett, for å sette oss i italiensk modus (og deretter gjerne planlegge videre på turen vår til Italia til sommeren!). Den retten besto av løvtynne skive av kyllingfilet steikt ilag med plommetomat, sellerikvasta, timian, rosmarin og olivenolje, samt en slags waldorf-salat bestående av eple, selleri, valnøtter og lettrømme. Så heilt italiensk blei det nok ikkje, men med litt pesto og balsamiko på toppen og italiensk musikk til så funka det riktigt så bra syns vi! Koste oss gjorde vi iallefall, og vi va godt førnøgde der vi satt og åt=D

Sjølsagt måtte vi skåle litt, og med cider ("liksom-italiensk-vin") i stettglaset ropte vi "À Notre Santé!" som passande nok betyr nokke sånt som "For Vår Helse!"=) Snydens aften!♣Skål for god helse og god mat, folkens!♣

Syskenkjærleik per post=)

♥Dagens stooore høgdepunkt!♥
Har vært sykt sløv og uggen idag...E fortsatt ganske forkjøla + at eg itillegg e stiv og støl som en stokk etter tidenes heftigste danseøkt på skolen igår!:O Så har gått rundt og syns litt synd på meg sjøl... Derfor passa det fortryllande bra med en positiv overraskelse når eg sjekka dagens post!:) Søstrene mine Kristina og Andrea (toegga tvillinga på 7år) har sendt meg et sjølsnekra brev med kjempesøte tegninga=) Det ekje kvardagskost med sånne brev lengre! Åh, så glad eg blei!! Varma langt inni hjarterota kjenne eg!♥
Kristina har tegna 3 flotte tegninga med div. vintermotiv på til meg! Kjempeflinke e ho=) 


Andrea har til og med skreve et lite brev heilt sjøl! 

Der står det følgende:

HEI STORESYSTE
EG ER HELDIG
SOM HAR EI SNILL
STORESYSTE OG EG
SYNST AT DU ER FIN

Ho e bra snill som sei so masse flott om meg, syns til og med at eg e fin?;) hehe..Tuuusen takk for det iallfall! Eg e meget rørt=) Supert at du har fått med Sallyen på tegninga, ho e jo en av familien ho òg;)

Kjempeglad i dokke begge to, dokke e nydelige!! Gleda meg masse til å sjå dokke igjen, sjarmtrolla mine:)
 
Haha, arti bilde av heile gjengen fra juleferien!! Alle i godt humør ser det ut til, til og med Sally pressa fram et smil på kattemåten:) (Litt dobbelthake på meg, men det e den gode maten eg får heime sin feil,hehe...)


-Ekje søstrene mine søte vel??:)

Susanne Sundfør e ute med ny låt=) Vakkert!


Det var med store auge og fryd i blikket eg leste på db.no at Susanne Sundfør e komt ut med ny låt "The Brothel". Eg e veldig glad i musikken henna, ho har ei heilt vidunderlig stemme som går rett inn i margen på en!!  Hørte ho første gang høsten 2007 når ho spilte nokken låta på en Håp-konsert i Johanneskirka her, og blei bergtatt nokså kjapt:) Har ikkje tall på kor mange ganga eg har hørt gjennom den første cden henna... Her e to av favorittlåtane fra den cden (coveret ser du nedafor):   

Day of the Titans: http://www.youtube.com/watch?v=e2R0Ny-7p6s
Torn to Pieces: http://www.youtube.com/watch?v=yQLNN_xz_vA&feature=related


Hørte nettopp igjennom den nye låta, tittelsporet fra den nye cden "The Brothel". Må sei eg lika det eg høyre, og gler meg masse til å høyre fleire nyheta fra dinna gullstrupen=)

Her kan man lese innlegget eg fant på db.no: http://www.dagbladet.no/musikk/blogg/2010/02/her-er-videoen-til-sundførs-sekserlat/, og her kan man gå rett på den nye låta og den tilhørende musikkvideoen: http://www.emi.no/artister/susannesundfor/  Herlig musikk!♥

Linn Kathrins favoritt-eplepai, step by step;)

I går lagde eg eplepai i anledning venninna mi sin 25års-dag! Den e alltid en suksess, og oppskrifta e igrunn superenkel, så derfor tenkte eg å dele den med dei som skulle forville seg innpå her:) Fikk oppskrifta av mamma for mange år sida og har laga paien en god del ganga sia den tid! Mmmmm..

Ingrediensane e som følger:

Søt butterdeig:

250g hvetemel
125g romtemperert smør
125g sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1-2 egg (spar litt til pensling)

Fyll:
1/4 l vaniljekrem
2-3 epler
sukker og kanel

+litt egg til pensling

Så va det framgangsmåten:
Kna det romtempererte smøret ned i melet til du får ei "smuldrete" masse.

Ha deretter i sukker, bakepulver og vaniljesukker.
Bland i egg til du får ei passelig klebrig blanding som ser sånn ca sånn ut:

Fordel så 2/3 av deigen i ei smurt ildfast paiform. Kna deigen utover med knokane og lag en god kant! Sett ovnen på 200 grader no.
Gi bunnen gjerne et godt dryss med sukker og kanel om ønskelig, før du fordela vaniljekremen utover!

Så renska du og skjære eplene i båta (valgfritt om du vil ha skall på eller ikkje) og legge dei utover bunnen. Her strør eg gjerne på et lag til med kanel og sukker sia eg e en freak etter sånt;)
Det neste man da gjør e å rulle resten av deigen i passe tynne strimler for så å legge dissa i rutemønster over paien. Pensle så med egg (melk eller vann duge også) og dryss enda en gang (!) med sukker og kanel for en siste finish før paien lempes i ovnen! Der skal den kose seg i midten, på 200 grade i ca en halvtime. I mens kan man vaske opp og rydde, slappe av eller pynte seg til bursdagsfest;) 

  
 -Voilà!                                   

¨

Her e paien ferdigbaka og eg og bursdagspresangen ferdigpynta!:) Så satsa eg på venninna mi blir fornøgd;D

♦GOOD STUFF!♦


Stockholm i boks!

Da har eg fått bestilt hotell til meg og dei to andre bertene eg skal tilbringe helga med i Stockholm;D Blir sykt digg!! Gleda meg masse til både helga og heile neste veke; mandag e det "studieturen" begynne og resten av dramaklassa kjem bortover òg;) Skal oppleve litt av kvart, både av teater- og danseforestillinga, museum, uteliv og shoppinggate der borte...:) E første gang eg besøke byen, så blir spennende å sjå ka den har å by på! Eineste bekymringa mi no (bortsett fra dei økonomiske bekymringane)  e at eg ikkje ska klare å bli skikkli frisk til eg drar...e ganske forkjøla for tida:P Men skal gjere mitt ytterste for å bli kvitt basseluskane!! Gikk til innkjøp av masse vitamina og antioksidanta sist eg va på apoteket;) Uansett: Stockholm får besøk av meg koste ka det koste vil, -en forkjølelse skal ikkje stanse en barsking som meg!


Stockholm by day! Vi skal bo på hotell ganske i midten av sentrum, kan sikkert sjå bygninga inni her en plass...


                          Stockholm by night... Da e det ut på rølpefest,haha...!

                 Dramaten, et av fleire teaterhus vi skal besøke neste veke=) Gleda meg!

E nok ikkje til å komme i fra at der sikkert e nokså kaldt der borte, vinter der òg såklart:P Men eg skal pakke meg godt inn i ullundertøy og boblejakke og satse på å overleve også der... E no vakkert med snø da, tross alt:) Bilde e fra gamlebyen, en plass vi definitivt skal besøke!Såklart blir det vandring i shoppinggatene òg...=) Skal prøve å være fornufti og ikkje handle så masse, men nokke blir det vel! Ser ut til at her e en del puba og bara rundtom oogså, det kan bli interessant;) Bildet e fra Drotningsgatan, den største handlegata der borte.

                                  
           Eg gleda meg som sagt masse!!=D Det gjør heilt sikkert Kristine og Janie her òg:♣Tudelidu!♣

Yey, eg har fått meg videokamera!!=DFikk endelig tilsendt det nye videokameraet mitt i posten idag, WOHO=D Det e i lommestørrelse og sjæmpesøtt!!♥ Faktisk e ikkje det så mykje større enn mobilen min!! Gler meg til å ta det i bruk, skal ha det med meg overalt, -det e jo såpass lite at det ikkje blir nokke stort problem iallefall;)

Magemuskeltrimmekveld=)

Haha, og det beste med den trimmen va at eg og Karina kun satt i sofan heile treningsøkta;P Såg nemligen "Ti Amo", en italiensk film Karina hadde lånt (ho studera italiensk), og vi hadde aldri forestilt oss at den kunne være SÅ latterframkallande;D Skulle tru vi va høge på ett eller anna der vi satt og hylte! Sykt morsom film altså, eg gir den tommeltotten up;) (Vi va forresten veldi gira på å vise tryna våra der vi satt) Sjå den og opplev sjøl folks!

Aksjon "Bruk kleda som ligg bakerst i skapet" er herved i gang!!

Ja, man må være litt fornuftig en gang i blant! I dag har eg tatt en gruuundig sjølransakelse og funne ut at eg rett og slett ikkje e flink nok til å bruke av det eg har...Særlig gjelde ditta på klesfronten!:P Eg kjøpe nye ting i hytt og pine uten å ha oversikt over ka eg har fra før av, og det resultera av og til i det man kan kalle "unødvendige investeringa" for å sei det sånn. Blir heilt oppgitt av å sjå inn i klesskapet mitt no:P Rot rot rot! Og skuffa eg vekk det ytterste laget med klede så finne eg mange fullt anvendbare og fine klede som eg rett og slett har glømt at eg har. Eg må rett og slett skjerpe meg litt:s -Ditta e vel baksida av å være veldi glad i klede og shopping generelt, sukk.. Men i alle fall: Neste veke (eller dvs til eg skal til Stockholm fredag:p) skal eg kun gå i klede eg har funne bakerst i skapet, og i tillegg prøve og sortere ut det eg ikkje treng lengre og gi vekk. Det e i det minste en start! Så får eg håpe eg skjerpa meg litt framover.. Bare sjå nedafor her: No har eg lagt fram klede som eg ikkje har brukt på leeenge, klar til bruk dinna veka↓ Jedda! Smart? Litt smart=)

Oh Yes Man;D

Har fått heilt hekta på "Yes Man"-sangen til Bjørn Johan Muri! For dei som ikkje har fått med seg ka sang eg prata om (ja da e det søren meg på tide å følge med;P), sjekk ut her: http://www.youtube.com/watch?v=MZdKMxjK8jk&feature=related

Ikveld e det jo den store norske finala i Grand Prix og greier, og Bjørn Johan Muri e definitivt min favoritt!! I tillegg til å komme fra samme plass som meg så har han også den beste låta, så da e den saken grei for min sin del:)  Ikkje at eg bryr meg så himla masse om GP ellers, men eg skal no iallfall gi ei stemme eller to dinna gangen!
Heia Heia!!:)
PS: Cred til Simone fra D'sound som har vært med på å produsere sangen også, ho e knallflink!

Søt e han no òg;)

Ja, og fordi eg har vært så hekta på sangen så har eg selfølgeli lært meg å spille å synge han sjøl, og here it goes (veit ikkje om eg fikk teksten heilt korrekt her og der, men det funka no greit å synge den sånn iallfall);

YES MAN

Forspill: C-G x2

C-G
Vers 1: I took a ride to the city just to get away 
Just a night in the city only wanna play
I took your bates and we got it all
I could'n know you would leave me wrong (x2)
Tell me why I am running just to get away
You're alone and afraid, telling me to stay
You took my bates and we got it on
I didn't know you would feel so strong (x2)

D-Am-C-Em x2 -G
Refreng: Just because you are alone tonight
I can't be your yes man
I don't wanna be a superman
I can't fly at the speed of light
I can't be your yes man
I don't wanna be a superman

C-G
Vers 2: Every wrong that I toss couldn't take me there
Cause your eyes never close and you stop and stare
You take my day and you take my night
I run away 'till I see the light (x2)
Took a ride but the ride didn't take me far
Took a chance, took a glance on the cookiejar
I didn't steal and I didn't lie
I didn't know I would make you cry (x2)

Refreng x2 

Kattekvinne!

Eg va på musikklinjefest på høyskolen for litt sia, der man skulle kle seg ut som en helt. Og da falt valget naturlig nok på Catwoman;)  Eg e generelt sykt inspirert av den dama der, en feminist i særklasse... Mjææææv! Catwoman e blitt spilt av ulike skuespillera opp igjennom dei siste tiåra... Personlig lika eg aller best  Michelle Pfeiffers versjon av karakteren! For ei dame...:)


Her e ei av mine favorittscene fra den første Batmanfilmen Catwoman opptrådde i: http://www.youtube.com/watch?v=QPuOXSOSFRY&feature=related ;DHehe..her fant eg bevis for at eg lar meg inspirere av kattekvinne-stilen når eg skal ut på byen også!→
Gikk for ei litt meir nøytral utgave riktignok, sikkert lurt av meg...Elin Sofye:)

Elin e en fantastisk flink "up-and-coming" artist som eg e en major fan av=) hehe, og det sei eg ikkje bare fordi ho e mi beste venninne, men fordi ho rett og slett e knallgod til å synge og spille, og itillegg skrive dei vakraste og tøffaste låtane!! Legge ikkje skjul på at eg e en smule stolt av ho;) Sjekk ut meir om dinna fantastiske jenta her: http://www.nrk.no/urort/Artist/Elinsofye/default.aspx eller om du vil her: www.myspace.com/elinrabbevaag
Skulle du ønske å støtte ho ved å kjøpe musikken kan man gjøre det her: http://www.artonearth.com/store/ (søk på elin sofye her innpå igjen)Coveret til EPen ho ga ut i høst→Måtte selfølgelig legge ved et gammalt bilde av oss òg, fra 2006 faktisk...! Ganske søtt,hehe:) Med ditta ville eg vel bare sei: Stå på videre Elin, eg heia på deg!! Og e såklart veldig gla i deg òg, men det veit du allerede♥

 

Linn Loves Laces...

Av og til drømme Linn Kathrin seg vekk på sider som www.asos.com, og dinna gangen fant eg en kjole som eg virkelig måtte pine meg sjøl for å ikkje bestille med én gang!! Elska blondane, dei skulpturerte skuldrane, fasongen, draperingane, stoffet, attituden osv osv...Gode guuud så lyst eg fikk på den her...ikkje så grådig dyr va den heller, men akkogsukk, eg må virkelig spare for å få råd til både Mac, videokamera og Stockholmtur no... E lov å drømme da, og bli inspirert;) 

   
Andre godbita på "blondekjolefronten" e dissa her:Altså: Blonda e HOT HOT HOT!!

 smask;¤

hits