februar 2012

FRYSNINGAR

Fy Fader så nydelig, vill, vakker, merkeleg og fantastisk sang!! Susanne Sundfør altså. Gåsehud! Har ikkje meir å seie, ord kan ikkje forklare kor sjukt fint dette er. 

UKULELE-LOVE

Ukulele er berre best=) Kosar meg masse i ukuleleorkesteret, hadde ei artig øving i går! Neste onsdag har vi åpen øving på HiB Landås, så om du er i Bergen er det berre å komme for å lære litt:)

Her er ein liten snutt frå ei av oppvisningane våre på eit 40års-kalas  i Gamle Bergen i januar: 

Og her er ein av mine favoritt-cover gjort på ukulele og kalimba (som står høgt på ønskelista), av AHAs fantastiske "Take on me"! Noke å jobbe i mot, det her;) 

BLASFEMISK, WHO?!

Eg kokar over når eg les slike hårreisande, vannvittige saker fra vår galne, galne verd: 

  •  

    Den saudiske geistlige Sjeikh Nasser al-Omar siterte Koranen på saudisk TV. Samtidig som han gråt, forlangte han dødsstraff for Hamza Kashgari.

Tvitret - risikerer dødsstraff

En 23 år gammel saudisk journalist står i fare for å bli henrettet etter at han lørdag sendte ut en Twitter-melding der han fortalte at han tvilte på budskapet til religionsstifteren Muhammed.

 

 

- Jeg har elsket sider ved deg, og jeg har hatet sider ved deg, og det er mye jeg ikke forstår av deg. Jeg vil ikke be for deg.

Slik lød meldingen som den 23 år gamle saudiske journalisten Hamza Kashgari sendte ut for en drøy uke siden på nettstedet Twitter. At Kashgari uttalte at han tvilte på Muhammeds budskap førte til en rekke dødstrusler. Saudiske geistlige fordømte Twitter-meldingen som blasfemisk.

Protester

I dagene etter at Twitter-meldingen ble sendt ut, følte Kashgari seg så truet at han flyktet til Malaysia. I går sendte malaysiske myndigheter Kashgari tilbake til Saudi-Arabia. Amnesty International er blant dem som har protestert mot tilbakesendingen. Kashgari står i fare for å bli henrettet hvis han dømmes for frafall fra islam i Saudi-Arabia, mener menneskerettighetsorganisasjonen.

 

Hamza Kashgaris venner støtter ham på Youtube.

 

Hamza Kashgaris venner støtter ham på Youtube.

Twitter-meldingen ble sendt ut av Kashgari i forbindelse med markeringen av religionsstifteren Muhammeds fødselsdag for en drøy uke siden. Ifølge BBCs asiatiske tjeneste skal han ha fått ikke mindre enn 30 000 svar på meldingen, hvorav en del truet med å ta livet av ham. Selv om Kashgari slettet meldingen og ba om unnskyldning, fortsatte truslene å komme inn. Det var da han bestemte seg for å flykte til Malaysia.

Arrestert og utlevert

I det øyeblikk Kashgari landet i Malaysia torsdag i forrige uke, ble han arrestert av myndighetene der.

Advokaten hans forsøkte å hindre tilbakesendingen til hjemlandet, men til ingen nytte.

- Slik anklagene er i denne saken, er det opp til Saudi-Arabia å avgjøre dem, sa Malaysias innenriksminister i en uttalelse samtidig som utleveringen ble effektuert. Det er uklart hva Kashgari vil bli anklaget for når han kommer tilbake til hjemlandet. Blir han anklaget og deretter dømt for blasfemi av islam og for å ha fornærmet Muhammed, er straffen vanligvis døden.

 

....

....

...!!!????!!!!!???!!!

FYSJ!! Eg er sjokka og rysta, sjølv om eg kanskje er vant med slike galskapar frå den delen av verda (no offense, eller jo! OFFENCE!) etterkvart.. Måtte få ut litt av frustrasjonen på facebook såklart, der eg blant anna skreiv:

 

BLASFEMI! Berre man ytra den minste form for personlige tvil ifht religionen sin, då e man plutselig blasfemisk og fortjenar dødsstraff? Men når dei saudiske sjeikane tek på seg dommarkappa, leikar gud og delar ut dødsstraff i hytt og pine er dette berre "slik det er".. Ken e mest blasfemisk og grotesk her?! Og kor e menneskerettighetane i det heile? Hadde domstolane der fokusert meir på desse og den sunne fornufta istaden! Utan å la maktsjuke, galne, trangsynte gubbar få regjere ved å spre frykt, undertrykke, true folk til taushet og utøve maktmisbruk i "guds navn". FY, eg blir så provosert!

Sukk. 

(Beklager dårlig redigering av innlegget, men akkurat det gir eg en god blanke i no... Blogg.no sin feil òg.)

HURRA FOR MAMMA!
Gratulerer så masse med morsdagen i dag mams! Håper den blir fin og at forma er stigande;) Synd eg ikkje er heime på Sunnmøre og kan diske opp med kake og anna stas, men forsto det sånn at du likte gåva i kortet eg sendte oppover! (Unicef-gåve, mamma er glad i humanitære tiltak så det passa flott;D)

Elskar desse gamle bileta av meg og mamma! Blir skikkelig nostalgisk og vil tilbake til det gode, gamle 80-talet =)

Glad i deg mamma ♥

hits