mars 2010

Skattejakt på roteloftet=)Tidligere dinna veka har eg kosa meg masse med å sjå i både pappa og stemora mine sine gamle klede på roteloftet heime!
Der va litt av hvert fra både barndomsminner, 80- og 90-tallsklær! Her e noke av det eg fant...E jo mykje som kanskje kan være ganske harry, men når man kombinera det riktig kan det faktisk bli litt kult òg, om man tør å prøve seg fram;) Arti å finne nokken skatta her og der, som faktisk kan taes i bruk igjen no, etter fleire år/tiår på loftet! Men enkelte klær passa nok best ..tja, i fortida;)
90-talls shorts med stripa singlet: 
Hmm, litt sånn marinestil kanskje..?Haha, og fant meg ei herlig 80-talls bukse, yeah! Går kanskje litt vel opp i rattata den her... men på en måte likte eg den:) Og så har eg en forkjærlighet for bukse som e høge i livet..en slags hold-in det;) Og med en kort topp til itillegg..ja da e det bankers,hehe...


Happy-clappy-sailor-look... Fant en stripete genser som funka bra attåt òg;)


Og en varm og deilig genser som pappa en gang har brukt! E litt frostig for tida (litt små sjuk fremdeles:P), så har den på meg no i skrivende stund faktisk=) 


Dinna her hettegenseren e sikkert fra seint 90-tall eller tidlig 2000.. Litt dyrisk mønster, og det lika jo eg!


Og for å ikkje glømme: Pappas gamle militærgenser;D Hardcore!


Fant også fleire ting, men dissa bilda får holde for dinne gang;)

HURRA FOR ROTELOFT!!

I´ve been smoking some mushroom lately..

Og e temmelig høg på "So Easy"!!! HØØØØØØG som en skyskraper!!:D
Det e, for dokke som ikkje har skjønt min forvridde form for humor, RØYKSOPP, det e snakk om no. -Den legendarisk gode elektronikaduoen beståande av trømsøværingane Torbjørn Brundtland og Svein Berge altså. "So Easy" va faktisk debutsingelen deira fra 1999, som kom ut året etter at duoen blei danna. 

Eg e heilt lost i dinna sangen, den går rett inni topplokket mitt og snurra meg rundt som en snurrebass:) Får en følelse av å være rusa, derav overskrifta. Rart ka musikk kan gjøre med en, og at noke som går inn gjennom ørene kan gjøre heile kroppen full av ...ja hormon, endorfin, østrogen, testosteron..u name it;) Dinna sangen passa inn så nær som overalt, når tid som helst...når eg vil slappe av og når eg vil ta av på fest! Den e alltid velkommen hos meg:)

Here it goes:


♣RØYKSOPP♣

"So easy" ekje den eineste Røyksopp-låten eg har digga, langt i fra! "The Girl and the Robot" (med Robyn) og den ganske så kjente "Eple" e jo også gode eksempel på kor magisk musikk dissa to kan skape ilag! 

Andre låta som e verdt å sjekke ut:Meir om dei kule kisane her: http://royksopp.com/

♥Elektronica♥

PhotoBooth e gøy=)

Eg holde for tida på å gjøre meg bedre kjent med Mac´en min, og vi e blitt ganske gode venna etterhvert=D 
I går kveld hadde eg gleden av å bli bedre kjent med fotofunksjonane på PhotoBooth, og her kan man sjå noken av blinkskudda..eller bomskudda om man vil.

Hmmm...får lyst til å ta solarium når eg ser ditta her...men va nok mest blitzen sin feil at eg blei likbleik her:)


Her har eg øvd inn en "Edderkopp-look"... Blir nesten skremt sjøl..?

Litt gloomy effekt her..

Og her e maler-effekten tatt i bruk...

Føle meg litt lettere til sinns med dinna her på toppen faktisk! À la Lykke Li?


Titten Tei, André Von Drei...

Haha, eg ser komplett idiot ut....

Dissa va jo gøyale=) Me like this function.

Konklusjon: PhotoBooth e gøy, særlig når man kjeda seg fra før;) Blitzen kunne kanskje med fordel vært tona litt ned.. Men for å ha det sagt så hadde eg ikkje dei beste lysforholda fra før, så bedre lykke neste gang heller..eg kjem nok til å bruke Boothen fleire ganga! Har fremdeles til gode å teste ut filmfunksjonen;)

Godbita fra 90-tallet!

Siden eg tilbrakte mine "barndoms-glansdaga" på 90-tallet så har eg naturlig nok et nokså nært forhold til populærmusikken på den tida=) Mange gode minner derfra altså...mange følelsa som settes i sving når eg høre på dei gamle cdane eg har liggende heime:) Her kjem et øøøørlite utvalg av dei låtana som gir flashbacks hos meg:

"Here we go" med Stakka Bo, elska fløytelydane i bakgrunnen,hehe... kjem i godstemning av den her:

Et anna minne fra 90-tallet e når eg og Anniken, mi barndomsvenninne, sneik oss inn i kjellerstua til storebrødrene og dansa som gale til dinna låten her:

Dinna låten syns vi va litt mystisk, men ganske fengende og ikkje minst rebelsk:
Deepika med "Get off my back": http://www.youtube.com/watch?v=LjCy_PHkOI0

En rolig en, Grant Lee Buffalo med " Mockingbirds" coming up... Deilig refreng!:


Kommer ikkje unna en låt som blei spilt minst 1 gang per juniordisko (som va i kjelleren gymmen ved Blindheim ungdomsskole en gang per mnd), alle sang såklart med på refrenget (skrive ikkje tittel her, sjekk sjøl...): 
 
Men her e en av mine definitive favoritta innen 90-tallssjangeren, "Gotta let you go" av Dominica:

Blei veldig glad når eg hørte den va komt i remixa utgave også, av Michael Mind:
(som den geeken eg e så lika eg den best i "club-mix" hehe...Får sjukt lyst til syden når eg høre den her av en eller anna grunn...skikkli lyst ut å trimme på dansegølvet!)

E der fleire "90talls-geeka" der ute?? 
-Kom gjerne med fleire sangforslag fra 90-tallet, om dokke har da=)

Lady in red


Hadde en aldri så liten fotoshoot en kveld før eg skulle på fest tidligere dinna måneden, der eg kjørte skikkelig hollywoodsk divastil i den nye/gamle vintage-kjolen min;) Virka sikkert skikkelig høg på meg sjøl no, men det får så være! Gøy va det i alle fall;) Her kjem noken av bilda... Karina va fotografen btw!
(..og nei, eg røyka ikkje..bare litt tull på noken av bilda her, hehe)

Rødt e tingen=)

Rød vintage-kjole: Beyond Retro 
Belte: Karina sitt...
Kvit pelskrage: Monki
Sko: H&M
Kvit kåpe: fått av mi kjære mormor;)Min Audrey Hepburn-mania...

♥Ja, eg elska Audrey Hepburn..!♥ 
-Og har gjort det ganske lenge...sia lenge før trynet henna va å finne overalt, i alle interiør- og kitsch-butikkane! Det begynte vel med at eg fant et bilde av ho i en avsidesliggende butikk på Sunnmøre som eg syns va veldi fint.. Tror faktisk eg ikkje heilt visste ken ho va engang med det samme! Isåfall så va det starten på det som har blitt ei litt pinli stor samling duppeditta og større bilde med Audrey-motiv! Har måtta roa meg ned dei siste åra, og fjerna litt for å ikkje virke heilt psyko, men e en god del spor igjen rudtom i leiligheta, som eg no skal vise nokken eksempel på..

Dinna plakaten fant eg på et marked i Rimini, of bildet e fra filmen Roman Holiday fra 1953. Har ikkje sett den sjøl enda, men har veldig lyst å gjøre det en dag!! Kanskje eg og Karina skal sjå den før vi drar til Roma ilag til sommeren?;)

Haha, det tydeligste og største eksemplet e såklart romdeleren vår, som har to ulike Audrey Hepburn-motiv (altså et anna bilde på baksida..). Den e noke av det første som møte gjestane våre, og vi har fått masse skryt for den! En av grunnane til at eg kjøpte den e fordi leiligheta vår har så store, nakne og kvite vegga ellers, så syns det va greit å ha noke stort å fylle dei med istedet for kun småbilde overalt..vi e iallfall godt fornøyd med den her!
  
Man ekje ekte Audrey-fan uten å ha sett en eller fleire av filmane ho har vært med i! Riktignok har eg kun sett Breakfast at Tiffanys foreløbig..Har også kjøpt Funny Face og Sabrina, som eg gler meg til å sjå når eg virkelig e i humør for litt god, gammel film;) Sjøl om Breakfast at T. va litt merkelig i starten så endte eg opp med å føle meg skikkelig inspirert på slutten:) Måtte gå til anskaffelse av en lyserosa lebestift à la Holly i filmen like etterpå. Skal sei ho har en kul stil altså.. Sukk trur eg e litt småforelska

Her e et anna bilde vi har hengende i stua, nærmere bestemt over TVen..

For dei som vil lære meir om dama, eller bare e nysgjerrige, finne man bl.a. biografi om Audrey Hepburn (en del av en lengre dokumentarserie): http://www.youtube.com/watch?v=smBGz6ZU0gM 

I tillegg til å være en fantastisk skuespiller, trendsetter og artist, va ho også ambassadør for UNICEF på sine eldre daga, og blei tildelt Presidentens frihetsmedalje av gamle-Bushen i 1992, året før ho (beklagelig nok) døde, bare 63 år gammel. Ho va slående vakker til "the bitter end"...

Åh, en av mine favorittsanga e Moon River fra filmen Breakfast at Tiffany´s: http://www.youtube.com/watch?v=BOByH_iOn88. Vakkert, vakkert. Ho e flink til å synge óg, gitt:

♥Audrey Hepburn♥

Sicko

Da va det på tide å være sjuk igjen.. Men eg va pent nødt til å dra i praksis på morgenkvisten, koste ka det koste ville:P Hadde ansvar for en viktig del av et prosjekt vi skal ha dinna veka, og da kan ikkje man akkurat bare legge seg sjuk..Hatt feber noken daga no, og vært ganske forkjøla ei lengre periode, så NO har eg endelig makka meg til legen. Faktisk. Konkluderte igrunn med at det va bihulebetennelse, igjen (har en tendens til å få det). Eg endte opp med å hamstre med meg en god del medisin på apoteket etterpå, som man kanskje ser... Penicilinkur, nasespraya, øyedråpa, allergimedisin og diverse andre pillera...Kjekt, men det må vel til! Nekta å ligge sjuk i påskeferien, der går grensa:P
Medisina ekje det eineste eg har hamstra idag..Etter en tøff dag i praksis (pga sjuka) og en utrivelig busstur heimover med tidenes EMO-bussjåfør, bar det rett inn på dagligvarebutikken..kom såklart ut med endel usunne produkt  for å trøste meg sjøl med... For ei oppladning til bikinisesongen, gu kor eg gler meg!;P
Men altså; enkelte folk burde ikkje fått lov til å arbeide innen serviceyrket!! Fy fader for en sur gubbe som satt bak bussrattet på vei heim idag, makan! Bussen va nokså full når vi gikk på, og eg va sist inn...fordi det va dårli plass så stilte eg meg i trappa, i trygg avstand til døra (sånt e jo eg vant med å måtte gjøre sia bussane ofte e fulle). I neste sekund brøle (ja, brøle!) sjåføren i mikrofonen nokke sånt som "KAN DU TA Å HA DEG OPP FRA TRAPPA OG VEKK FRA DØRA MED EN GANG!!" Sykt høyt, sånn alle virkelig fikk det med seg. Og eg følte meg dermed både som en drittunge og en retard på samme tid. Flott. Men ikkje nok med det; etter å ha stilt meg opp på ei tynn stripe over trappa kom det såklart et rykk i bussen som gjor at eg mista balansen og datt bakover mot døra! Heldigvis kom en av medstudentane meg til unnsetning, men eg følte meg om mulig enda teitere enn før..huff, sjukt ydmykende! Hadde lyst å hyle og grine:( Høres kanskje ut som en bagatell, men akkurat der og da så...ja. It really made my day. Takk skal du f*** meg ha din j**** talentlause idiotiske r**kjørte forp***e drittbussjåfør! Håpe du hadde en minst like dårlig dag som meg, og at du grin deg i søvn kvar kveld fordi du e sånn en elendig servicearbeider=P Skam deg! Det å være bussjåfør ekje bare å kjøre folk fra A-B, men faktisk om å være kundebehandler og yte en service for andre! Hadde virkelig tenkt å gå å snakke med han når eg skulle gå av og si at ditta ikkje va akseptabel behandling, men eg hadde rett og slett ikkje sjøltillit igjen. Beklagelig nok ekje han sure gubben her den eineste dårlige bussjåføren eg har hatt gleden av å møte opp igjennom åra..har komt gråtande heim til mor sånn ho måtte ringe og klage til busselskapet en gang i tida òg når eg mimra litt! Men nok om det. No har eg iallefall fått ut litt frustrasjon, og det e deilig! :) Oh, happy day!

Så, dagen har vel vært sånn bob-bob som man kanskje har skjønt. Men noken lysglimt va der; som når eg sjekka posten og fant et kjekt blad for eksempel=) Skal sei det hjalp på humøret! Andre kjekke ting e at eg fikk med meg Frustrerte Fruer ikveld også, noke som eg har en tendens til å gå glipp av...Den kjekkeste tingen e likevel at eg har fri imorga og kan for én gangs skyld sove lenge;D Hurra!!

ÅH, mandelpudding med bringebærsaus...Guuuu så godt det e!! For ikkje å snakke om Smash, Holy Calorie!! Vaniljekremen lika eg å ha i bakhand itilfelle eg får lyst å bake;) Og Kleenex med balsam + Cura Med-halstabletta e lifesavers for forkjølte og fortapte sjeler!! - Som mi idag:P


Va kanskje litt meir skeptisk til det andre bladet som låg i postkassa idag...E ingen stor fan av forkynnelse som trolig e sponsa av statlige midla..(? Men uansett, det havna i alle postkassene, og det føles litt unødvendig). Lika ikkje å bli fortalt ka eg skal tro, og føle der e en del bedreviter-tendensa ute å går... -Kan vel røpe at eg med åra e blitt skeptisk til det meste som har med religion og statskirke å gjøre, og sverga heller til humanismen. Så e det sagt! 

Jepp, det va dagens/nattens lille ytring! No tar eg og den skeptiske innstillinga mi seg ei lita sovepause her..Natta folks! 

Nydelig KatteJam!!

Fantastisk, fatastisk!! No e eg stolt av meg sjøl her, eg klarte å huske å leite opp en låt eg har hatt i bakhodet lenge, en coverversjon som blei gjort av Katzenjammer av låten "Land of Confusion" (Genesis)! Og FOR en coverversjon, den e så sykt funky=D Hørte den på popsalongen på P3 for en mnd eller noke sia..P3 e kanalen vettu;)

NYT: http://www.youtube.com/watch?v=EN2nHnPA_F0 

Elska energien til dissa ville jentene her=) Dei e så herlig lite sjølhøgtidelige og tør å prøve seg på mange artige instrument, med stort hell! Resultatet e en herlig og livsglad musikk som piffa opp enhver setting. Og stemma til hovedvokalisten e jo bare superkul!

 

Sjekk ut meir om damene her:  

http://www.myspace.com/katzenjammerne 

Shopping i Stockholm

Jess, e riktinok ei stund sia Stockholmturen no..over en mnd sia faktisk! Men syns likevel det e litt arti å sjå tilbake på kjøpa mine derfra... Vakje heilt vill på shoppinga, men noken kjekke saker fant eg no:

Sminke og stæsj:
Deilige farga på neglelakkane syns eg! Begge e fra IsaDora, i pastellfargane lyserosa og mintgrønn. Godt fornøgd med begge armbånda her óg, det i sølv e fra Indiska og perlearmbandet i gullfarge e fra H&M.

Kjøpte meg òg to øyenskygga, en lip-plumper og en highlighter. LipPlumperen fra Smashbox e bare heilt syk! Kjenne det utrolig godt med en gang man tar på, og man får ganske raskt litt rødere og større lipper;) 


Sko og vesker:
Kjøpte meg to veske på turen; den svarte fra Lindex og den beige fra H&M. Blondeskoa fant eg på DinSko. Må bare tilføye at eg elska blondemønsteret på dei=)


Klede og slikt:

Mønster og strikkefokus på det neste bildet her, men det e altså blomsterskjørt fra H&M og et deilig, mjukt strikkeskjert fra Rules By Mary! (Som eg har brukt sjukt mykje hittil, pga det har vært gufsete og kaldt..)

En av mine favorittkjola om dagen e neste kjøp (hmm..bildet ville visst bare ligge i horisontalen, så da får det vel bare gjøre det:P). Fant dinna herlige søte kjolen på H&M Trend. Digga perledetaljane på skuldrane, og det glatte stoffet:)


Second hand:

En av dagane kom eg over en secondhand-butikk "Beyond Retro", og eg kunne virkelig gått amok herinne om eg hadde hatt tid og penga nok,hehe...Sjukt masse stilig her, og alle plagga e unike! Eg endte med å velge meg ut 3 ting eg bare "måtte" ha;
 
To skopar (ekte skinn og italienske visstnok!), begge med herlig og klassisk preg. Gler meg til å bruke dei meir til våren;) Va veldig fornøgd med den røde kjolen eg fant!! Sjøl om den kanskje va pittelittegrann for stor så va den kjempefin på..Skikkli fint snitt på den her:) Klassisk og elegant! Her e eg med den på (e en liiiiten mulighet for at eg legg ut et nytt innlegg med bilder der eg bruka dinna kjolen etterhvert óg,hehe):

Minner fra studieturen til Stocken!

Da va det på tide og mimre litt igjen! Riktinok ikkje heeeilt tilbake til barndommen igjen, men til over en måned tilbake i tid; nemlig til studieturen med dramaklassen til Stockholm=D (altså veka etter "Tidenes jentehelg i Stockholm"). Her kjem veka, i nokså forkorta form:

Mandag 15.feb:
Vi jentetrioen som allerede hadde vært i Stocken i nokken daga møtte resten av vår kjære klasse på "Fridhemsplan Hostel", der vi skulle bu resten av veka. Losjerte oss inn på rom ilag med Lana:) Hadde infomøte med lærerane og dro på omvisningstur i byen ilag etterpå. En liten gjeng av oss åt og blei sittende på en restaurant/pub ei stund... Når vi kom tilbake til hostellet va det godstemning å spore...:
←Hvaforno? Flasketuten peiker på, of course! Kor? På vårt rom, -kor ellers?
Tør ikkje legge ut fleire bilde fra den happeningen der, men skal sei det va arti;D
 
Tirsdag 16.feb:
Åt deilig buffetfrokost, noke eg faktisk rakk å gjøre alle morgenane heile veka (det e WOW! skal eg sei..)  Så bar det hen til Stockholms Improvisasjonsteater, der vi deltok på en workshop i...jepp: improvisasjonsteater! Vi hadde gjort en del av øvelsane før, men der va litt nytt òg. Kjekt va det iallefall:)


Seinare på kvelden såg vi Hamlet på Stadsteatern. Va litt kjedelig i starten(eg sovna litt, og va ikkje aleine om det heller:P), men det kom seg i 2.akt. Likte en del av dei sceniske virkemiddela iallfall, og skuespillerane va no flinke:)
Her ser vi bilde av Hamleten med den berømte hodeskallen og t.h. søte Lana:)

Onsdag 17.feb:

Onsdagen va det tidlig opp og rett på Strindbergmuséet for dramagjengen (- nokken trulte fra rommet mitt..kremt!) Vi fikk bl.a. omvisning i Strindbergs gamle leilighet, der han bodde til han døde i 1912, og såg en film. Ganske interessant, men må innrømme eg va litt trøtt:P

Etter det gikk vi på café og shopping på beyond retro, en stoor og godt skjult vintagebutikk vi forelska oss i! Fant to skopar og en kjole eg va godt fornøyd med (kjem vel bilde av ditta her på et anna innlegg snart tenke eg!) Sjekk ut meir om secondhand-konseptet til den butikken her: http://www.beyondretro.com/#/home/swedish/

Vi forvilla oss ganske vekk i dei gamle og fine plagga der, så glømte heilt av tida! Derfor måtte vi springe som gale for å rekke forestillinga "Citizenship" på Unga Dramaten i ett-tida! Gikk av på feil T-banestopp gså:O Såvidt vi rakk det, og va ålsvette etterpå! Heldigvis gikk ikkje vi glipp av forestillinga, for den va knallbra!!:) Står som en av mine favoritta fra turen, og e vel den eg huska best...:) Handla om nokken forvirra ungdomma i et urbant strøk.. Orka ikkje legge ut så mye meir, men forestillinga va isåfall veldig bra;)

Etter dinna forestillinga dro eg og mine roomies på bytur... Først spiste vi på en plass med god og rimelig mat men dårlig service (huska eg)...Så dro vi og shoppa og kika ei lita stund før det bar tilbake til Unga Dramaten igjen for å sjå Askungen (Askepott). Ditta va ei moderne, merkelig og særdeles morsom oppvisning dei aller fleste i klassa likte ganske så godt=) Les meir om sjølve stykket her: http://www.dramaten.se/dramaten/forestallningar/Askungen/
Hehe...her prøve Kristine å etterligne "Divalicious" btw... Janie og Lana smile søtt:)            

På kvelden dro vi på Jallis (?), en pub like ved hostellet vårt, der det va karaokekveld og greier;) Hadde ganske lyst å synge etterkvart sjøl, men det blei dessverre ikkje dinna gangen... Men vi koste oss og sang á capella "Vem kan segla" for bartendera og andre heldige lyttera etterpå vi, haha... Og seff blei det noken bilde på min kjære mobil av meg og mi kjære Lana:Torsdag 18.feb:
Endelig en dag med litt roligere program! Først litt frokost, så samtale om stykka med lærerane... Deretter bar det i seng igjen pga va så trøtte..sløve som vi e så kom ikkje eg og Lana oss ut før i 4tida, og da hang vi bare rundt på Fridhemsplan..Åt på restauranten som e naboen til hostellet, kreativt nok;) Men sykt god mat der! Seinere, og etter masse springing i dei snøbelagte gatene i sentrumområdet, ankom vi Dansens Hus akkurat i tide...Og det til å sjå den mest irriterende danseforestillinga ever...va heilt tom for ord etterpå..enkelte va skikkli provoserte og syns det bare va tull! Men vel, dei tre hoveddanserane va ganske teknisk flinke, og noken sekvensa va litt kule. "Musikken" og kulissane va derimot heilt ..ja..vemmelige greier..:P "A safe place to die" hette isåfall forestillinga.

Seinere bar det ut på restaurant for å spise et bedre måltid:) Va nokså svolten; det endte med at eg først åt opp min egen mat, så åt eg til og med opp Mette sin mat òg...matvraket sjøl! (2 1/2 middaga på en dag, yeah)


Fredag 19.feb: 
Opp og hopp, bokstavelig talt! Etter frokost bar det straka vegen til Dansmuseet, der vi hadde danseworkshop og omvisning! Lærte oss en kul dans fra Vest-Afrika, som blei akkompagnert av to artige kara på afrikanske trommer;) Tok heilt AV etterhvert, og det vakje ei tørr panne etterpå for å sei det sånn! Gøy:D Fikk imidlertid svi for det etterpå sia eg ikkje tøyde ut, men det e en anna sak:P


Etter ei grei omvisning på dansemuseet dro man etterhvert videre til Medborgarplatsen, der vi fant et senter med litt forskjelllig i..Først åt vi på TacoBar, siden hang vi på Indiska.. Så va det dags å gå på Vår Teater som låg like ved. Der møtte vi ei dame som holdt foredrag og viste oss litt rundt på "teaterverkstedet" for barna i området. Va ganske interessant! Gikk rundt på teateret og knipsa som skikkelige turista, og fikk bl.a ditta herlige bildet av nokken søtinga som hadde kledd seg ut før ei teaterøving:

Seinere på kvelden dro vi til Stockholms Improvisasjonsteater (samme plass som vi hadde workshop tirsdagen), der vi såg improvisasjonsstykket "Survivor". Knallkult konsept; 3 skuespillera, 1 konfransier og en dyktig pianist, og kvelden e bankers Jajamen!;D Det aller meste baserte seg på improvisasjon (som navnet tilsei), med stikkord, melodi og oppgaver fra publikum, pianist og konfransier! Anbefala alle å gå på noke lignende en gang, der e f.eks "BIL" i Bergen (Bergens Improvisasjons Laug trur eg det står for..)

Seinere dro vi en liten gjeng til en uteplass på Kungsholmen som heite Lokal! Der vart eg etterkvart påspardert en spesialdrink av pasjonsfrukt, heldig som eg e!!;) Goody! Huska musikken på plassen va heilt legendarisk bra!! Eg vart faktisk så i godstemning av den at eg måtte bort og gi kompliment til DJen:) Her e nokken bilde fra kvelden der: 
Lørdag 20.feb:
Først va det frokost og siden leid eg meg gjennom en bakfull samtale om forestillingane og workshopane vi hadde vært på dei siste dagane med lærerane...Tvang meg sjøl til å være aktiv sånn eg ikkje sovna underveis:P Så va det slakking på høgt nivå ei stund, fram til vi blei svoltne og måtte ete.. Valget falt da naturlig nok på den meget lokale restauranten Lorenzos like ved..igjen,hehe! Så sliten:P Va snøstorm også, så enda en grunn til å ta det rolig. Såklart endte det med at vi fikk dårlig tid: måtte hive i oss maten, så hive oss i en taxi! Va sykt stressa ei stund, for ville jo ikkje gå glipp av "Høstsonaten", som stykket så fint hette! Kom oss heldigvis til Dramaten i tide, puh.. Maria Bonnevie spilte hovedrolla, og va kjempedyktig:) Stykket va veldig bra alt i alt, men nokken ganga iløpet av dei nær 2 timane det varte blei eg litt trøtt:P

Vi tuttene på rommet vårt dro tilbake til hostellet og hadde litt vors, før vi dro ut for å møte nokken av medstudentane på Lokal igjen. Koslig det, men kunne nok vært en mer spenstig avslutning på turen òg da.. Blei heldigvis litt naching når vi kom tilbake til hostellet, det va veldig triveligt;)

Søndag 21.feb:

Siste dag lynkjapt oppsummert: sliiiiten og trøtt etter ei innholdsrik og travel veke, pakking, eting, Gamla Stan (koselig!), knipsing med kamera, Ben&Jerrys-café! (Hallelujah!!!) Tusling i byen, eting, flyplass...tax free!!:DSå...Home Sweet Home=)

Dagen før og dagen efter...

I love sundays... hehe...sjøl om den kanskje va litt ironisk så må eg innrømme at dinna søndagen ikkje har vært så verst likevel, på tross av gårsdagens utskeielsa! Alt man trenge på en sånn søndag e jo gode venna, god mat, brus, vann og Ben&Jerrys-is!;) Og sia dei ingrediensane va fullt tilstede for meg idag så skal eg ikkje klage!! Dei gode vennane va for anledningen Karina og Lana=) Etter å ha preika, sett bilde, ledd og hørt musikk ei stund så trådde Karina opp med kokkekunstane sine og snekra ei riktig smakfull thai-inspirert gryte til oss! Vi fikk etterkvart rydda opp etter gårsdagens vors også, så vi kunne ete i ei rein og fin leilighet:) Såg derefter "Snatch", som va ganske så bra! Kjente nok at det va litt vanskeli å følge med på handlinga på en dag som idag, men det gikk på et vis;P Utpå kvelden kom eg på at eg hadde kjøpt med meg is heim igår, oh FRYD!=D Sykt godt med Cookie Dough..:9  Her kjem noken særdeles lekre bilde fra sundagen:


Og som nevnt, igår va det vors her! Kjempekos=) Slenge med noken bilde derfra òg:Nydelige folk alle i hoppa...=)

Drømme om Italia...

Dagen i dag kan vel egentlig beskrives som en real og temmelig grå møkkamandag (mandaga etter feria sucks generelt + no e eg så dritt lei snø og vinter at eg spyr snart!)... MEN på tross av det så har kvelden vært ganske fin:) Eg og Karina har drømt oss vekk til varmere strøk, nærmere bestemt Italia, enda nærmere bestemt Toscana + Roma + Positano=)  Såg nemlig "Under the Tuscan Sun", og den e bare heilt herlig...! Særlig digga vi scenene fra Positano, som e en av dei vakraste plassane vi kan tenke oss:) Scena vi ser bilde fra nedafor e derfra. Elska kjolen ho har på seg her=) Og skal ikkje legge skjul på at eg syns han skuespilleren der e ganske deilig heller..!

Eg og mi kjære samboende venninde har STORE plana om å dra til Italia ilag til sommeren, og eg prøva iherdig å spare litt for tida! Om vi klare å spare nok peng til å dra så e dei to måla våre Roma og Positano!:) Håpe virkelig planen blir realisert!! Har alltid hatt lyst å dra til Roma, e jo en av dei flottaste og mest severdighetsrike byane i Europa det!St. Petersplassen,Piazza Navona og Spansketrappa!

Må jo ta med litt fleire bilde av Positano òg...E forelska i plassen!:Sukk og akk og drømme seg laaangt vekk....=)


I ekte og inspirert italiensk ånd lagde eg en kjent italiensk rett til meg og Karina idag;) Pasta Bolognese såklart! Ganske så godt om eg tør påstå det sjøl;9

Ingrediensane e som følger: Kyllingkjøttdeig, fersk tagliatelle, hermetisk tomat, gulrot,løk, dulcitatomata, pesto, ruccola, hvitløk, basilikum, salt&pepper, urtekrydder, toscanakrydder, rødvin, kaldpressa olivenolje og litt balsamikosirup på toppen.

Ja, vi innrømme glatt at vi e hekta på Italia!! =)

iLove Mac=DJepp, nu har eg endelig makka meg til å bestille meg MacBook, jajamen!! Den e på vei, og eg gler meg som en unge=DEt godt tips til deg som går og ruga på en drøm om å anskaffe en Mac sjøl: dersom du e student/elev bør du definitivt bli medlem av Studenttorget.no. Ved å kjøpe Apple-produkt gjennom deira nettside får man opptil 10% rabatt, og det blir en del når det e snakk om noken tusenlappa;) MacBooken eg kjøpte kosta opprinnelig 7990, men fikk den for 7350! (spara 640 altså) (mange andre tilbud her innpå òg, samt nyttig studentinfo)
www.studenttorget.no

Gå gjerne inn direkte til apple sine nettsider også for å sjekke ut div av produkta dei har: http://www.apple.com/no/ 

Åh, som eg gler meg til å bytte ut den møllspiste mursteinen av en pc eg har no med en snerten, kvit liten lekkerbisk av en sak;D Tippa det åpna seg et nytt univers for meg no...


Tenk
å slippe å bruke 10 min for å slå på pc'en, og derpå 10 min for å logge seg på internett??!! Ooooh, I just can't wait.. I'm so exited!!=D http://www.youtube.com/watch?v=dB9mBa9bka8 hoho...

Calvin Harris: What a guy!!


Ein meir funky fyr enn Calvin Harris skal man virkelig leite lenge etter!!=D Har vært fan av han sia 2007. Allerede etter dei første få sekunda av Acceptable in the 80's så va eg frelst... Nokke så kult og crazy hadde eg ikkje hørt på lenge! -Og så appelerte låta direkte til meg, (i og med at eg e barn av 80tallet og greier) teksten lyder jo som følger: 


It was acceptable in the 80's
It was acceptable at the time
It was acceptable in the 80's
It was acceptable at the time

I've got love for you
If you were born in the 80's, the 80's
I've got hugs for you
If you were born in the 80's, the 80's

I'll do things for you
If you were born in the 80's, the 80's
I've got hugs for you
If you were born in the 80's
Yeah

Det siste halvåret har det knapt gått en fest uten at eg har trumfa gjennom sangen "The Rain", som virkelig får det til å krible innvendig! Eg synge gladelig med på refrenget: "These are the good times in your life,
so put on a smile and it'll be alright..."

Hææærlige strofer!
-Calvin, eg digga deg!!

Her e ei god liste over en del av dei funkye låtane hans:

The Rain:
http://www.youtube.com/watch?v=CnjjyKHJj_I

Acceptable in the 80s:
http://www.youtube.com/watch?v=xdYAp56ZF4U

You used to hold me:
http://www.youtube.com/watch?v=jRKsxAsQgAk&feature=channel

Flashback:
http://www.youtube.com/watch?v=c1y_wo_4fuQ&feature=channel


I'm not alone:
http://www.youtube.com/watch?v=a8TPXFoXO5A&feature=fvst

Samarbeidsprosjekter og remixes:

(Dizzie Rasqal) Dance viv me:
http://www.youtube.com/watch?v=GibLntdLiJA&feature=fvst

(Empire of the sun) I'm Walking On A Disco Heated Dream:
http://www.youtube.com/watch?v=nlObf2E-7eI

(Eric Prydz) Flashback:
http://www.youtube.com/watch?v=lY01W_jTa_g&feature=channel

  
♣Fargerik fyr=fargerik musikk!!

Snø opp til taket!

Sånn ser det ut på baksida av huset vårt i Ålesund om dagen! MAD mye snø!!:O Man kan faktisk klatre opp til taket, og det va ganske fristende å prøve..Men eg måtte gå foran med et godt eksempel og avstå fra sånne galmannspåfunn når eg og Arthur va ute ilag tidligere idag:P

Eg fikk det for meg at vi måtte ta turen ut i snøen og fineværet, det va for gale å bare sitte inne å sture.. Så eg lokka med meg lillebror og lovde han både is og varm sjokolade etterpå om han blei med! I tillegg sang eg for full hals sangen som spilles i Nugatti Air-reklama for å sette fart i sakene, og etterkvart sang han med han òg! Skikkelig godstemning med andre ord,hehe;D
Hehe, bare for å nerde meg litt her legge eg ved en live-versjon av "Nugatti-låta", som eg nevnte! Syns den egna seg ganske bra som bakgrunnsmusikk til ditta innlegget,haha!:D http://www.youtube.com/watch?v=M4Q83mJLtm4. Champagnegalloppen heite den, og blei òg brukt under et gjennomgangsnummer i Høgskulerevyen 2010, (Bergen), som va ustyrtelig morsomt! Sku gjerne funne det på youtube, men nei.. Syns likevel ditta klippet va litt arti, særlig dirigenten va sjarmerende!

Det vakje bare bare å komme seg fram i snøen, vi hadde ei heil treningsøkt med å i det heile tatt komme oss rundt huset! Eg kan virkelig ikkje huske sist det va så mye snø... Vel, no håpe eg den snart smelta sånn det begynne å ligne på vår rundtomkring. Litt kjekt hadde vi det jo, men trur vi begge va enige om at det va kjekkast å komme seg innigjen?;p Her e div bilder fra den strabasiøse turen vår rundt huset:


Vel inne igjen så fikk Arthur det eg hadde lovd han: nemlig heimelaga varm sjokolade! Veldig digg...=) Nedafor ser han kanskje ikkje så veldig fornøgd ut, men det va han da altså;) (va nok bare litt lei av å bli tatt bilde av??)

First Aid Kit

En av mine favorittgrupper innen folk/akustisk-sjangeren e First Aid Kit. Gruppa består av to søte unge søstre fra Stockholm i Sverige, Klara & Johanna Söderberg! Sammen laga dei dei vakraste duettane du kan tenke deg, i tillegg til at dei har covra en god del kjente og mindre kjente godlåta:) Dei e inspirert av grupper som Fleet Foxes, som eg også e stor fan av! Lenger nede e link til en cover First Aid Kit har laga til yndlingslåten "Tiger Mountain Peasant Song", nydelig vakkert framført ute i skogen! Skyte blink hos meg! →♥

Her e en av mine favorittlåta med søstrene! Syns også at musikkvideoen e veldig kul, kjenne eg blir veldig inspirert:) (Bildet under linken e henta fra den...)
http://www.youtube.com/watch?v=DDG8xqz7BIk&feature=relatedHer framføre dei "Tiger Mountain Peasant Song" av Fleet Foxes! Åh, eg får frysninga på ryggen og gååååsehuuud!!=)
http://www.youtube.com/watch?v=HMrqBldlqzA

(Anbefala også på det varmeste at man sjekka ut originalen her: http://www.youtube.com/watch?v=eRfBqoGVFXc&feature=related)Sjekk gjerne ut meir av musikken til duoen her: http://www.myspace.com/thisisfirstaidkit


 
En vakker, vakker dag skal eg på konserten til dissa her....=)

Sally, mi kjære og trufaste venninne...

Eg har alltid vore veldig glad i dyr, og særlig katta! Det at eg heite nettopp Linn Kathrin kunne ikkje passa bedre for å sei det sånn;P Har hatt mange forskjellige "kattevenna" opp i gjennom åra, men den katten som har stått meg nærmast og som eg e aller mest glad i e Sally...♥

Sally e nemlig verdens beste katt!!=) I alle fall i mine auge... Har kjent ho sia ho va bare kattungen, vi fikk ho i 1997 når eg va ca 12 år gammal. Sia den tid har vi vært perlevenna, og ho kjem alltid springande mot meg når eg kjem på besøk til pappa og dei:)  Ho har alltid gjort meg glad, og eg elska å tilbringe tid med ho! Men tida går, og no e ho begynt å bli gammal... Har jo gått å tenkt ei stund at katta ikkje leve så lenge og at Sally ikkje alltid kjem til å være der! -Synd for meg:/ Blir ganske vemodig av å tenke sånn, føle tida går så altfor fort...

No ekje det uten videre at eg sitte her og "sutra" over livets bitre realiteter og kor lei meg eg e over at "ett katteår e kortere enn ett menneskeår" osv.. Snakka med pappa idag og han sa at det va nokke gale med Sally. Han lurte på om ho va blitt påkjørt eller noke lignande tidligare på dagen, for det virka som om ho va lamma i bakbeina sine.. Han va ikkje sikker på om det va noke alvorlig, men det va store sjansa for det. Og i så tilfelle e det jo over og ut... Dessverre. E jo lov å håpe på det beste, men som vi alle veit: Life is a bitch sometimes:/

Eg klarte knapt snakke med pappa etter eg hørte om Sally, hadde en gigantklump i halsen! Føle meg nesten litt dum som sei det, men etterpå satt eg faktisk og grein ei stund... Korfor føle eg meg egentlig så dum? Jo, det har vel å gjere med at eg no liksom e "voksen" og at Sally "berre e en katt". Så for dokke som syns eg e patetisk som i det heile tatt skrive ditta her, beklager. Saken e rett og slett den at eg anser Sally som en veldig god venn! Og dermed; ved å miste ho mista eg en liten del av meg òg... Sally har alltid vore der, alltid vore så oppriktig glad i meg. Når eg har trengt det som mest og vore fortvila og lei meg så har det alltid hjelpt å "prate" med ho, altså bare sutte der med ho på fanget og kommunisert med ho på vår måte. Sjøl om ho berre e en katt så har ho hjulpe meg utrulig mykje og betydd veldi mykje for meg. Eg kjenne eg e veldig gla i ho dama her... Og hadde det vore opp til meg skulle ho levd like lenge som meg! Alltid komt springande når eg kom på besøk, lugge og kosa seg på teppet foran peisen, masa etter mat 5 ganga om dagen..osvosv..hehe. Eg skulle gjerne tatt deg med til Bergen òg, men du trivst vel best på bygda du.

Håpe virkelig at det ikkje e noke alvorlig og at du overleve, men om du skulle dø dinna gangen så håpe eg eg rekk å ta farvel med deg. Kjem nedover imorga, og sjøl om eg grur meg til å sjå deg være sjuk så håpe eg at du leve sånn eg får sett deg en siste gang.. Veit det e sjukt egoistisk av meg, men sånn e det bare. Og om det ikkje skulle gå så håpe eg vi likevel ser kvarandre igjen.. -Om der no finst en himmel så hadde den vore gørrkjedelig uten "dyriske innslag", det synst no eg!;)

(Puh, det hjalp virkelig å få skrive ut litt av følelsane mine kjenne eg! Sjøl om eg føle meg teit, føles det også ganske bra:) E nokså sentimental av meg ja... Har drypt noken tåre ned på skrivepulten mens eg skreiv ditta her faktisk.. Men no e det på tide å seie god natt her. Kanskje eg får sove greit i natt likevel!)

Sally♥

Tilbake til barndommen!

For å ha én ting klart om meg: Eg ELSKA å mimre!!♥ Kan holde på i timevis og drømme meg heilt vekk i ei anna tid, typisk meg... No når eg e heime, har eg fri tilgang til mange kjekke album, så eg satt meg ned og bladde ei stund. E morro å sjå tilbake på kor lita og sprek eg engang va... Fant underveis i mimringa ut at det hadde vært greit å "digitalisere" bilda, da ved å bruke speilreflekskameraet! Så eg begynte å knipse litt.. Det funka for det meste bra, og eg fikk mange bra shots;) Sukk, eg va mykje søtare før... hehe! Her e noken artige bilde av meg som lita:Åh, ditta her e nok mitt favorittbilde av meg som lita! Her leika eg i ballrommet, truuur det va på en ferietur til Lillehammer med mamma og pappa i 1988... Hadde det veldig kjekt her:) :


Sukk, den som kunne blitt barn igjen! Så bekymringsløst det virka... Alt va så spennende og nytt! No e alt bare...kjedelig? Neida, eg trives jo som "voksen" òg igrunn;) Men man har mye å lære av å tenke seg tilbake til barndommen av og til! -Sjå gleda i dei enkle og små tinga, og være nysgjerrig konstant! Ei spennende tid den barndommen altså:)

Brotherhood

Trudde eg at eg kunne rømme fra vinter og snø i Bergen så måtte eg saktens tru om igjen! Heime i Ålesund va det til og med enda meir av godsakene; både kaldare og snø som nesten dekte heile utsikta fra vinduet...Akk akk, man får vel holde ut ei stund til...den som venter på noke godt venter ikkje forgjeves, ekje det sånn?:P

Jaja, uansett har eg for det meste holdt meg inne hittil..har plana om å ta en skitur eller et hopp i snøven etterkvart (imorga e det ingen bønn!), men idag fraus, naus og snufsa eg sånn at det ikkje akkurat va aktuelt! Derfor har eg underholdt meg sjøl med å plage og bli plaga av brorane mine (hehe, for det meste i positiv betydning), gjort litt skulerelevante greier, rydda i gamle ting osv...

←Arthur, min yngste bror på 10 1/2, har lært meg mykje om Beatles! Til venstre vise han (i kul stil) cd-samlinga si, med album og singla fra heile Beatles si karriere, + nokken av Paul og John sine solokarriere! Han e heilt Beatlesfrelst=) Litt av grunnen e vel at han nettopp har spilt i en Beatles-musical på skulen, der han spilte Paul McCartney;D Han e kjempeflink!

Ellers har eg/vi kosa masse med Gråtass:) Han e virkelig nokke av det mest kosete og ikkje minst lateste som finst! Man finne han som regel liggende å slenge i en sofa rundtom i huset, som vi gjorde her:

         

 
Hehe, ja eg e meget lekker.. Særlig når eg posera så flott med dei solbrillene! Har vært skikkelig frysepinn i det siste, så tulla meg inn i skjerf og skinntøfla..

Solbriller: BikBok
Genser: Monki
Skjerf: Rules by Mary
"Dongeri"tights: H&M

Her ser det ut som eg kvele katten..men e bare en god kos;)

Grønt eple, kanel og villbringebær...mmm det hørtes da godt ut?

Men kan ikkje sei eg e så imponert over Litagos nye kreasjon, "MME" (av det opprinnelige navnet "Morsmelkerstatning", som ikkje egentlig frista så mykje i seg sjøl)... Smakte rett og slett kunstig av dinna Litago-varianten her syns eg:S Og kor va "villbringebær"-smaken henne?? For det meste smakte det kunstig eple og kanel her.. Litt for merkelig for min del, og av den grunn også ganske kvalmende i lengda. Kjøpte den på skulen, og mine medstudenta (som generelt e supernysgjerrige på nye ting) fikk også smake! Dei hadde ganske lik reaksjon som meg, om ikkje verre:P Vi blei vel enig om å gi den terningkast 2.. Bedre lykke med neste "semester-drikk", Tine!


Dei første slurkane gikk greit, men eg endte med å måtte tvinge i meg halve greia fordi eg va tørst, så tømte eg rett og slett ut resten på vei heim for å unngå søl i veska. Fargen på drikka ligna ganske på urin når vi tømte den ut i snøen, så vi hadde det ganske morsomt med å "urinere en strek-mann"! Hadde plana om å ha en "skjult-kamera"-session der min eine medstudent skulle stoppe og ete av den gule snøen foran noken tilfeldige forbipasserende, men det blei med tanken;P Vi får ha det til gode, Jan Erik!;D

Her kan man lese om drikken på baksida av kartongen (noke e litt uklart, men pyttpytt):
hits