april 2010

Det går mot lysere tider..:) Ergo på tide med en hårklipp!

Ja, no når det så smått nærma seg sommar og slikt, og livet etterkvart blir lettare å leve på fleire vis, så følte eg at eg ville ha ei litt positiv forandring:) Og ofte kan det faktisk være greit å starte med å gjere noke med det ytre. Det kan virke overfladisk, men det hjelpe faktisk på, iallefall en smule... Derfor har eg no både klipt og stripa håret! Klipt meg en aldri så liten "bob" faktisk, som e litt kortare bake og gradvis blir lengre framover. Og e endelig kvitt den gråaktige etterveksten, deilig! Har lengta lenge etter å gjere noke slikt jah..

Trur mamma blir godt fornøgd no,hehe..(Ho har lenge mast om at eg burde friske opp sveisen) Va så godt å få klipt av seg alt det slitte håret! =) Sjøl om eg kanskje savna dei lange lokkane bittepittelitt...Men e ganske fornøyd igrunnen, sjøl om det føles rart! Ser kanskje littegranne eldre ut no, hmmm... Jaja, får vel tenke at det va på tide?Hoho, dalmantiner-dama! Skikkelig bad!! Arti bilde...:) (Body fra Monki.)

Chill out with Ane Brun

Hør dinna og drøm deg vekk sei eg bare.. Drowning in those eyes av Ane Brun (live): 

Her e den innspilte versjonen, absolutt verdt å høre på: http://www.youtube.com/watch?v=iGjLRZUJUw0 Den ultimate og perfekte chillelåta altså! Nokke så vakkert:) Hørte dinna her første gang for godt og vel halvanna år sia, og har hørt på den en del sia den tid..Men går aldri lei og syns den e like vakker kvar gang=) Ane Brun e også et av mine største forbilde innen musikk, og da spesifikt norsk musikk. Ho laga så masse bra, melodisk og melankolsk musikk...har gått til innkjøp av 5 av albuma henna, og alle har masse bra å by på!:

 
Changing of the seasons
Spending time with Morgan
Sketches
A Temporary Dive
Duets


Eg e særlig stor fan av gitarspillinga henna...har nokke å øve på der eg ja!

Andre sanga man trygt kan slappe av til e:


Coverlåta ho har gjort som e fantastisk bra:

When I am laid in earth: http://www.youtube.com/watch?v=cm9v52b4a2A&feature=PlayList&p=74FC06942A35E72A&playnext_from=PL&playnext=1&index=33 (Dinna her e en cover av en av sangane fra operaen "Dido & Aeneas", og den va eg faktisk med å satt opp på Høyskolen i Bergen høsten 2008! En ganske trist låt, men akk, så vakker...)

Kjem til å sakne deg

Kom fram til, etter ønske heimafra, at eg ville legge ut sangen eg spelte på familiesamlinga etter begravelsen. Ditta e ein av dei måtane eg vil hedre minnet til søskenbarnet mitt Ruben på. Tenker så masse på han om dagen, og på familien.. Kjem nok ikkje til å komme over tapet på ei lang, lang stund.. Saknet vil være sårt lenge. Men eg vil huske deg med eit smil med tida, og tar vare på dei gode minna:) Dinna sangen skreiv eg opprinnelig i 2007, til farfar sin begravelse. Skreiv om teksten litt no for at den skulle passe inn til situasjonen. Var ein merkelig og trist opplevelse å skulle spele dinna til Ruben, men det gjorde godt òg:)

Legge ved to bilde eg fant av meg or Ruben fra da vi va små, syns dei e så veldig fine..nydelige guten!♥


Kjem til å sakne deg

Ord blir tomme, kjem til kort
Når skjebnen så brutalt har tatt deg bort
Livet ditt vart så kort
Og vi står igjen med saknet etter deg
Må fortsette med tunge steg ei stund
Det kjennest så tomt her etter du drog din veg

Eg kjem til å sakne deg
eg kjem til å sakne deg
men dei minna eg har igjen
kan ingen ta fra meg
Eg kjem til å sakne deg
eg kjem til å sakne deg
eg vonar du har det bra
og seier: Takk for den du var...

Et kort, men rikt liv fekk du sjå
før skaparhanda kalla deg til ro
Du skal få kvile no
Eg vonar at du drøymer vel
og at himmelriket vaktar godt di sjel
No seier vi trist farvel
men vi veit vi vil sjåast igjen!

Men vi kjem til å sakne deg
vi kjem til å sakne deg
Men dei minna vi har igjen
vil lyse opp vår veg
Vi kjem til å sakne deg
Vi kjem til å sakne deg
Vi vonar du har det bra og seier
Takk for den du var...


(Beklaga dårlig kvalitet og forstyrrelsa på opptaket...og framføringa e langt fra perfekt, men det va da heller ikkje målet..)Legge òg ut "originalen", som eg spilte inn i 2007. Det var denne eg spilte i begravelsen hans (bortsett fra at da spilte eg den i dobbelt tempo for å bli fortest mulig ferdig...:P). Det ekje perfekt innspilt, men lydkvaliteten her e i alle fall betre enn i "live-versjonen" ovenfor..


♥ Lyse fred over både farfar og Ruben sitt minne ♥

Live like you´re dying...

Eg har lært så mangt om livet den siste veka.. Eg kom nettopp tilbake til Bergen etter ei trist men òg fin veke på Åheim heime med familien. Eg har med meg mange verdifulle erfaringa og sitte igjen med mange tanka om liv og død svirrande i haudet... Én ting veit eg: Man må ikkje ta noke for gitt. Livet kan ta brå og uventa vendinga, og plutselig kan det ta slutt, sånn heilt utan vidare... Her e noken av dei "læresetningane" eg har komt fram til, og vil dele med doke (det kan høres klisjé ut, men det e sant):

Lev som om kvar dag skulle være din siste
Ta vare på dei rundt deg og vis at du bryr deg!
Ikkje ta noke for gitt: Sett pris på det gode du har i livet, og dei du har nær
Familie og venna, ka hadde livet vært uten?
Gi av deg sjøl til andre, det gir uendelig mykje tilbake
Livet er urettferdig, men det går vidare..ein får ta tida og dei rundt til hjelp
Størst av alt e kjærleiken♥

Begravelsen til Ruben og Adrian

Ruben og Adrian forlot dinna verda så altfor tidlig 17.04.2010, 18 og 17 år gamle...
♥♥♥♥♥♥

Mange, mange møtte opp i Olivinhallen for å ta et siste farvel med Ruben og Adrian igår, 23.april... Hallen va fullsatt og det blir hevda at heile 1200 møtte opp! Dei va godt likt og hadde mange venner og kjente, dissa karane her...:) Veldig godt å sjå alle som brydde seg og va sammen i saknet.. Blomster og lys va overalt, det va så vakkert der sjøl om det va en idrettshall vi va i.. Minnetalane fra foreldra va så nære og varme, og eg trur ikkje et auge va tørt etterkvart, sjøl om man skulle tru det gikk tomt for tåre etter ei veke med sorg. Seremonien blei åpna med den kjende og kjære sangen "Eg ser" av Bjørn Eidsvåg, som passa utrulig godt inn til korleis vi kjenner livet e for tida.. Ho som sang hadde ei heilt fantastisk nydelig stemme, huska dessverre ikkje heilt ka ho heitte... Fikk gåsehud! Teksten er så vannvittig fin, og eg føle iallefall dissa versa her e så beskrivande for korleis man kan være et godt medmenneske i tunge tider (sjøl om teksten i utgangspunktet e kristen meint, så e det sånn eg tolka den sjøl):


Eg ser at du er trøtt
Men eg kan ikkje gå alle skritta for deg
Du må gå de sjøl
Men eg vil gå de med deg
Eg vil gå de med deg

Eg ser du har det vondt
Men eg kan ikkje gråta alle tårene for deg
Du må gråta de sjøl
Men eg vil gråta med deg
Eg vil gråta med deg

Eg ser du vil gi opp
Men eg kan ikkje leva livet for deg
Du må leva det sjøl
Men eg vil leva med deg
Eg vil leva med deg

Her e en versjon som e framført av Sissel Kyrkjebø som eg synst e veldig vakker:


Va mange som va framme og las fram noken minneord og bar fram blomsterhelsingar. Eg va framme og las opp blomsterhelsinga fra oss søskenbarna på farssida. Såvidt eg huska laud den slik:
"Et hjerte av godhet har slutta å slå. Ruben, vår solstråle, du var en av dei få. Din varme og godhet vil aldri bli gløymt. Innerst i hjertet vi har deg gøymt. Hjertelig helsing Thomas, Therese, Linn Kathrin, Vivian, Marthe, Malene, Morten, Tilde, Oda, Kaia, Andrea og Kristina. Kvil i fred gode, snilde Ruben." Etter en fin tale av en av prestane (ja, der va to..en fra Sion og en fra statskirka, som representerte trossamfunna til henholdsvis Adrians og Rubens familie), vart det spelt litt salma og slikt. Deretter vart minnevideoen eg hadde laga til minne om begge gutane spelt av på storskjerm. Har allerede lagt den ut i forrige innlegg, men passa fint inn i heilheten her å legge den ut en gang til.. Va så vakker låt som akkompagnerte dei flotte bilda: "The Funeral" av The Band of Horses, favorittsangen til Ruben.. Vil alltid tenke på han når eg høyre den fra no av. Va så godt å få laga den til doke..så mange fine bilder og minner å leve vidare på...:)


Mot slutten av seremonien sang ho som sang i starten "Amazing Grace". Skulle så gjerne hatt ho til å synge inn en versjon og legge den ut, men eg får legge ut en versjon eg fant på youtube i staden:


Når seremonien va ferdig fulgte alle sammen gutane til den siste kvile på gravplassen ved St.Jetmundkirka. Va en tunge gåtur, og dei fleste gikk heilt tause..Va et veldig langt gravfølge. Det va en sterk opplevelse å sjå kistene bli senkt ned i jorda, ved sida av kvarandre.. Farfar låg like ved, og han tok nok godt imot dei når dei kom opp til han lørdag.. En del folk kasta blomster ned til kistene, og mange blomster vart lagt ved sida av gravene.. 


Etter gravlegginga vart vi i familien rundt Ruben samla i ungdomshuset på Åheim, der det vart mat og kaffi.. Va utrulig herlig å få samlast på den måten, å kunne prate med kvarandre rundt både det som va skjedd og andre ting. E så godt vi har kvarandre! Etterkvart kom smila og latteren fram òg, og stemninga vart lettare.. Ungane styrte med teater oppe på scena, og hadde ei artig lita framvisning for oss seinare. Eg fikk også spele en sang "Kjem til å sakne deg", som eg skreiv til farfaren min sin begravelse i 2007.. (Du huska den kanskje igjen du, Ruben?) Hadde skreve den litt om sånn den passa til situasjonen.. Va godt å få gjere det for han, sjøl om det føltes uvirkelig og rart å skulle synge den sangen til han... Her e teksten til sangen. (Det e en liten mulighet for at eg legg ut sangen på lydfil når eg har denne klar, men litt usikkert enda..)

Kjem til å sakne deg

Ord blir tomme, kjem til kort

Når skjebnen så brutalt har tatt deg bort

Livet ditt vart så kort

Og vi står igjen med saknet etter deg

Må fortsette med tunge steg ei stund

Det kjennest så tomt her etter du drog din veg


Eg kjem til å sakne deg

eg kjem til å sakne deg

Men dei minna eg har igjen

kan ingen ta fra meg

Eg kjem til å sakne deg

eg kjem til å sakne deg

Eg vonar du har det bra

og seier: Takk for den du var...

 

Et kort, men rikt liv fekk du sjå

før skaparhanda kalla deg til ro

Du skal få kvile no

Eg vonar at du drøymer vel

og at himmelriket vaktar godt di sjel

No seier vi trist farvel

men vi veit vi vil sjåast igjen!


Men vi kjem til å sakne deg

vi kjem til å sakne deg

Men dei minna vi har igjen

vil lyse opp vår veg

Vi kjem til å sakne deg

vi kjem til å sakne deg

Vi vonar du har det bra og seier

Takk for den du var...

 


Her hadde dei laga til et bord med minneord, lys og bilde av Ruben, og ei lysbildeframvisning av han...

 Tusen takk til familien som ville dele timane etter begravelsen med oss.. At vi kunne samlast, dele gode minner og muntre opp kvarandre litt i det heile. Det gjorde så godt å kunne oppleve litt glede i all sorga. Vi vil huske Ruben med et smil no, og e takknemlige for at vi fikk ha han blant oss dei 18 åra han levde:) God som gull heilt til det siste. En godare gut skal man faktisk leite lenge, lenge etter!!

Ruben♥


Et smykke eg har satt ekstra stor pris på å ha dinna veka e ditta.. På det står det Lykke, Glede, Styrke, Godhet og Kjærlighet.. Fine ord som alle beskrive det Ruben gav og representerte♥

Les gjerne meir om både ulykka, minnestunda og begravelsen på lokalavisa Synste Møre sine heimesider her (Syns dei har framstilt det heile på en nær, fin og ryddig måte):
Minnevideoen til Ruben og Adrian <3

Da har eg endelig fått lagt ut minnevideoen eg laga til begravelsen deira... Har vært ei stor ære for meg å få lov til å lage den og bidra med den i begravelsen!! Det har vært ganske tungt og trist å lage den, men det va så virkelig verdt det:) Det e sånn vi ser doke her vi vil huske dokke: som to gode guta som va omsorgsfulle og familiekjære, sosiale, energiske og elskverdige=)


Dei gode minna vi har igjen vil lyse som ei sol gjennom sorga. 
♥ Doke vil alltid væra godt plassert i hjerta våre ♥

Det e godt å ha noken å klemme på i disse tider...

En klem sei meir enn 1000 ord seies det... Og klemming e virkelig noke som hjelpe på disse tunge tider! Eg ekje en person som vanligvis klemma så masse til vanlig, men no for tida e det virkelig et must! Veit ikkje om vi hadde klart oss uten når eg tenke over det... Det e så godt å føle konkret på kroppen at noken bryr seg, e nær og føle med deg i sorga..samtidig så e det så godt å gjøre det samme tilbake. Eg e så glad for at eg har vore heime hos familien min dei siste dagane etter den tragiske ulykka i helga. Det hadde ikkje vore heilt det same om eg hadde vore "aleine om sorga" nede i Bergen, sjøl om eg nok hadde fått god trøst av vennane mine der såklart.. Men det har gått opp for meg dei siste dagane at storfamilien her e ei uvurderlig støtte.. Vi dele alle den samme sorga over tapet på Ruben, og står sterkare når vi e sammen om det. Vi hjelpe kvarandre gjennom å bare være rundt kvarandre. Sorga føles ikkje like blytung da, sjøl om alt likevel e utrulig sårt.

I morga e det altså begravelse... Blir nok stappfullt i Olivinhallen, mange som brydde seg om dissa to gutane! I anledning den har eg laga ei lysbildeframvisning (som nevnt i forrige innlegg), og den skal visast mot slutten... Håpe bare alt går i orden med teknikken, sånn at den blir vist skikkelig. Håpe den e verdig nok, eg gjorde iallefall mitt beste, tross at videoprogrammet (iMovie) til tider jobba mot meg og eg holdt på å gå fra sans og samling:P Mulig eg får lagt det ut en gang etter begravelsen..iallefall på facebook. Vil jo at flest mulig skal få sjå kor gode dissa gutane vi mista va. Har vært ganske tungt for meg å lage den, har grått noken tåre...Men det e så verdt det, og det har virkelig vært ei ære for meg å kunne bidra med noke sånt. Tusen takk for det (til dei det gjeld) :) 

Om eg ikkje finne noken menneske å klemme på, har eg alltids Sally. Ho e kjempeflink til å trøste, sjøl om ho "berre" e en katt:)

Nydelige barndomsminner fra to gode guta:)

Har bladd gjennom mange album i både digital og papirform idag på leit etter fine bilde av Ruben og Adrian som eg skal bruke i ei lysbildefremvisning i begravelsen deira på fredag. Og skal sei eg blei sittende lenge og mimre og drømme meg tilbake i tid...blir alltid sånn når man ser på gamle bilder fra barndomen... Eg lengta tilbake til barndomen, særlig i disse tider. Alt va så mykje enklare da. Tenk at no sit eg og skal lage minnevideo over dissa to gutane, som e mykje yngre enn meg! Det kjennest feil og uvirkelig. Men det må gjerast, og eg skal virkelig gjere mitt beste for å sette sammen en så bra mimrevideo som mulig. Musikken til dinna fremvisninga e heilt nydelig, og Ruben sin favorittsang visstnok! God smak han hadde;) Låta heite "The Funeral" og e spilt av Band of Horses, og nettopp tittelen e jo ganske spesiell i dinna sammenheng.. Sangen handla faktisk om en begravelse.. 

Huska dei begge som to nydelige unga.. :) Vi har så veldig mange gode minne fra dokke begge, og dei vil alltid leve vidare. Takk for at vi fikk lære dokke å kjenne!!

Her e et bilde av både Ruben, Adrian og meg som eg va så heldig å finne. (Her e Adrian liten baby)Her e sangen som lysbildeframvisninga skal visast til:

♥ Ruben og Adrian♥

Kan noken vekke meg snart?

Eg vil våkne opp og finne alt sånn som det va...Våkne opp til en lørdag 17.april og hjelpe til med forberedelsane til bursdagsfesten til tante og stemor nede på ungdomshuset.. Dagen skal gå smertefritt for seg, eg skal fullføre sangen eg seinare skal spele til Lilli, og sidan skal alle pynte seg, være i litt stressa men godt humør før festen... Seinare skal vi kose oss, ha det kjekt, hilse og klemme på kvarandre, le og ha det kjekt ilag. Ruben skulle vore der ilag med oss, iallfall sånn av og til, innemellom VanLan frampå Hallen, der han hadde spelt dataspel og vore sosial ilag med kompisane sine der. Adrian skulle vore der ilag med han. Dei hadde gleda seg sånn til dinna helga, og forberedt mykje for å få til arrangementet der. Dei skulle hatt det kjekt ilag med alle andre. Få adrenalinkick av all spelinga. Dei skulle le og komme med usaklige kommetara til kvarandre. Ha mykje intern humor. Le og leve.

Som vi alle her veit no, blei det ikkje slik. Ruben og Adrian e vekke. No e det ingenting som virka lystbetont eller kjekt
 lengre, for noken av oss. Snøen e komt og lagt seg som et tungt lag over bygda, og alt kjennest uvirkelig. Og eg vil gjerne skru tida tilbake og endre på det, men vi sit igjen makteslause, som usle brikke i eit spel der tilfeldighetane rår og uflaksen brutalt rokka hensynslaust ved liva våre. Eg skulle ønske noken kunne vekke meg no, trøste meg og sei at det kun va eit lite mareritt...

URETTFERDIG ekje et dekkande ord...

Det som har skjedd e beyond urettferdig og forbi. Heilt ubegripelig meiningslaust og naturstridig!! Savna Ruben sånn at eg har mest lyst å hyle og ikkje stoppe!:( Tanken på at HAN e vekke...han som skulle feire mora sin 45-årsdag ilag med oss nede på bygdehuset lørdag kveld! -Kose seg og spre godstemning som han alltid gjer.. Istaden e han no på brutalt vis vekke for dinna verden, 18 år. Så tidlig i livet, med heile framtida foran seg. Han skulle fått være her så mykje, mykje lengre... Fy F så fordømt tragisk!! Eg kjenne eg blir sint og trist om kvarandre når eg tenke på det.

Idag har eg bare gått rundt heilt apatisk og veksla mellom å grine i strie strømma og være heilt tom innvendig... Eg e nok langt ifra aleine om det. Vi har mista sånn en fabelaktig slektning og venn!! Minnestunda til deg og Adrian idag va så veldig fin, men samtidig så vannvittig tung. Mange, mange møtte opp for å vise sorg og medfølelse, tenne lys og minnast doke to flotte gutane. Ubegripelig va det. Snøen kom tilbake i går natt, og bygda e heilt snødekt no...Eg og dei aller fleste e kjempelei snø og vinter, men eg syns faktisk at været e et beskrivande bilde på korleis stemninga e i bygda no. Bygda e nedtynga av sorg, og alt e feil, feil, feil.

Hadde sett fram til å være enda meir med ditta herlige søskenbarnet mitt i tida framover, i og med at aldersforskjellen "jamna seg ut" med åra og vi gjerne treftes oftere på festa og elles.. Va alltid så kjekt å møte han ute på livet, blei alltid en kos, et godt smil og litt fjas då...:) Huska eg traff han på "whiteparty" i vinterferien, og han hadde på seg en heilkvit "malerdress"! -Smartingen sjøl hadde såklart også med seg en sprittusj sånn at folk kunne skrive helsninga og initiala og anna fjas på dressen..hehe.. Eg skreiv autografen min på dressen hanna og insisterte på å få hans òg, så kompromisset vart (sia eg ikkje hadde klede man kunne tusje på) et lite, svart sprittusjmerke under eine armhula,hehe..Skulle gjerne hatt det merket enda. Du va så kul i den dressen, og du hadde sånt et stort glimt i augene=) Digga deg!!

Skulle tru lageret med tåra blei brukt opp snart, men nei. No sitte eg tårevåt igjen og klare knapt sjå ka eg skrive. Kvar gang eg tenke på han et sekund, kjeme dei. E heilt opphovna rundt augene, tårekanalane e såre, haudet og bihulane verka, og det e ingenting sammenlikna med den store tomhetsfølelsen, vemodet og sorga...som kjeme over meg som en tsunami no og då. Tenke så masse på tante Kari og onkel Rune..kor grusomt det må være for dei å miste eldstesonen sin som dei va så altfor glade i..og såklart også på Elise og Jonas, som mista verdens beste storebror! Eg veit at dei hadde eit veldig nært forhold, -ikkje rart sia Ruben va den han va. Omsorgsfull, god, lun og tillitsfull:)

Steik så kul du va, Ruben! Kjem nok aldri over saknet etter deg, det e så vannvittig sårt.. Eg ville helst proklamere det ut sånn heile verden skal høre om deg, og ka slags fantastisk menneske du va! Verden trenge fleire slike som deg, og det kjennest grusomt at
 akkurat DU skulle forsvinne!! Sist eg traff deg, i påska, va du sjåfør og kjørte meg heim..snilde som du e, uten anna betaling enn et "takk" og en klapp på haudet...Verdas beste gut!! GUD som eg kjem til å sakne deg, har ikkje ord!! Sorga e for stor...man e makteslaus. Håpe eg ser deg igjen en dag...skal gi deg 
en god og varm klem da:) 


Ruben, eg håpe du veit at eg og alle andre her va så uendelig glade i deg og satte pris på kvart et sekund vi fikk tilbringe med deg her nede! No skal eg prøve å avslutte her og ta farvel.. men eg har ikkje så veldig lyst, kunne fortsatt å skrive i det uendelige! Vi har ikkje lyst å gi slipp på deg noken av oss Ruben, du va for kjær for oss, for umistelig. Men vi må akseptere det uakseptable og fortsette liva våre uten deg her. Du vil alltid leve videre i dei gode minna vi har, og du e der inne i det innerste inste so lenge vi leve.

♥Kjære Ruben vår...sov godt solstråle!♥

Her va eg så heldig at eg fikk forevige en av Ruben sine mange bamseklemma, som han så generøst delte ut til dei han va glad i og som va glade i han (og det va mange!!) Her va det søskenbarnet vårt Marthe som va den heldige utvalgte;)
.

For en skjønning:) Ditta bildet e fra vinterferien 2007.


Godstemning!!=D Her e Ruben i 50årsdagen til far sin, onkel Rune, i fjor påske.


Tente fleire lys for deg i dag...


♥Ruben Aahjem Løvold♥

Kvil i fred gode, snilde RubenOrd e lutfattige... Alt virka urettferdig og meiningslaust no. Søskenbarnet mitt døde i ei tragisk bilulykke tidligere idag, bare 18 år gammel...Uvirkelig. Han, som alltid va så god, morsom, varmhjerta og snill... Savna deg så det gjør vondt, savna å treffe på deg når eg e heime, gi deg gode klemma og sjå det flotte, trygge smilet ditt. Det lyste godhet av heile deg... Eg har 
-oppriktig talt- kun lovord å komme med om dinna fyren her. No når han e vekke e vi alle som sitte igjen heilt knust av sorg. Livet kan være hardt og brutalt, og det fikk vi virkelig merke idag. En av dei flottaste personane eg veit om e brått reven vekk fra oss.


Orka ikkje skrive meir..legge heller ved meldinga eg sendte Ruben på facebook tidligere ikveld:


Eg har ikkje ord, kjenne meg heilt tom innvendig...kjem for alltid til å sakne ditt blide og gode åsyn, Ruben. Du va verdas beste gut, eit sjeldent godt menneske!! E så takknemlig for å ha fått æra av å kjenne deg og ha deg som søskenbarn i 18 år, forferdelig synd livet ditt måtte ende no... Eg håpe der finst en himmel som tar godt vare på deg, og at vi en gang kan møtast igjen. Du va alltid so blide og snilde mot meg og alle andre, og vil bli djupt sakna av samtlige. Vi har grått mange tåre idag, og det gjer veldig låkt å tenke på at du faktisk e vekke fra oss no. Bygda sørga djupt over deg og Adrian, og eit stort tomrom står igjen etter dokke! Kvil i fred, kjære Ruben vår. Eg e veldig glad i deg!! Sender mange varme tanka til deg og familien din.


Legge ved to av dei vakraste sangane eg veit om og lyse fred over minnet ditt, Ruben.


Du e borte no, men vil alltid være her...
♥God natt, verdens beste gut!♥

J´adore les printemps...=)

Spring-lovin´


Får en deilig vårfølelse av alle dissa tinga og fargane her=D
Blomstrete skjørt i herlig, tynt stoff, en kremkvit topp med undertøysdetalja, ei lekker veske eg gjerne skulle hatt kloa i, noken kule og samtidig søte solbrille, noken sandalaktige sko og en snerten blomst til hårpynt på toppen;)

Våren e faktisk mi favorittårstid! Som man sikkert har skjønt hittil betyr "J´adore les printemps" nokke sånt som "Eg digga våren"! Og det meina eg virkelig altså...for når man tenke over det, så e det håpets og forventningane si tid, der det e mykje nytt liv i lufta og folk endelig våkna fra vinterdvalen. Man får lyst til å komme seg meir ut, nyte vårlufta og gjerne pynte seg meir på dinna tida:) Det e særlig seinvåren eg sikta til da, og den perioda e nettopp begynt no.. Snart poppa blomstrane fram overalt, og dei vakre kinesiske trea i Bergensparken blir fylt av lyserosa blomster. Akk og sukk så vakkert! Akkurat i skrivende stund e det litt kjøligere ute, men får satse på det blir like varmt og etterhvert varmere enn det va no i uka;)

La primavera!♥
(=Våren på italiensk)

Neglelakkish

I dei siste månedane har eg begynt å bry meg meir om detalja...Veit ikkje heilt korfor, men kjekt e det! Negla og korsen dei ser ut og slikt kunne eg knapt brydd meg mindre om før, men i det siste har eg likt å pynte dei òg litt:) 
Her e noken av dei ulike fargane og lakkane eg har gått til innkjøp av hittil:

En gyllen, perlemorsaktig rosatone på dinna her som passa til enhver anledning spør du meg:) Ganske nøytral, men veldig veldig søt og vakker farge! Dinna her neglelakken e fra Depend.

Rødt e jo en tidløs klassiker!! Og røde negla e HOT;D Dinna også fra Depend.

Ingen Kattekvinne uten skikkelige klør! Dissa såklart i matchende svart som står i stil til den svarte kappa;) Meg og Lana (som va Nemi for anledninga) på Halloweenfest i høst, artig!=) Jepp, den her også fra Depend.  

Blått e jo også en rå farge. Her i type kongeblå (Depend).

Og som eg reklamerte for her; http://changing.blogg.no/1267393058_mintgrntskjnt.html så e mintgrønt en av mine favorittfarga dinna sesongen! Så mintgrønne negla e i mine øyne stilig (uansett ka skeptikerane seie,hehe). Her e neglane lekkert kombinert med nokken solariumsbrille i samme farge:

Vintage Mint fra IsaDora

Oh yeah...haha

Eg fant, eg fant!

Yey, fant musikken til Citizenship (på et programblad eg endelig fant igjen), det kuleste stykket vi va å såg i Stockholm=D Det handla om nokken emo-folk som va i full identitetskrise, som man bl.a. kan sjå her:


Here it goes:
Black Rebel Motorcycle Club- Spread your love: http://www.youtube.com/watch?v=abKjC7EX2Zs
Air- Alfa Beta Gaga: http://www.youtube.com/watch?v=au5sadJFSYk -MIN DEFINITIVE FAVORITT=D
Glen Hansard & Marketa Irglova (fra filmen Once)- Falling slowly: http://www.youtube.com/watch?v=FkFB8f8bzbY


Magisk musikk fra "Alle mine kjære"

Såg "Alle mine kjære/ My lovely bones" i påskeferien, og syns det va en ganske merkelig men utrulig fin og rørande film!! Absolutt underholdande og spennande nok òg, og eg satt av og til og hoppa i sofaen fordi eg blei så veldig engasjert;) 

Spesielt et av soundtracka i filmen e nokke av det vakraste eg har hørt.. Fikk heilt frysninga på ryggen og gåsehud når dei spilte "Cocteau twins- Alice"! I tillegg e settingen i filmen så spesiell da, i og med at hovedpersonen e i et slags "fantasiland" mellom himmel og jord. Anbefala folk å sjå filmen sjøl, -kanskje får den dokke samme følelsen?:)  


Her får dokke traileren også, så slippe eg skrive så masse om handlinga sjøl! (he he, smart): 

Et anna av soundtracka eg syns va utrulig fine, va ditta her:

-Ok, ok, innrømme eg får litt klump i halsen når eg ser ditta her...lettere emosjonell av meg;P

Mykje sol å mykje varme...

Ååååh så deilig med sol og varmere temperatura=) No e det på tide å komme seg ut av vinterhiet på skikkelig, og man kan også tillate seg sjøl å nyte en is i varmen:) Eg simpelten elska dinna årstida, Bergen e liksom ekstra vakker da! Gler meg masse til det bugna av blomster overalt, ekje lenge til det;)

Eg, Kristine og Lana va på en liten gåtur i byen på lørdag, og spiste årets første uteis!

Herlig vær, herlige jenter;)
På toppen av herligheten kom ditta skjønne brudeparet forbi!! En perfekt dag for bryllup og kjærleik altså;)


♦Cheers mate!♦

PartyParty

Ja, så bære det på fest igjen, gitt! Fest igår og fest idag, et hardt liv eg leve;P Må jo feire våren og fineværet såklart:) (finne alltid ei god unnskyldning for å feste litt,hehe) Gårsdagen va veldig arti, med et koselig jentevors hos meg=) Og neimen blei ikkje det nach også, tudelidu.. Så burde vel fiksa opp leiligheta igjen, men sia eg har vore ute i fineværet i heile dag rekke eg det ikkje før eg drar...får glede meg til sånne ting imorga:)

Eg og Janie i storform igårkveld!

Påfugl-øyredobbane mine gjorde susen vettu!Ha en strålende kveld alle godtfolk=)

Nostalgisk

Bortsett fra artige klede, (som eg viste her  http://changing.blogg.no/1269876334_skattejakt_p_roteloft.html) så fant eg nokken søte barndomsminne når eg va på roteloftet i påska=) Det eine funnet va dinna søte Julius-ryggsekken her:

Linn Kathrin og Julius anno våren 2010


Linn Kathrin, pappa og Julius (i Geirangerfjorden) anno sommeren 1988:
-Og ken huska vel ikkje kor populære 
Turtles va på 80/90-tallet?;)
Fant en liten Turtlesbamse der oppe òg, som eg sjølsagt måtte ta bilde av!


Herlig nostalgi=)

Sukkersøtt=) -og litt tøft...


Åh, skulle gitt mye for å hatt alt ditta, om bare for én kveld...
Sweet ballerina
Næmmen hey, -eg kan alltids trøste meg med at eg har Smashbox sin highlighter som man ser inni der:)
Alt anna va ganske stivprisa, og eg e ...blakk:P

Ditta e det første settet/ collagen eg har satt sammen, og gjorde det ved å logge meg innpå www.polyvore.com!
Anbefala alle motegale folk å gjøre det, va skikkelig gøy=)

En smule stolt no...:)

Har nemlig vært på min første joggetur på leeeenge, ei evighet sia sist!! Føle meg veldig flink her eg sitte og nyte en Olden m/villbringebærsmak, MmmMmmm;) Vel fortjent syns eg! Hehe, ja litt skrytepave kan eg være..sjøl om det kanskje ikkje e sååå mykje å skryte av...men for meg e det faktisk et stooort steg mot å faktisk komme i bedre form, og kanskje føle seg litt freshere til sommeren=) Dei første 100meterane va et himla ork for ellers usportye meg, men etterhvert kom det seg. Jogga ikkje så altfor langt, for måtte rekke å handle og ta litt sol. Vel framme på Rimi følte eg meg skikkelig ekkel og utilpass, svett og sprengrød i trynet:P Men sol va skikkelig digg, og drømte meg vekk til sydligere strøk der eg låg:) No e det dags å hoppe i dusj og etterhvert komme seg i seng! Ha en fortsatt go kveld alle der ute:D


*SportySpice*

Årets første scootertur=D

Herlig, herlig herlig!! ENDELIG, etter utallige forsøk over fleire daga, fikk eg start på mi "Prinsesse-Vil-Ikkje":D Det har eg no døpt scooteren min, som egentlig heite Piaggio Fly 50 (2006mod), vel fortjent syns eg! Makan til vanskelig den skulle være..og så eg som har behandla den så bra og alt, den har fått stått lunt og godt inne i fellesgangen gjennom heile den kalde vinteren! Litt av en skjønnhetssøvn skulle man tro, men neida... -Vrang og trassig skulle du være likevel. 

Her står den bortskjemte divaliciousen, trygt og godt i gangen:


Men eg ga meg ikkje med det første, og etter ei sjuk tålmodighetsprøve av et prosjekt fikk eg omsider sparka deg i gang med min egen, driftige beinmuskulatur!;) Snakk om independent woman,haha... Eg vant!! Etterpå måtte eg ta ei seiersrunde rundt Meterologisk institutt, bare for å gni det inn!

Hah! Den som ler sist, ler best!


Til sist vil eg avslutte innlegget med et vår-jubel-dikt eg har laga heilt sjøl:
HURRA FOR VÅREN OG BARE BAKKER
HURRA FOR VARME OG TYNNERE JAKKER
HURRA FOR FUGLER SOM FLYR FRA SØR
HURRA FOR POLLEN OG NESER SOM KLØR
=)Hipp Hipp! Snart bunadstid òg no folkens;D (DItta bildet e fra 17.mai 2007)


Vårbilde fra barndommen, ute i hagen i Selje med dukkene mine:

♥VÅREN♥

Den Kuleste Musikkvideoen!!

Ja, det e det Justice med låten D.A.N.C.E. som har!!
Check it out sjøl:


Justice:
Justice består av to kara fra Frankrike. Dei har en utrulig funky stil, og musikken deira minne meg masse om både Mylo, Calvin Harris og Gnarls Barkley! Veldig bra beat i låtane, og man blir nærmest tvungen til å bevege seg!! (Haha, ikkje sånt Karina? Mens eg lagde ditta innlegget og hørte på musikken deira på youtuben satt eg konstant og lagde rare bevegelsa;D) Digg musikk på fest med andre ord.Og såklart har dissa poikarna meir godis på lager òg, som:
 og meir...=)

Rocka ankomst til Bergen

Endelig heime i kjære Bergen igjen, har virkelig savna byen=) Va ekstra herlig å gå av båten dinna gangen, for no e det virkelig vår i lufta folkens;D Blir glad og lett ved tanken!! Eg må ha, eg må ha solbrille på!! B) (Digga dissa her, fra BikBok)


Grunnen til at ankomsten blir betegna som nettopp "rocka" e for det første at eg hadde et lite uhell når eg skulle pakke vekk Macen før eg gikk av båten:P Hadde visst på full guffe (ja max volum!) på iTunes og hadde glømt å slå av før eg dro ut ørepluggane! Og såklart sto den mest heftige hardrock-låten som eg har på dataen òg, nemlig Queens of the Stoneage med "A song for the dead":  http://www.youtube.com/watch?v=7r2M3upyTGA&feature=related  Og såklart va det det mest heftige hylepartiet som kom på! Va en del folk rundt som sikkert trudde eg va den heavymetal-berta,hehe... Jaja, ekje det verste ryktet å få på seg det;) Itillegg hadde eg på med ei svart skinnjakke som passa fint til stilen, kanskje eg skulle satsa på punkerstil framover? Yey


Hørte forresten på Queens of the Stoneage med "Little sister" like før ditta her, digga den sangen!!: http://www.youtube.com/watch?v=hGRqnNEOpe0&feature=fvst 
Og "Go with the flow" e dritrå!: http://www.youtube.com/watch?v=jFkUhhIE6-8&NR=1
Så ja, litt rocka kan eg no være:)Annie rules my electronic-loving heart...:)

Her e nokken grunna til at eg syns at Annie e sykt bra:
  • Ho e norsk! haha, neida...men e stolt av ho da:) Så kjem ho attpåtil fra Bergen, den beste byen!!
  • Ho e et friskt pust i norsk musikkbransje
  • Ho e nytenkende og kreativ på mange måta
  • Ho e sjølstendig og sterk! Et godt forbilde for andre jente som vil komme seg opp og fram og realisere seg sjøl
  • Ho knytte musikk og mote sammen på en utroli kul måte, eg digga stilen henna=)
  • Ho laga kule og fengende låta såklart;)Her e mine favoritta fra nytt og gammalt:


1.plassen går til Heartbeat, som fremdeles gir meg "a little kick inside" når eg høre den! I´m in love with this one!! http://www.youtube.com/watch?v=CObvp32Q4Eo

2.plassen tar Take you home, som bare e heilt rå! Og ganske sexy;) http://www.youtube.com/watch?v=T13qvXtu8wY

3.plass e det Loco som stikke av med...Ganske..ja Loco=D Blir i godt humør og får ekstra energi av dinna! http://www.youtube.com/watch?v=EKwxiC_pi2k 

 

4.plass: Me plus one http://www.youtube.com/watch?v=UCUQx-r1xPQ Good times=)

 

 

Andre kjekke låta det e verdt å få med seg:


♦ My love is better, som e en sprek og fengende låt: http://www.youtube.com/watch?v=SiSaJFnJiMw&NR=1

♦ Songs that reminds me of you, den som va mest populær fra siste albumet ho ga ut! Ho har ganske mange kule outfits i dinna videoen her altså:) : http://www.youtube.com/watch?v=kqleJaPRdig&feature=related

♦ Bad times, som e en litt vemodig låt..men på en kul måte: http://www.youtube.com/watch?v=UPujqUC11TM&feature=related

 ♦ Anthonio, en kul partylåt eg nettopp oppdaga sjøl:  http://www.youtube.com/watch?v=xpv3TBtUcTQ&feature=related

 

Kjøpte faktisk siste albumet og ga det til mamma sånn ho kunne ha å høre på når ho kjøre til og fra jobb;)  Mamma e stor fan av Bertine Zetlitz, så tenkte ho kunne like Annie sia dei to har ganske mange likhetstrekk! Eg lika Annie en god del bedre da, men Zetlitz har også mye bra å by på såklart:) Tror faktisk ho slo an!Blir i bedre humør av å høre på låtane henna! Så vil benytte anledninga til å takke Annie idag: Takk for at du gjorde dagen derpå litt mindre smertefull;)  Vi vise fingeren til hangoveren, oh yeah!


HEARTBEAT

There was a time
everybody was around
and I was dancing with you
We all went down
to the party Friday night
and had a drink there or two
Oh what a heap
of a love and heartbeat
it's electricity
Majestic sound
round and round and round
glad you're next to me

Feel my heartbeat
drumming to the beat
love the symphony
Feel my heartbeat
drumming to the beat
love the melody
come see
Feel my heartbeat
drumming to the beat
love the symphony
Feel my heartbeat
drumming to the beat
love the melody
come see

Time after time
everybody came around
and I was dancing with you
Don't know your name
making me ashamed
to feel the way that I do
The lights went out
couldn't be without
it was the place to be
I won't forget
greatest dance I had
when I was dancing with you

Dyrisk!

Har etterkvart funne ut at eg e veldig glad i dyremønster, og da særlig leopardmønster! Så det passa meg veldig bra når dyremønster kom på moten igjen i høst... Kjem nok til å bruke mønsteret en del framover til våren òg trur eg;) Har endel forskjellige plagg med leopardmønster no, som eg skal vise noken eksempel på!

←Første plagg ut e dinna heftige strømpebuksa, som eg syns passa fint ilag med den noke meir "uskyldige" kvite kjolen her, begge dele fra BikBok! Topp det heile med gulløredobba og gullarmband (ditta også fra BikBok), og du har et av mine definitive favorittantrekk om dagen (eller med andre ord kvelden)!!Det andre leopardinspirerte plagget e halternecktoppen her. Kjøpte den i Tyrkia når eg va på ferie der i 2006! Skikkelig partyparty-faktor over den altså, og brukte toppen ganske flittig da! Etterkvart syns eg den blei for "slutty"/harry, og pakka den vekk. Men no e den komt i bruk igjen, gjerne kombinert med mitt svarte rysje-skjørt og et hårband à la 40(?)-tallet=)Så har vi miniskjørtet mitt fra Gina Tricot...


Til sist e det dinna kjoletoppen, også fra Gina Tricot. Gjerne kombinert med en skinnaktig tights;):

Avslutta det heile med et aldri så lite bertebilde eg;)

(-Kan også slenge med en liten funfact: JA, eg har ei leopardmønstra truse òg;) I silkestoff til og med, yeah!!=D)
hits