april 2011

Ein vakker intro

Eg er heilt paralysert av kor vakker og kul denne låta er -på same tid! Måtte berre dele den med fleire. Spre litt godmusikk i finevéret rett og slett=) Og for ein deilig video å kvile augene på òg...

Sjekk gjerne ut meir fra The X X, dei har masse bra på lager!

PatriotarJa, vi er norske og temmeleg stolte av det vi. Bror og meg poserte dermed gladeleg foran noregsflagget på toppen av Ulriken. I verdas finaste by i verdas finaste land!

Smarte sko

Eg treng eit realt spark i ræva når det kjem til den der treningsfronten. Har tenkt å motivere meg sjølv ved å gå til innkjøp av nye sko. Og det har eg nett gjort! Bestilte meg nye "shapeup-sko" igårkveld, og satsa hardt på å stramme opp både rumpe, legga og lår framover! Skoa eg bestilte heite so mykje som "Reebok Easytone Lux W", for dei som måtte lure. Kjøpte dei fra XXL-sport sine nettsider.-Enda ein god grunn til å lufte seg litt i vakre Bergen no når det lakka mot vår og sommar altså. Satsar berre på at skona passar og at dei er gode å gå med no da.

 

Familiebesøk


Frå tysdag til fredag var eg so heldig å ha besøk heimafrå: Mamma, stefaren min og lisjebror tok turen til Bergen for å få noken dagar med sokalla storbyliv. Den mellomste broren min vart igjen heime grunna obligatoriske treningar med Aafk-laget han spelar på. Torsdag var vi på Ulriken ein tur, eg har faktisk ikkje vore der før. Det vart med turen opp og ein Ulriksbolle i kaféen der, men det var ein kjekk tur og trass disen so var ikkje utsikta heller so verst. Nokre bilete vart det òg!

Takk for besøket=) Saknar doke faktisk litt allereie...

God Påske!

Som eg nettopp oppdaterte statusen på fb med: "Då va det dags att tjene seg rik på dei raude dagane! God Påske allihoppa!;)" Eg skal på jobb, e allerede litt sein her! Ha ein fin dag=)

 

News from Budapest

Vart no littegrann shopping i Budapest under studieturen. Men mesteparten av pengane gjekk vekk i livsnyting, taxi, god mat og drikke. Her er likevel resultatet frå shoppingturen der nede:


Litt flaut å seie det, men det meste eg kjøpte meg der nede er fra godeste H&M...hehe. Fantasifullt! Skulle inn for å kjøpe meg ein bikini fordi vi skulle på spa (og eg veit kva eg får på H&M liksom), og endte med å kjøpe litt meir... Jadda, men nøgd vart eg, alt er å ansjå som gode kjøp eg kjem til å få bruk for. 


Sandalsko og prikkete genser fra Bershka / "Blomstersko" og lysrosa chinosbukser fra H&MShoppingbag fra Bershka /  Shorts, cardigan, gul bluse, blondeskjorte og bikini fra H&M

 Og ja: Eg tok fransk manikyr for fyrste gong. Kosta berre 1700 HUF, som tilsvarar ca 50 NOK! Deilig med litt freshe negler for ein gongs skuld. Det er mine negler, ikkje noke falske greier (trur ikkje eg taklar å gå med pålimte negler i lengda), og dei ser nokså "casual" ut her, men tru meg: dette er ei stor ferbetring frå korleis dei eigentleg såg ut...

Ellers temmeleg lite shopping (for å være meg), men eg hamstra med ein del fine saker fra taxfreen på vegen tilbake, men det er ei anna historie;) No har eg familie på besøk i Bergen, og vi er på veg ut døra for andre gang i dag. Ha en strålande dag vidare=)

1 år sidan det utenkelege skjedde

Tenner lys for solstrålane Ruben og Adrian i dag, og minnast to gode gutar som ikkje lengre er i blant oss. Det er gått et heilt år sidan den grusomme ulykka skjedde, men det kjennest som om det kunne vore igår. Saknet er så stort. Sender mange varme tankar til den nærmaste familien.

♥♥

Grease Baby

Eg har full shinings i leiligheta mi i dag! Og då meinar eg full, til og med gardinene blir vaska(!). Får kanskje storfint besøk heimefrå seinare i påska, so da gjeld det å ha ting på stell i heimen. Passar fint med god, gamal Grease-musikk då. Denne er diggbar.

Matvrak

Vi hadde mormora mi på besøk fra igår til i dag. Alltid like kos å ha ho på besøk, da plar vi alltid å lage god mat og gjerne noko godt attåt òg! I går hadde vi spekeskinke med jordbær og cherrytomat ved sida som forrett, en nydelig vegetarrett à la Karina som hovedrett og vaniljeis med rørte bringebær på pluss masse anna snadder ved sidan av til dessert. Nam Nam. Nam.Forrige gong mormor var på besøk hadde vi fyrst en snydandes god meksikansk fajitas-rett til hovedrett (ovanfor, med ekte heimelaga guacamole og greier) og denne lekre kaka til dessert! Karina som stod for det meste her òg, det er nok ho som har mest skills av oss på det området. Denne kaka er laga av rullekaker som er skore i skiver og lagt i ein bolle, deretter har man helt bringebærfromasj oppi bollen, latt den stivne for så å vende den på ein tallerken og -Voliá! Lekkert, og usannsylig frisk og god på smak!


Tenkjer du vart litt frista no ja;)

Påskestemning

Då var eg heime igjen, attende frå Budapest -Europas perle av ein by-, etter ein hektisk men fantastisk kjekk studietur! Budapest var meir enn klar for å ta imot oss med opne armar, og vi hadde det ganske så supert, om eg skal seie det sjølv. Lommeboka er riktignok litt slunken etterkvart, men det skal nok gå bra. Kjøpte sjukt mykje på taxfreen i går blant anna, aiai. Men litt luksus må ein unne seg. No skal eg straks ut på café ilag med to kjekke venninde her. Eg har verken hatt tid eller ork til å legge innpå dei bileta eg har tatt på turen, slikt kjem etterkvart.  Enn so lenge får ein nøye seg med noken flotte påskeinspirerte bilete eg tok før eg fór nedover. No er det faktisk straks påskeferie folkens!

Haha, påskeinspirerte meg òg ja. Kykkeliky. Nei altså, eg har nemleg store planar om å flytte inn i desse divaliciouse solbridlene frå Monki framover. Gjer seg svært godt dagen derpå, har eg funne ut av erfaring. Her er dei litt støvete for anledninga, men dette biletet vart teke før eg pussa støvet skikkelig av og byrja å bruke dei for fullt. Smilefjes.

Budapest gjer deg klar

No kjem der nemleg en heil gjeng dramaqueens (& -kings) nedover, deriblant meg! Endeleg, etter fleire lange timar, er eg endeleg ferdig med pakkinga og kan smelle hovudet på puta. Med draumar om heftige dagar i Budapest sigande på... Blir spennande dette:)

Budapest er visstnok en flott by, seiast det. Får satse på det!

Wow. Håper nattelivet er like bra som det ser ut som. Mykje bra lys om ikkje anna.

Har store planar om å prøve ut både spa og dei varme kjeldene mens vi er der=) Ikkje at eg har førebudd meg på bikinisesongen, men pytt. Tenk deg kor herleg da!


Gler meg som ein aldri så liten unge. Vel, det er jo nett det eg er.


(Jah...eg fann Budapest-bileta kjapt og gale på google...og sidan eg har dårleg med tid so rekk eg ikkje linke noko meir enn det. Beklager til dykk som er strenge på slikt. Det nedste biletet er i midlertid av vesle meg, ergo my copyright.)

FavorittskonaNett no driv eg og pakkar til avreisa i morgon. Skal til Budapest med dramaklassen og blir der nede i omtrent ei vekes tid (eg vil difor tru det blir mindre blogging i veka som kjem, men eg kjem desto sterkare tilbake og legg ut diverse snadder fra turen etter det!). Gler meg masse! Men den pakkinga...nei den blir eg nok aldri heilt klok på... Ein ting eg veit 100% med sikkerhet er at eg skal ha med meg desse kjekke skona. Dei passar til så godt som alt, er lette på foten og gode å gå med, ja rett og slett herlege er dei. Litt sånn vintagestil, og det elskar eg. Fant dei for ca ein månads tid sidan på H&M, dei kosta 400 og eg har gått med dei ein heil drøss etter det, både til kvardags og til finare anledningar. Mykje valuta for pengane med andre ord. Så får eg sjå utpå dagen kva meir enn dei eg puttar på pakkelista! Skal gjere mitt beste på å begrense meg, eg plar alltid pakke med meg for mykje. Eg veit av erfaring at det alltid blir shopping på turen òg, og det vil eg helst ha plass til. Ah, gler meg til å sprette rundt i Budapest sine livlege gater i desse her i alle fall =)

Adventure

Veit eg har posta denne låta før ein gong i tida, men eg er herved hekta på den igjen. Elskar måten dei har miksa musikken og videoen saman på. Aha altså, ein deileg gjeng. Og så Morten Harket då. Det er noko magnetisk over den karen. Blir lett nostalgisk av å sjå den videoen her, tenk å kunne reise tilbake til 1985... Lifelike har laga en superstilig låt som løftar ein til nye høgdar. Perfekt som bakgrunnsmusikk til trening, husarbeid osv, men òg eit ypperleg valg på ein funky fest.

Oppussing

Sundagen er ein fin dag å gjere diverse forandringar på. Bloggen er ein av desse tinga som da gjerne kjem inn under lupen. Eg har bestemt meg for å bli ein smule meir vaksen, og dermed skrive litt meir "skikkelig", ergo skrive litt mindre på dialekt og litt meir på nynorsk, mitt favorittspråk i verda (faktisk). Men for all del; ta det med ro, eg skal prøve å gjere meg forstått likevel. Smileysane og ikona vil bli kutta kraftig ned på framover, så om eg bruka dei vil eg virkelig meine det òg (ein glipp eller fleire vil forekomme soklart). Dette gjer eg sjølvsagt heilt frivillig, i noke eg vil tru kan kallast ein forbetringsprosess av både meg sjølv og bloggen. Eg freistar (haha, ler litt) med dette å framstå som eit hakk meir moden og seriøs, sjølv om bloggen framleis vil innehalde ein del useriøsitet og fjas. Det er eit løfte;) Kva tykkjer ein om slikt? Er det heilt grusomt? Eller er det litt vakkert? Vel, det er min blogg, og eg likar det.

 

Sophisticated

Eg og Karina tok ein "sofistikert" damenes aften ute igår. Skjemte oss sjølv vekk med mango daiquiris og oreodrinks, og gikk heim når folk var på veg ut. Kjøpte med oss noke snacks og satte på en koslig film når vi kom heim. For en herlig følelse det var i grunnen. Berre oss to, god stemning, god drikke, 0 stress og 0 rølp for én gangs skyld. My cup of tea.Svart knelang kjole, H&M / Sko, Din Sko /  Hårbøyle, Monki


Ayaan Hirsi Ali: Mitt største forbilde
Mitt største forbilde i verden e Ayaan Hirsi Ali, ei sterk kvinne som e født i Somalia, men som braut med normene der og flykta til Nederland. Ho har jobba hardt for frigjøring av kvinner, særlig innen den islamske verden etter det. Submission e en kontroversiell kortfilm ho laga i samarbeid med produsenten Theo Van Gogh, som seinere vart drept for medvirkninga i ditta arbeidet. Filmen har skapt furore i mange muslimske miljøer, fordi Ali her tar et kraftig opprør med kvinneundertrykkinga i fundamentalistiske musilimske samfunn. Eg ser voldsomt opp til Ayaan, ho e ei modig dame som har risikert mykje for å få meir rettferdighet i verden.

Intervju i Først og Sist med Fredrik Skavlan om filmen i to dela:
Har tidligare skreve om Ayaan, her: http://changing.blogg.no/1264979521_mi_heltinne.html

LENGE LEVE AYAAN!!♥

hits