mai 2010

Drømme om sommerfri og strandliv..=)

Egentlig burde eg jobba iherdig med eksamensoppgave og div. andre ting no, men måtte ta meg ei "lørdagskveld-pause" og drømme om sommerfri og strandkos...Sukk! =) Vil gjerne sprade rundt sånn i sommer eg!;)
Sexy on the BeachFashion Trends & Styles - Polyvore

Sexy on the Beach by MsKathleen85 featuring Carvela shoes


Mine Grand Prix-favoritta!

Ja, det e...tarararararamdamdamDAM: 
Lithauen sine representanta InCulto med sangen Eastern European Funk=)
Uansett om dei faktisk ikkje gikk videre:/ Noke som gjør at eg e skuffa til 1000 og truleg droppa å følge med ikveld!!=P Syns låten deira va utruuuli kul, og at dissa folka fortjente å komme videre..det har dei uansett gjort hos meg;) 


Legge ut heile 3 videoa av samme sang no, klarte ikkje velge vekk noken fordi alle va bra på kvar sin måte;)

Musikkvideoen:

Live i stugo med instrumenter:

Live i den nasjonale finala: 

Absolutely Faboulous!!! 
Eg eeelska den balkan-inspirerte rytma, bruken av kazoo og den lite sjølhøgtidelige tonen og opptredenen til dissa sjarmørane her!=D Hadde vært vannvitti arti å havne på fest ilag med dei en vakker dag;D Haha, hadde vært legendarisk morsomt, vi skulle jamma funk til langt på natt!! "Play that funky music to me, groove me...!"  Sukk, en kan no drømme!


Eg blir så godt stemt og i overtrøtt humør av dinna sangen/dissa karane altså...=)

InCulto forever!!!!!
(Didriken kan no bare gå å legge seg for min del;P)

Eg skal hedre deg så lenge eg leve, Ruben!

Det gjer fremdeles veldig låkt å tenke på det som skjedde når eg va heime på Åheim sist... Når eg tenke skikkelig over at du e vekke, kjære Ruben vår, så kjeme tårene trillande. Eg hadde tenkt å gjere det lenge, men for noken daga sia fikk eg endelig gjort det: Eg printa ut 4 flotte bilde av deg som eg plasserte på ulike plassa inne på rommet mitt og i leiligheta. Ett bilde fikk gullramme på, og vart plassert på speilkommoden min, der eg har to lys litt ved sida av som eg skal tenne for deg i ny og ne om kveldane og tenke på deg, gode guten som du e:) Det bildet e så vidunderlig fint, og det lyse godheit ut av deg! Kjenne den godheita når eg ser på det, og det e som om du virkelig ser rett på meg! Det blikket møtte eg alltid, for du va alltid so snilde og blide...=) Bare sjå på den vakre guten her, ingen e så god som du:

To andre bilde av deg som liten og litt større e limt opp ved sida av pulten min, på sida av bokhylla mi. En sånne fine liten gut va du. Syns eg høyre stemma di når eg ser på dei, faktisk stemma di fra da du va liten.. Rart med det! Der henge ei kvite rose ved sia av bilda, noke som passa fint. Kvite rose står jo blant anna for sakn, og noke himmelsk. Det e i himmelen du e no, og eg håpe du har det godt der no, engelen vår.Det siste bildet av Ruben vart plassert på kjøleskapet, der eg ofte e borte og kikka. Det samme varme blikket her... Eg huska så godt ditta bildet vart brukt i begravelsen, på hefta som vart delt ut med songa og slikt. Et vakkert og akk, så vemodig bilde når man tenke over det. Eg skal besøke grava di så fort eg får komt meg oppover til Åheim igjen, i 
sommar. Rekna med det e mange fine blomster som dekke gravene til både deg og Adrian. Skal ta med enda fleire og tenne noken lys for både doke to og farfar når eg kjem og helse på! Kan ikkje akkurat sei eg gler meg, men trur det blir fint å gjere det likevel.. 

Men eg trenge ikkje dra til grava for å prate med deg tenke eg. Har prata til deg mykje i det siste, og tenkt mykje på deg. Eg føle og håpe det når fram til deg der oppe:) Lyse igjen fred over minnet ditt Ruben, og lova å hedre minnet ditt så lenge eg leve! 

♥ Glad i deg ♥Lenny, my man!

Åh, her kjem en god gammel slager som eg alltid har digga til:
Så utrulig groooovy låt!! Eg skal virkelig lære meg den på gitar og ta av med den på nach i sommer,haha...

I wanna flyyyyy awayyyyy.....Yeah, yeah, YEAH....!!=D


All night long.....zzZZzzz...

Bohemian Chic

Bohemian Chic
Fashion Trends & Styles - Polyvore

Syns fargane her e så digge at eg har lyst å hoppe inn i bildet=D Lyse pastella mot litt "ruere" brunt og gull passa jo igrunn ganske fantastisk syns eg! -Og eg elska å kombinere stila, i ditta tilfellet det søte mot det bohemske og litt røffere!
Den tynne og lette bohems/haremsbuksa skal definitivt i bruk snart igjen, og eg får prøve etter beste evne å bruke det eg har liggende heime for å skape et lignende antrekk sjøl! (prøve å være fornuftig i pengebruken framover sjø) 
Har ei grå lignende haremsbukse som eg tenke eg kan kombinere til en deilig mintgønn eller turkis farge.. Kanskje trekke inn litt blomster eller fuglemotiv på toppen også? Sweeeeet!
Uansett: Love it!! 

Kvitring og kos i Nordnesparken=)

Forrige fredag tok eg og Janie oss en tur i Nordnesparken. Va nydelig vær og god stemning, sjøl om vi va veldig treige med å komme oss ut som vanli:P Men litt sol fikk vi med oss:)

I kjølebagen hadde vi med oss diverse godsaka som spekemat, kremost, kjeks, jordbær, chips og sjokolade=) Vi vil på det varmaste anbefale å bytte ut grillstyret med noke sånt en gang i blant, mykje mindre stress og meir kos=D
Mmmmmm...Nyte livet!=)

Yey, Idunn joina oss=)
Vart litt overskya etterhvert, men vi klarte å kose oss uten sola òg;)
♥THE BIRDS♥
Hehe...vi e no litt søte og rare ilag vi!!Shoes and strawberries....
"Ballerinaskoa" mine, litt gamle og slitte...Gu, så eg digga dei=)

Snufse og le..

*kvitrekvitre*

Vårinspo 2010!!

Det slår aldri feil: kvar vår går eg til innkjøp av nye solbrille! I år har eg kasta meg over så mange som 4 nye, og eg skal nok skrive meir om dei i neste innlegg;) Her e iallfall det eine paret, som eg kjøpte på H&M i forrige veke:) Herlig farge og fasong på dissa syns eg! 

Blir litt inspirert av blomster òg såklart, og i den anledninga legge eg ved et lite søtt bilde av den fake mini-orkidéen eg har oppi hylla mi=)


Et antrekk eg har satt sammen som eg syns virkelig e vårlig og behagelig e ditta her. Elska toppen med dei søte undulatane på, blei heilt forelska når eg fant den på Monki! Så har vi en lyseturkis cardigan fra H&M og shorts fra SistersPoint (tror eg).. Så kan man kombinere det med ei lys strømpebukse (eg hadde tilfeldigvis ei lyseturkis ei) og noken perle om man vil være ekstra sukkersøt;P Gler meg til å kunne gå rundt sånn uten å fryse i det heile tatt:P Akkurat no e ditta litt for kaldt for en frostpist som meg, og eg må gjerne ha ei jakke utapå iallfall... Sol og varme kom ijen!! =)


Duse vårfarga:
Va på "liksom-shopping" tidligere i vår! Blei ikkje kjøpt så mye da, men fikk mye inspirasjon om ikkje anna! Her e noken bilde fra prøveromma på BikBok og H&M;) Elska dei lyse, fine fargane her, og blomstermønsteret såklart...=)

I parken:
Jordbær e aldri dumt;) Solbrille fra BikBok.

Til fest:
Når det kjem til festantrekk så e ditta her et av mine favorittantrekk, som eg har vist i tidligere innlegg òg:) Elska fargane, og dei framheva hudfargen min fint her syns eg! Hadde nok tatt sol for ikkje så lenge sia her ja, så ser igrunn litt brun ut;)

E dokke inspirert av noke spesielt i vår? Fortell meg gjerne om ka:)

Oppussing av bloggen...

Drive å skal fikse litt på bloggdesignet og slikt for tida...har etterhvert blitt litt rot og slikt, som seg hør og bør:P Så no e det på tide å ta ei opprydning! Skal etterhvert få meg ny header også, men orka ikkje stresse meg ihjel med sånt før eksamen blir levert neste veke! ...Hmm..føle meg veldig fersk her innpå enda, iallfall når det kjem til design og redigering og slikt. E så mange uforståelige koda, og eg syns sånt kunne vært lettere tilgjengelig for oss som ikkje e dataingeniøra og slikt òg! Eg rekna med eg ikkje e den eineste som slite, isåfall grave eg meg et hol i bakgården av flauhet her,hehe... Har lagt til noken oversiktlige kategoria (det burde eg ha gjort fra starten av, no blir det makk med omorganisering og slikt), men dei e ikkje komt i bruk enda...så ikkje fortvil om doke trykke på dei og det kjem opp "siden eksisterer ikke" blabla... Tar gjerne imot tips og triks om folk har..(og en ny header,haha I wish)! No skal eg på skulen snart og jobbe med eksamensinnlevering...Ha en strålende dag alle sammen=) 

Legge ved en av mine favorittsanga, fra ei av mine favorittgruppe -Coldplay=) Lovely♥
Gosh, kor kjekk han til venstre va...Ligna på Joseph Fiennes/Jared Leto! Nam;)

Meg, Kristine og outfitsa våre på Dagens Outfit:)

Eg, min kvite kjole fra Lindex og Kristines überkule tapet kom på Dagens Outfit sin blogg igår, med tittelen "Linn is a Pretty Ballerina": http://dagensoutfit.blogg.no/1274594653_linn_is_a_pretty_ball.html?c=1274711464087
Jau, takk for den=) Eg eeeelska ballerinastilen for tida, og har no to kjola det e fristande å ta piruetta i:
Kjolen nedafor e fra BikBok (sjå fleire galne bilde med den kjolen i mitt tidligare innlegg "Ballerinafaktor"..)

Daily Dreaming...

Kristine, eller www.dailydreaming.blogg.no  va forresten også på Dagens Outfit igår! Sjekk ut rypa her: 
Her ser man da lekre Kristine foran collage-veggen i leiligheta deira:

Søta mi, eg dagdrømme om deg!!;)

Få gratis trening hos Elixia du òg!:)

Fikk en veldig trivelig mail fra Beate, min kontaktperson på Elixia treningssenter i Laksevåg, på torsdag=) Der sto det følgende, (-og ditta gjelde dokke folkens!):

 

Hei Linn Kathrin

 

Jeg håper du koste deg på AfroMoves i går, jeg syntes det var kjempekjekt i hvert fall!

Jeg ville bare informere deg om at du kan skrive på bloggen din at alle dine lesere kan få 3 dager gratis trening hos oss (uforpliktet), og for å benytte seg av tilbudet må de sende en forespørsel på

Beate.Abbedissen@elixia.no

Så det blir jo kjekt for alle dine lesere!

 

Mvh Beate

 

 

Så, kjære leser, om du e så heldig å bo i Bergensområdet så kan ditta være en god mulighet til å prøve ut treningstilbudet på Elixia i Laksevåg! Ekje så langt å dra fra sentrum, e i grei sykkelavstand! Eg kjøre dit på scooter, og det tar ca ti min fra sentrum, der eg bor. Eg svare gjerne på fleire spørsmål om noken skulle være interessert i å vite meir! Tilbudet anbefales på det sterkeste av meg, eg har veldig gode erfaringa derfra allerede, sjøl om eg i utgangspunktet følte meg ukomfortabel med å trene på treningssenter. Elixia har hjulpe meg til å like å trene, og eg kjenne eg har lyst til å trene meir faktisk! Særlig anbefala eg gruppetimane, dei e kjempebra for motivasjonen! AfroMoves, som eg va på på onsdag, va en heilt RÅ time der eg både hadde det kjempekjekt og fikk vannvittig bra treningsutbytte samtidig:) Instruktøren skal ha masse kred for det!! 

Vel, det eg no har prøvd å sei e at om dokke e interessert i å trene, og kanskje få treningsmotivasjon fram mot den berømte bikinisesongen (e aldri for seint veit dokke!) så ta kontakt med kjekke Beate per mail! (adressa e ovenfor i mailen der) Sei gjerne da at dokke fant ditta tilbudet på bloggen min, så veit ho ka det gjelde;)

Sportslig hilsen SportySpice

Bli svætt og god du òg!!;)

Haha..og Olden Dråpe med villbringebær e sykt godt=)

 

Byprinsesse på vift=)

City Princess
Fashion Trends & Styles - Polyvore

Yess, kanskje eg skal satse på dinna stilen her ikveld..? 
Vi har alle ei lita prinsesse i oss tenke eg, og man trenge ikkje akkurat en gallakjole (eller kjole generelt) for å pønte oss litt heller;)
Ha en super lørdag videre alle der ute=D

Ballerinafaktor


Gikk amok på photoboothen igår når eg skulle vente på Janie før vi dro i parken! Hehe... Elska mitt fantastiske kjøp på BikBok, en snerten liten ballerina-kreasjon i blendande kvitt, med tyllstoff og det heile! Det beste med kjolen e at den faktisk kan brukast både til kvardags og fest, noke eg fint gjorde begge dele av igår;) Slengte den blå skinnjakka mi over og fikk en litt tøffare stil, og det funka fint! Så blei eg ikkje fullt så sukkersøt, for det lika eg ikkje heilt for tida. Først va vi i parken og koste oss, så dro vi til Janie og vorsa videre ilag med Idunn, Kristine og Mads, og så bar det ut på vift en tur! 


En kjekke kveld, fikk til og med dansa litt=) Så kjenne eg e litt sliten idag, men trur det også skyldes PT-timen igår (personlig trener), der eg trente så godt som alle muskelgruppene..Kjenne særlig at magemusklane e skikkeli støle, et godt tegn! Hehe, og som dokke ser her, hadde eg ei treningsøkt i ballerina-stil òg!;D Ja, og sist men ikkje minst, kjolen kosta fantastiske 149 kr, så et realt røverkjøp! Diggdigg:)Hopp og sprett og tjo og hei og fire kvister deler seg...

Just spinning around and around...
Hey, der va kameraet ja!


Ikkje bare bare å holde balansen! Svimmel...


Slitsomt å leike ballerina gitt...

Personlig trener hos Elixia;)

Tidligere har eg nevnt at eg har vore så heldig å bli tilbudt ei gratis treningsveke hos Elixia i Laksevåg her i Bergen. Den veka gir ikkje berre gratis inngang til senter og gruppetima for både meg og ei venninne, men inkuldera i tillegg 2 personlig trener-avtala! I dag tidlig va eg da altså til min første privat trener-time! Har jo aldri vært særlig til treningsmenneske, og har ikkje akkurat vært vant med å trene på treningssenter heller for å sei det sånn:P Men idag skulle eg altså til pers, og få gode tips og råd! Min private trener for anledninga heitte Jill Veronica, og va både flink og trivelig:) Så slapp heldigvis å føle meg så altfor dum, sjøl om eg sleit som et uvær når vi testa både kondis og styrke.. hehe. Men eg må likevel sei at eg e stolt av meg sjøl no, som faktisk utsette meg for ditta her! Ken sku trudd det for ei tid tilbake..? Les gjerne meir om ka en Personlig Trener på Elixia går ut på her: http://www.elixia.no/info/?menu=15000008&id=150000504


Har jo alltid sagt at eg hata å trene, og det gjelde vel delvis no òg; en del av meg syns det e pyton og smertefullt rett og slett! Men det gjelde da kun visse forme for trening riktignok. Litt sånne ting som vi va igjennom idag, som å teste ting foran andre, og å trene styrke og kondis veldig bevisst. Eg lika nok helst det å trene meir ubevisst, som f.eks. å delta på gruppetima, slik eg gjorde på onsdag. Da va eg først på pilates og esay-step om morgenen og afromoves på kvelden. Syns alle timane va veldig gode og motiverande, særlig afromoves-timen va heilt RÅ! Dans e nok mi favorittform for trening, for da tenke man ikkje fullt like mykje over at man faktisk trena. Fantastisk! hehe...huska i 3.klasse på vgs, da vi skulle skrive egentreningsrapport...eg førte faktisk på følgende "Lørdag kveld: Dans" Haha, dvs ut på byen med litt sprudlevann i omløp, og shake ass på en uteplass i Ålesund by;D Elixia skal begynne med Zumba-tima snart, som eg trur kan passe godt til meg dersom eg skal begynne der! Zumbatrening e mykje basert på dans, og e spesielt god trening for magemusklane visstnok;) E igrunn magepartiet eg sikta mest inn på å trene, da først og fremst med tanke på "det bittelille ekstra" på sidene der.. Eg klaga overhode ikkje av den grunn over at eg e feit, for det veit eg godt at eg ikkje e. Eg tør å påstå at eg e en normal, slank person:) Men da altså med littegranne ekstra i sidene som eg igrunn har mest lyst å bli kvitt nogenlunde til sommeren... Og så skada det definitivt ikkje å bli meir stram i strikken og litt sterkere heller, det hadde vært knall;)

Om man vil vite meir om ka Elixia går ut på, stikk innom her: http://www.elixia.no/


Her innser eg etterhvert at det skal meir trening til enn som så for å få større biceps...Et par tima til, SÅ..!!;)

Sportslig helsing "treningsfriken"!

Musikkvideoprosjektet so far...

Herlig dag idag, har vært ganske digg vær og vårstemning:) Hehe, eg og Janie har gått rundt i parken og andre plassa i byen og filma diverse til musikkvideoane våre, blir morro å sjå kass resultat vi får ut av det! Tippa vi skal snekre sammen noke brukandes til slutt, men i startfasa virka jo alt litt pinli og rart:P Ekje så enkelt å holde maska og leve seg inn i "musikken" (som vi ikkje har klar før uti neste veke), med masse folk gåendes forbi og noken rare blikk her og der! Hehe, noken kara stoppa opp og kika ekstra, og eg blei dritflau som en forelska fjortis og måtte springe og gjømme meg:P Eg har det med å bli lett flau!! På toppen av det ropte dei etter oss "Går det bra,eller?!" Aiai, må jobbe med skuespilleren i meg, sånt bør man jo sannelig tåle når eg e blitt såpass "moden"..? Janie sto bare å lo av meg òg, ho tåle visst sånt bedre... *raudmeraudme* 

Men vi kom et godt stykke på vei, og vi e komt greit igang no;) Janie har endelig fått istand studioet sitt, så snart kan vi spille inn musikken òg, yey! Gleda meg:) Kjenne eg e veldig gira på å fortsette prosjektet, vil veldig gjerne at det skal bli bra!

Litt tilfeldig bilde ditta her da, blei tatt i forgårs når eg va på tur i Fjellveien med Hanne Terese og Sophie:) Va like fint vær idag...og håpe det blir like fint imorga, for da blir det grillings=)

Da seie eg god natt, eg må få ei god natts søvn før avtalen med personlig trener på Elixia imorga 09.00.
(Haha, må briefe litt..:P Høres jo skikkelig eksklusivt ut!)

Sånn går nu dagan...

Vi e velsigna med deiligt vær om dagane, og har i prinsippet ikkje så masse å klage over, anna enn meg sjøl:P Som forventa e no stressnivået begynt å aksellerere i høgt tempo, i takt med at sanden i  timeglasset for innleveringsfristen av eksamen e begynt å renne ut...:S E så syyykt mye som skal gjøres..blir svimmel av å tenke på det! Musikkvideo skal spilles inn og redigeres på, dramaforløp skal lages og fou-oppgava skal skrives ferdig. Jadda. Så burde igrunn ikkje blogga, men måtte få utløp for litt stress:P I tillegg til eksamen så e der jo alle mulige andre ting også, som såklart skal skje før 1.juni. F.eks e det en viss mulighet for at eg og Janie skal delta i en konkurranse som innebære synging, og det bør jo kanskje øves på..? Tja. Så e det gratisveka med trening, som eg e godt igang med! Målet e jo å trene minst en gang per dag, og virkelig nytte ut av det kjekke tilbudet på Elixia mens eg har sjansen! + at eg skal jobbe dagen før innleveringa..smart. men ytterst nødvendig med tanke på økonomien i juli. Ai, så va det den økonomien ja...orka ikkje tenke på den engang:/

Men: man må jo nesten prøve å nyte livet no når det e så fint ute og så god stemning i byen:) Så skal gjøre mitt ytterste for å tenke positivt framover... E jo godt å vite at eg har et aktivt liv om ikkje anna, eller? hehe...


Akk, i skrivande stund gler eg meg masse til å stresse ned og ha sommarfri...=)

BeeeeeGeeeeeeS=D


Haha, etter mitt tidligere innlegg "SE OG LE!!!", der godeste Trond Viggoen parodierte så genialt Bee Gees, så har eg vore innom mange klipp av dei kjekke karane, som hadde si glanstid på 70-80 tallet;) Steik altså, FOR en måte å synge på, eg må sei eg e mektig imponert eg!! Høyres ut som dei e kastrerte,haha...  Kred;)


På vei mot et nytt og bedre liv??

Ja, kanskje det...?! I dag va iallfall den første dagen med real trening på lenge, og eg kan ikkje huske sist eg satte foten innafor et treningssenter! Så nu va det sannelig på tide;) Eg og Elin dro ut i titida og joina en pilates-time på Elixia i Laksevåg, der eg kjem til å vanke en del dinna veka.. Har nemlig fått ei gratis veke med trening der, samt 2 personlig trener-veiledninga! Heilt supert for meg igrunn, sia eg verken har peiling på trening eller eige sjøldisiplin overhode;) Eg kan til og med få ta med meg ei venninne som får trene gratis med meg, og det e eg sannelig glad for! Trur eg hadde følt meg veldig ensom om ikkje, iallfall i starten. Og trenge psykisk støtte når eg skal gjere ting eg ikkje e vant med! 

Må såklart legge ved en artig treningslåt for anledninga:

Syns det va veldig kjekt med både pilates og easy-step, (timen vi likesågodt hang oss på etter pilatesen). Sjøl om eg kanskje følte meg litt malplassert i starten og ikkje heilt klarte å henge med på koreografien, så klarte eg å komme meg ovenpå og more meg etterkvart! Tenk at eg skulle syns det va kjekt å trene, ken sku tru det?;P Haha, glad ingen filma meg bare..det hadde vært litt småflaut! I kveld e det på an igjen, og dinne gangen e det Janie som skal være med og AfroMoves som gjelde! Gler meg masse til det kjenne eg=D 

Prata også en del med ho som kontakta meg og ga meg tilbudet før eg dro heim, Beate. Ei veldig hyggelig jente=) Ho viste meg rundt og fortalte meg meir om senteret, maskinane og tilbudet eg har fått, sånn eg e litt klokere på det heile;)

Bildeserie fra isted:
1) Kom heim, sykt sliten og sulten...og litt retardert!
2) Måtte stappe i meg masse mat, og eigde ikkje magemål... 
3) Så ja, no bære det tilbake til Elixia ikveld, for å trene meir;) Trengs!
=D

Stay tuned for more...Skal jo trene ca kvar dag dinna veka eg! Tenke å skrive litt meir utfyllande om dei ulike timane og ka dei går ut på etterkvart, og komme med anbefalinga og slikt. -Får sjå ka eg rekke imellom øktene;)

 Jaaaaaa, hmmm:

Ehm, i ettertid må eg nesten kommentere at det va umulig...kroppen min e rett og slett ikkje bygd for slikt:P Trening kvar veke du, litt vel optimistisk! Det e noke som heite restitusjon også...Eg trente heile 3 ganga, altså 3 forskjellige tima, onsdagen. Va heilt gåen torsdagen, men fredagen va eg på PT-time, det tok viiiirkelig på, trente alle muskelgruppene jo! Så stavra meg gjennom helga, sykt støl=P Blei ikkje trening igjen før tirsdagen, ny PT-time. Onsdagen etter va eg også gåen, så ingen trening da... Så det blei med 3 gruppetima og to PT-tima, og det e igrunn ganske mye for å være meg og for å være på kun ei veke uansett.. Så eg sei meg igrunn fornøgd=) Meeen spørs om eg begynne å trene fast på studio med det samme...skal reise endel no, til Italia og heim, så blir lite tid. Dessuten kjem eg til å ha dårlig råd i sommer:P Jaja, eg får sjå an til høsten;)

17.mai-kveldskosen med snuppene:) +Verdens kuleste tapet!!

17.mai 2010 blei ikkje så aller verst likevel, (tross at eg følte meg heilt elendig tidligere på dagen) og den O store redninga blei den superkoslige 17.mai-kveldskosen hos Kristine!! Va kun meg, ho og Karina som va der, men det va bare heilt ideelt igrunn:)
Mmmmm...so mykje GØDT!! ;9 Tummel upp!


Må jo bare nevne at Kristine og dei har verdens kuleste tapet i stua si!! Veldigt kreativt vil eg sei;) Dei har rett og slett klipt ut alt kult og søtt dei har komt over i div. blad og limt det sammen i en gigantstor collage som dekke heile veggen. På en anna vegg har dei nøyd seg med noken fine, klassiske bilde av blant anna tidlause ikon som Brigitte Bardot! Veggprydane tilføre sannelig rommet sykt mye stil og personlighet:)


Blei såklart litt posering foran veggen på både meg og Karina,hehe..Noke anna ville vore rart!

Vi måtte såklart også ta en del close-up pics av den deilige maten!


NAMMENAM!!

Så va det bare å kaste seg over godsakene:


Gode venna og god mat...♥

SE OG LE!!! ;D

Tror ikkje eg har ledd så masse på leeenge!! Fy fader altså, no fikk magemusklane mine virkelig bryne seg, hahaha...Lo konstant gjennom heile mølja;D

Karina kjøpte dvd med Trond Viggo Torgersen idag, og her va det mykje artigt! Når vi kom heim fra 17.mai-kveldskos hos Kristine tidligere (dailydreaming.blogg.no) satte vi den på og fikk ei kjekke avslutning på kvelden;) Kjem meir om besøket i et anna innlegg tenke eg, mange fine bilder derfra=) Enn så lenge får man kose seg med den herlige BeeGees-parodien ovenfor, og ellers dei herlige karakterane til Torgersen nedafor! Ler meg skakk i hjel!!
 TROND VIGGO TORGERSEN - MY HERO!!

Savna kanskje bunaden min litt i dag...

Føle meg mye bedre no etter eg fikk fiksa meg og spist litt, så no eg straks klar til å komme meg bortover til byen!=) Gjenstår bare å vente enda litt til på Karina her;) Blir ikkje bunad på hverken meg eller ho dinna gangen (har ikkje makka meg til å drasse bunaden med meg hit til Bergen i år). Det blir heller en kvit kjole (som vist nedenfor) pynta med raude detalja og ei 17.mai-sløyfe. Rekke ikkje å makke med bilde fra idag enda, men legge ved et anna ett av kjolen som eg tok for noken veke sida. Kjørte Marilyn Monroe-stil;)


Hehe, må jo bare legge ved noken bilde av meg i bunad fra "gamle dage" og litt nyere daga. Savna jo bunaden bittelitt på en dag som dinna... Men neste år tenke eg eg skal dra den på;)

Barnebunaden min..Her va eg vel sånn ca 6år tippa eg!


Fra konfirmasjonen min, første gang eg brukte bunaden min..Litt for stor ja, eg va sjukt tynn på den tida:P Til opplysning: bunaden e fra Søre Sunnmøre!


Meg og søstrene mine våren 2007=)


Meg og Karina 17.mai 2007! Nydelig vær da...sukk:) Ho har Samnangerbunad, nice!!


Haha, å posere e noke eg kan ja!!

GRATULERER MED DAGEN, NORGE!

Gi meg styrke... eller en burka. Hurra for 17.mai

Oioi, skal sei gårsdagen tar på..:P E i heilt elendig form, men det e vel til pass. Fest igår ja, et kjent fenomen på 16.mai det! Alt gikk fint og eg blei aldri full eller sånt igår, men likevel e eg heilt ute å kjøre idag:S Hehe, jaja sånt får man tåle..må manne meg opp og fikse meg klar no, planen e å dra på brunsj hos noken venninne snart, og det vil eg jo ikkje gå glipp av;) Så eg skal nok overleve, sjøl om eg helst burde lagt meg et par tima til og sove av meg lidinga! Hurra for 17.mai, som så kjekt kjem rett etter 16., -festdagen over alle festdaga!! *vifte med et imaginært flagg og synge nasjonalsang* Hurrahurrahurra

Hadde tidenes verste "walk of shame" tidligere idag...eg såg nok ikkje heilt god ut der eg gikk! Og ikkje misforstå no; eg hadde sove over hos ei venninne, intet mer, intet mindre!! hehe. Blitt pinglete på å gå heim aleine om natta i det siste, og har ikkje råd til taxi.. Derfor. Men sku gjerne sluppe å gått heimover i dagen derpå-modus iblant alle dei bunadskledde og anstendige småbarnsfamiliane som va på veg mot byen! Huff, den svei altså...følte meg virkelig som et utskudd:P Ja, va sånn eg måtte skjerme omgivelsane (og særlig dei uskyldige små barna) fra meg, så gikk dei omveiane for å unngå å møte folk. Skulle gitt veldig mykje for å hatt en burka eller ei usynlighetskappe à la Harry Potter i baklomma da ja! 

Men, nok syt og på tide å samle troppane! No skal eg gå og fikse meg opp, bite tenna sammen og sosialisere, gjere det beste ut av dagen;) Får satse på eg kjem i bedre form snart! Helst så fort som mulig. Bite tenna sammen sålenge.  Hehe, må bare legge ved et komisk bilde eg fant, som eg syns passa fint i dinna konteksten! Kunne ikkje dy meg;)Ha en riktig fin 17.mai alle der ute, samma ka=)

Linn is a Party Girl indeed..haha

Et av antrekka mine blei lagt ut på Dagens Outfit sin blogg igår, med den fine tittelen "Linn is a Party Girl"!! Om man e nysgjerrig på ka ditta går ut på så bare sjå her: http://dagensoutfit.blogg.no/1273944495_linn_is_a_party_girl.html  (mi vurdering av bloggen her: http://changing.blogg.no/1273659949_dagens_outfit_moteblo.html ) Hehe...artig tittel må eg sei, og D.O. har ganske rett igrunnen, iallefall om man skal bedømme meg ut i fra den siste tida.. ;)Har jo vore så fin stemning at øltørsten og trangen til å komme seg ut på byen har vært til på ta å føle på (oi, no hørtes eg ut som en alkis, men det e no langt fra sant heldigvis). Må innrømme at eg til ei viss grad har "vore ute" både onsdag, torsdag, fredag (1 øl, men likevel tels det på et vis) og igår, og skal ut idag og trolig også 17.mai imorga... Hohoisann, det e mange daga på rad det! Nesten ei veke i strekk!:O Men som sagt, har ikkje "tatt av" alle dagane, noken av dagane e det snakk om å bare ta ei øl eller to ute mens man sosialisera, sånt e jo kjempekoselig:) Må jo nyte dissa herlige maidagane! Har dessuten "fri" fra skulen, dvs jobba sjølstendig med eksamensinnleveringa om dagane. Så det! Nok rettferdiggjøring av min livsførsel,hehe... Ikveld blir det jentefest hos Cristine, gler meg...og lure fælt på ka i huleste eg skal ha på meg! Igår gikk eg for catsuiten min fra Asos, kombinert med mamma sin gamle vest fra 80/90-tallet, haha... (ditta bildet e riktignok tatt når eg ikkje va heilt ferdi å stæsje meg opp)


♥NYT 16.MAI-KVELDEN OG LIVET GENERELT, FOLKENS♥

So good to be in the city now...=)

HURRA!! Eg fant endelig endelig endelig en sang eg har leita lenge etter!! En av mine favorittsanga faktisk!;D Dinna beskrive akkurat sånn eg føle meg no=) E så utrulig digg å bu i Bergen by på en herlig vårdag som dinna;) DIGG DIGG DIGG!!!


No sitte eg på skulen og e ganske glad og fornøgd, og spent! Har nettopp møtt ei fra gruppa som laga kortfilmen eg laga musikk til, og fikk sjå det ferdige resultatet! Må sei eg e meget fornøyd med alt igrunn, musikken passa veldig godt inn tross endel skepsis i starten, -så en real opptur heile prosjektet=D Blir sikkert til at eg legge ut videoen på youtube, men må vente noken veke til, etter dei har levert den inn til eksamensvurdering og slikt. Men gled doke, den e ganske så bra, det tør eg faktisk å påstå=)Og så kjenne eg et positivt stress med tanke på det neste prosjektet eg skal igang med, nemlig å lage musikkvideo til en sang eg har laga, "Wondering". Skal låne kamera her fra skulen (som e tusen ganga bedre enn mitt..), og så skal vi ned i byen og filme ilag, eg og godeste Janie:) Blir spennende å sjå ka vi får til før 1.juni, da skal vi være ferdige! Eg og Janie skal samarbeide og hjelpe hverandre, for begge skal lage musikkvideo. Ho skal lage video til en coverlåt ho skal spille av Aha "The sun always shines on tv"! Kjekke saker:) Legge ved originalversjonen eg:


Nuh skal vi ut i byen og filme, blir arti ditta her, hehe...Kjem nok til å få en del rare blikk, men pyttpytt;P

HA EN SUPER VÅRDAG ALLE MENN OG KVINNS DER UTE=)
*kvitrekvitre*

Søte drømmer om Paris...

Eg vil til Paris....og ha på meg noke sånt som ditta her! DET hadde vært noke, det;)


Paris...je suis amoureuse!


Vårstemning i byn med the VIPs;)

I forrige veke, i ei pause mellom to forestillinga av "Den Kaukasiske Kritringen" (sjå meir ka eg meina her: ....) tok de tre musketérer (eller the Very Interesting People) seg ei velfortjent (?) pause og dro til byen for å nyte fineværet der:) Her dro vi først på café Bocca, der vi naut caffe latté og caffe mocca og hver vår croissant;9 Derefter dro vi på Kiwi og handla, og når vi omsider blei enige om ka vi skulle ha til middag dro vi til Janie og kokkelerte litt.. Vart Bali kyllinggryte på oss, kjempedeilig;) Så bar det opp til skulen igjen, med ny giv og ny forestilling!

Kan slenge med noken opplysninga om solbrillene våre: Janie sine e fra Monki, der ho e så heldig å jobbe;) Mine sine e fra H&M, og Kristine sine e fancy nok fra en vintage-butikk i England en plass! Så da veit man det om man skulle lure..

Utsikta fra der vi satt utover torgalmenningen, den blå steinen og Den Nationale Scene... ♥Bergen♥

Her viser vi langemannane..ingen videre betydning i det?
Hehe, en liten lættis-opplysning på slutten:

Vi holdt på veien på å bli kvalt av den verste stanka vi noken gang har opplevd! Og gjett kvifor....Joda, i ei av gatene vi passerte sto en sånn her en og rensa ut all dritten til folk i området:


Yukk!! :S

Lekent og dyrisk våroutfit=)

Lekent og dyrisk

En kreativ miks av det lekne, sexye, elegante og dyriske=) 
Me like...very much!!!!

Smask

"Dagens Outfit": Motebloggen:)"Dagens Outfit" e en av mine favorittblogga når det kjem til mote og inspirasjon om dagen:) Dei trekke fram andre bloggera som kan å kle seg kult, og sette fokus på ulike trende og stila til ulike tider og anledninga! Syns det e greit å følge med der, for da får eg god oversikt og mange fine tips! Man trenge heller ikkje være moteguru for å sende inn sine eigne outfits, for her e det rom for normale folks klesstila som ikkje nødvendigvis har så høge budsjett, og det passa studenten meg bra;) Her e linken til bloggen: http://dagensoutfit.blogg.no/

 

 

Litt av grunnen til at eg skrive ditta innlegget, ved sia av at eg både e "venn" med og fan av bloggen, e at der e en konkurranse som pågår der no, der man kan vinne en proff header! Og ehm, ja, man kan vel kanskje sei at eg trenge det...har aldri makka meg til å lage en skikkelig en sjøl:P DU òg e såklart velkommen til å delta i konkurransen;) Meir om den her: http://dagensoutfit.blogg.no/1273655694_header_konkurranse_p_.html

 

Eg syns generelt bloggen e veldig bra akkurat sånn som han e no, men om eg skulle gjort noken små endringa så hadde den kanskje vært enda finere grafisk sett om den hadde hatt en litt dus bakgrunnsfarge (istedet for kvitt), kanskje lyselyserosa hadde passa fint? (sia overskriftene e mørkerosa?)  Og i innlegga hadde det vært spennende om man trakk enda fleire parallella fra dei innsendte bidraga fra bloggerane til kjente designera eller kjendisa=) Sånt e jo ekstra kjekt! -Men som sagt, liker bloggen svært godt allerede eg:)

Lana: min søte, deilige browniecookie=)


Idag har eg tilbragt heile ettermiddagen hos mi kjære, vakre og vene venninde Lana, som bur uti Fantoft på en koselig liten hybel der:) E første gang eg har vore på besøk hos ho, og etter dinna dagen kjem eg gjerne på besøk igjen, for det va utrulig kosligt!! Vi har laga "bosnisk" moussaka (etter mora til Lana si oppskrift), som va en slager hos meg;) For å få den ekte bosniske og landlige følelsen drakk vi også kulturmelk til, noke som va ganske uvant, men godt faktisk! Vart såklart en god del prat og fjas på oss også, og Lana kom no med en del gullkorn underveis, som ho som regel gjør=) hehe, kanskje eg laga et innlegg om alle dei råe kommentarane ho kjem med!! Eller, hmm...den burde kanskje hatt 18årsgrense, haha... xD 


NAM!!


Etter den deilige middagen åt vi kake og sjokoladepudding med vanilijesaus, mens vi såg på både Frustrerte Fruer og Private Practice (dei to og eineste programma eg følge med på iløpet av veka!) En herlig kveld tilbragt med ei herlig godjente ditta altså=) Heldige meg!


Haha, har mange artige bilde av oss fra Stockholmturen..=)

Ja, og forresten: Eg kalla Lana for brownie (i ditta tilfellet browniecookie, et utvida begrep altså), og Lana kalla meg for muffin! Sånn e det bare blitt, rett og slett, og ingen veit kvifor...;)


♥Digga deg Lana!!♥

Fruktbart=)


Mmmmm...e jo veldig deilig med smoothie...=) Dissa bilda e fra iforfjor sommer, men syns det passa fint inn i vårstemninga likevel;) Plipp, plopp og plomma...Dvs eg, Elisabeth og Karina som bestilte oss 3 ulike smoothia i forskjellige størrelsa, og va nok eg som slo til og kjøpte large-versjonen, galen som eg e;P hehe.. Om eg tør tippe, så e den minste Mango Reinhardt, den middelse Rød Mix og den største BananBlues;) Veldig gode alle tre! Men min favoritt e BananBluesen altså..Yumyum.


Tenkte eg sku reklamere litt i samme slengen eg! E jo kjekt å kunne reklamere for
 ting og tang man syns e både sunt, godt og generelt bra?? Yessda, og i den anledning e det Fruktbar eg vil reklamere for! Da e det konseptet i seg sjøl, og den fancy smoothie/juice/salat-baren på Vektertorget her i Bergen sentrum.  Veldig koslig plass som vi har vært en del på! Ingenting som e så godt som en smoothie i sola..:) Og myyye sunnere enn iskrem! Her e heimesida til Fruktbar: 


 I fjor, da eg skulle holde utdrikningslag for bestevenninna mi Elin, gikk faktisk turen innom dinna koslige plassen her i ei av "pausene" våre, der Elin såklart blei påspandert en mettende smoothie sånn ho fikk energi til å holde koken;)

Bestevennindene med kvar si vitaminbombe! Her kjøre eg Rosa Panter og Elin en BananBlues... (Juni 2009)


Haha, så må eg såklart plage folk med den sjukt dårlige og tørre humoren min mot slutten her:
 
(Tog doke an? Eller blei doke distrahert av den deilige rumpa til..ja ka va det han hette no igjen...?)

Man blir aldri heilt ferdig med å sørge... Men eg e så takknemlig òg!

Kvar gang eg blir mint om Ruben og den ufattelige, men brutalt virkelige bortgangen hans 17.april i år, så kjem vemodet og sorga over meg igjen. Blir nok aldri heilt kvitt det, enn kor mykje som eg har bearbeida... Eg tenker også masse på familien hans, og har drømt om både han og dei i det siste. Av en eller anna grunn går eg òg og kjenner ei frykt for at det samme skal råke min familie, eg veit ikkje korleis eg hadde takla det. Særlig tenke eg på Markus, min eldste bror på 16, som på mange måta minte meg om Ruben.. Eg sakna familien endel for tida, men veit at eg må holde ut å sjå dei på ei stund enda. Håpe bare alt står bra til.. Drømte faktisk om at eg og familien i Ålesund dro til Italia igjen (va der ilag i 2005 og ifjor sommar), og det va en ganske fin drøm. Likevel våkna eg opp med et rykk og tenke etter om brødrene mine e i live eller ikkje. Blir veldig letta når eg kjem til meg sjøl og veit dei leve i beste velgåande da ja:) Gler meg masse til å sjå dei igjen! Så får eg sikkert besøk av familien fra Åheim snart, blir kjempekos! Eg har innsett at eg e så veldig priviligert, som har en så stor og fin familie som eg har=) Faktisk to familia, med to brødre på morssida og to søstre på farssida! Veldig veldig glad i doke alle♥


Ruben, eg vil bare takke deg...for at du va til, va den du va... og for at eg fikk gleden av å kjenne deg, om enn "kun" som et søskenbarn! Eg va veldig glad i deg og skulle så veldig gjerne blitt enda bedre kjent med deg i dei åra som fulgte..sett du blei en voksen du òg. Du rakk knapt å fylle 18 du, men likevel va du på mange måta voksen og moden lenge, -samtidig som du beholdt den barnslige gløden og fant på sprell i ny og ne;) Du ga av deg sjøl, va hjelpsom og generøs..spredte glede og liv rundt deg! Så utrulig mange va glade i deg, Ruben, og det trur eg du visste veldig godt. Det gjer meg glad innvendig å tenke på at du hadde et sånt fint liv her nede♥ Du levde et heilt liv du, sjøl om det kan være vanskelig å forstå. Vi skulle så gjerne hatt deg her lenger, men no e du vekke for alltid, berre dei gode, varme og samtidig såre minna e igjen. Du finst enda, en anna plass, men vi kan ikkje lengre nå deg, høyre seg, sjå deg andre plassa enn gjennom minna og bilda vi har igjen. Eg håpe du har det godt, gode guten! Eg håpe du og Adrian tar godt vare på kvarandre der doke e no. Tenke også masse på hans familie... 

Burde lagt meg for lengst, eg veit...men måtte bare skrive det ut før eg fikk sove her.. få ut tankana som svirra og svirra.. Eg avslutta med noke eg skreiv til Ruben innpå facebook-profilen hans for noken daga sida:

Ruben, eg tenke så masse på deg...har prata masse om deg og skrytt deg heilt oppi skyene til alle...eg kjem ikkje over kor BRA du va, og eg kjem ikkje over kor ufattelig det e at du e vekke..! Sakna deg masse, og får klump i halsen kvar gang eg ser profilen din her inne... Eg håpe alt vi har skreve og sagt om og til deg når fram til deg, der du e..! Du finst der en plass, det e eg sikker på! og det e en god tanke:) Du dukka konstant opp i drømmane mine, trur eg har drømt om deg sånær som kvar einaste natt sia lørdag 17.april... Eg våkna opp og kjenne meg sjukt vemodig, men samtidig så har det vore en god ting å hatt "besøk" av deg i drømmane mine..rart med det. Favorittdrømmen e den der eg møte deg og gir deg en real godkos, og du virka forfjamsa og overvelda over kor intens eg e og kor hysterisk glad eg e for å sjå deg..=) Godguten vår... Vi e så glad i deg at ord ikkje strekke til!! ♥


Kvil i fred, verdens beste Ruben...♥

NammeNam, Vårgryte à la Karina!! ;9

Må igjen få skryte av at eg e verdens heldigste samboer!! Dvs eg bur ilag med ei venninne som e så sjukt flink til å lage mat=D Takka aldri nei til å bli laga middag til av ho her altså...;) I dag når eg kom heim lukta det vannvittig godt i leiligheta og eg fikk heilt vann i munnen, svolten som eg va:P Karina hadde laga "Vårgryte à la Karina", nam nam;9 
Og så GODT som det va!! Måtte såklart forsyne meg rikelig, så no sit vi her begge med kulemaga og e heilt støffd..Har nesten litt dårlig samvittighet..Men pokker heller, det va verdt det;)


Den herlige vårgryta inneholdt:

FETT!! Haha.. Hurra!!
Kjøtdeig
H-mjølk
Kræmost med kvitlauk
Lettrøyme
Potatis
Eple
Ananas
Lauk
Kvitlauk
Selleristång
Curry curry namnam
Urtesalt

Attåt:
Fullkornsris (prøve å være LITT sunn..)
-Og såklart pynta med en kvast selleriblad for en fancy finish!;)


Åh, eg e så....appetittelig=)

♦TAKK FOR MATEN, KARINA MI KJÆÆÆRE!!♦

Følg meg gjerne på bloglovin:)

Prøva meg famlende fram i bloggmarkedets jungel av dilldall her...=) Men tror det funka sånn nogenlunde bra! Syns bloglovin e et godt verktøy å bruke herinne, ganske oversiktlig og greit når man har noken blogga man vil følge ekstra med på.. Om du vil følge meg herinne også så klikk gjerne på linken nedenfor;) (Skal prøve å få lagt ut link på sidebaren òg, når eg finne ut korsen det gjøres,hehe...sykt teknisk av meg, veit:P)

bloglovin 

Bon Jour Mademoiselle!

Bon Jour Mademoiselle

Likte veldig godt dinna stilen her, og alle tinga...enten kvar for seg eller ilag;)
Trés chic!!

De tre musketeerer rides again;D

Ny fredag, nye muligheter!! Iallefall en god mulighet for at det blir noke sprell på oss tre jentene her! Janie, Kristine og meg, -en farlig herlig trio,hehe... Dinna helga/fredagen e intet unntak fra regelen, og eg gler meg masse til å preike skjit og ha det knallkos ilag med doke to tuttene ikveld:)
Såklart må man slenge med litt bertebilder for anledninga, noke anna ville vært kjipt!...:
Når vi e ilag så e vi omtrent sånn som dinna gjengen her (hoho!), så passa fint å ta med dinna videoen:
(Aiai, kanskje litt drøy kost for enkelte ditta her.. Aldersgrense 15år tenke eg vi sei! haha..)
Benytta den gylne anledninga her til å sei at eg e superglad i dissa to gulljentene som posera så fint ved mi side! 
-We´re meant to be;)

♥ÆLSK!!!♥

Vel blåst teaterprosjekt!

I går va siste dagen med teaterprosjekt, og siste framføringa vår av Den Kaukasiske Kritringen! Vi e svært fornøyd med korleis det heile har gått (ikkje at alt har vært heilt perfekt, men det har gått ganske så glatt!) og derfor va det på tide å feire oss sjøl som gruppe, ilag med dei andre gruppene fra dramaklassa igår:)
Først åt vi og sosiaiserte ilag med to av lærerane på pastasentralen, før turen bar hit til meg for en god del av folket! Her blei det etterkvart hæla i taket og mange bra øyeblikk kan man sei;) Veldig koselig! Så vart det pinadø en bytur på oss også, og vi svinsa svansen på Lille til vi vart gode og svette (eller i hvert fall gjorde eg det;P) 


Alt i alt en veldig så trivelig kveld på oss, som står som ei fin avslutning på et flott teaterprosjekt:) 

Hehe, et arti bilde! Ka e det Lana har funne på no?!?

Jan Erik har lånt Janie sitt armband, men det passa vel ikkje heeeilt...?


Livlig fest ja!! Mads og Eliane trives på gulvet mitt, omgitt av saueskinn;D


"Jon Eirik med barten" - En heilt RÅ fyr!!=)


Lana, Katrine og Eliane koste seg med kjeks dei!♦SKÅL FOR OSS!!♦

Innlegget vi va med på i StudVest i går:

Fra høsten 2010 blir faget religion, livssyn og etikk (RLE) valgfritt i den nye todelte grunnskolelærerutdanningen.

(Tekst: Nils Henrik Nilsen)

- Jeg var ikke klar over at man skulle gjøre RLE valgfritt, men det er et interessant fag og jeg er glad for at jeg hadde det, sier lærerstudenten Janie Froestad Laupsa. - Man lærer om andre kulturer og andre måter å leve på. Å ha et vidt perspektiv er veldig viktig hvis man skal bli lærer, sier hun.

 

DELTE MENINGER. På trappen utenfor Høgskolen i Bergens avdeling i Landås sitter (f.v.) Kristine Leite, Morten Løtvedt, Linn Kathrin Taklo og Janie Froestad Laupsa og diskuterer rammeplanen for grunnskoleutdanningen. FOTO: JARLE H. MOE 


STØRRE VALGFRIHET

I vårens opptak måtte søkere til lærerutdannelsen velge om de vil undervise i enten første til syvende klasse, eller femte til tiende klasse. - Tankegangen i den nye lærerutdannelsen er å gi større rom for studentene til å gjøre det de er flinke til og har lyst til, sier Kyrre Lekve, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, og forteller videre at det innebærer større valgfrihet og mulighet til fordypning for studentene. - Vi håper at ved å la studentene velge selv, vil vi få bedre lærere også i RLE, fortsetter han.

 

SPENT. Anders Kvernmo Langset, leder for Studentrådet ved Høgskolen i Bergens avdeling for lærerutdanning, legger ikke skjul på at han tror det vil bli spennende å arbeide med reformen når høsten kommer. FOTO: JARLE H. MOE

 

 SVEKKER GRUNNLAGET

Bjarne Kvam, rektor ved Norsk Lærerakademi, er bekymret over de som ikke velger RLE og mener jakten på motiverte lærere kan være et tveegget sverd. - Dette har i alle tider vært et kulturbærende fag. Når RLE blir valgfritt, så er det kun en liten del av lærerstudentene som får ta del i den kristne arven, sier han. Kvam forteller at det flerkulturelle Norge har bruk for lærere som kan forstå elevenes virkelighetsbilde og tenkemåte når de skal legge opp en tilpasset undervisning. - Det er et paradoks at regjeringen legger vekt på at forståelse for kulturer og religioner er viktig, og så svekker grunnlaget for denne forståelsen etterpå, sier Kvam.

IVARETAR INTERESSENE


Programansvarlig for obligatoriske fag ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Bergen (HiB), Magne Møster, er ikke like skeptisk. - Jeg synes det er helt okei å gjøre RLE valgfritt. Det skaper mer rom for institusjonene. Jeg er enig i kritikken fra Bjarne Kvam, men det er ikke en god nok grunn til å ha 30 obligatoriske studiepoeng i faget. Hvis man setter det i en sammenheng er RLE kun ett viktig fag blant mange andre viktige fag, sier Møster. Anders Kvernmo Langset, leder for Studentrådet ved HiBs avdeling for lærerutdanning på Landås, ser heller ikke helt hvordan rammeplanen kan komme på bekostning av interkulturell forståelse, omsorg og personlig oppfølging. - Faget pedagogikk og elevkunnskap (PEL) blir også tillagt 20 studiepoeng mer, så det sier seg selv at en del vil bli fanget inn der. Uansett er ikke dette kompetanse du kun tilegner deg i ett enkelt fag, det handler om lærerutdanningen som helhet. Den spesifikke RLE-undervisningen er ikke lenger obligatorisk, det er det kun PEL som er. Det skal være det sentrale og samlende faget i den nye lærerutdanningen, sier han.

Lærerstudentene er skeptiske til de ekstra studiepoengene. - Det liker jeg ikke. Det var mye som var mindre interessant i pedagogikk- og elevkunnskapsfaget. Dessuten inneholder det en del tema som overlappes i de andre fagene, sier lærerstudenten Linn Kathrin Taklo.

BAKGRUNN
- Norsk skole får dårlige resultater i internasjonale undersøkelser.
- Svært mange lærere mangler formell kompetanse i de fagene de underviser i. 
- Svak søkning til allmennlærerutdanningen med unntak av de to siste årene.
- Store kvalitetsforskjeller blant utdanningsinstitusjonene.
- Stort frafall. 

FORSKRIFT OM RAMMEPLAN FOR GRUNNSKOLELÆRERUTDANNINGEN
Hovedtrekk i rammeplanen:
- Deler lærerutdanningen: En utdanning for grunnskolelærere i første til syvende trinn og en utdanning for grunnskolelærere i femte til tiende trinn. 
- Formulerer tydelige forventninger om læringsutbytte etter endt utdanning.
- Fastslår nasjonale retningslinjer for fagene. 
- Legger til rette for mindre obligatoriske fag og åpner for større fordypning i fagene.

Kommentar fra meg:

Va vel kanskje ikkje akkurat det eg sa, tror muligens det Janie og eg sa blei litt forveksla..Men det gjer ikkje noke, vi har ganske like meininga vi, så det;) Kanskje eg lika pedagogikk litt bedre bare..! 

Hehe, som eg sa i forrige innlegg så satt vi her med teatersminke på, men e godt skjult bak solbrillene da! Morten e vel den som det vise best på; han hadde farga håret grått for anledninga!

Og så vil eg bare få uttrykke at eg e en stor motstandar av enkvar form for forkynning i skulen!! Eg tåle ikkje engang å synge "Å, du som metter" med elevane mine når eg e ute i praksis, hehe! Syns sånt rett og slett ikkje høyre heime i skulen... Så den forkynninga rektoren på NLA sikkert nok ser for seg at vi skal utføre (gjerne da i smug) den skal eg gjere mitt beste for å forhindre. Skulen, og samfunnet ellers, bør være et religions- og livssynsnøytralt sted der man har fokus på medmenneskelighet i si reinaste form, uten at noken religion har patent på det... Syns RLE e et veldig viktig fag, men ikkje pga kun å lære om den såkalte kristne kulturarven, men å lære om dei andre kulturane, tankesetta og levesetta til ulike folkeslag her og i resten av verda.

Ja, uansett, for å lese meir lignende artikla fra studentmiljøet her i "vest", dvs Bergen, så klikk på linken her:

http://studvest.no/

Karina is back and cookin´!! -Among other news..

Eg syns det e så herlig å ha Karina tilbake i leiligheta, ho har vært heime i Samnanger i helga og kom ikkje heim før idag. Sia eg har vore så opptatt med teaterprosjekt i det siste så har ikkje vi fått hverken prata eller gjort noke ilag på ei stund.. Derfor va det godt å ta ein "sambuar-kveld" ilag igjen, der det berre e oss to, god mat og Frustrerte Fruer på plakaten=) + litt planlegging til Italiaturen vår! Karina snekra som vanligt sammen en deilig og spicy rett til meg, eg e priviligert!!

MmmmMmmmm!=)

Må jo også fortelle litt om ka eg har gjort på tidligere idag såklart: Idag va det først generalprøve kl 11 og så premiére kl 19 på stykket vårt i teaterprosjektet, Den Kaukasiske Kritringen"! Merka eg va skikkelig nervøs og redd for å gjøre feil når det virkelig gjaldt, men det gikk igrunn ganske så greit med det aller meste=) Puh! Har filma og fått sett igjennom òg, va arti! Men ser vi fremdeles har forbedringspotensiale, så trur vi skal bli riktig så gode iløpet av dei neste forestillingane! Øvelse gjør jo mester;) 


Hehe, et herlig bilde fra ei pause i går...Meg, Janie og Mads i form! 
(Her e eg den eineste med teatersminke btw)
Jo, så va vi forresten en gjeng fra klassen som blei intervjua av Studvest idag, når vi sat teatersminka og med solbrillene på og naut fineværet i ei pause! Heilt tilfeldig.. Dei lurte bl.a. på ka vi syns om at lærerstudiet no blei lagt om slik av KRL blir valgfritt, og at man må velge kass årstrinn man vil undervise i når man velge utdanning. Svara vi ga kan eg komme tilbake til når eg finne innlegget. Interessante spørsmål iallefall, og vi va litt delte i meiningane våre. Blei sittende ei god stund å prate, og eg lirte (som vanlig) av meg mange merkelige frasa undervegs,hehe... Skal legge ut innlegget, eller iallefall en link, så fort eg får tak i det=) Foreløbig har eg bare linken til forsida deires, men trur det funka å bruke den linken til innlegget imorga, for va da det skulle legges ut!


No e eg sliten, trøtt og virkeli klar for puta, så eg seie godnatt med et litt "trøtt bilde" fra ikveld:

Digga forresten Casio Kids, og T-skjorta mi med logoen deira på!! 
(Kjøpte den på en konsert eg va på med dei på Hulen ifjor høst, superartig musikk syns eg!)

God natt, godtfolk=)

"Den Kaukasiske Kritringen"-Showet vårt, det=D


Ditta året e eg dramastudent ved Høgskulen i Bergen, og dinna veka her skal vi sette opp 4 stykker av en kjent tysk dramatiker, Bertolt Brecht. Kjekke kar med en sær form for humor! Vår gruppe (som nok e den villeste!) skal sette opp et utdrag fra et stykke kalt "Den Kaukasiske Kritringen", med vår egen tolkning, musikk og regi. Dei som skulle være interessert i å se på oss dinna veka e hjertelig velkomne=)  Vi holder til i enten Holbergsalen eller Skramsalen på lærerhøyskolen på Landås (vår gruppe skal framføre i Holbergsalen). Andre stykker som framføres enten før eller ette vårt, e Det Gode Mennesket fra Szechuan (ehm, om det va rett skreve da..), Mor Courage og Arturo Ui.
Tidspunkt vi skal spille på er: 
Tirsdag 4.mai 19.00
Onsdag 5.mai 11.25 og 19.00
Torsdag 6.mai 11.00
Gruppa vår:
Katrine Lokøy - Tjenestejente, som e hovedpersonen
Jon Eirik Sira - Sleeeeezy korporal
Janie Froestad Laupsa - Snobbedame, bondekone og musiker
Kristine Leite - Snobbedame, handlerske og "biologisk mor"
Jan Erik Gabrielsen - Stokk dum lanseknekt, vert og bondemann
Linn Kathrin Taklo (meg det) - Songar/musikkansvarlig og "bru-gut"
Dei som e interessert i å komme til lærerhøyskolen på Landås og se på (da bør man helst bo i eller i nærheten av Bergen by) e aldeles hjertelig velkomne♥ Gratis og greier!:) Vi har såklart oppretta en event på facebook òg, noke anna ville vært rart... Der kan man sjekke ut enda meir: http://www.facebook.com/event.php?eid=112751795432446 
Her e det vi skreiv om stykket på facebook:
Den kaukasiske kritringen av Bertolt Brecht:
Den kaukasiske kritringen ble skrevet av Bertolt Brecht og hadde premiere i 1948. Den tyskbaserte dramatikeren er kjent for å fremme politiske budskap ved utradisjonelle brudd som f.eks åpne sceneskift. Stykket beretter en historie om en ung tjenestejentes flukt i den ubarmhjertige fjellheimen med et fremmed barn på armen. Ikke bare må hun fare vel i naturens vold, men må også kjempe for barnet mot grådige og perverterte mennesker, samt et urettferdig rettsystem. Hvem er berettiget et glemt barn? Den biologiske mor eller den kjærlige mor? (På mange måter er dette stykket en allegorisk fremstilling av den bibelske beretnigen i gamletestamentet fra da Salomo var dommer.) Denne tolkningen av Brechts episke stykke ser nærmere på hvor urettferdige mennesker kan være mot et menneske i nød. 

Eg kjenne ditte her e veldig spennende... Vi e på skulen og øve for harde livet no, og har fremdeles endel som gjenstår før alt e på plass! Men håpe vi drar det i land til i morga;) Vi har det iallefall veldig morro, og det håpe eg dei som ska sjå på oss også får!=)
Sminking på gang her, og guttane må òg til pers for én gangs skyld!! 
Og eg må sminke meg som halvveis gutt:
Katrine har sminka seg til tjenestejenta "Grusche", sjølvaste hovudrolla=) Superflinke!
Eg måtte kjøre en halvveis androgyn stil, sia eg e en nøytral "songar" og en unggut. Derfor blei løsninga vanlig teatersminking med skyggelegging og slikt, + ganske mye større øyebryn, eller "augebart" som eg lika å kalle det;) Ser smashing ut, indeed!
Behind the scenes..... Eller "mellom øktene":


Vi bruka en svartmalt sirkusmanesjé som scene, og det blir litt springing iblant på den;)


 ♦WELCOME TO THE CIRCLE OF WILD MAGIC!!♦

Amatørmusikkvideoen til meg og lillebror;D

Jajamen, here it goes!! 


Den O store overraskelsen eg reklamerte for tidligere idag e altså den sjølsnekra amatørmusikkvideoen til meg og lillebroren min Arthur;D Vi hadde det sjukt morsomt i påska når vi lagde en coverversjon av The Beatles sin "Get Back"!! Og så måtte vi jo prøve ut iMovie-programmet på Mac´en, som resulterte i en nokså komisk liten sak! Ganske amatørmessig, men guri så gøy=)

Eg har da spilt inn vokal, gitar, mannestemme i starten (yup! e litt redigert da..heh), bass (program), og rytmeegg, mens Arthur tok seg av kazooinga og keyboardspillinga! Eg e så stolt av broren min atte! Han e bare 10år og allerede svært så musikalsk;) Det e mest det siste året ditta har komt fram, etter han blei Beatles-frelst i forbindelse med en musikal dei satte opp på skulen hans. Han fikk passande nok rolla som Paul McCartney, og gikk inn i rolla med kropp
og sjel og nekta å klippe håret på ei god stund!;) Men iallefall; eg skal gjøre mitt beste for å hjelpe til med å holde musikkinteressa oppe, så får tida vise om han blir en real trubadur,hehe..   

Nei, nok prat, og over til sjølve saken..kjenne eg e en smule flau, og enkelte tenke vel at ditta her e å ta "sosialt sjølmord", aiai.. men samtidig tenke eg følgende: No e det på tide å ta seg sjøl veeeldig lite høytidelig!! -Livet e jo tross alt for kort til at man kan bry seg med Jantelova og andre negative tanka;)

ENJOY...


"LOL!!"Stay tuned...;)

Seinere idag, (på tross av litt "bakfullness" etter gårsdagens heftigheter) skal eg legge ut noke spektakulært morro;) Kan røpe så mykje som at eg og broren min e involvert! Og vi ser sånn ca sånn ut:

Okey, et lite hint til:
Resten kjem i løpet av kvelden;) Ditta blir bra!! Hoho... 
-
Så ta turen innom ikveld og sjå noke litt crazy, det ville æ gjort;D

Se min kjole...

Som en hyllest til vårens ankomst måtte eg gå til innkjøp av dinna herlige ferskenfarga kjolen her=) Kjøpte den på Lindex, og e meget fornøyd! Syns fargen e så deilig og sommerlig..og så får den fram brunfargen på en veldig god måte, og det e jo supert;D E stor fan av forma og fasongen på den òg! Så e det praktisk med noken lomme i sidene såklart;) Valgte her å kombinere den varme fargen med gulldetalja utenom, som "flettearmbandet" mitt fra BikBok og noken store ringøredobba fra Lindex, +noken gullbrune pumps fra DinSko. Hadde på meg dinna her for første gang i går kveld, og kjem nok til å bruke den nokså flittig framover! I kveld blir det riktignok en anna kjole som skal til pers...ka det blir får eg muilgens blogge om en anna gang;)

Vil også benytte anledninga til å ønske alle godtfolk der ute ei riktig finfin helg!!=) Nyt den friske mailufta, og følelsen av at alt rundt blir lysere og varmere! Mmmm...

Peace...=)
hits