september 2011

Ghandi

Girls on Film

Har litt dilla på den "Girls on Film" (opprinnelig av Duran Duran), doke veit den coversongen som er på H&M sine reklamer om dagen? Fann ikkje akkurat den versjonen, men fant derimot denne kule versjonen/videoen på youtube. Litt mote-isj liksom, og sånn sett under alt så er der ikkje så grådig mykje forskjell mellom haustmoten i 2010 og 2011...eller? Og ja, om nokre har den versjonen som vert spelt i H&M-reklame så ikkje vær blyg;) Eg er sjuk (igjen) og treng oppmuntring om dagen...:)

LinkyPinky

I dag går eg for rosa, doke. Kjøpte en knallrosa genser på H&M tidlegare i dag, samt rosa neglelakk og lebestift, oh yes. Rosa gjer meg glad. Så i kveld blir det òg ein knæsjrosa kreasjon frå Monki eg skal ut og svinge meg i=)
Går i photoboothing her for tida, speilrefleksen er nemleg på reparasjon. Så fargen kjem ikkje heilt til sin rett her, men dog.

Heaven

En fantastisk kul og chill låt. Lovelovelove it♥

Ha en finfin og himmelsk fredagskveld! Eg skal i bursdags-/innflytningsfest til kjære Lana og Alija, juhu=)

Ukulele-freak

Sånn såg det ut da eg fikk ukulela mi i posten for litt sidan:No sit eg litt sånn som det siste biletet visar, må nemleg øve meg litt til kveldens musikkteater! Har erstatta den svære gitaren med ukulela som pedagogisk musikalsk verktøy og kompinstrument til sangøkta, det er så utruleg mykje meir praktisk og hendig å dra med seg på bussen utover!

PS: Eg har byrja i ukuleleorkester denne hausten, kor morro er ikkje det?!;D

YELLE

Min favorittartist om dagen! Franske Yelle=)

Blir i godt humør og gira av sånn musikk! I tillegg digga eg fransk;) 

Og så er musikkvideoane enten superartige eller berre veldig, veldig kule:

Japansk spisshund

Eg har lenge sagt at når eg blir "stor" og får meg eigen plass å bu, så skal eg ha meg både hund og katt! Katt e sjølvsagt, det ligg jo så godt som i navnet mitt, men eg SKAL ha ein hund også når det passa seg. Og da skal eg ha ein sånn supersøt, nydelig snøkvit Japansk Spisshund! Slik som familien til onkelen min og naboane på Åheim har;)Gypsy (stor) og Tinka i fjor, når Tinka va liten kvalpunge. Så skjønne! Kristina, systra mi på snart ni år, er såklart også kjempeherleg ♥

↑Her er bilete av Tinka frå sommaren i år, nydelige!


Og her var Gypsy og tante Kari på besøk på verandaen vår en gang i sommarferien =)Eg knipsa i vei, men Gypsy var visst veldig mediesky, skjønningen!

Finish Line

En sang eg har fått sansen for:) 

Sprer ordet!

Eg må dele nokre innlegg Pia (piahysj.com) har skrive. Et utruleg viktig tema å belyse. Oppfordrar alle til å spre ordet:

STOP SLUT-SHAMING

by Pia Hysj

Norge ligger så jævlig langt bak når det gjelder visse ting. Akkurat nå tenker jeg spesifikt på alle voldtektene som det til stadighet skribles om i avisene, og de følgende prangende avisartiklene skrevet av noen grønnsaker av noen mennesker. Mennesker som legger ut om hvordan jenter selv skal forhindre voldtekt. Voldtekt er omtrent den eneste forbrytelsen der folk bruker nevneverdig mye tid på å skyve ansvaret over på offeret. Det er sjeldent vi skylder på offeret for ran (han skulle ikke ha viftet så mye med den lommeboka) eller offeret for mord (hun skulle ikke skreket så fælt og slått på den måten). Når skal folk fatte at ansvaret for et overgrep ligger hos overgriper, og at jo mer vi f. eks ber jenter ta ansvar for å ikke bli voldtatt, jo mer unnskylder vi voldtektsforbrytere?

I tillegg kan folk kanskje tenke en smule mer på alle ofrene som får et knivstikk i magen og føler seg beskyldt og tråkket på hver gang en eldre kvinnelig lærer eller en purung journalist drodler i vei om hvordan jenter virkelig kan forebygge voldtekt helt på egenhånd! Hvis de gjør det godt nok vil de være trygge. Så alle de som har blitt voldtatt og herpa for livet kunne ha unngått det ved å forebygge selv? Det er således til en viss grad snakk om delt skyld. At folk ikke ser at å fokusere på den måten er usunt, har uheldige konsekvenser når det kommer til holdninger blant både allmennhet og overgripere, og skader jentene, er helt absurd i mine øyne. Nok. Når kommer disse kampanjene og demonstrasjonstogene til Norge?

----

STOP SLUT-SHAMING PT 2

by Pia Hysj

Må bare be dere lese DENNE (og alle de skada kommentarene) som en forlengelse av forrige tekst. Jeg må også få påpeke at svært mange menn blir veldig engasjert og mener man må få lov til å snakke om kvinnens ansvar. Vi må jo alle ta ansvar for oss selv? Jo, det stemmer. Og kvinner i Norge er såpass frie at de kan vel tenke litt (for menn har jo drifter), og la være å gå drita fulle og alene igjennom mørke parker i miniskjørt midt på natten? Jo, selvfølgelig. Poenget er at de fleste jenter ikke holder på med den slags (river av meg håret)! De fleste jenter blir voldtatt på fest, og av venner eller bekjente, midt i sentrum, på vei inn i gården etter taxituren til døra, klokka ni om morran eller foran stortinget for den saks skyld! De fleste jenter sprader ikke rundt i mørke, skumle parker og skriker høyt om at de må få gjøre akkurat som de vil i likestilte Norge. Disse kommentatorene kommuniserer rundt emnet som om flertallet med innovertiss er brødhuer.

Noen av disse kommentarkongene mener at menn allerede får klar nok beskjed via straffeloven (den klareste beskjeden som finnes i følge en av dem, om ikke fler). Det vil si at han mener mediene bør være frie til å fokusere ene og alene på kvinnens ansvar? At det er helt ok. Ikke kritikkverdig i det hele tatt. Du er bare en tullete fjåsefeminist om du mener det. Vel, jeg mener det. Tydelig? Straffeloven? Det er media som er tydelig, særlig med tanke på at flertallet av disse overgriperne ikke nødvendigvis sitter med nesa i bøker eller holder seg nevneverdig oppdatert på lov og rett, moral og etikk, eller menneskeverd (for å sette det på spissen).

Media former samfunnet, former holdninger, former hva som aksepteres, former moral, former TANKESETT, enten vi vil det eller ei. Derfor er medias fokus nesten det viktigste ? og media bør ikke legge ansvar hos offer (for noe som helst overgrep; vold, voldtekt, ran ? irrelevant). Punktum. Når det kommer til at jenter skal ta vare på seg selv er det mer passende at helsesøster, foreldre, og lærere opplyser jentene om risikoen for, og konsekvensene av voldtekt, og at de deler ut harde fakta og statistikker om det opp igjennom skoleårene. Doner et par kroner mer til utdanningsinstitusjonene, ikke smell opp forsider prydet av hun som skriver så akademisk om hvordan kvinner ?ber om å bli voldtatt gjennom oppførselen sin?.

Når media har en forsmak for å skrive om at 80% av alle voldtektssaker henlegges, og at 1 av 2 menn mener kvinnen er ansvarlig om hun er full, lettkledd eller på nachspiel ? da sender det ut visse signaler om hvordan saker og ting ligger ann. Sånn er det bare. Kan?ke krangle på det. Og hvis du krydrer det med alle de ?nøkterne? artiklene som ber kvinner ta ansvar (skrevet av både menn og kvinner, hjernevaska much?) så ser det ikke særlig pent ut. Det ser faktisk helt forferdelig og diskriminerende ut. Jeg sier det igjen. Stop victim-blaming. Med en gang en sak handler om seksualitet og kjønn krabber trollene frem fra mørket. Og det er neimen ikke bare med tanke på den 22. juli og innvandringsproblematikken vi må få dem alle frem i lyset.

Vær så snill, bloggfolk, skriv om dette. Det er en viktig sak som stort sett overses.

Pia henvender oss òg til ein viktig artikkel og debatt om emnet, skrive av Karen Thue. Her er den: http://www.minervanett.no/2011/08/20/a-vifte-med-kvinnekroppen/

Blondie

Ja, altså, det er heilt greitt å la seg inspirere av Blondie. Debbie Harry er jo driiiiitkul!! Men det held å la seg inspirere sånn musikalsk sett. Fullt SÅ blondt hår vil eg nok aldri ha igjen. Meg for eitt år sidan. Galen.Pavlova baby!

Eg, mamma og Arthur laga Pavlovakake sist eg var heime i Ålesund, og den var rett og slett smeise gode! Og veldig enkel å lage, ikkje minst... Den her skal eg brife med når folk skal på kaffibesøk utover hausten. Vel, så fort eg får fiksa den fordømte ovnen då. I mens får doke sikle over desse bileta.

↓Verdas kulaste bror, ja det MÅ bli Arthur! Minst like god som kaka, og det er god det.. ♥

Sidan eg er ein real lathans orkar eg ikkje legge ut i det vide og det breie om korleis man lagar ei pavlovakake sjølv. For i desse dagar slepp man liksom det, det er jo berre å søkje på nettet! Vi følgde oppskrifta som låg på matprat.no (som eg har limt inn nedanfor),  veldig enkel og god + at her fekk vi neimen ikkje litt info om kaka si historie òg:


Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess  i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.


Oppskrifta på herlegdomen:

Ingredienser:

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
 
Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
ca.300 g friske bær

(Vi brukte jordbær, bringebær og physalis itillegg til pasjonsfrukta)

 

Framgangsmåte:

 

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.


2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.


3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen på 160 grader, til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær. Og servér til stormande jubel.

 


Gosh, får verkeleg ikkje nok av desse bileta eg! Sit og siklar som ein av Pavlovs hundar...HEY! Link! Pavlov har visst mange betydningar gitt...

 

(For dykk som ikkje har studert psykologi og klassisk betinging; Ivan Pavlov var ein kjend russisk forskar som fann samanhengar mellom bestemt åtferd og stimuli (straff/belønning), og han forska mykje på hundar bl.a. ved at han målte sikkelmengda deira i forbindelse med visse lydar som hundane kunne tolke som mat. Interessant fenomen, og eit artigt samantreff i denne samanhengen gitt! -Og tenk alt eg hugsar fra psykologistudiet i 2005 da! *klapp på skuldra*)
Og apropos hund, sjekk ut den her da!! Nydelig♥ Stay tuned for fleire grombilete frå denne kanten!

September Blues

The world has changed

I feel it in the water

I feel it in the earth

I smell it in the air


Jau, da var det haust folkens! Skal sei den kom litt brått på i år. Spørst om eg må ha meg ein sydentur snart.

Bukse, belte, smykke og topp / Gina Tricot     ♦   Sko / H&M

hits