oktober 2010

Kattekvinner i aksjon

 Eg og Kine kosa oss masse igår, va innom to vors og to uteplassa + Mac'en en svipp for proviant, hehe... Kostymene funka flott dei, og det beste med dei va vel igrunn at dei va så enkle å ta av, sånn man faktisk kunne gå på plassa som ikkje kun inneholdt utkledde gjesta! På byen va vi først innom Pachas, der eg fikk dansa litt med herlige Lana, og så fikk eg dradd med Kine på Annie- konsert på Electric Café=D Det va kjempeartig!

Vi fikk også gjort ei god gjerning på veien mellom uteplassane, ved at vi hjalp en som hadde fått i seg aaaaltfor masse alkohol..han måtte faktisk kjøres på legevakta!:S Vi bidro kun med litt assistanse, resten tok to -meir eller mindre edruelige- kompisa av fyren seg av, heldigvis. Huff, alkohol i store mengder e virkelig farlige saker...han va tilnærma bevisstlaus og va heilt gele i kroppen. Håpe virkelig det gikk bra med han, og at han har lært ei viktig lekse til seinere festligheter. Han hadde visstnok fått i seg tilnærma to heilflaske med vodka, om kompisane snakka sant...:O E så gale... Så ja, en kveld der kattekvinnene fikk gjort litt nytte for seg! Har god samvittighet idag:)

Skumle...? Neida, hos oss vanka det kun gode gjerninger, også på Halloween;)

Har noken bilde til fra kvelden, men dei får vente til en anna gang

 

Halloween tonight alright

Hjelp! I kveld e det Halloween, eg skal på utkledningsfest, men KA skal eg finne på å gå med?!!

Siden fantasien e gått i vranglås, får eg ty til tidligere Halloween-kostymer... Nemlig Kattekvinne-kostymet;D

Her e en ca-versjon av kostymet eg miksa ihop på polyvore...Mitt e såklart mye kulere! Men dele herved ut et godt tips til dei som e i villrede idag;) Kattekvinnen e nemlig ikkje den vanskeligste å sette sammen: Man trenge kun trange, svarte klær, gjerne skinninspirert... Så laga/kjøpe man seg ei "kattemaske", og evt kan man slenge på ei svart kappe òg! Eg va så heldig å finne ei Batman-kappe heime, som bror har hatt, og den passa perfekt; den hadde både maske og kappe i ett;)

 

My Halloween Costume

 

Sminka e òg nokså viktig når man skal være kattekvinne. Eg e særlig inspirert av Michelle Pheiffer sin versjon. med knallraude lepper, sota og markerte auge og svart neglelakk!
Happy Clappy Halloween!!

 

Stikkeline

Sitte no her og stikka for harde livet eg da. Skal bli ferdig med ditta svarte skjerfet til imorga! Har nemlig mormor på besøk, og sjøl om ho allerede har vist meg noken triks, blant anna om korleis man "avslutta" et skjerf, så frykta eg eg trenge litt hjelp likavel. E forresten hard på strikkefronten om dagen, har tre skjerf til coming up;) Skjerfa skal alle gis vekk til O heldige venna og nære kjære ♥ Et godt julegavetips fra meg til doke ditta altså, skjerf e jo superenkelt å lage..kremt..sjøl om eg da trenge litt starthjelp..e litt rusten på strikkinga sia eg ikkje har strikka på noken år. Men når man kjem igang e det lett som en leik;) (Sikta da til enkel strikking som skjerf her altså..Trur ikkje det e like enkelt å strikke mariusgenser akurat, så det får vente til eg blir litt varmare i trøyo...)Snart langt nok no! Hurra for meg!

Støtt kampen for rettferdighet og likestilling!!

Når eg kom over dinna saken på facebook for ei stund sia kjente eg det kokte inni meg!! At det GÅR AN å være så urettferdig og brutal mot uskyldige og svake barn og kvinner!?! Nei, ditta må det bli en slutt på, og eg har iallfall meldt meg inn i kampanja som Amnesty har satt i gang. Det håpe eg virkelig at så mange som mulig vil gjøre. Vi e riktignok i 2010, snart 2011, og likevel leve mange samfunn fremdeles i den mørkeste middelalder på mange vis... Vi e fremdeles nødt å kjempe for rettferdighet, likestilling og likeverd, den kampen trur eg nok aldri vil ta slutt. I Nicaragua e det iallfall et meget stort behov for nettopp det.


Bildet av dissa to jentene fra Nicaragua e (naturlig nok) henta fra google. Bare tanken på at ungjente ned i 9års-alderen kan bli ramma av dinna brutale lova gjer meg så utrulig sint. Tenk om noke sånt hadde ramma norske jente, da hadde det blitt ramaskrik tenke eg.. Nei, at styresmaktene kan være så blinde e for meg et mysterium. Eg tenke den trangsynte religionen deira har mykje med saka å gjere..say no more. Eller, religionsdebatten lar eg ligge til en anna gang. I kveld skal eg faktisk på et foredrag på Human Etisk Forbund her i Bergen, som eg trur kan bli veldig spennande! Kanskje eg skrive meir om det seinare=)

Tilsynelatande idyllisk...

Info om saka og korleis du kan støtte:

I juni 2008 innførte Nicaragua et totalforbud mot abort. Det medfører at det ikke lenger er lov å ta abort etter incest og voldtekt, eller når graviditeten truer kvinners liv eller helse. Voldtatte barn og kvinner risikerer derfor fengsel om de tar abort.

En stor majoritet av de som ble gravide som følge av registrerte tilfeller av voldtekt og incest er mellom 10 og 14 år.

Krev at loven avskaffes!!

Så lett er det:

1-Gå inn på: http://amnesty.no/aksjon/flere-aksjoner/Nicaragua:-Voldtatt-nektet-abort og signer aksjonen.
2. Inviter ALLE dine venner til dette. Jo flere, jo bedre!

Det er kun snakk om et par minutter av din tid, som kan hjelpe så mange! Amnesty har fått til veldig mye takket være slike flotte personer som dere, som tar dere tid til å signere!

Tusen takk! Hver stemme teller ♥

(henta fra facebooksida)

Salt n´Pepa

Eg lika klassiske ting, så når eg fant dinna enkle, feminine og svart-kvite kjolen på BikBok for noken veke si da (ja eg e treig med å oppdatere, sånn e det bare), så måtte eg berre ha den. Enkelt og greit.

Her prøva eg meg på en "Ulrikke Lund-look"?

Og her dansa eg litt!

 

Ønske med ditta alle en riktig fin mandag, og veke forøvrig=)

Min nye craving!

Min nye avhenginghet dinna høsten e Tine Sjokomelk. Leikande god, kald som varm. Best å kjøpe den i literspakke, dei småpakkane e for pinglete for meg.

Mmmmmm...


Sjokomelk e ekstra godt med noke godt attåt;) Her har eg fått bolla med melis og valnøtt på toppen av Karina!

Innesnødd

No e det riktignok ikkje sååå mye snø her i Bergen sentrum, men gurimalla så mykje problem den snøen som plutselig kom har skapt...sukk. Kom meg faktisk ikkje på jobb idag på grunn av den! Sto i over 1,5 og fraus så eg skalv på busstoppet før eg fikk nok og vendte snurt heimover. På veien sneia eg innom Spar og hamstra med meg diverse usunnheta og jule-aktige matvarer.. Derav årets første julebrus! Fant ikkje favoritten, så fikk nøye meg med Karina sin favoritt: nemlig Lerum. Hansa får vente litt lengre mot jul, kan ikkje "bruke opp jula" enda;P Får prøve å gjøre det beste ut av den innesnødde situasjonen eg e havna i;)


Okey, okey...ditta bildet e tatt i påskeferien..heime på Sunnmøre that is. Fader for en vinter.

Long dress No stress

 

 

 

 

For noken veke sia gjorde eg innkjøpet av min første fotside kjole sia "gallakjolen" i 10.klasse.. Så det va igrunn på tide å prøve ut lange kjola igjen! Eg gikk for en enkel, casual, svart en, itillegg til at eg også kjøpte et herlig belte i tøystoff med gullspenne på:) Det funka bra ilag! Når eg kom heim etter shoppinga fant eg ut at eg hadde tatt kjolen i str L istedet for S, men det funka igrunnen bra, det òg. Blei berre litt ekstra undertøysdetalja på sidene, men det fikk eg tåle;) Teite bilde ja, men ken bryr seg..


Sugababe


Ja, der har du meg: Sukkersøt og galen etter snop!! Hehe... Nei, det va igrunn ikkje meg ditta innlegget skulle handle om. Det va heller min interesse for jentepop, da i form av jentetrioen Sugababes, eg skulle berette om;) Har mange gode minne fra den tida da jentene begynte å bli populære, samtidig så syns eg dei har komt med en del kule sanga i den seinare tid! Dei helde koken med andre ord!=) (tross en del krangling og utskiftning, men ka e vel ei jentegruppe uten litt drama?!) Her kjeme noken gamle og nye godlåta (ikkje alle har skikkelig video):


 

Deilig lørdagsfunk=)

Har virkelig fått sansen for dinna godlåten her fra Breakbot;) Så tenkte eg måtte dele den med doke!

Nyt lørdagen:)

Crème Brûlée med jordbær

 

 

 

Et meget delikat dessert-tips fra meg e å varme opp endel crème brûlée-blanding, som f.eks dinna diggbare her fra Piano:) Etter å ha varma den opp i en liten kjele til det ryke godt av godsakene helle du den over ei lita dessertskål som e fylt av deilige, søte jordbær!! Så strør man over karamellisert sukker (som følge med pakken), så e det bare å kaste seg over og nyte herligheten -og livet;) Du e verdt det!!

 

 

 

Gorgeous, Gorgeous, Gorgeous!!=)

 

 1. runde...


Oooog ei runde til....;9

Piker, Vin og Dans

Igår hadde eg og mi kjære Kine en real jentekveld her heime med vin og godis før vi drog på Verftet på salsaklubb;) Skikkelig kjekt va det! Sjøl om vi begge e nokså nybegynnera innen dansekunsten vart det mykje dansing på oss likevel, og vi lærte mange nye triks:) Salsa e rett og slett diggbart. Sia speilrefleksen har streika litt om dagen blir det photoboothbilder...Men kjekt det òg;)

Ikveld e det meg og Elin som skal kose oss ilag! Skal være her litt først før vi drar på jobbfest på byen, gler meg=) Ha en strålende fredag!

SkålPuss, puss så får du en suss...

Remember this?

Det gjer iallefall eg=) Huska eg jubla så det sang i veggane når Norge vant Grand Prix i 1995! Og sangen, den e jo berre nydelig...:)

Hjerte mitt gløyme deg aldriTenkte eg skulle seie godnatt til deg Ruben.. Vil du skal vete at eg har tenkt masse på deg dei siste dagane. Eg drømte så utrulig levande om deg sist natt, eg drømte at du besøkte oss når eg va på Åheim. Men det va berre for å ta et skikkelig farvel før du drog fra oss for godt. Du va så utrulig god i drømmen, en rein engel:) Du ønskte oss alt godt og sa vi ikkje skulle være leide oss, så forsvant du... Eg prøvde så godt eg kunne å gjere som du sa, men etterpå sat eg berre å hylgrein og va fra meg av ei vannvittig sorg. Alt va så utrulig virkelig, så vemodig! Eg våkna rett etterpå og det gjorde så vondt å vete at du faktisk e vekke, på virkelig.. Eg skulle så gjerne sett meir til deg, verte enda beire kjent med deg med åra. Dei siste gongane eg såg deg va så utrulig kjekke, og eg va så veldig glad kvar gong eg såg deg <3 Du va et unikt menneske, Ruben. Det fekk alle du møtte erfare. Det gjer godt, men samtidig låkt, å lese alle dei fine helsingane innpå facebooksida di, det e så mange som e glade i deg <3 
Eg legge ved ein "godnatta-song" til deg.. den heite "Time forgets", og eg syns den va så fine..kanskje du hadde synst den va litt for klassisk, hehe..men trur du kunne likt den du òg, om du hadde høyrt den:) Det e gått snart 6 måneda sia du vart reven vekk fra oss...men minnet om deg e like sterkt, saknet e like stort. Eg tolka tittelen sånn: "Tida kan gå forbi og gløyme so mykje den berre vil, men hjertet mitt vil aldri gløyme deg." Du vil aldri bli gløymt, kjæraste Ruben! Glad i deg <3 Sov godt, engelen vår=)

Faentastiske muffins!Ja, du hørte riktig. Dissa muffinsane va bare heilt genialt gode, og det beste ved dei e at dei e så hyperenkle å lage, og man trenge ikkje engang egg for å gjøre det;) Komponerte dei sånn halvveis sjøl...derfor blei dei jo bare ekstra gode, haha.. Fant i utgangspunktet ei enkel oppskrift på nettet og leika meg videre derfra.

Til 12 muffins trenge man:

  • 160 g mel
  • 130 g sukker
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 60 g smelta smør

sånn basic... men eg adda også:

  • en slant havregryn
  • en dæsj kardemomme
  • et strø vaniljesukker
  • et hvisk salt
  • ei deilig dose kanel...mmmm

og da blei røra snasen og fin, og litt meir spennande!

Men...det va ikkje nok leiking, for eg fikk òg veldig lyst på vaniljekrem! Og da va saken enkel: mellom to lag røre la eg ei skjei vaniljekrem i formene! Gosj så dristigt;) Så da va det bare å putte godsakene i ovnen på 250 grader og vente i spenning i ca 10 min!

Noken daga etter første "porsjon" måtte eg ty til enda ei runde med muffins-bakeri;) Dinna gangen prøvde eg å gjere dei litt sunnare og meir "høstete"...Det ved å pøse på med litt meir store havregryn og hakka epler! Hmm...spørs om det va så sunt med den glasuren på toppen, men det va verdt det;9

NJUT....=)

En sang i natta

En vakker låt og en følelseslada musikkvideo...sukk og god natt=)

Alt og ingenting

Velkommen til et innlegg som handla om egentlig ingenting... Eller alt og ingenting. Faktisk trur eg eg skal innlemme alle bloggkategoriane mine i ditta "lause" innlegget her! Litt laussnakk må en jo tillate seg en gang iblant, særlig når det ikkje e noke særlig å gjøre på jobben for øyeblikket...

LIVET: Jo, sitte no på jobben eg.. Strålande vær ute idag, og nokså varmt og sommerlig=) Vi har vært en tur i byen og sett og handla i folkemengdene, en noke stressende men vellykka tur! Seinere skal vi ut og gå tur i skogen, så det blir spreke saker! Eg må sei at eg i stor grad lika jobben min her på bufellesskapet:) Her e kosligt, kjekke folk, sjarmerande brukera...alt en kan ønske seg;) Klart at der e litt jobbige side av jobben òg, men det må man jo takle når en får betalt og greier! Gudane veit eg trenge penga for tida, gler meg masse til lønn mandag=) Så livet e ganske bra, forma e grei og eg smiler og ler.

INSPO: Faktisk proppa eg nærmest over av inspirasjon her eg sitte! Trulig fordi eg nettopp las DetNye, og der va så masse fint og kjekt. Har fått mange flotte designideea, og vurdera å begynne å sy egne klede! Tenk å sprade rundt i sin egenkomponerte kjole!?!;D Hmm...spørs bare litt på den der syinga...Tida får vise ka eg tar meg til! Dessuten har eg fått mange gode og rimelige idea til julegave for året, noke som e greit å begynne å tenke på i disse tide! Har en tendens til å bli skippertak på meg, og det e dyre saker..som eg ikkje har råd til. Kanskje eg kjem med noken tips etterkvart, og håpe dei eg skal gi "tipset" til ikkje les?MUSIC: Igårkveld, før eg la meg, vart eg hekta på å finne gode, gamle Sugababes-hits på youtube! Så mange gode minner!:) La dei til i listene mine på kontoen, som man kan sjekke.. Et fint lite tips, når det gjelde musikkfronten generelt e vel egentlig å sjekke youtubekontoen min, der eg stadig legge innpå nytt og gammalt som eg tilfeldigvis kjem over...Har oppretta noken nye liste i det siste, som skal jobbes videre med;) Itillegg ligge her alle dei videoane eg har laga sjøl og publisert på bloggen tidligere! Ikkje alle e like bra, men pytt, sjøllaga og sjarmerende, hehe. Sjekk gjerne ut her: http://www.youtube.com/user/MsKathleen85?feature=mhum

Her e en av dei nyeste sangane fra jentetrioen, som eg lika meget godt:

HUMOR: Eg e fremdeles hekta på Trond Viggos parodi av BeeGees! Haha, ler bare eg tenke på den;D Ellers går det i Valen, KLM og den gode gamle internhumoren min, som omfatta alt eg kjem over i dagliglivet...når eg gjerne e i overkant overtrøtt. Merka òg at folk har en tendens til å le AV meg, og lure på om det e positivt eller negativt...? hmm... Jaja, flott å spre glede uansett;) Ellers må eg nevne eg lo rått av Camp Senkveld igår, da alle skulle ta piercing! Wow altså, dei e bra modige=) Syns særlig det va morro når ho eine måtte fise før ho skulle pierce seg! Ja, der har du meg og min humor... 

HELSE: På helsefronten e det vel litt skranting om dagen, iallefall ka kostholdet angår! Har et enormt søtsug, og skylda på "that time of month"...må jo skulde på noke;) Dinna veka har eg laga to porsjona av heeeerlige muffins, som eg nok kjem til å publisere oppskriftene til etterkvart! Så en del usunt har det definitivt vært...! Ellers e eg frisk, iallefall fysisk (heh), med unntak av litt host og kremt og snufs. Så no veit man det også, hurra. Oh la la...måtte jo toppe det heile med et vakkert bilde av meg og sukkerspinn!

FOR et vannvittig bra innlegg!! Har overgått meg sjøl. Trur det e det mest meiningsfulle eg har produsert... Men for ka det e verdt: Ha en fremdeles strålende og solfylt dag, iallefall i sinnet=)

SEXY

Ditta e den mest sexy sangen eg veit om! Godstemning;) Sei ikkje meir.

In tha Hood

 

 

 Eg lika til tider å "trashe" en ellers gjennomført stil med et plagg som i utgangspunktet ikkje høyre heilt heime. Som å putte på dinna lua her, så toppen av et superfancy outfit. Da blir man med det samme meir rocka og kul, samtidig som man holde øyrene varme;) Ei lue kan faktisk være nokså flott! Og herlighet, sjekk prisen..200 $ for ei lue, nei fy søren!! Hmm...no skulle eg for det første ønske eg hadde penga til å kjøpe dissa tinga her, da gjerne i billigere utgaver (særlig når det gjelde lua..)...for det andre skulle eg ønske eg hadde fri sånn eg kunne gå ut på byen i fineværet i helga! Men realiteten e slik at eg skal jobbe heeeile helga, fra morra til kveld..yes. Så kos doke, alle andre! Ta en drink for meg & spoil yourselves;)

Salsa Sweethearts

-Det må bli meg og Kine, det;) Vi starta på salsakurs no tidligere i høst, men så har dei to siste øvingane gått vekk for min del pga heimreise og jobb...så idag e det virkelig på tide å catche up! Kine, for sin del, har òg gått glipp av ei øving sist gang pga ho har vært i USA og kost seg, den heldiggrisen! Så imorga e det to jente som sikkert virka litt lost i starten pga alle dei nye bevegelsane vi ikkje kan...hehe, men det går nok bra=) Vi får gjøre vårt beste, Kine! Wish us luck...

(Bilda her e fra etter ei av dei første øvingane, før vi skulle ut på en salsaklubb for å svinge oss! Det va kjempekjekt og bør definitivt gjøres igjen snart;D)

 

 
Tomgang

Eg e litt tom for inspirasjon for tida..eller tom for ork e vel meir rett å seie. Eg har sikkert mykje å skrive om, men orka ikkje. Ikkje akkurat no iallfall. En stor del av grunnen e at eg ikkje orka laste inn på nye bilde. Dessuten e kameraet mitt fucka. Blitzen nekta å fungere idag..enda vi laga utrulig mykje god mat og greier...smoothie laga vi òg! Hmm..så det blei bare noke uskarpt styr..piss. Ikkje sikkert eg hadde gadda å lagt det ut uansett. Men no skal eg og Karina ut i det fortryllende været..får pakke oss godt inn i regnklær, støvla og plast. Apropos plast skal vi ta med oss alt det resirkulerbare opp på høyden, og "gje bosset verdi" som dei seie. Det oppfordra vi alle andre å gjere òg! Resirkulere altså;)

Jepp, skal bli deiligt å bli kvitt ditta styret her...↑Tuttelidu..

Ruth Flowers: Verdas kulaste DJ!

Ei kulere bestemor skal man leite lenge etter! 69 år gamle Ruth Flowers e trulig verdas eldste oppegående DJ, og vil forhåpentligvis holde det gående i fleire år til også, dersom ho får det som ho vil;) Eg e full av respekt for sånne modige, tøffe dame, som e "litt" utenom det normale!! Ho gjesta faktisk Bergen helga som va! Dessverre fant ikkje eg ut om dinna dama før igår, da venninna mi skrytte av ho etter å ha vært på festen hennar..typisk. Men utrulig arti å sjå klipp av ho uansett! Nok et bevis for at alder bare e et tall. Håpe eg e like livsglad og spretten som ho her når eg nærma meg 70! Da vil eg gjerne kunne putte på meg sånne solbrille og et sånt glitrande headset òg;)

Powerpuff Woman

PowerPuffWomanFashion Trends & Styles - Polyvore
En collage eg lage for ei god stund sia, men pytt...eg dela den likevel;) Med ei passe tjukk strømpebukse til kunne ditta glatt funka på byen ikveld;) Likte godt kamera-ringen, hehe...Solbrillene kunne man kanskje droppa no, sjøl om dei e temmelig kule dei òg! Power to the woman, oh yes...!
Ha en super lørdagskveld!!

Åh, som eg gler meg!!

Regna med eg e langt fra den eineste som gleda seg til dinna filmen her...! Eg e faktisk en liten eventyr-freak, og Harry Potter e en av favorittane innen den kategorien, for å sei det sånn;) Så ditta her skal bli kjekt!

hits