HELSE

SOAP & GLORY


Kunne ikkje dy meg når eg var innom Boots apoteket sist! Den serien her hadde så kult design at eg bare måtte ha noken items av den;)

En bodylotion, en håndkrem og en lip-plumper! Foreløbig har eg berre gode erfaringer òg:)

SKODDE OG TUNGSINN

Eg må innrømme at alt ikkje berre er fryd og gammen sjølv om eg enno har ferie. Eg gler meg igrunnen til å komme meg heim til Bergen for å jobbe, då kjenner eg meg kanskje litt nyttig. Her heime på Sunnmøre føler eg meg igrunn berre gammal, sleten, ubrukeleg, allergisk og gretten. Eg veit ikkje kvifor det er slik, men den kraftige allergien kan ha litt med saken å gjere; her er det jo gras (som eg er allergisk mot) O-V-E-R-A-L-T, og folk slår gras konstant. Itillegg ligg der så godt som kvar dag ei tjukk og trykkande skodde som eit plagsomt teppe over bygda. Som farmor seier så fint: "den forbaska skodda går på helsa laus!" Det er fælt av meg å klage slik, for eg har verdas beste familie og alt det der, men eg tåler ikkje gå heime i lengre tid utan å kjenne meg heilt forbanna håplaus. Skodda gjer meg både fysisk og psykisk sleten. Og eg blir ikkje direkte happy av å vete at katten min Sally mest sannsynleg skal avlivast på fredag. Ho er over 16 år og full i kreft, så det er dessverre ingenting å gjere anna enn å finne seg i det:/ Eg er superemosjonell og grinete på grunn av det i dag, eg er så glad i den katten og kjem til å sakne ho kjempemasse:( Kjære gode Sallyen min ♥

Eg går på tomgang. Håpe stoda blir betre i Bergen, der er det i det minste ikkje så mykje gras og skodde, og forhåpentligvis kan eg kjenne meg hakket meir fornøgd med tilvêret der nede? Gler meg ihvertfall til å holde på meir med musikken, kjenner eg treng det no. Treng å koble av frå triste ting. 


Eit usakeleg bilete, men sånn ca så misfornøgd føle eg meg no. Om ikkje mykje verre.

Jaja. Ein må ha grå (skodde)dagar for å setje pris på solskinnsdagar, right?

SUKKERTOPPEN


Onsdag var eg og veninda mi Terese på Sukkertoppen, en kjekk fjelltopp like utanfor Ålesund sentrum. Ein får grådig fin utsikt over den vakre sjarmerande jugendbyen når ein går oppover, og det fine været gjorde turopplevelsen riktig så finfin=)
INTERESSANT

På grunn av at eg er ein stor fan av fabelaktige Pia sin blogg www.piahysj.com kom eg over denne sjukt lærerike saken om hjerna sine to halvdelar. Vel verdt å sjekke ut, ein lære mykje på kort tid og blir òg ganske facinert over den kule måten ein lærer på! Kva hjernehalvdel er det som er meir aktiv då...mon tru?

BLÅMANDAGEin litt sleten og gråblå mandag her i Bergen i dag, iallfall her heime hos meg. Kjenner eg er gåen etter helga, med tilsaman over 33 arbeidstimar, samt ein heftig konsert med UNITY (eit multikulturelt band eg spelar i) med påfølgande danseøkt fredagskvelden! Som om ikkje det var nok; heimeeksamen starta i dag og eg er ikkje akkurat i eksamensmodus. Eg er meir i "få-orden-rundt-meg-sjølv-så-kanskje-eg-kjenner-meg-betre"-modus, difor har eg brukt dagen på å støvsuge, vaske golv, tørke støv, skifte sengetøy, vaske klede og rydde, samt pleia meg sjølv med ein lang dusj og smøre meg inn med dei nye herlege hudpleieprodukta eg fekk av Lana:) + Den deilege blåbæransiktsmaska frå LUSH, som dykk ser ovanfor! Lovely. Den gjer huda supermjuk etterpå! Man ser riktignok ut som ein smurf undervegs, men det er berre morro. 

Kjenner at når eg er sliten og motlaus inni meg så hjelper det å få orden på ytre ting, så dette er noko eg personleg kan anbefale doke som slit med enten haustdepresjon, utbrenthet, lite motivasjon eller eksamensangst. Håper berre det funkar for meg denne gongen òg!  Trur eg skal ned i boda og leite opp julepynten seinare òg, før eg skal på musikkteateret og jobbe litt. Juleshow-førebuingar om dagen, travle tider for å få alt i havn! Greit å få skape litt god julestemning, no kan eg kanskje tillate meg sjølv det? Fyrste advent er passert og straks er vi komne til desember månad..tenk det!Mandags-smurf!

 

Syns konsept som Big Brother og Paradise Hotel er noko PATETISK DRIT

Ville berre seie det. For ein gangs skuld eit litt kritisk innlegg frå denne kanten altså. I dag såg eg Big Brother for fyrste gong på fleire år. Dette var medan eg då gjorde noko så fornuftig som å leggje i saman klede i heimen og pappa låg å slumra til denne hjernedaude underhaldninga på sofaen etter endt arbeidsdag. Eg må seie at å sjå igjen dette konseptet ikkje akkurat var ei god oppleving, faktisk var det enda verre enn eg kan hugse det. Fattar ikkje kva som får folk til å ville stille opp på sånne greier, ei heller fatta eg kva som er så himla interessant med å sjå på desse PR-kåte, mindre begava folka som faktisk gjer det (Unnskyld meg, men eg tillate meg å være litt ærleg og frekk på min eigen blogg). Sånn, da fekk eg ut litt irritasjon. Ugg, av og til lurer eg på korleis det vil gå med verda. Døøøøøøøøøøøh. Hjernedaud.

Pavlova baby!

Eg, mamma og Arthur laga Pavlovakake sist eg var heime i Ålesund, og den var rett og slett smeise gode! Og veldig enkel å lage, ikkje minst... Den her skal eg brife med når folk skal på kaffibesøk utover hausten. Vel, så fort eg får fiksa den fordømte ovnen då. I mens får doke sikle over desse bileta.

↓Verdas kulaste bror, ja det MÅ bli Arthur! Minst like god som kaka, og det er god det.. ♥

Sidan eg er ein real lathans orkar eg ikkje legge ut i det vide og det breie om korleis man lagar ei pavlovakake sjølv. For i desse dagar slepp man liksom det, det er jo berre å søkje på nettet! Vi følgde oppskrifta som låg på matprat.no (som eg har limt inn nedanfor),  veldig enkel og god + at her fekk vi neimen ikkje litt info om kaka si historie òg:


Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess  i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Marengsbunnen kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevare den tørt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær etter sesongen. Kremen kan varieres, enten bare vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem. Bruk frukt og bær etter sesongen.


Oppskrifta på herlegdomen:

Ingredienser:

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
 
Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
ca.300 g friske bær

(Vi brukte jordbær, bringebær og physalis itillegg til pasjonsfrukta)

 

Framgangsmåte:

 

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.


2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.


3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen på 160 grader, til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær. Og servér til stormande jubel.

 


Gosh, får verkeleg ikkje nok av desse bileta eg! Sit og siklar som ein av Pavlovs hundar...HEY! Link! Pavlov har visst mange betydningar gitt...

 

(For dykk som ikkje har studert psykologi og klassisk betinging; Ivan Pavlov var ein kjend russisk forskar som fann samanhengar mellom bestemt åtferd og stimuli (straff/belønning), og han forska mykje på hundar bl.a. ved at han målte sikkelmengda deira i forbindelse med visse lydar som hundane kunne tolke som mat. Interessant fenomen, og eit artigt samantreff i denne samanhengen gitt! -Og tenk alt eg hugsar fra psykologistudiet i 2005 da! *klapp på skuldra*)
Og apropos hund, sjekk ut den her da!! Nydelig♥ Stay tuned for fleire grombilete frå denne kanten!

Sjuk

Eg skal spare internettet og allmennheten for bilder som viser korleis eg ser ut i dag. For eg syns ikkje sjølv at det er så mykje å skryte av. Forma er temmeleg laber, og dagen skal nyttast til restitusjon sånn eg forhåpentlegvis blir frisk til i morga. Og sidan eg er sjukmeldt ser eg ikkje vidare grunn til å pynte meg heller, så da får eg heller bruke maske;) Den her fekk eg med Karina etter ho var innom Venezia i juni!

BallerinasBildedryss frå då eg og småsystrene mine Kristina og Andrea leika ballerinaer i solnedgangen på Åheim.

God trim, særlig for den gamle storesysta!;)

Prinsesse DøgnvillikkeKom for ikkje så lenge sidan heim frå jobb. Tredje døgnet på rad som nattevakt. Kjenne meg litt rar i både kropp og topp.Blir sånn passe greit å få sove skikkelig ut no...! Berre eg hadde klart nettopp det då... Nett no ligg eg lys vaken i senga, fann det til og med for godt å sei hei til bloggen og greier. Prøver å bli trøytt. Uansett, ynskjer alle morgonfuglar ein fine dag;) Eg skal sove vekk sånn ca halve dagen, så vonar eg den siste halvdelen veg opp for det! Naity.

Smarte sko

Eg treng eit realt spark i ræva når det kjem til den der treningsfronten. Har tenkt å motivere meg sjølv ved å gå til innkjøp av nye sko. Og det har eg nett gjort! Bestilte meg nye "shapeup-sko" igårkveld, og satsa hardt på å stramme opp både rumpe, legga og lår framover! Skoa eg bestilte heite so mykje som "Reebok Easytone Lux W", for dei som måtte lure. Kjøpte dei fra XXL-sport sine nettsider.-Enda ein god grunn til å lufte seg litt i vakre Bergen no når det lakka mot vår og sommar altså. Satsar berre på at skona passar og at dei er gode å gå med no da.

 

Matvrak

Vi hadde mormora mi på besøk fra igår til i dag. Alltid like kos å ha ho på besøk, da plar vi alltid å lage god mat og gjerne noko godt attåt òg! I går hadde vi spekeskinke med jordbær og cherrytomat ved sida som forrett, en nydelig vegetarrett à la Karina som hovedrett og vaniljeis med rørte bringebær på pluss masse anna snadder ved sidan av til dessert. Nam Nam. Nam.Forrige gong mormor var på besøk hadde vi fyrst en snydandes god meksikansk fajitas-rett til hovedrett (ovanfor, med ekte heimelaga guacamole og greier) og denne lekre kaka til dessert! Karina som stod for det meste her òg, det er nok ho som har mest skills av oss på det området. Denne kaka er laga av rullekaker som er skore i skiver og lagt i ein bolle, deretter har man helt bringebærfromasj oppi bollen, latt den stivne for så å vende den på ein tallerken og -Voliá! Lekkert, og usannsylig frisk og god på smak!


Tenkjer du vart litt frista no ja;)

I live and learn..Eller?

Jah... så va dagen derpå -heldigvis- snart over og følgande facebook-statusa har holdt kjentfolket oppdatert idag:

 

syns det igrunn e ganske kult å være norsk idag!=D ...men av merkelige grunna syns eg ikkje det e like kult å være meg...:s

 

 

har lært seg forskjellen mellom "brunt garnnøste" og kattadrit. The hard way... UGH!! La inn ei finte og følte meg lite smart etterpå. Sokkane gikk i søpla for å sei det sånn.

 E DET MULIG!?! sei eg berre. Må jo bare le litt av meg sjøl. Tragikomisk. Når det gjelde sistnevnte status så vakje det en delikat opplevelse akkurat. Brakk meg noken ganga når eg måtte ta den kjekke "oppvasken" etterpå. Forhåpentligvis sjekka eg ka eg sparka borti neste gang? Særlig om det har brun farge og lyset e litt diffust.

Ka den første statusoppdateringa angår så sikta eg såklart til VM og alle gulla vi norskane har tatt iløpet av det. Stolt! Mindre stolt e eg definitivt av gårskveldens eskapader. Skal ikkje gå i detalj men kan vel innrømme at eg ikkje va ved mine fulle fem. For å sei det slek. Eg blir aldri heilt god på dinna bygdefestinga altso. Hårre heite.

Så e det store spørsmålet: HAR eg lært noke av dagen og gårsdagen? For å være ærlig så kjem eg nok til å gjere liknande ting igjen. For det første så har eg ei ubøyelig trang til å gjøre mindre smarte ting, som f.eks da at eg MÅ på fest når sjansen byr seg sjøl om eg kun får en halvtimes vors til rådighet for å pælme i meg den drikka eg har medbrakt. Og ei vinflaske på 13% e ganske greit over noken tima, men når man nærmest styrta den iløpet av en halv time så e det dømt til å gå gale. Som eg sa til søskenbarnet mitt Thomas idet eg -stor effektivitet- sjenka i mitt tredje glas: "Jaja, det blir verst for doke".. Og kanskje eg vart litt i overkant etterkvart, sannelig om eg veit. Eg våkna iallfall opp med dundrande haudeverk, sminka gnidd utover, håret i en fin ball og et halvspist pizzastykke i jakkelomma. Så mat har eg alltids vett til å få i meg. Når jenta e svolten e ingen trygg! Kor eg fikk det fra veit eg ikkje, men eg kryssa fingrane for at eg ikkje va altfor uspiselig i gjerningsøyeblikket. Litt glad for at eg bur i Bergen og skal tilbake i morga, for å være vekke ei god stund.Har med andre ord ikkje følt meg nevneverdig smart og oppegående i dag. No føle eg lista over "ting man ikkje bør gjøre men gjør likevel" har litt for mange avkryssninga. Og eg frykta både for mi eiga helse og ære, samt slekta sitt gode navn og rykte, med sånne som meg rekandes i bygda. (Eg befinne meg heime hos pappa fremdeles fordi eg ikkje gadd ta båten idag, altså e eg i ei lita bygd på Søre Sunnmøre.) Eg kan vel benytte anledninga til å beklage på det sterkaste. MEN eg får meg ikkje til å seie "Det vil ikkje gjenta seg". For eg e temmelig sikker på at det nettopp vil det. Sukk. Eg e håplaus, og mangla rett og slett evna til å lære, eller da ta lærdom og vidare endre atferdsmønster etterpå. Syns dinna sangen beskrive det fenomenet godt:

Herlig heimelaga snacks!
Bilda sei det meste, men eg supplera: Dissa deilige tomat-feta-croissantane e superenkle å lage, og man treng kun 3 ingrediensa + en steikeovn på ca 200 grader. Butterdeiga kjevles litt ut, og putt på cherrytomata og fetaost (m/krydder) + pensle på en del olivenolje (eg har brukt Appetina sin fetaost i olivenolje, som man ser ovenfor). Putt i ovnen i ca 15 min, og vips så har du et herlig lett måltid/ digg snacks! Anbefalast på det sterkaste. Nammenam!

Atter en gang e det Karina som skal krediterast for å ha gitt meg idéen;)

Marsipangris

Nevnte eg at eg fikk mandelen i grauten julafta? I år va itillegg marsipangrisen ekstra stor, og sia vi har ei fungerande oppvaskmaskin slapp eg stå med oppvasken òg, hurra!! Ikkje særlig sunt, men godt for ei marsipanelskande sjel;)Fortsatt God Jul=)

Forsmak på jula

Ingenting e så digg som å glede seg til jul i disse mørke, kalde tider! Man e nærmest tvungen til å kose seg inne med god mat, julebrus og julesnop for å holde motet oppe, og eg må si eg lika det;) Sånne tide får faktisk frem den mest kosete kosebamsen i meg, og det kjekkeste eg veit e å høyre på koslig julemusikk og ete juleinspirerte middaga. Som dinna her for eksempel... Her kom eg heim en kald og gufsete kveld, og med ett eg åpna døra slo julestemninga i mot meg i form av den herligste middagslukta i verden: Lukta av nylaga kålrotstappe blanda med kjøttbolla i brun saus-lukt! -Karina altså, du e meg ei god ei=) Hehe..ja, pinnekjøttet får værsågod vente litt til,det e for hellig til å tulle med, derfor går det i kjøttkaker/kjøttbolla i stedet;) Nam Nam! Og så må man såklart ha julebrus til (helst Hansa si for min del, men Lerum duge også). Sukk...salighet i heimen. Amen.

Ha ei salig førjulstid du òg, det e lov å begynne å gle seg no syns eg!:)


UDOs Choice

Om kosttilskuddet:

Eg har nylig starta på et kosttilskudd kalt UDOs Choice, som både e en generell helsefremmande olje, treningsolje og hudolje. Den tilføre kroppen fersk og økologisk omega 3, 6 og 9 i form av 9 forskjellige økologiske olja. Den skal være rik på antioksidanta fra frø og kimer og gi ei bedre kvardagshelse. På langsikt skal den være god beskyttelse mot  livsstilssjukdomma. Om man e opptatt av trening og slikt (det e dessverre ikkje eg så flink til) så skal blant anna UDOs hjelpe til å gi kroppen økt styrke, utholdenhet og fettforbrenning, samt bedre restitusjon. Sist, men ikkje minst, skal kosttilskuddet styrke og smøre huda innafra, og eg veit iallefall for min del at det trengst, særlig i disse kalde tide! Eg får som regel alltid mykje tørr hud om vinteren, og litt eksem på henda. Foreløbig har eg hatt litt plaga  hittil i vinter, men eg håpe når kuren slår inn at eg vil merke forbedring der òg.

Dosering og bruk:

Eg tar no fast 2 ss UDOs daglig, som eg blanda inn i en liten shot appelsinjuice. Man kan ta opptil 4 ss daglig, men eg held forbruket passe lavt sånn kuren held lengre, det held for meg. Eg pleie å drikke et vanlig glass juice rett etterpå òg, pga eg ikkje lika konsistensen på oljen (minne meg om tran) sjøl om den e nokså smaklaus. Men inntaket går nokså smertefritt og e blitt ei vanesak;)

Virkning:

Eg har faktisk merka litt forskjell på huda, særlig i ansiktet, etter ei lita stund: Eg trur sannelig den rensa ut endel gift/smuss i starten, for ei veke etter eg starta fikk eg et utbrudd i T-sona som eg ikkje har hatt sia fjortisåra! Men slapp av, det gikk fort over, og etterpå har huda vore veldig grei, mjuk og fin. Viktig med ei utrenskning i blant, det e verdt det i lengda! Ha berre ein god foundation i nærheten, og gjerne ein concealer òg... Ellers har helsa mi vore god, tross det skiftande og kalde været, og eg pleie vanligvis å være meir generelt forkjøla, hostete og snufsete på dinna tida av året! Eg velge å tru UDOs har hatt ei viss innvirkning der, + at eg også -for å gardere meg heilt- går på Sambucol innimellom (svarthyllekstrakt, funka bra mot forkjølelsessymptom). Ellers har eg sikkert hatt andre virkninga òg, som eg gjerne ikkje har tenkt like mykje over.

Pris:

Flaska med 250ml kosta rundt 200 kr på Sunkost, og vare i ca 1 1/2 mnd. Det e forresten både billigare og smartare å kjøpe UDOs i flytande form enn som kapslar, tross konsistensen e litt lettare ubehagelig å svelge i starten. Bland godt ut med juice sei eg!

Anbefale?

Ja, kvifor ikkje? Eg velge å tru at eg har hatt utbytte av kosttilskuddet allerede. og det kjennest godt å gjerne noke bra for å ta vare på kroppen innafra. Eg tenke at eg "smøre" kroppen og organa, som om eg skulle smurt huda utafra med en god krem, eller "olja maskineriet" rett og slett! UDOs e blitt anbefalt av fleire enn meg òg, blant anna såg eg den vart anbefalt i et Woman for ei stund tilbake. Men prat gjerne med betjeninga der du skal kjøpe helsekosten din, dei veit god råd og vil forklare meir om produkta og om dei passa til dine behov!

Det var dagens little helsetips fra meg! Helse være med doke alle saman♥

Haha, tilfeldigt bilde...eller ikkje?

Min nye craving!

Min nye avhenginghet dinna høsten e Tine Sjokomelk. Leikande god, kald som varm. Best å kjøpe den i literspakke, dei småpakkane e for pinglete for meg.

Mmmmmm...


Sjokomelk e ekstra godt med noke godt attåt;) Her har eg fått bolla med melis og valnøtt på toppen av Karina!

Crème Brûlée med jordbær

 

 

 

Et meget delikat dessert-tips fra meg e å varme opp endel crème brûlée-blanding, som f.eks dinna diggbare her fra Piano:) Etter å ha varma den opp i en liten kjele til det ryke godt av godsakene helle du den over ei lita dessertskål som e fylt av deilige, søte jordbær!! Så strør man over karamellisert sukker (som følge med pakken), så e det bare å kaste seg over og nyte herligheten -og livet;) Du e verdt det!!

 

 

 

Gorgeous, Gorgeous, Gorgeous!!=)

 

 1. runde...


Oooog ei runde til....;9

Faentastiske muffins!Ja, du hørte riktig. Dissa muffinsane va bare heilt genialt gode, og det beste ved dei e at dei e så hyperenkle å lage, og man trenge ikkje engang egg for å gjøre det;) Komponerte dei sånn halvveis sjøl...derfor blei dei jo bare ekstra gode, haha.. Fant i utgangspunktet ei enkel oppskrift på nettet og leika meg videre derfra.

Til 12 muffins trenge man:

 • 160 g mel
 • 130 g sukker
 • 1,5 dl melk
 • 1,5 ts bakepulver
 • 60 g smelta smør

sånn basic... men eg adda også:

 • en slant havregryn
 • en dæsj kardemomme
 • et strø vaniljesukker
 • et hvisk salt
 • ei deilig dose kanel...mmmm

og da blei røra snasen og fin, og litt meir spennande!

Men...det va ikkje nok leiking, for eg fikk òg veldig lyst på vaniljekrem! Og da va saken enkel: mellom to lag røre la eg ei skjei vaniljekrem i formene! Gosj så dristigt;) Så da va det bare å putte godsakene i ovnen på 250 grader og vente i spenning i ca 10 min!

Noken daga etter første "porsjon" måtte eg ty til enda ei runde med muffins-bakeri;) Dinna gangen prøvde eg å gjere dei litt sunnare og meir "høstete"...Det ved å pøse på med litt meir store havregryn og hakka epler! Hmm...spørs om det va så sunt med den glasuren på toppen, men det va verdt det;9

NJUT....=)

Husmorskost

 

Når eg va heime på Sunnmøre sist veke va eg jammen litt av et husmorsemne! Eg hadde i oppgave å først og fremst passe brødrene mine, samt køyre dei på ulike aktiviteta mens mamma og Odd Erik va på jobb/vekkreist. Mat måtte dei jo òg ha, og istaden for å ta dei enklaste utvegane såg eg mitt snitt å være litt meir kjerringemne. Første dagen laga eg ei improvisert fiskegryte, andre dagen blei det meir "amerkansk" mat. Det va ganske enkelt å få til, og litt bedre enn å koke nudla eller spaghetti..  Mat for kresne guta faktisk, Arthur og kompisen åt masse av dinna retten her bl.a.:

 

GRATINERT TORSK OG GRØNSAKER:

 • 1 pakke torskefilét (4filéter)
 • Poteter, ca 5-6 avhengig av str (kan også ha ekstra poteter ved siden av)
 • 2 gulrøtter
 • 2 selleristenger
 • Krydder: Basilikum, salt og pepper (smak til, bruk særlig på torskefilet under steking)
 • Saus: Eg brukte Toro sin fiskesaus (ett eller anna med smør... hette den, huska ikkje heilt) og spedde den ut med créme fraiche, melk og fløyte + krydder. Ellers kan man lage en kvit saus og krydre den forsåvidt..
 • Kvitost

So gjer du følgjande:
 1. Set potetene på kok
 2. Steik fisken ilag med en del smør og krydder til den e gjennomsteikt (på begge side)
 3. Lag rikelig med saus
 4. Hakk opp i skive og kok gulrøtte og selleri noken minutt
 5. Del potetene i skive og legg utover i form
 6. Legg gulrøtte og selleri oppå derigjen
 7. Legg torskefiletane oppå grønsakene
 8. Hell over sausen
 9. Fordel skiver med kvitost sånn alt blir dekt, krydre til slutt
 10. Putt i ovnen og gratinér på ca 200 grader i ca 12 min.

Voilá!

AMERIKANSK KARBIS-RETT:

Den andre dagen hadde vi karbonada med pommes frittes, grønsaker og bernaisesaus... I staden for å frittere pommes frittesen og gjere den enda meir usunn steikte eg den heller i ovnen med masse godt krydder på, blei kjempegodt! Ellers sei vel retten seg sjøl, så ingen oppskrift e igrunn nødvendig... Siden Arthur e såpass kresen at han heller ville ha ketsjup istedet for grønsake og saus til maten, måtte eg ta bilde for å vise forskjellen på kor mykje finare min mat va i forhold til hans, hehe...

Mmmm..hehe


Kjedelig... Nei, nei gutt, dette må bli slutt! Grønsake e tingen vettu;)

...

Jah, dette va dagens vetle høgdepunkt...

Uflaks...

Kom heim, godt fornøgd med kjøpa mine fra apoteket isted...deriblant ei stor flaske Bisolvon hostesaft, som eg gledde meg storlegt til å hive innpå...e så møkk lei av å hoste kor enn eg går. Føle meg mildt sagt ulekker. Og da eg skulle løfte den gilde flaska ut av eska vart eg for ivrig, og DER glapp den ut av henda mine og landa med et plask på kjøkkenbenken! 100 kr rett i dass!!!:( Må dei lage flaskene såpass skrøpelige? Vedda på dei tjena rått på slikt. Eg e mildt sagt frustrert.. Så no bære det ut på tokt igjen for å kjøpe inn ny flaske...trur eg skal være litt mindre ivrig dinne gangen. Og sjøl om sola skin ute så MÅ eg ta sol, altså i solarium. Det pleie alltid å hjelpe, både på humøret og anna. Føle meg sjukt bleik:P Dessuten e det leeenge sia sist, så ingen dårlig samvittighet! Sol, sol, kom igjen...Sola er min beste venn..

(Beste bildet eg fann for anledninga..)

Usunt

Haha, den godeste ålesunderen i meg gnei seg i hendene da eg va innom Prix på veg heim fra musikkteateret; der va det nemlig et "god deal"-tilbud der man fikk ei cola på kjøpet om man kjøpte en meksikansk Big One;) Og det fikk eg jaggu lyst på òg, så ettersom eg valgte å ta rolig kveld ikveld e det det som står på menyen! Ekje sååå ofte eg e usunn, så derfor toppa eg det heile med masse rømme og en creme brulé til dessert! Nam...eg skal kose meg gløgg i hjel;9 (Dinna høsten lova virkelig bra, gitt..pytt!)Åhneiiii du, ingen sterke saker verken av drikke eller mat på meg ikveld! Og om pizzaen e en anelse sterk skal eg duuuse den ned med massevis av deilig, mild rømme;)

Og ingen heime-aleine-kos uten en underholdande film for augene/øyrene/sjela, her skal alle sansane meske seg nemlig! Hadde et strev mellom en romantisk klisjé-komedie og eventyrfilm.. Dvs Marley&Me og DetGylneKompasset. Det vart eventyret...sjøl om det ikkje e den beste filmen ever heller...men romantikk, nei spar meg ikveld, no skal eg drøyme meg laaaangt vekk til andre dimensjona;)

Ha en god kveld alle i hoppa!

Forresten: Imorga planlegge eg å legge ut et nytt prosjekt, stay tuned=)

Vi har så mykje å lære


Av livet. Av dei rundt oss. Av oss sjøl. Men mest av alt av sånne fantastiske og unike folk som han fyren her. Blei heilt sentimental når eg såg videoen nedanfor. Den fikk meg til å tenke og sette spørsmål ved mykje. - For kor ofte ekje eg misfornøgd med meg sjøl og livet mitt? Uten å egentlig ha grunn til det, og uten å ha auge for alt eg har å være takknemlig for og fornøgd med? Eg e langt fra aleine. Heldigvis fins det sånne folk som han her, som egentlig har mykje å klage over men som stråle livsgnist og gir andre rundt seg håp og livsglede. Eg blir så full av beundring av sånne folk.

Vi må prøve så godt vi kan å lære av det han seie, og være meir fornøgde med oss sjøl.

The Sun is Shining

På tross av at eg e veldig sliten og støl i kroppen idag så e forma ellers ganske fin! Eg va jo en tur ute igår òg eg, møtte som tidligere nevnt Lana og Alija på Ricks. Det blei noken øl, og etterkvart vart stemninga veldig bra og det kom mange folk på plassen. Alija e DJ og utrulig glad i å danse, så han drog oss med på dansegulvet! Og skal sei det tok av når eg begynte å danse med en kar fra Jamaica!!;D Vi dansa som noken galninga, haha...Rett og slett ei heftig treningsøkt vil eg påstå at det va; ergo treningsøkt # 2, eller 3 om man regna med ryddeøkta eg hadde i leiligheta òg! Va jo, som eg skraut hemningslaust av igår, på Fløyentur med pappa tidligare på dagen:) Så idag e samvittigheten igrunn fin! En anna ting eg e fornøgd med angåande gårsdagen, e at eg skreiv en heil sang på kvelden=) Eg har en del inspirasjon om dagen, og det føles bra å skrive det ut! 

Haha, et bra dansebilde av meg og Lana (+søte Kristine) fra bursdagsfesten min ifjor!

I dag har eg vore ute å nytt fineværet i Bergen, love it=) Møtte Elin, og vi har sutte i parken, drukke kaffi og spist litt, og kika i butikka... Eg har forbud mot å kjøpe ting no, men gjett om eg gler meg til lønning fredag!! Fant utrulig masse fint på BikBok, og det e iallfall noken ting eg skal anskaffe meg på lørdag veit eg. Men skal være sparsom. No skal eg straks ut for å møte Lana igjen i byen, så da blir det enda meir D-vitamin og solkos før kvelden. Skal på nattevakt så trenge å fylle kroppen opp med positiv energi for å kunne holde koken og være bevisst gjennom natta!

Ha en fortsatt solfylt dag! 
-Og om det ikkje e sol ute overlt i landet, så kan det være sol inne, husk det;)


Yey, sol inne, sol ute, sol i hjertet, sol i sinnet! Lana sprer glede ♥

Fyllesjuke + fjelltur = True, oh yes...

Yepp, det va eg, EG!, som gikk heile veien både opp og ned Fløyfjellet idag! Initiativet til turen va det riktignok pappa som hadde, men eg blei søren meg med! Så mens Lilli og systene va å såg Toy Story 3 på kinoen, gikk eg og pappa fjelltur. Vart god og svett kan eg sei. Og eg skal love eg ikkje va god i verken topp eller kropp når eg våkna idag...Faktisk må eg tilføye at eg tilbringte halve natta på badegulvet, av en eller anna merkelig grunn. Lure nesten på om eg svimte av der inne, riktignok etter å ha inntatt et lite kveldsmåltid. Ei tom cornflakes-skål sto nemlig på vaskemaskina. Jada, så eg e litt av en helt.

Nevnte eg at eg har gått på Fløyen idag? Vel, om eg ikkje har virka truverdig nok så får eg slenge ved nokre bilde som bevismateriale:

Vel oppe på tøppen, meg og paps. Sjølutløysar, jedda... Eg måtte jo ha med veska mi, eg e jo en veskoman. En plass må man ha vannflaska, kameraet, nasesprayen, kleenexane (ekje heilt kvitt forkjølelsen enda nei) og pæra..som eg gnafsa på her. Pappa kjøpte imidlertid verdas dyraste vatnflaske, 40 kr! Så den måtte poserast med ja
 
Pappa fant seg en bukk han berre måtte klatre opp på! Huhei

Eg kom ikkje meg opp...

"hehehe"


Pappa lika utsikta

"
Måtte jo ta et "powerpuff"-bilde for å vise verda kor sjukt store biceps, og ikkje minst triceps, eg har tilegna meg i løpet av mange års hardbarka styrketrening

Og som om ikkje det va nok, så har eg no fått rydda leiligheta, satt på ei maskin og lagt på nytt sengetøy òg, bare sånn for å skryte litt ekstra! Idag overraska eg virkelig meg sjøl. Så trur sannelig eg skal unne meg noke kjekt ikveld;) Ser ut til t det blir en liten tur på Ricks med Lana og noken til =) Kos. I anledning potensiell festing legge eg ved et bilde som vart tatt på festen igår, sånn for å være litt teit:


 
Ha en sprudlande søndag, tudelidu tudelidei

Første time med salsakurs overstått!

Yes, eg e igrunn godt fornøgd med at eg fikk dratt bort på dansekurset idag, småsjuk og svett som eg har vært dei siste dagane! Men va virkelig godt å få komt seg ut litt:) Takk til Kine, initiativtakaren for det heile! (Bra salsabilde eg fant på google forresten?! Haha, tenk å danse med en sånne smørgut! En med meir utringning enn en sjøl! Eg vil!;D)

Hehe, som eg kviskra til Kine når vi sto inni gymsalen der isted: "Ditta her e skikkelig kleint! Eg føle meg heilt dratt tilbake til første dag på ungdomskulen!" Ja, sånn kjentes det litt òg, men fra å stå å sjå ned i gulvet, tvinne tommeltotta og ha sosial angst pga alle dei nye folka rundt meg, tok eg nakketak i meg sjøl og tenkte "Ikkje GIDD å være så fjortis, det e ingen som bryr seg om du ser litt rar og sjuk ut og går med ei utvaska Kappa-bukse fra 2000! Rett deg opp og lat som ingenting." Og det klarte eg etterkvart å gjere óg, sjøl om eg aldri blei heilt 100% komfortabel der eg dansa og stod. Eg e nemlig ingen kursentusiast av natur, eg lika best å lære ting heime. Småsær. 

Der va overraskande mange som hadde møtt opp, eg kan vel tippe ca 100-isj? Og som kurs flest, som romma såpass mange, så begynte det heile latterlig banalt og enkelt. Terpa på dei same enkle stega omigjenogomigjen... Det måtte vel til. Etter ei stund blei vi bedt om å finne oss en partner, og den 
sjenerte jenta i meg hylte av redsel i et sekund. Men så gikk no det rimelig greit, og man vart fort vant med den litt pinlige situasjonen der man dansa med en vilt fremmed -i edru tilstand. Uvant, men ok. Bytta partner før man fikk sett kvarandre 
djupt nok i augene uansett. Ai, eg slite litt med den augekontakta kjenne eg. 

Noken va veldig flinke, andre va...ja, nybegynnera! Eg e jo en nybegynner sia eg ikkje har gått på salsakurs sjøl, men eg trur eg klare meg passe bra. Eg har no dansa en god del "svada-salsa" på byen, og eg lika den type dans godt! Så ekje heilt lost...da slite eg nok kanskje mest med den der augekontakten! Vi får sjå korsen ditta her utvikla seg, satsa på å bli en dreven salsa-danser etterkvart, hadde vore gromkjekt=)

Her e et bilde av "dansepartneren" min;) Nydelige Kine! ♥

FILMTIPS:

Eg kunne ikkje la innlegget om salsa passere uten å dele ditta heite filmtipset med doke: Salsa, en fransk film fra ca 2000 trur eg, e en utrulig bra film som inneholde alle dei beste ingrediensane etter min smak: Ei god historie, humor, verdens deiligste mannebein (!!) og myyyykje heit dansing og musikk!! Eg har til no kun sett den på TV og leigd den på VHS fra skulebiblioteket, har enda ikkje komt over den på dvd..:/ Men den fins nok på nettet en plass dersom man leita godt nok! En av mine ultimate feel-good filma ihvertfall;D Her e en musikalsk sammensatt smakebit:

Gosj, kjenne eg blir ør i toppen/kroppen!

-OK, mulig eg snekra i hop en liten greie for doke som vart litt nysgjerrige på den filmen no;) Fant nemlig noke styr... :D
Stay tuned!!

Throwing curses at the sun...

Tid for ærlighet. Eg syns livet suge akkurat no, -kan eg få lov å sei det? Hadde ikkje lyst å våkne idag, rett og slett fordi eg har det vondt i både kroppen og toppen...og kan ikkje akkurat sei sjøltillita e på topp...Føle meg heilt møllspist, som om noken har spist meg og spytta meg ut igjen. Fuck my life.

Nei, må samle meg! Eg skal, skal, SKAL bli frisk snart..no har eg vært sjuk sia torsdag, og no e eg drita lei. Har prøvd alt, men ditta her ekje noke som går over så lett...Så imorga bære det til legen, hurra for det. Nei. Eg kan ikkje fordra å gå til legen, spesielt no når eg veit at eg rett og slett må sjekke så godt som alt. Inkludert å ta blodprøve, og det e det verste eg veit!!:/ Har voldsom blodskrekk og svime av kvar gang eg skal stikkes, så godt som uten unntak. Så hurra; ergo skal eg mest sannsynlig få gleden av å miste bevisstheten av rein skrekk imorga!! Kan nesten ikkje vente. Men det må gjøres.

Dessuten e eg så sjukt snurt. Ekje det typisk at på sånne mugne daga, ja DA skal det plutselig være strålende sol og finvær ute?!? Eg e provosert. Nei, eg skal ut, koste ka det koste vil. Først må eg dusje av meg sjuka.. Har gått rundt med feber og kaldsvetta i snart 3 daga no, lekkert. Så får eg satse på at humøret tar seg opp når kroppen blir oppfresha. Kan ikkje drukne i sjølmedlidenhet heller, har for mykje anna å få unnagjort for tida. Sånt e ineffektivt.

No bite eg tenna sammen og sette i gang. It´s gonna be a fine day indeed.

Haha, eg ler...

Sjuk...

I dag har eg for det meste holdt senga og sofaen. Meget deprimerende, men nødvendig, ja. Trur det har hjulpe på en del, føle meg litt sterkere i kroppen no sjøl om eg fremdeles ikkje e i toppform. Trur litt av grunnen til kapitulasjonen e at eg har stressa med forskjellige ting dei siste dagane, og ikkje fått slappa skikkelig av... dessuten har eg vel brygga på en forkjølelse ei stund. Så får vel bare stå det over dinna gangen òg. Kjedelig å være sjuk, men that´s life.
(Har ikkje orka å ta bilde idag, så ditta e fra da eg va sjuk tidligere i år..)

Va forsåvidt en del sjuk igår òg. Eg våkna opp og kjente halsen va heilt fucka, og tenkte "NEEEEI, det ekje mulig!!! Ikkje i dag??!!" For igårkveld va nemlig kvelden for mitt og Janie sitt første sangoppdrag, og vi ville jo så gjerne gjøre det bra! Vi hadde jo øvd mange daga i forveien og altting, så eg lurte virkelig på ka galt eg hadde gjort her i livet for å fortjene å bli sjuk akkurat da. Bad Karma? Uansett: kjørte på med varm melk med honning og kanel, stappa i meg en heil curamed-pakke og slukte noken paracet, og va villig til å gi sågodt som alt for å komme meg heilskinna gjennom kvelden. Og det gikk igrunn fint det=) Vi kom oss gjennom heile 10 sanga etterkvart, og selskapet der va svært fornøgde (vel å merke med litt innabords). Noken av karane der grein til og med, hoho!! Kred til "Birds" der altså, eg håpe det ikkje blir lenge til neste oppdrag;) (Eller...må bli frisk først!) 

Hadde det veldig kjekt og klarte å være oppegående gjennom heile oppdraget, så va så sjukt fornøgd og stolt når vi etterkvart vendte heimover, nesten rusa på lykke:) Men...den varte ikkje evig..for når eg kom heim kaldsvetta og skalv eg som en gal og det va bare å finne senga. Gla eg hadde fri idag så eg fikk sove ut og slappa av. Holdt på å gå på veggane når eg va aleine heime her, så derfor prisa eg meg lykkelig over at eg ikkje bur aleine! Va veldig kos når Karina endelig kom heim:) Ho hadde handla litt til meg og laga middag til oss, og itillegg kom ho med en meget hyggelig nyhet: Ho skal bu her heilt fram til sommaren, og ikkje kun til jul som opprinnelig avtalt! Det syns eg e veldig greit, da blir høsten mykje mindre stressande;) En anna kjekk ting va at godaste Elin kom på besøk utpå kvelden og hadde med snop og greier=) Sat stor pris på at ho tok turen! No bære det straks i seng for å slappe av enda meir (har ikkje gjort anna i heile dag..), så forhåpentlligvis e forma bedre imorga:) God natt!

Et tilfeldig bilde av meg og Janie, alias "Birds", som syng på ein kvist!

Drøyme om ITALIENSK IS ..!!

Eg sitte her og drøyme om sommar, sol og italiensk is... Lengta ergo litt tilbake til Italia, som eg og Karina besøkte tidligare i sommar!

Noke av det beste med å feriere i Italia e definitivt den supergode isen dei produsera og selge overalt dernede!!  Har aldri sett så mange sorta med is på èn gang før! Veldi mykje som frista der ja:) Eine plassen vi va på hadde over 60 forskjellige sorta, aiai...skal seie det va vanskelig å velge da! Men den beste isen åt eg faktisk på en av dei mindre is-sjappene vi va innom i Salerno. Favorittkombinasjonen derfra va straticella (italiensk fløyteis med sjokoladebita) og fragola (jordbærsorbet)...enkelt og veldig greit! Det enkle e faktisk ofte det beste, men dog e det også kjekt å prøve ut nye ting, for all del;)
Flinke å pynte på isane sine òg, desse italienerane..

Hmm..kva skal eg velgje?


NAM!Har du smakt italiensk is? Ka e isåfall din favorittsmak?

Pappas nydelige levergryte

Levergryta til pappa Terje e heilt fantastisk!! Like fantastisk som ditta bildet eg fant av han i et gammelt album, haha;D Trur det e fra 80-tallet! Stilig kar, elska stilen her;)

Tilbake til maten: Lever høres vel for mange skikkelig ekkelt ut, og det e vel ikkje alle som har turt å smake det før heller. Eg anbefala folk å gjøre det, for man kan ende opp med å elske det nemlig. Trur det skal være ganske så sunt òg, mykje jern og protein kan eg tenke meg! Eg har alltid vært superglad i dinna gryta her iallfall, til og med når eg va ei lita, kresen snuppe. Pappa lærte å lage dinna gryta på skulekjøkkenet, sikkert nok engang på 70-tallet, og han har laga den en god del ganga sia! Blitt spesialist;)

Ingredienser:

500g lever (lamme-/storfe, same shit trur eg)
1 stk løk
1 ss smør
250g gulrot
200g kål
200 epler
5dl vatn
1 ts buljong
1 ts salt
litt pepper

+Poteter attåt, evt potetmos!

Framgangsmåte:

Hakk opp alle grønnsakene og leveren i strimla og terninga. Kok opp vatten i en stor kjele og en mindre kjele. Ha grønnsakene (-løken) i den store og potetene i den mindre. Steik løken og ha den oppi den store kjelen, steik så leveren til den e passe gjennomstekt og sleng oppi likeså. La det koke og kose seg i en ti min eller noke, og et med glede, eller skepsis. 


Gryta e etter mi meining nyydelig, og perfekt no utover høsten!! Som student i storbyen syns eg det òg e ekstra stas å komme heim og få smake god, gammeldags, tradisjonell husmannskost;) Vi åt levergryte no sist eg va heime, mykje pga at eg va heime trur eg;) Fikk ikkje tatt noke fancy gourmet-bilde av retten, men så e dinna retten her såpass enkel og ujålete at det ikkje trengs heller.

Vel bekomme sei no eg!

Første bad for sommeren!

Ja, det fant sted på Seljesanden i går=) Kjære, vakre Seljesanden der eg bada mykje som lita, e nemlig i Selje eg vaks opp; budde der til eg va ca 4 år før vi flytta til Ålsund. Igår drog eg dit ilag med systene mine, vi måtte nytte ut av det fine veiret når det endelig va komt;) Og etter ei stund med soling og vassing så vart det endelig noken svømmetak på meg!! Utrulig kaldt i starten, men vente meg fort til det. Syns det va en oppfriskande opplevelse eg=) 
På vei uti, litt skeptisk...

Tar sats...

Og DER la eg visst på svøm!;D

En kjølig, men herlig opplevelse!

-Og svømte fort innover mot land igjen...;)

-Har du fått bada i år? Isåfall; korleis va det?=)

Endelig..

litt sol på skrotten!!;D Trenge litt D-vitamin, pigment, positivitet og godvær no rett og slett, syns vi fortjena det! Åheimbygda e så fin når den bada i sol...sigh:) Flott flott. Tok noken bilde på rappen no, med boothen igjen... Bilde med bedre kvalitet kjem en anna gang;) No skal eg slappe av, ete goood middag (Pappas nydelige levergryte!) og nyte kvelden her heime=) Får sjå ka som skjer... 

Yo and peace out.
PS: Fineværet gjorde meg inspirert idag, så har faktisk fått produsert noke artigt og ganske harry som kanskje kjem for dagens lys en gang i nær framtid;) Har noke med både bilda ovenfor og dinna snutten her å gjøre:

Uuuh, spanande!

Workout på badet

Eg har bestemt meg for at NO skal eg bli sterk som en bjørn! Iallefall som en liten bjørnunge;) Viktig å ha mål og ambisjona i livet jah! Derfor tok eg fatt på badet i går kveld og hadde ei massiv styrketreningsøkt før eg køya! Først tok eg 50 situps på badematta, fra side til side med beina i "sykkelbevegelse". Deretter sykla eg i samme tempo og telte til 50 imaginære situps mens eg holdt hodet oppe og såg i taket. Deretter tok eg 50 nye situps lik første runde. Vart hard jobb for magemusklane det=) Men ikkje nok med det: Eg tok 20 imaginære (dvs uten vekte eller stang) kroppsløft, der eg liksom "trakk meg sjøl opp" ved å spenne alle musklane i overkroppen og dra armane nedover som om eg drog meg sjøl opp et fjell...øhm, ja..kanskje eg vise ditta på en video en gang så det blir forståelig? (eller..neppe) Og enda hadde eg meir på lager: Eg "spurta" i minst en halv sang til slutt! uuuh! Hehe, dvs latesprang..til CC Cowboys sin "Tigergutt" faktisk, som spelte på radioen akkurat da! Så tenkte eg samtidig med refrenget: "Eg e så RÅ, RÅ, RÅ...DØDSRÅ, DØDSRÅ..!" (Legge ut sangen nederst eg, et godt musikktips det!)

(Har pause på jobben no, der vi har elendige pc'a...derfor ser det ut til at bilda eg legge ut no blir mikroskopiske...men får endre på det ikveld når eg kjem heim heller..jaujau. Bilda e særdeles pene i større tilstand;) Spanande!)


Muskla? Eg ser vel kanskje ingen akkurat no, men det e fordi eg e nærsynt? Iallfall skal eg få større biceps enn som så!Meg på badet...naken? Det e det berre eg som veit svaret på, haha

DizzyLinn

Tenkte berre eg skulle informere om at i kveld, ja da røykte eg vannpipe for fyrste gong;) Va en kjekk gjeng beståande av meg, Elin, Sara, Lana og Agathe som satt i bakgården på Vågen fetevare. Vi tre fyrste som vart nevnt røykte vannpipe med eplesmak, og eg skal sei at det va en spesiell opplevelse;) Vart litt rusa kjente eg, sikkert litt pga at eg e nybegynner i faget! Va veldig god smak på det, vart litt overraska der.. Trur muligens det blir meir vannpipe på meg framover, Elin har nemlig ei eiga, hoho! Funka sikkert knall på vors og nach ditta her.

Etter vannpipe-røykinga drog alle jentune på nattåpent-shopping i byn! Sjukt mange folk overalt, rein galskap;) Va innom Janie på Monki der eg fann meg noke lekkert eg får vise ein anna gang. E meget fornøgd med kjøpa;D

Bortsett fra dei nydelige bilda eg fant av div vannpipe på google blir det dårlig med bilde fra meg og mitt liv idag...det får man ha tilgode til andre dagar=) No e eg litt svimmel og skal legge meg..skal tross alt tidligt opp imorga og jobbe heeeile dagen. (13,5 timers vakt, indeed!) 
Ønsk meg tillykke

Auau, stakkars meg!


Va vel kanskje ikkje så happy clappy tidligere idag, når eg klarte å skjære meg kraftig i fingeren! Eg va så sjukt stressa når eg skulle sette kofferten min på innsjekkingsbandet, (tok fly fra Ålesund til Bergen) og den va sjuukt tung, så eg glapp litt og i neste øyeblikk kjente eg at eg hadde vondt og va øm i langefingeren... Og det vakje så veldig digg å sjå såret, for meg som har blodskrekk og alt!:O Har svimt av en del ganga før ja, digg. Hell i uhell så va eg for stressa til å kjenne etter om eg va kvalm eller svimmel, så det gikk bra! Kom meg på et toalett i en fart og hadde utruli nok et plaster i veska, flaks for meg:P Blødde skikkelig, men stoppa fort når eg fikk plasteret på.. Jaja, såpass må man tåle, -eg e no barsk for farsken!;)

*Gjææææsp!*
Nei, nuh e eg trøtt og skal lalle! Håpe eg klare å snu døgne og stå opp kvart på 7 imorga tidli=P Jeje, klar til dyst som alltid;)

Good night sleep tight!

Ps: "Sommertipset" mitt blir å ha et eller fleire plaster liggende i veska når man e ute på tur...man veit aldri når man e klønete og kutta seg som meg=P

Bring me some berries!!

Man kan no unne seg å være litt sunn iblant òg, -for å sei det på den måten;) Og ditta lekre lille, ja la oss kalle det "mellommåltidet", e så sunt og nydelig godt at det ikkje e så vanskelig å få i seg heller akkurat=) Passa like godt som frokost, lunsj, kvelds og dessert, ja når som helst på døgnet! Trur det va Karina (as usual) som inspirerte meg til å begynne å ete ditta her i fjor sommer. Da brukte eg gjerne røde druer oppi også, og va heilt hekta ei periode! Man kan også erstatte vaniljeyoghurten med anna type yoghurt (eks naturell) eller bruke cottage cheese eller kesam, som e desto sunnere visstnok. Har ikkje heve meg på den bølga enda...men det e sikkert godt!

Ingrediensane e, som man ser:
Vanilijeyoghurt (her har eg brukt den sunne varianten "Ja")
Nøtteblanding (gjerne med tørka frukt)
Friske bringebær (mmm, fins det noke bedre egentlig??)
Kanel (som e mitt favorittkrydder, definitivt)


Som nevnt: sykt godt og attpåtil sunt! En motiverende faktor for å stå opp litt tidligere òg, når man kan belønne seg sjøl med noke sånt..?:)  Hver for seg e ingrediensane helsebringane òg, bare hør her: 
 • Kanel e fra gammalt av brukt som folkemedisin og e bra for blodsukkeret, og hjelpe mot forkjølelse og influensa. For dei som slanka seg e kanel òg en god ingrediens i maten sia det e bra for førdøyelsen. Så i passelige mengda e kanel supert, men i store mengda kan det være skadelig, så ikkje overdriv heller;P Les meir om kanelen og finn oppskrifte med kanel i her: http://www.matoghelse.no/mat/2009/04/02/kanel---en-blodig-bra-medisinurt.aspx
 • Bringebær, ja kor skal eg begynne...får vel oppsummere med at det e noke av det sunneste man kan ha i seg! Bæra e visstnok bra for både syn, potens og immunforsvar og e proppfulle av vitamina og antioksidanta;) Les meir om ditta her: http://www.dinside.no/349320/vill-villere-bringebaer
 • Nøtter e også ei god kilde til sunne fettsyre, minerala og antioksidanta, helst da dersom dei e ubehandla. Paranøtte, mandla og valnøtte e særlig sunne har eg hørt, i ubehandla form da altså. Og alt med måte! Nøtte e som regel fulle av kaloria, men det e "sunne" kaloria og man får i seg masse viktige næringsstoff på kjøpet. Meir om forskjellige nøtte her: http://www.dinside.no/352146/sunt-med-notter
 • Yoghurt, og da gjerne den sunne varianten som e fett- og sukkerredusert, e god for fordøyelsen. Bruk gjerne yoghurt som e tilsatt melkesyrebakteria også. Yoghurt e uansett godt å bruke til å blande alt sammen med;) Men som sagt, man kan bruke kesam og cottage cheese om man vil være enda meir helsefreak!
Det va dagens vetle helsebringende tips frå meg! Ha en supah dag=)

Mojito à la Klinka og Karina

Eg kan bare sei det no først som sist: Min definitive favoritt på drinkfronten e MOJITO!! Da helst akkurat den mojitoen som eg lærte å lage av mi kjære venninde og sambuar Karina=) NAM, den e megagod!!;9 Om du som lese e over 18/20 så prøv den gjerne slik vi gjer, men ellers så e den også vel så god uten alkohol:)
This is what you need:

Lime
Peparmynteblad
Sugar (man velge sjøl om man vil bruke brunt eller kvitt, eller begge dele)
Tonic Water
Sprite
Sprit (rom eller vodka, vi bruka som oftast sistnevnte sjøl om det originale e rom)
Ei sleiv til å mikse med
Isbitar (om man vil ha det kaldt)
Glas og sugerør såklart;)


Framgangsmåten e ganske så enkel og grei: 

Først skjære man opp en lime i 4. En av båtane skjære man opp i to og kasta i glaset. Deretter putta man en god del peppermynteblad oppi, ilag med en god dæsj sukker! Så skal man trå til med sleiva og mose innholdet i glaset til limen har gjort det til ei passe fuktig masse. Så e det å tilføye den flytande veska, da enten med eller uten alkohol. Om med så e det vel snakk om en liten slant, kanskje ca 2 cl (kan jo smakes til, det skal ikkje smake alkohol igrunn). Ellers e det smak og behag kor mye man vil ha av sprite´n og tonic wateren.. Eg pleie å ta sånn 50/50 av hver. Deretter kan man putte oppi enten knust is (best) eller isbita ved behag og behov, og dandere det heile med et sugerør eller to!=)YummiYummi...Eg eeeelska peppermynte!!!

Og ja, et lite peppermynte-tips mot slutten her: Om du har tilgang til en utenlandsk butikk (som eg ofte kalla så fint for "jallashappe") så gjør du meget lurt i å kjøpe peppermynten her framfor på vanlige dagligvarebutikka! Her får du en stor og fin kvast med store, fine blad til bare 15kr. Om du kjøpe på andre butikka må du regne med å kjøpe ei "potte" (altså med jord og heile pakka), der blada på planten ikkje kan måle seg i verken mengde eller størrelse med den andre + at prisen e dobbel:P Et lite tips bare;)

Good luck, og NYYYT!

Få gratis trening hos Elixia du òg!:)

Fikk en veldig trivelig mail fra Beate, min kontaktperson på Elixia treningssenter i Laksevåg, på torsdag=) Der sto det følgende, (-og ditta gjelde dokke folkens!):

 

Hei Linn Kathrin

 

Jeg håper du koste deg på AfroMoves i går, jeg syntes det var kjempekjekt i hvert fall!

Jeg ville bare informere deg om at du kan skrive på bloggen din at alle dine lesere kan få 3 dager gratis trening hos oss (uforpliktet), og for å benytte seg av tilbudet må de sende en forespørsel på

Beate.Abbedissen@elixia.no

Så det blir jo kjekt for alle dine lesere!

 

Mvh Beate

 

 

Så, kjære leser, om du e så heldig å bo i Bergensområdet så kan ditta være en god mulighet til å prøve ut treningstilbudet på Elixia i Laksevåg! Ekje så langt å dra fra sentrum, e i grei sykkelavstand! Eg kjøre dit på scooter, og det tar ca ti min fra sentrum, der eg bor. Eg svare gjerne på fleire spørsmål om noken skulle være interessert i å vite meir! Tilbudet anbefales på det sterkeste av meg, eg har veldig gode erfaringa derfra allerede, sjøl om eg i utgangspunktet følte meg ukomfortabel med å trene på treningssenter. Elixia har hjulpe meg til å like å trene, og eg kjenne eg har lyst til å trene meir faktisk! Særlig anbefala eg gruppetimane, dei e kjempebra for motivasjonen! AfroMoves, som eg va på på onsdag, va en heilt RÅ time der eg både hadde det kjempekjekt og fikk vannvittig bra treningsutbytte samtidig:) Instruktøren skal ha masse kred for det!! 

Vel, det eg no har prøvd å sei e at om dokke e interessert i å trene, og kanskje få treningsmotivasjon fram mot den berømte bikinisesongen (e aldri for seint veit dokke!) så ta kontakt med kjekke Beate per mail! (adressa e ovenfor i mailen der) Sei gjerne da at dokke fant ditta tilbudet på bloggen min, så veit ho ka det gjelde;)

Sportslig hilsen SportySpice

Bli svætt og god du òg!!;)

Haha..og Olden Dråpe med villbringebær e sykt godt=)

 

Personlig trener hos Elixia;)

Tidligere har eg nevnt at eg har vore så heldig å bli tilbudt ei gratis treningsveke hos Elixia i Laksevåg her i Bergen. Den veka gir ikkje berre gratis inngang til senter og gruppetima for både meg og ei venninne, men inkuldera i tillegg 2 personlig trener-avtala! I dag tidlig va eg da altså til min første privat trener-time! Har jo aldri vært særlig til treningsmenneske, og har ikkje akkurat vært vant med å trene på treningssenter heller for å sei det sånn:P Men idag skulle eg altså til pers, og få gode tips og råd! Min private trener for anledninga heitte Jill Veronica, og va både flink og trivelig:) Så slapp heldigvis å føle meg så altfor dum, sjøl om eg sleit som et uvær når vi testa både kondis og styrke.. hehe. Men eg må likevel sei at eg e stolt av meg sjøl no, som faktisk utsette meg for ditta her! Ken sku trudd det for ei tid tilbake..? Les gjerne meir om ka en Personlig Trener på Elixia går ut på her: http://www.elixia.no/info/?menu=15000008&id=150000504


Har jo alltid sagt at eg hata å trene, og det gjelde vel delvis no òg; en del av meg syns det e pyton og smertefullt rett og slett! Men det gjelde da kun visse forme for trening riktignok. Litt sånne ting som vi va igjennom idag, som å teste ting foran andre, og å trene styrke og kondis veldig bevisst. Eg lika nok helst det å trene meir ubevisst, som f.eks. å delta på gruppetima, slik eg gjorde på onsdag. Da va eg først på pilates og esay-step om morgenen og afromoves på kvelden. Syns alle timane va veldig gode og motiverande, særlig afromoves-timen va heilt RÅ! Dans e nok mi favorittform for trening, for da tenke man ikkje fullt like mykje over at man faktisk trena. Fantastisk! hehe...huska i 3.klasse på vgs, da vi skulle skrive egentreningsrapport...eg førte faktisk på følgende "Lørdag kveld: Dans" Haha, dvs ut på byen med litt sprudlevann i omløp, og shake ass på en uteplass i Ålesund by;D Elixia skal begynne med Zumba-tima snart, som eg trur kan passe godt til meg dersom eg skal begynne der! Zumbatrening e mykje basert på dans, og e spesielt god trening for magemusklane visstnok;) E igrunn magepartiet eg sikta mest inn på å trene, da først og fremst med tanke på "det bittelille ekstra" på sidene der.. Eg klaga overhode ikkje av den grunn over at eg e feit, for det veit eg godt at eg ikkje e. Eg tør å påstå at eg e en normal, slank person:) Men da altså med littegranne ekstra i sidene som eg igrunn har mest lyst å bli kvitt nogenlunde til sommeren... Og så skada det definitivt ikkje å bli meir stram i strikken og litt sterkere heller, det hadde vært knall;)

Om man vil vite meir om ka Elixia går ut på, stikk innom her: http://www.elixia.no/


Her innser eg etterhvert at det skal meir trening til enn som så for å få større biceps...Et par tima til, SÅ..!!;)

Sportslig helsing "treningsfriken"!

På vei mot et nytt og bedre liv??

Ja, kanskje det...?! I dag va iallfall den første dagen med real trening på lenge, og eg kan ikkje huske sist eg satte foten innafor et treningssenter! Så nu va det sannelig på tide;) Eg og Elin dro ut i titida og joina en pilates-time på Elixia i Laksevåg, der eg kjem til å vanke en del dinna veka.. Har nemlig fått ei gratis veke med trening der, samt 2 personlig trener-veiledninga! Heilt supert for meg igrunn, sia eg verken har peiling på trening eller eige sjøldisiplin overhode;) Eg kan til og med få ta med meg ei venninne som får trene gratis med meg, og det e eg sannelig glad for! Trur eg hadde følt meg veldig ensom om ikkje, iallfall i starten. Og trenge psykisk støtte når eg skal gjere ting eg ikkje e vant med! 

Må såklart legge ved en artig treningslåt for anledninga:

Syns det va veldig kjekt med både pilates og easy-step, (timen vi likesågodt hang oss på etter pilatesen). Sjøl om eg kanskje følte meg litt malplassert i starten og ikkje heilt klarte å henge med på koreografien, så klarte eg å komme meg ovenpå og more meg etterkvart! Tenk at eg skulle syns det va kjekt å trene, ken sku tru det?;P Haha, glad ingen filma meg bare..det hadde vært litt småflaut! I kveld e det på an igjen, og dinne gangen e det Janie som skal være med og AfroMoves som gjelde! Gler meg masse til det kjenne eg=D 

Prata også en del med ho som kontakta meg og ga meg tilbudet før eg dro heim, Beate. Ei veldig hyggelig jente=) Ho viste meg rundt og fortalte meg meir om senteret, maskinane og tilbudet eg har fått, sånn eg e litt klokere på det heile;)

Bildeserie fra isted:
1) Kom heim, sykt sliten og sulten...og litt retardert!
2) Måtte stappe i meg masse mat, og eigde ikkje magemål... 
3) Så ja, no bære det tilbake til Elixia ikveld, for å trene meir;) Trengs!
=D

Stay tuned for more...Skal jo trene ca kvar dag dinna veka eg! Tenke å skrive litt meir utfyllande om dei ulike timane og ka dei går ut på etterkvart, og komme med anbefalinga og slikt. -Får sjå ka eg rekke imellom øktene;)

 Jaaaaaa, hmmm:

Ehm, i ettertid må eg nesten kommentere at det va umulig...kroppen min e rett og slett ikkje bygd for slikt:P Trening kvar veke du, litt vel optimistisk! Det e noke som heite restitusjon også...Eg trente heile 3 ganga, altså 3 forskjellige tima, onsdagen. Va heilt gåen torsdagen, men fredagen va eg på PT-time, det tok viiiirkelig på, trente alle muskelgruppene jo! Så stavra meg gjennom helga, sykt støl=P Blei ikkje trening igjen før tirsdagen, ny PT-time. Onsdagen etter va eg også gåen, så ingen trening da... Så det blei med 3 gruppetima og to PT-tima, og det e igrunn ganske mye for å være meg og for å være på kun ei veke uansett.. Så eg sei meg igrunn fornøgd=) Meeen spørs om eg begynne å trene fast på studio med det samme...skal reise endel no, til Italia og heim, så blir lite tid. Dessuten kjem eg til å ha dårlig råd i sommer:P Jaja, eg får sjå an til høsten;)

Fruktbart=)


Mmmmm...e jo veldig deilig med smoothie...=) Dissa bilda e fra iforfjor sommer, men syns det passa fint inn i vårstemninga likevel;) Plipp, plopp og plomma...Dvs eg, Elisabeth og Karina som bestilte oss 3 ulike smoothia i forskjellige størrelsa, og va nok eg som slo til og kjøpte large-versjonen, galen som eg e;P hehe.. Om eg tør tippe, så e den minste Mango Reinhardt, den middelse Rød Mix og den største BananBlues;) Veldig gode alle tre! Men min favoritt e BananBluesen altså..Yumyum.


Tenkte eg sku reklamere litt i samme slengen eg! E jo kjekt å kunne reklamere for
 ting og tang man syns e både sunt, godt og generelt bra?? Yessda, og i den anledning e det Fruktbar eg vil reklamere for! Da e det konseptet i seg sjøl, og den fancy smoothie/juice/salat-baren på Vektertorget her i Bergen sentrum.  Veldig koslig plass som vi har vært en del på! Ingenting som e så godt som en smoothie i sola..:) Og myyye sunnere enn iskrem! Her e heimesida til Fruktbar: 


 I fjor, da eg skulle holde utdrikningslag for bestevenninna mi Elin, gikk faktisk turen innom dinna koslige plassen her i ei av "pausene" våre, der Elin såklart blei påspandert en mettende smoothie sånn ho fikk energi til å holde koken;)

Bestevennindene med kvar si vitaminbombe! Her kjøre eg Rosa Panter og Elin en BananBlues... (Juni 2009)


Haha, så må eg såklart plage folk med den sjukt dårlige og tørre humoren min mot slutten her:
 
(Tog doke an? Eller blei doke distrahert av den deilige rumpa til..ja ka va det han hette no igjen...?)

NammeNam, Vårgryte à la Karina!! ;9

Må igjen få skryte av at eg e verdens heldigste samboer!! Dvs eg bur ilag med ei venninne som e så sjukt flink til å lage mat=D Takka aldri nei til å bli laga middag til av ho her altså...;) I dag når eg kom heim lukta det vannvittig godt i leiligheta og eg fikk heilt vann i munnen, svolten som eg va:P Karina hadde laga "Vårgryte à la Karina", nam nam;9 
Og så GODT som det va!! Måtte såklart forsyne meg rikelig, så no sit vi her begge med kulemaga og e heilt støffd..Har nesten litt dårlig samvittighet..Men pokker heller, det va verdt det;)


Den herlige vårgryta inneholdt:

FETT!! Haha.. Hurra!!
Kjøtdeig
H-mjølk
Kræmost med kvitlauk
Lettrøyme
Potatis
Eple
Ananas
Lauk
Kvitlauk
Selleristång
Curry curry namnam
Urtesalt

Attåt:
Fullkornsris (prøve å være LITT sunn..)
-Og såklart pynta med en kvast selleriblad for en fancy finish!;)


Åh, eg e så....appetittelig=)

♦TAKK FOR MATEN, KARINA MI KJÆÆÆRE!!♦

Karina is back and cookin´!! -Among other news..

Eg syns det e så herlig å ha Karina tilbake i leiligheta, ho har vært heime i Samnanger i helga og kom ikkje heim før idag. Sia eg har vore så opptatt med teaterprosjekt i det siste så har ikkje vi fått hverken prata eller gjort noke ilag på ei stund.. Derfor va det godt å ta ein "sambuar-kveld" ilag igjen, der det berre e oss to, god mat og Frustrerte Fruer på plakaten=) + litt planlegging til Italiaturen vår! Karina snekra som vanligt sammen en deilig og spicy rett til meg, eg e priviligert!!

MmmmMmmmm!=)

Må jo også fortelle litt om ka eg har gjort på tidligere idag såklart: Idag va det først generalprøve kl 11 og så premiére kl 19 på stykket vårt i teaterprosjektet, Den Kaukasiske Kritringen"! Merka eg va skikkelig nervøs og redd for å gjøre feil når det virkelig gjaldt, men det gikk igrunn ganske så greit med det aller meste=) Puh! Har filma og fått sett igjennom òg, va arti! Men ser vi fremdeles har forbedringspotensiale, så trur vi skal bli riktig så gode iløpet av dei neste forestillingane! Øvelse gjør jo mester;) 


Hehe, et herlig bilde fra ei pause i går...Meg, Janie og Mads i form! 
(Her e eg den eineste med teatersminke btw)
Jo, så va vi forresten en gjeng fra klassen som blei intervjua av Studvest idag, når vi sat teatersminka og med solbrillene på og naut fineværet i ei pause! Heilt tilfeldig.. Dei lurte bl.a. på ka vi syns om at lærerstudiet no blei lagt om slik av KRL blir valgfritt, og at man må velge kass årstrinn man vil undervise i når man velge utdanning. Svara vi ga kan eg komme tilbake til når eg finne innlegget. Interessante spørsmål iallefall, og vi va litt delte i meiningane våre. Blei sittende ei god stund å prate, og eg lirte (som vanlig) av meg mange merkelige frasa undervegs,hehe... Skal legge ut innlegget, eller iallefall en link, så fort eg får tak i det=) Foreløbig har eg bare linken til forsida deires, men trur det funka å bruke den linken til innlegget imorga, for va da det skulle legges ut!


No e eg sliten, trøtt og virkeli klar for puta, så eg seie godnatt med et litt "trøtt bilde" fra ikveld:

Digga forresten Casio Kids, og T-skjorta mi med logoen deira på!! 
(Kjøpte den på en konsert eg va på med dei på Hulen ifjor høst, superartig musikk syns eg!)

God natt, godtfolk=)

En smule stolt no...:)

Har nemlig vært på min første joggetur på leeeenge, ei evighet sia sist!! Føle meg veldig flink her eg sitte og nyte en Olden m/villbringebærsmak, MmmMmmm;) Vel fortjent syns eg! Hehe, ja litt skrytepave kan eg være..sjøl om det kanskje ikkje e sååå mykje å skryte av...men for meg e det faktisk et stooort steg mot å faktisk komme i bedre form, og kanskje føle seg litt freshere til sommeren=) Dei første 100meterane va et himla ork for ellers usportye meg, men etterhvert kom det seg. Jogga ikkje så altfor langt, for måtte rekke å handle og ta litt sol. Vel framme på Rimi følte eg meg skikkelig ekkel og utilpass, svett og sprengrød i trynet:P Men sol va skikkelig digg, og drømte meg vekk til sydligere strøk der eg låg:) No e det dags å hoppe i dusj og etterhvert komme seg i seng! Ha en fortsatt go kveld alle der ute:D


*SportySpice*

Sicko

Da va det på tide å være sjuk igjen.. Men eg va pent nødt til å dra i praksis på morgenkvisten, koste ka det koste ville:P Hadde ansvar for en viktig del av et prosjekt vi skal ha dinna veka, og da kan ikkje man akkurat bare legge seg sjuk..Hatt feber noken daga no, og vært ganske forkjøla ei lengre periode, så NO har eg endelig makka meg til legen. Faktisk. Konkluderte igrunn med at det va bihulebetennelse, igjen (har en tendens til å få det). Eg endte opp med å hamstre med meg en god del medisin på apoteket etterpå, som man kanskje ser... Penicilinkur, nasespraya, øyedråpa, allergimedisin og diverse andre pillera...Kjekt, men det må vel til! Nekta å ligge sjuk i påskeferien, der går grensa:P
Medisina ekje det eineste eg har hamstra idag..Etter en tøff dag i praksis (pga sjuka) og en utrivelig busstur heimover med tidenes EMO-bussjåfør, bar det rett inn på dagligvarebutikken..kom såklart ut med endel usunne produkt  for å trøste meg sjøl med... For ei oppladning til bikinisesongen, gu kor eg gler meg!;P
Men altså; enkelte folk burde ikkje fått lov til å arbeide innen serviceyrket!! Fy fader for en sur gubbe som satt bak bussrattet på vei heim idag, makan! Bussen va nokså full når vi gikk på, og eg va sist inn...fordi det va dårli plass så stilte eg meg i trappa, i trygg avstand til døra (sånt e jo eg vant med å måtte gjøre sia bussane ofte e fulle). I neste sekund brøle (ja, brøle!) sjåføren i mikrofonen nokke sånt som "KAN DU TA Å HA DEG OPP FRA TRAPPA OG VEKK FRA DØRA MED EN GANG!!" Sykt høyt, sånn alle virkelig fikk det med seg. Og eg følte meg dermed både som en drittunge og en retard på samme tid. Flott. Men ikkje nok med det; etter å ha stilt meg opp på ei tynn stripe over trappa kom det såklart et rykk i bussen som gjor at eg mista balansen og datt bakover mot døra! Heldigvis kom en av medstudentane meg til unnsetning, men eg følte meg om mulig enda teitere enn før..huff, sjukt ydmykende! Hadde lyst å hyle og grine:( Høres kanskje ut som en bagatell, men akkurat der og da så...ja. It really made my day. Takk skal du f*** meg ha din j**** talentlause idiotiske r**kjørte forp***e drittbussjåfør! Håpe du hadde en minst like dårlig dag som meg, og at du grin deg i søvn kvar kveld fordi du e sånn en elendig servicearbeider=P Skam deg! Det å være bussjåfør ekje bare å kjøre folk fra A-B, men faktisk om å være kundebehandler og yte en service for andre! Hadde virkelig tenkt å gå å snakke med han når eg skulle gå av og si at ditta ikkje va akseptabel behandling, men eg hadde rett og slett ikkje sjøltillit igjen. Beklagelig nok ekje han sure gubben her den eineste dårlige bussjåføren eg har hatt gleden av å møte opp igjennom åra..har komt gråtande heim til mor sånn ho måtte ringe og klage til busselskapet en gang i tida òg når eg mimra litt! Men nok om det. No har eg iallefall fått ut litt frustrasjon, og det e deilig! :) Oh, happy day!

Så, dagen har vel vært sånn bob-bob som man kanskje har skjønt. Men noken lysglimt va der; som når eg sjekka posten og fant et kjekt blad for eksempel=) Skal sei det hjalp på humøret! Andre kjekke ting e at eg fikk med meg Frustrerte Fruer ikveld også, noke som eg har en tendens til å gå glipp av...Den kjekkeste tingen e likevel at eg har fri imorga og kan for én gangs skyld sove lenge;D Hurra!!

ÅH, mandelpudding med bringebærsaus...Guuuu så godt det e!! For ikkje å snakke om Smash, Holy Calorie!! Vaniljekremen lika eg å ha i bakhand itilfelle eg får lyst å bake;) Og Kleenex med balsam + Cura Med-halstabletta e lifesavers for forkjølte og fortapte sjeler!! - Som mi idag:P


Va kanskje litt meir skeptisk til det andre bladet som låg i postkassa idag...E ingen stor fan av forkynnelse som trolig e sponsa av statlige midla..(? Men uansett, det havna i alle postkassene, og det føles litt unødvendig). Lika ikkje å bli fortalt ka eg skal tro, og føle der e en del bedreviter-tendensa ute å går... -Kan vel røpe at eg med åra e blitt skeptisk til det meste som har med religion og statskirke å gjøre, og sverga heller til humanismen. Så e det sagt! 

Jepp, det va dagens/nattens lille ytring! No tar eg og den skeptiske innstillinga mi seg ei lita sovepause her..Natta folks! 

À Notre Santé!

For å feire min (etterlengta?) tilbakekomst til kjære Bergen (søndagkveld) samt Karinas vel overståtte legebesøk idag så fant hybelkaninene ut at vi skulle lage nokke godt til oss sjøl! Samtidig ville vi lage nokke som va litt sunt, for å komme igang med en bedre livsstil først som sist;)  (Karina va mesterkokken og hjerna bak det heile, flinkisen!)Valget falt på å lage en litt halvveis italiensk rett, for å sette oss i italiensk modus (og deretter gjerne planlegge videre på turen vår til Italia til sommeren!). Den retten besto av løvtynne skive av kyllingfilet steikt ilag med plommetomat, sellerikvasta, timian, rosmarin og olivenolje, samt en slags waldorf-salat bestående av eple, selleri, valnøtter og lettrømme. Så heilt italiensk blei det nok ikkje, men med litt pesto og balsamiko på toppen og italiensk musikk til så funka det riktigt så bra syns vi! Koste oss gjorde vi iallefall, og vi va godt førnøgde der vi satt og åt=D

Sjølsagt måtte vi skåle litt, og med cider ("liksom-italiensk-vin") i stettglaset ropte vi "À Notre Santé!" som passande nok betyr nokke sånt som "For Vår Helse!"=) Snydens aften!♣Skål for god helse og god mat, folkens!♣

Linn Kathrins favoritt-eplepai, step by step;)

I går lagde eg eplepai i anledning venninna mi sin 25års-dag! Den e alltid en suksess, og oppskrifta e igrunn superenkel, så derfor tenkte eg å dele den med dei som skulle forville seg innpå her:) Fikk oppskrifta av mamma for mange år sida og har laga paien en god del ganga sia den tid! Mmmmm..

Ingrediensane e som følger:

Søt butterdeig:

250g hvetemel
125g romtemperert smør
125g sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1-2 egg (spar litt til pensling)

Fyll:
1/4 l vaniljekrem
2-3 epler
sukker og kanel

+litt egg til pensling

Så va det framgangsmåten:
Kna det romtempererte smøret ned i melet til du får ei "smuldrete" masse.

Ha deretter i sukker, bakepulver og vaniljesukker.
Bland i egg til du får ei passelig klebrig blanding som ser sånn ca sånn ut:

Fordel så 2/3 av deigen i ei smurt ildfast paiform. Kna deigen utover med knokane og lag en god kant! Sett ovnen på 200 grader no.
Gi bunnen gjerne et godt dryss med sukker og kanel om ønskelig, før du fordela vaniljekremen utover!

Så renska du og skjære eplene i båta (valgfritt om du vil ha skall på eller ikkje) og legge dei utover bunnen. Her strør eg gjerne på et lag til med kanel og sukker sia eg e en freak etter sånt;)
Det neste man da gjør e å rulle resten av deigen i passe tynne strimler for så å legge dissa i rutemønster over paien. Pensle så med egg (melk eller vann duge også) og dryss enda en gang (!) med sukker og kanel for en siste finish før paien lempes i ovnen! Der skal den kose seg i midten, på 200 grade i ca en halvtime. I mens kan man vaske opp og rydde, slappe av eller pynte seg til bursdagsfest;) 

  
 -Voilà!                                   

¨

Her e paien ferdigbaka og eg og bursdagspresangen ferdigpynta!:) Så satsa eg på venninna mi blir fornøgd;D

♦GOOD STUFF!♦


hits