MUSIC

HALLOWEEN-SANGEN MINHer er Halloween-sangen eg i samarbeid med Jørn Lavoll (i Make Music AS) har laga for Vennebyen! Veldig artig å sjå at det er komt musikkvideo til den i dag=) Ho som synger hovedvokalen (i karakter som den skjønne og rampete kanina Jumpi) er herlege Lykke Kristine Moen, ellers har vi -i tillegg til å kore sjølve- fått god hjelp av Heidi Lambach, Vegard Schow og Carl Christian Hamre (vennebyens far!)! Okey, eg er ganske stolt!

Ønsker alle ein riktig god Halloween =D

TRIBALISERT

Min nye favorittsang som vil gå på repeaten i det uendelige her! Gud så glad og motivert eg blei av å høre den:)

...dårlig timing å høre den rett før eg egentlig skulle sove her da, men pytt! Det va den definitivt verdt.

Høyr sjølv:

Wooooohoooo!! Blir jo heilt sånn av den jo!:
KRYPTISK

Gurimalla. Eg får ikkje sove. Tenker for mykje. Og den sangen her gjer meg så...sentimental? 

Eg lar sangen seie resten for meg =)

I AM LOST

Som om eg ikkje er lost nok fra før er eg no enda meir lost. Ja, så lost er eg at eg knapt kan hugse sist eg var så føkka i topplokket.

Kva er opp og kva er ned? For all del, ikkje spør meg. 

THE NEIGHBOURHOOD

Skulle verkeleg ønske at karane bak denne flotte indiegruppa budde i mitt nabolag. Da veit eg om ei jente som hadde spurt etter (les: musikalsk) sukker temmeleg ofte. Namnam.

 

Goddamnit, this is good shit!

I´m hooked.

I WANNA RIDE ON A WHITE HORSE

Yey, ferdig med sommerjobbing for denne gang (nesten litt vemodig for har kost meg ganske masse på jobbe òg innimellom, hehe, herlige folk på bufellesskapet!)! Dette feirast med følgande sang og rydding og vasking av leiligheta som har visning imorga! Pluss en gjeng hoiete fadderungdom utanfor vindauget..dei har visst ein flaskepost-stasjon her...aiai.

MY LITTLE MORGAN

Kjøpte meg ny gitar forleden dag!! Eg svært fornøgd med valget mitt, syns min lille Morgan er kjempeskjønn og dritkul på same tid. Det er ikkje ein heilt ordinær gitar, den er ein såkalt "trekvart-gitar", som er ein del mindre enn vanlig størrelse. Har i det siste hatt ein facinasjon for små instrument, speler jo ukulele blant anna, så denne passa midt i blinken for meg=) Veldig fin lyd i den, særleg når ein koblar den til ein forsterkar. Neste investering blir truleg ein forsterkar tippar eg... Og særleg diggar eg grønfargen på den her! -På ein måte kan ein sei den matchar augene til eigaren;) Så det blir med andre ord mykje gitarspeling framover folkens. Motivert for å sei det slik!Kul ka??=)

WHEN I GROW UP

Har visst gløymt å dele denne frysningsframkallande godlåta med bløggjen, så det måtte eg gjere noke med! My gad, Fever Ray er så bra..!

Ha ein chill dag;)

TOUCHED FOR THE VERY FIRST TIME

Jepp. Det her var første øvinga vi brynte oss på Samantha Fox sin slager "Touch me", og det kan muligens merkes! Men syns den videoen her var litt morsom, og morsomme ting er til for å deles?

Lik gjerne Ukuleleorkesteret på facebook her: 

https://www.facebook.com/ukuleleorkesteret

FEEL THE LOVE

Ya man. This is good shit!

HEFTIG SHIT

"..du ikke kan forstå, Linn Kathrin har prøvd å laga video nå!" Joda, når eksamen står på som verst trøsta eg meg med kreative prosjekter. Eg får så mykje meir motivasjon og godvilje av å høyre på sånn musikk. Takk til Mario Basanov, for at du strødde tryllestøv over Dionne Bromfields allerede kule "Yeah Right"! No er den så kul at eg må høyre på den stadig vekk=)

Sidan eg ikkje fann denne versjonen på youtube måtte eg gjere noke med saken! Derfor snekra eg saman min eigen versjon på iMovie, ved å bruke eit bilete eg tok nyleg. Likte så godt fargane i dette biletet, og syns igrunnen eg hadde ein "yeah right"-attitude her? :) Eg syns det kan være kjekt å ha noke å feste blikket mitt på når eg høyrer musikk..noko attåt som skaper ekstra feeling og stemning rundt låta. Og syns neongult, turkis og rosa var fargar som passa inn her, i alle fall i mitt univers;)

"Yeah Right, Yeeeeeah Right!!"

YEAH RIGHT!

Tøfftøff sang!! Versjonen til Mario Basanov e enda tøffere, men den ligg diverre ikkje på youtuben. Vurdera å lage ein eigen video og legge den ut sjølv...om det går;) (så stay tuned)

Har forresten makka meg til å bruke både hipstamaticen, twitteren OG instagramen i det siste, blitt skikkelig hipp.

Yeah right, tenkjer du. Men det er sant. Ok da, så får ikkje eg til førstnevnte så bra, men på twitter og instagramen er eg faktisk litt aktiv om dagen (pga eg har eksamen og vil gjere alt muleg anna).

Følg meg gjerne på "Linn Taklo" (twitter) og "mskathleen85" (instagram)


sjæææmpefin

MJØLK OG MORD

Dette er bakgrunnsmusikken eg laga til et teater-i-undervisningsforløp som eg og en gjeng fra dramaklassen turnerte med i fjor vår=) TiU´en handla om eit drap på ein utviklingshemma person, og vi tok opp tema omkring ondskap og motiv for onde gjerningar. Interessant og himla kjekt å spele for elevane (frå 9.klassingar og oppover)!

Melodien til denne bakgrunnsmusikken kom eg på for maaaange år sida, allerede som 13åring trur eg faktisk! Det var då eg og venninda mi, Judith, spelte og skreiv songar i lag. Denne melodilinja er henta frå songen "To the bottom" trur eg det var.. Utruleg fengande faktisk, hehe. 

Uansett; denne versjonen er gjort acapella, med litt "dryppe-effektar" på garagebandet. Enkelt og greit, og gjort "på få minutter" (for å høyrast litt reklamerande ut). Som doke kan høyre, elskar eg fleirstemd musikk og sang;)

Håper doke likar denne heimesnekra musikkpresentasjonen! Eg spilte litt mjølk i produksjonsfasa, men vel å ikkje grine av den grunn. Her er dei to "spilt mjølk"-bilete som eg brukte:


"Når begeret renn over"-liksom.

ELIN SOFYE - MAYDAY

Herregud, det her er så sjukt bra at alle bør få det med seg!!! Mi beste venninde og up&coming-artisten Elin Sofye er ute med sin andre singel "Mayday" frå debutalbumet "There´s gotta be more", og har i den anledning spilt inn en heilproff musikkvideo, produsert av dyktige Stian Servoss. MEGAKUL musikkvideo, og eg er mildt sagt misunnelig;) ENJOY!  Og sjekk gjerne ut meir fra Elin her:

http://www.elinsofye.com/

Musikken til Elin Sofye er også tilgjengelig på iTunes, Spotify etc...løp og kjøp som dei seie;)

FOXES & INDIANS

HURRA! Oppdaga nettopp en ny sang av vakre Foxes, "White Coats", den var akkurat like kul slæsj finfin som dei to andre gull-låtane "Youth" og "Home".

Har de ikkje høyrt dei enda? Vel, her kjem alle godbetane på rekkje og rad:

"But you make it easier to be who I want to be...."

"Don´t tell me our youth is running out. It´s only just begun."

"Break the cycle. Round and round, round and round we go."

(Nyyyydelegaste musikkvideoen òg, sukk...)

♣ 

Ahhh, herleg musikk! Eg blir heilt indianer av å høyre på eg! Flashbacks til forrige kule (forrige helga) som endte på Landmark, med godaste Idunn og Aleks:) Her står eg og Aleks og dansar "indie-style" foran høgtalarane, hoho.. ikkje rart eg vart susen i toppen.

 

Ein artig kveld var det, med rosa fjøyr i håret.

 

Og doke, sjekk ut Foxes på fjesboka her: 

https://www.facebook.com/iamfoxes

Ho deler ut gratis nedlastning av den nyaste låta si, blant andre freshe saker.

VEMODIG

Eg er komt meg til Bergen igjen, kjenner eg er litt vemodig med tanke på at eg saknar dei heime og at ferien straks er over. Så i dag er eg nok i det bittersøte, filosofiske, vanskelege, såre, ambivalente, tomme, overfylte, ettertenksomme og følelseslada hjørnet kjenner eg. Der dei store spørsmåla svirrar rundt i haudet mitt og gjer meg litt tafatt sidan all energi går med på å tenke og bekymre seg. Hmm. Derfor både deilig og vondt å høyre på fantastisk musikk frå godaste veteranen Moby. Å høyre på slikt er som om ei nokon stryk deg på kinnet og seier "ja, eg veit..sånn er livet. Men du er i det minste ikkje aleine." Jess, dagens filosofiske. Det er lov.

Og til sist: Her er ein av mine definitive favorittar: 

Herleg. No kjenner eg det blir godt å komme seg på middagsbesøk til gode venner og få positivt påfyll:)

PREVIEW PÅ MIN NYE LÅT

Har vore en del i studio med Jørn Lavoll i det siste og jobba med diverse kjekke prosjekt! Vi har ferdigstilt "Garbage" no, og her er ein ørliten teaser folkens!:

http://jorn.lavoll.no/garbageminipreview.mp3

Vi vil ikkje dele heile låta med omverdenen før vi får knytta noke "visuelt" til den. Vi har nemlig plana om å lage en musikkvideo i den nærmaste framtida! Så stay tuned, og lik meg gjerne på facebook, då blir eg glad!:

https://www.facebook.com/MissKathlinn

=D

MADONNA

HERREGUD som eg digga alt ved den sangen og musikkvideoen her! Madonna er berre heilt RÅ, eg blir skikkelig inspirert eg! Skal i studio i morga, så det er ein god ting;)

PLAY THEM CARDS RIGHT


Well, I´m still working on it.  

Her er ein slik "apropos-låt" sålenge, ein smule harry og sydenaktig ein sådan (fann rett og slett ikkje betre, verken med "cards" eller "play" i tittelen, kanskje eg skal lage ein sjølv..):

Får ein til å drøyme seg vekk til dansegolvet i Alanya i 2006 liksom. Eg er kanskje litt for gammal til det no, men dog.

BAD GIRL

For å være ærleg: Eg er lei av å være snill og flink pike. Eg er lei av å heile tida skulle leve opp til andre sine forventningar, vere mild og triveleg til alle tider. F*** it! Eg er lei av å ha dårleg samvittighet for alle som eg måtte svikte og alle eg ikkje gir alt dei vil ha. Eg må begynne å bli meir egoistisk, bruke MI tid som eg vil, ikkje berre for å please alt og alle. No er det faktisk nok. Måtte berre få det ut. Eg må tenke på meg sjølv og kva EG vil.

IT´S MY F****** LIFE.

Sånn. Eg feirar fridomen min ved å høyre på denne, og sjå Sex and The City. Oh yeah.  

KVINNE, FRI, STERK OG FANDENIVOLDSK.

(sa ho med eit smil i munnviken) 

NYTELSE

for meg er blant anna å høyre på vannvittig (!!!) deilig musikk, som dette her: 

 

 

 

 

Eg er rett og slett Miami Horror-ized!!

FRYSNINGAR

Fy Fader så nydelig, vill, vakker, merkeleg og fantastisk sang!! Susanne Sundfør altså. Gåsehud! Har ikkje meir å seie, ord kan ikkje forklare kor sjukt fint dette er. 

UKULELE-LOVE

Ukulele er berre best=) Kosar meg masse i ukuleleorkesteret, hadde ei artig øving i går! Neste onsdag har vi åpen øving på HiB Landås, så om du er i Bergen er det berre å komme for å lære litt:)

Her er ein liten snutt frå ei av oppvisningane våre på eit 40års-kalas  i Gamle Bergen i januar: 

Og her er ein av mine favoritt-cover gjort på ukulele og kalimba (som står høgt på ønskelista), av AHAs fantastiske "Take on me"! Noke å jobbe i mot, det her;) 

TWO-FACED
Har du noken gong kjent på at du har fleire identitetar? Ein når du er aleine og ein når du er i lag med andre? Ein om morgenen og ein om kvelden? Ein i mørket og ein i lyset? Eller...you name it? Saken er i alle fall at denne songen handlar om kjensla av å ha fleire personleghetar i seg. Eg var temmeleg inspirert av Black Swan når eg skreiv denne (de veit, den ganske gode filmen med Natalie Portman i hovudrolla?), så eg gir den skulda for schizofrenien her! Sjølv om eg skal innrømme eg kan kjenne meg litt igjen i noke her.. Men kven gjer vel ikkje det;)

Låta er produsert og innspilt hos Vegard Ellingsen ved Noroff, tusen takk til han for all god hjelp og kompetanse!

Og ja; sjekk gjerne ut den nye urørt-profilen min her: www.nrk.no/urort/Artist/MissKathleen

Gudd Nait;)

BLANKE ARK MED FARGESTIFTER TÆLL

Som mange sei no om dagen: Nytt år, nye muligheter. Måtte 2012 bli eit fargerikt år!


 

Eg satsar òg på at 2012 blir eit modig år, der folk tør å følge draumane sine, tør å sei det dei meinar, tør å gjere det som er rett og tør å være seg sjølv. Det er i alle fall mål eg har for mitt år. Det er litt kjekt å starte det nye året med å tørre noko, og det gjorde eg i dag. Eg makka meg endeleg til å lage meg urørt-profil! Veit ikkje korfor eg har vore pingle på det før, men noko har stoppa meg. Ikkje at eg har dei store planane enno, men det er eit steg på vegen til å spre musikken sin! Eg var så grådig grei at eg valde å skrive på bokmål der, som ein gest til doke som likar det best og ikkje skjønar nynorsken min! Doke er hjarteleg velkomne til å besøke artistsida mi, "Miss Kathleen", her:

 

www.nrk.no/urort/Artist/MissKathleen/ Tok å satsa friskt og skreiv eit langt velkomst-blogginnlegg på urørt-profilen tidlegare i dag,- sånn for å oppsummere mitt musikalske 2011- og her er det:


"Da har eg faktisk fått meg urørt-profil jeg også! Tenke seg til. 2012 har fått en litt frisk og modig start allerede med andre ord, og det lover bra:) 2011 var et år der jeg fikk mange nye musikalske muligheter, og når jeg ser tilbake har jeg faktisk utviklet meg mye på det året. Nå når det er over tenker jeg å fortsette i samme musikalske bane og utvikle meg enda mer, bli modigere og tenke litt "fuck it!". For man har ingenting å tape har jeg innsett!"
 

"Forrige sommer fikk jeg omtrent sammenbrudd etter jeg hadde laget meg artistside på facebook ("Kathleen", for de som er nysgjerrige) og attpåtil lagt ut en temmelig humoristisk og deiete 80talls-parodi av en musikkvideo! -Der jeg blant annet ropte "Everything looks good on me!" i en hårføner, haha.. Er det rart lille sjenerte meg fikk en smule angst når jeg innså at alle mine facebook-kontakter begynte å lure litt på hva som gikk av meg? En smule sosial angst der altså. Men jeg kom over det, og i dag er jeg ganske stolt over at jeg turte! Når jeg ser på musikkvideoen "Good on me" så må jeg bare trekke på smilebåndet og tenke at "de som ikke tar humoren og liker dette, de trenger jeg faktisk ikke bry meg så mye om". Det handler å fokusere på det som faktisk er positivt, og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger som jeg tar med meg videre!""Studioarbeidet mitt, der jeg jobber med meget dyktige Jørn Lavoll på Make Music AS, har vært veldig lærerikt og givende, og jeg satser på å fortsette videre med det utover i 2012! Akkurat no har vi hovedsaklig et 80-tallsprosjekt på gang som er veldig morsomt og fengende. Vi har mange låter som nesten er ferdigstilte, og jeg gleder meg til å dele disse med omverdenen. No more sosial angst, hehe...det er et av de såkalte "nyttårsforsettene" mine. Om det dukker opp et snev av angst iblant skal jeg i alle fall ikke styres av den!"

 

 

"Andre positive musikalske begivenheter er at jeg begynte både i ukuleleorkester og i reggae-band høsten 2011, noe jeg nok aldri hadde trodd om meg selv før en gal stemme i meg spurte: "Hva har jeg å tape på å prøve?" Så gjorde jeg nettopp det, noe jeg ikke har angret et øyeblikk på. Begge bandene er nokså nyoppstartede, men har fått mye vind under vingene bare på dette halvåret."

 

 

UKULELEORKESTERET 


Meg, Jørn, Dag Ove, Torgeir og Bjarte Sebastian:) 

 

UNITYMeg, Deo, Eric, Felipo, Lelo, David og Dennis:)


"Jeg er en smule crazy, men er godt mulig jeg også skal starte som vokalist i et jazz/soul/"dizzie"-band nå på nyåret..! Uansett spennende å se hva som skjer videre, jeg gleder meg masse til å begynne på igjen=) Og nei, jeg bruker ikke ALL tid på musikk, for egentlig er jeg både masterstudent i dramaped og jobber som instruktør på musikkteater og som miljøterapeut på bofellesskap ved siden av. Puh, håper bare tiden strekker til... Døgnet skulle hatt flere timer!"
 

"Den første sangen jeg har delt her heter "Two-faced" og er sideprosjekt jeg har hatt hos Noroff hos en som studerer lydteknikk der! Jeg er godt fornøgd med sounden, Vegard Ellingsen har gjort en god jobb synes jeg:) Håper dere også liker den! Et riktig godt nytt år til alle sammen! Måtte 2012 bli et fargerikt år og bringe masse bra ny musikk til folket!=D"


GÅSEHUD

Ville berre spre litt gåsehud i dag, med denne nydelege songen, som passande nok har tittelen "Snø"=)

PIP PAP PADAP DAUEtter at eg la ut dette ↑ som profilbilde på fjesboka fikk eg tilsendt et godt musikktips av en kompis der han sa: 

"Om du har lyst å lage musikk som står i stil med profilbiletet ditt skal det ikkje mangle forslag frå meg :)" 

Så la han ved følgande inspirasjonsforslag:


Og eg tenkte "Wow, dritkult, korfor har ikkje eg høyrt om ho her før?!" Så da måtte eg selvfølgelig finne ut meir om artisten, og eg fann blant anna desse tøffe songane! Stilen hennar tek meg på ei reise både i tid og rom...Love it! No skal eg kose meg med atter ei episode MadMen, doke får kose doke med denne herlege musikken:

 

 

 

 

Hehe.. så TUSEN TAKK Jonas, det her skal eg faktisk prøve å følge opp en gang i nær framtid! Lika tanken på å stå på ei scene foran et storband, ikledd en raud fancy kjole, vrikke litt på stussen og synge "Pip Pap Padap Dau..Pippedipp Pappap Paddap Pau!" som ho foxy ladyen Caro Emerald her! =)

CHEWING GUMDå er eg endeleg i gong med litt studio-liv igjen! Var innom ein tur i dag og jobba med ymse artige saker, og i morgon blir det atter ei runde, kjekt =) Har fleire låtar på gong no, og nokre nærmar seg ferdige! Bileta ovanfor er frå sluttsekvensen på den noke humoristiske musikkvideoen eg og Jørn -som jobbar i studioet- laga i august. Humor! Check out videoen "Good on me" here:

Og hugs for all del at "everything looks good on you!" Haha.

PANIC ATTACK

Neida. Eg har ikkje panikk. Enda. Sit og jobbar litt med musikkteater-stæsj til i morga, har ikkje så god tid til det verken i kveld eller i morgon tidleg grunna planar. Blant anna skal eg i studio igjen og jobbe litt imorga, lenge sidan sist! Så for å feire dette tek eg ein glad-dans til denne herlege låta til coole Florrie, miksa av verdas beste mikse-mann: min electronica-hero Fred Falke! 

Ha ein fisefin og panikk-fri aften!!

(..inspirert av Radioresepsjonistane på P3 der)


All night long

Digga den her klassikaren av ein godlåt! Lada opp til kvelden no; først blir det jamming med min gode venn Espen, deretter drar vi til Garage for å sjå bestevenninda mi Elin Sofye spele i ein konkurranse/festival der, og etter det igjen har eg lyst å danse litt, så får sjå kor vi ende opp! Helde det sikkert gåande all night long for å seie det sånn, hehe... Ha ein kjekke laurdag doke der ute òg!=D

Haha, beste "danse-bildet" eg fann av meg sjølv for øyeblikket..Året gammalt, men det får gå;)

Girls on Film

Har litt dilla på den "Girls on Film" (opprinnelig av Duran Duran), doke veit den coversongen som er på H&M sine reklamer om dagen? Fann ikkje akkurat den versjonen, men fant derimot denne kule versjonen/videoen på youtube. Litt mote-isj liksom, og sånn sett under alt så er der ikkje så grådig mykje forskjell mellom haustmoten i 2010 og 2011...eller? Og ja, om nokre har den versjonen som vert spelt i H&M-reklame så ikkje vær blyg;) Eg er sjuk (igjen) og treng oppmuntring om dagen...:)

Heaven

En fantastisk kul og chill låt. Lovelovelove it♥

Ha en finfin og himmelsk fredagskveld! Eg skal i bursdags-/innflytningsfest til kjære Lana og Alija, juhu=)

Ukulele-freak

Sånn såg det ut da eg fikk ukulela mi i posten for litt sidan:No sit eg litt sånn som det siste biletet visar, må nemleg øve meg litt til kveldens musikkteater! Har erstatta den svære gitaren med ukulela som pedagogisk musikalsk verktøy og kompinstrument til sangøkta, det er så utruleg mykje meir praktisk og hendig å dra med seg på bussen utover!

PS: Eg har byrja i ukuleleorkester denne hausten, kor morro er ikkje det?!;D

YELLE

Min favorittartist om dagen! Franske Yelle=)

Blir i godt humør og gira av sånn musikk! I tillegg digga eg fransk;) 

Og så er musikkvideoane enten superartige eller berre veldig, veldig kule:

Finish Line

En sang eg har fått sansen for:) 

Garbage

 Har vore i studio i går og i dag og arbeida med ein ny funky låt som skal heite "Garbage". Og kva passar vel betre då enn å hente inspirasjon frå sjølvaste gruppa Garbage? Eg ser eg har mykje å lære av Shirley Manson, den digge vokalisten her. Dette er ein av mine favorittar frå gla-gjengen:

I anledning innlegget gravde eg fram nokre gamle bilder frå mi tid som ultra-platina-blond med grunge-rock-stil! ...Vel kan ikkje skryte på meg at det er så lenge sidan, litt over eitt år sidan eg gjekk amok med hårfarginga no.. Vel, lesson learned, men synst likevel desse bilda har litt attitude som passar særleg til sangen vi lagar no;) Stay tuned, for både den og Hit the Wall kjem doke for øyrer -og auge- i løpet av hausten! (Klikk gjerne på facebooklinken til høgre for å like artistsida mi der og følge med!)


Haha, desse nettinghanskane må eg definitivt leite fram igjen! Men platinablondt -ALDRI igjen!!

Robyn Rocks!Då var eg trygt tilbake i Bergen-byen etter ei veke heime i sunnmørske trakter. Og kom på no at eg har gløymt å fortelje om at eg faktisk fekk med meg litt Robyn-magi når eg var heime i Ålesund i helga! Eg var riktignok ikkje innom sjølve konserten (vi var litt seine med å bestille billet og vips var der tomt gitt:P), men var sjåfør for bror min og sto utanfor og sneik til meg litt vakre tonar og nokre glimt av showet! Og det vart ein inspirert og i godt humør av=) Særleg er det denne godlåta her som får heile meg til å krible og lengte etter dansegolvet om dagen:

Gosh for ei knallkul dame, og for en heftig låt!!

David Bowie

David Bowie er berre så uendeleg kul. Stemma hans er heilt særeigen og går rett inn i ryggrada. Denne songen gjev eit godt eksempel på det, råtøff! 

Om eg hadde vore ung på 80-talet (i den forstand i tenåra, og ikkje berre fødd liksom) hadde eg glatt hatt ein god del av Bowien på walkman-en mens eg hadde råna rundtom i denne jakka:

Favorittjakka mi, med tøffasen sjølv på brystet=) Har stole den frå mamma sitt gamle klesskap!

Gjenbruk er berre best. David Bowie lenge leve!

Ein draum av ein song

Eg syns det kan være smart å av og til svitsje over på P1, berre for å få med seg litt vakker norsk vise-song i blant òg. Her er det nemleg mykje bra å hente! Som denne flotte låta fra Valkyrien Allstars (som eg trur eg skal byrje å høyre meir av!), kalt "Drømte vi om mer". Teksten er berre så...genuin og oppriktig. Ein kjenner seg igjen i denne. 

Lars Vaular tha Man

Eg kan ikkje for det; eg blir rett og slett i godstemning og skikkelig inspirert av både musikken og videoen her...så enkelt og likevel så kult. Vurdera å lage noke liknande en dag! Hoho

Fullversjonen av låta mi "Good on Me"

Haha, har doke fått med doke det litt småfrekke bonusmaterialet på slutten av musikkvideoen min??;) Om ikkje, ta en ny titt og sjekk ut her:

 

Musikkvideoen inneheld berre ein kortversjon av låta, dvs at der manglar 2. verset og påfølgande bridge og refreng. Dersom man vil høyre heile kan man bl.a. kjøpe den via dissa itunes og amazonkanalane her + i sidebaren som eg har lagt til på høgre side. Fleire låta er i skrivande stund under produksjon og vil bli lagt ut der etterkvart!

Amazon: Good On Me

iTunes: Good On Me

Følg meg på facebook!

Eg hadde òg blitt kjempeglad og smigra om du som les vil gå inn og like artistsida mi på facebook! Der kjem eg til å legge ut div. oppdateringar og andre prosjekt eg har på gang framover;D Du klikka deg enkelt og greit inn på enten facebook-sidebaren til høgre eller på den nedanfor her! Eg er straks komt opp i 100 likes, og da har eg lova å leggje ut noke artigt/spooky som eg har spelt inn i studioet!:O Haha, så stay tuned! 

Musikkvideoen min!!

Here it is, enjoy! 

And remember that EVERYTHING LOOKS GOOD ON YOU!!!

You´re beautiful

Er heilt hekta på denne godlåta om dagen, får meg til å kjenne meg glad og vakker innvendig! Håpe doke får same kjensle no;)

På mange måtar har denne låta same bodskap som låta mi, som kjem ut på nettet i løpet av dei nærmaste dagane;) Følg med på artistsida mi ved å følge lenkja nedanfor, og gjer meg ekstra glad ved å trykkje "like";)

https://www.facebook.com/pages/Kathleen/244034382286120 

Shout it out loudHehe, eit lite glimt frå musikkvideoen min dette! Som snart kjem alle for auge og øyre;) Må sei eg er litt nervøs, men trur det skal bli morro! Har nylig drista meg til å oppretta ei artistside på facebook (no syns folk sikkert eg er cocky men..who cares), der eg kjem til å legge ut litt forskjellig framover, blant anna musikkvideoen "Good on me" til veka. Sjølve sangen blir faktisk tilgjengelig allerede i morga! Alle er velkomne til å joine og halde seg oppdaterte, ved å like sida mi her: https://www.facebook.com/pages/Kathleen/244034382286120

-Kjempeglad for alle som vil "like" meg;)

Ynskjer deg som les ein trivelig dag, og hugs: Du er fantastisk=D

Got to renew myself......"I want to get out, seize the day...!" Det er strofer eg har sunge gang på gang no i det siste. Er nemleg i studio om dagen og spelar inn ein 80-talsinspirert feelgoodlåt eg har laga i samarbeid med ein som jobbar i studio. Resultatet og meir info om dette prosjektet kjem vel for ein dag snart, så stay tuned;) 

Den nye headaren -samt profilbiletet- er faktisk henta frå promovideoen vi har laga til låta! Så det får fungere som ein smakebete sålenge, før eg tør å publisere den ein vakker dag. Ein del ting som må fiksast og arrangerast før teppefallet, for å seie det slik. Og så skal det òg seiast at eg må manne meg opp noke kraftig: Her bryt eg nemleg Janteloven på det grovaste...!

Men enn sålenge; her er nokre små glimt frå den eg kan tørre å vise fram:

Spennande, dette! Eg har det i alle tilfelle utruleg kjekt=)

Eg er så stolt

Det e fleire grunna til at eg e stolt om dagen. For det første e eg stolt av å være norsk, og medlem av et viktig demokrati. Har bestemt meg for å bli meir politisk engasjert framover, føle vi nesten skylda offera for terroangrepa nettopp det. Eg tippar det blir ein svært spanande haust med uvanleg mange politisk aktive her til lands!

Ein annan god grunn til at eg er stolt, er fordi eg har ei sånn fantastisk bestevenninde! Elin har gått i gjennom meir enn dei aller fleste her i livet, og i det siste har ho vore gjennom umenneskleg mykje sorg og smerte. For to veker sidan mista ho far sin, som døydde av kreft berre litt over 50 år gamal. Ufatteleg trist! Det er så urettferdig at nokre opplever så mykje grusomt i livet i forhald til andre. Det har vore vondt for meg å vete at ho og familien hennar er i sorg. Men det gjer så godt å få tegn på at ho vil mestre også denne krisa på ein god måte, og eg veit ho har mykje styrke i seg til å takle denen tunge tida. Ho er så vannvittig sterk, og midt i alt det vonde ho sjølv opplever no så viser ho stor omsorg for dei rundt seg. Det var noke eg fekk merke sist eg prata med ho. Sjølv om det er ho som gjerne treng mest støtte no så insisterte ho òg på å lytte til mine mindre problem. Det gjorde godt å prate med ho, sjølv om det òg var vondt å høyre om kva ho hadde gått i gjennom heime i det siste. Ho er i stand til å sjå i gjennom tungsinnet og glede over livet og sjå framover, og det er så betryggande å vete for meg. Eg gler meg til å finne på mykje kjekt og koslig med deg når du er tilbake i Bergen igjen, Elin! Vit at eg er her for deg:)
No i denne tunge tida har ho funne styrke i dei rundt seg, i trua si og, ikkje minst, i musikken. Ho engasjerer seg vidare for det tragiske som har skjedd i landet, og oppmodar alle til å være gode og varme medmenneske og vise empati i denne songen som ho delte med oss på facebook i går, kalt "In their shoes". Anbefalar alle å høyre på den, og ikkje minst ta til seg og spre bodskapet ho kjem med: Ta vare på kvarandre ♥  (spre gjerne videoen til andre òg, da blir eg -og Elin- veldig glade!) Sjekk ut meir om Elin som menneske og artist her: http://www.elinsofye.com/

Elin, eg er så utruleg glad i deg og stolt av deg! Gler meg til du kjem til Bergen og eg får sjå deg att:)

♥

Rollercoasterride

Life is a rollercoaster, synge Ronan Keating so fint. Og ja, eg seie meg enig der. Livet går verkeleg både opp og ned, det er berre slik det er. Eg fekk lyst å dele ein song her, som eg har likt lenge. Teksten her er òg kjempefin og enkel, og treff meg midt i magen, eller strupa, eller akilleshælen om ein vil.

Med det ynskjer eg alle natteravnar ei god natt. Om enn ein smule melankolsk? Hehe, men det er den vakraste kjensla i verda tykkjer eg. Sjølv om den er litt sår å kjenne på. Livet er òg vakkert, innimellom berg-og-dalbanetoppane. Eg skal halde meg vaken heile natta (har faktisk ikkje noko val, er nattevakt på bufellesskapet), og satsar på det vert ei roleg og stille natt i ettertenksemda sitt namn.

Fred.

Embrace the Sun

Ah, herlig sommarsol i Bergen i dag, og forhåpentligvis held godvéret seg ut helga! For no skal eg visst nemleg på Rock & LOL-festivalen i Os, hohoi! Blir nok skøyalt;) Ha ei finfjong helg folks! Kos doke med PNAU si herlege godlåt "Embrace" og gje doke sjølve og sola ein god bamseklem:)

Nærleiks-prosjektet

Arthur, min kjære bror, fekk seg blant anna ei ukulele med storesysta til 12års-dagen nyleg. Og no har vi satt i gang med å øve på diverse kjekke songar som egnar seg for instrumentet, deriblant Frida Amundsens søte "Closer", som herjar radiobølgjene om dagen. Dette er eit prosjekt som lovar bra, så kanskje blir det ei innspeling iløpet av veka, kven veit?=)


(Biletet er frå i fjor sommar...no har eg litt lengre hår og Arthur litt kortare, sånn det er sagt;) Nice.)

Her er eit live-opptak av songen, studioversjonen er å finne blant anna på spotifyen for dei som måtte ynskje det;) Elles er det berre å skru på radioen, særleg P3, så kjem den vel iløpet av den nærmaste timen....

"Little River", starring meg og Espen:)

Goooode og artige minner fra 2008, dette:

Musikken er skrive og framført av Robert Smith Hald. Dette er ein musikkvideo som vart laga av Jørn Lavoll (http://jorn.lavoll.no/), med meg og  Espen i rollene her. Utrulig morosamt å sjå tilbake på, må le litt når eg ser på denne videoen her! Søtt:)

Last Friday Night

Kan ikkje la være å føle meg litt fnisete og glad når eg høyre og ser dette her, humor!:

Ha ein fortsatt fin torsdagskveld!

Gotta be more

Eg filma bestevinninda mi, Elin Sofye Rabbevåg, når ho spelte på Vågen Fetevare her i Bergen for to veker sidan. Her er den eine av seks låtar ho spelte den kvelden, kjempekul=) Håper doke likar den òg!!

...Doke må gjerne like dette via facebook òg såklart;) 

Min nye låt: Bird

Tenkte eg skulle driste meg til å dele en ny låt eg har laga og produsert med doke, sjølv om det alltid er like skummelt. Vel, den som intet våger... :)  Sangen handla om kjensla av å sveve over alt og ikkje være en del av samfunnet, medan ein igrunn lengtar etter å bli ein del av alt igjen og finne seg ein meiningsfull stad å slå seg ned. Jah. Noke i den dur. Den e inspirert av nydelige "Green Door", av Hanne Vatnøy (sjekk gjerne ut liveopptaket mitt av den her: http://www.youtube.com/watch?v=g2v4ubc6bCw) og The Beatles generelt. Eg har spelt inn alt på min vetle MacBook, og triksa litt med effektar og slikt, så då er dykk åtvara om at resultatet er deretter. Håpar songen min kan vere til glede for noken i alle fall;)

Mi fortid som operasangar

Superhumor! Fann denne videoen på youtube no nettopp, lenge sidan eg har sett den no! Den er frå 2008, da vi på musikklinja på lærarhøgskulen var med på å setje opp barokkoperaen "Dido og Aeneas" i anleding musikklinja sitt 50års-jubileum. Alle musikkstudentane frå 2. og 3. trinnet var med som "ensemble", dvs at vi var koret bak solistane (nokre av oss hadde roller som solistar òg faktisk), og vi var både hekser, hoff-folk og horer/sjømenn gjennom forestillinga. Eit veldig artigt minne var det iallfall! Vi holdt 4 forestillingar på Landås, deretter framførte vi ein del av operaen på jubileumsfesten i Greighallen i etterkant. Så eg har altså vore med å stå på storscena der, bank i bordet;)

Sjølve klippet er  fra då vi i oktetten (der eg var ein av 2 sopranar) besøkte NRK P1 sin radio for å reklamere for operaen. Vi framførte ein av dei vanskeligaste songane, og eg høyre sjølv at eg slite litt med alle "trillane". Men det er dog eit artigt minne å sjå tilbake på synst eg=)

Om man er nysgjerrig står der alltids meir om operaen her, der eg vart intervjua i etterkant av premiera (og fikk eit fint og sletent bilete av meg sjølv på trykk itillegg): http://www.hib.no/aktuelt/nyheter/2008/10/StorslattoperapaLandas.asp


Og så midt i ei setning òg da...Nice.

Grønnere Gress?

No er det omlag eit heilt år sidan eg var med på å lage denne kortfilmen her. Det var då ei gruppe norskstudentar frå høgskulen her som skulle lage ein kortfilm til eksamenen sin, og dei ville ha hjelp med det musikalske. Eg fekk difor forespørsel om å lage musikken til, og sjølv om eg var travel med eksamen sjølv så takka eg gladelig ja til utfordringa, for slikt tykkjer eg er stas! Eg storkosa meg med å pusle i hop musikksnuttane på GarageBandet mitt, sjølv om eg var ganske fersk og amatør når det kom til redigering og slikt. Syns resultatet er ganske sjarmerande eg, og det er i alle fall eit fint minne å ha i ettertid. Artigt å sjå den igjen! Tenkte eg skulle dele den med doke:

God Natt Bamser!

Perfekt musikk å sovne til...Herleg...Elskar Air....Zzzzzz

Ein vakker intro

Eg er heilt paralysert av kor vakker og kul denne låta er -på same tid! Måtte berre dele den med fleire. Spre litt godmusikk i finevéret rett og slett=) Og for ein deilig video å kvile augene på òg...

Sjekk gjerne ut meir fra The X X, dei har masse bra på lager!

Grease Baby

Eg har full shinings i leiligheta mi i dag! Og då meinar eg full, til og med gardinene blir vaska(!). Får kanskje storfint besøk heimefrå seinare i påska, so da gjeld det å ha ting på stell i heimen. Passar fint med god, gamal Grease-musikk då. Denne er diggbar.

Adventure

Veit eg har posta denne låta før ein gong i tida, men eg er herved hekta på den igjen. Elskar måten dei har miksa musikken og videoen saman på. Aha altså, ein deileg gjeng. Og så Morten Harket då. Det er noko magnetisk over den karen. Blir lett nostalgisk av å sjå den videoen her, tenk å kunne reise tilbake til 1985... Lifelike har laga en superstilig låt som løftar ein til nye høgdar. Perfekt som bakgrunnsmusikk til trening, husarbeid osv, men òg eit ypperleg valg på ein funky fest.

GENIALT!!

Det e det eineste eg har å seie. Steike, eg digga Kakkmaddafakka, og dinna videoen her e bare...über!! Kan òg trekke en viss parallell til innlegget mitt lengre nede her, "Feministiske meg", if u see what I mean;)

Naighty Nait!

Et lite jubileum...

Yey, coverversjonen min av Tonje Unstads "Æ ror aleina" har passert 1.500 visninga på youtube! Litt gøy=)

Klapp på skuldra

Klappa meg sjøl velfortjent på skuldra etter en meget god og konstruktiv dag på jobben!! Steik eg e flink når eg bare vil og gidd altså;) Ei real Duracell- kanin i aksjon, hoho! Kjekt å ha masse energi. Feira dagen og meg sjøl med en real godlåt eg e hekta på for tida fra fantastiske Miike Snow:

Emiliana Torrini

Den islandske sangfuglen Emiliana Torrini har vore til inspirasjon og glede for meg og mine øyre i det siste, etter at eg snappa opp tipset fra godaste Åslaug, eller "Lady Stardust" som ho kalla seg her inne. Det e jenta med den gode musikksmaken som står bak bloggen http://novocaine.blogg.no/ , det!=) No har ho nettopp flytta bloggen hit: http://novosoul.blogspot.com/ Ho har forresten bursdag idag!! Så stikk gjerne innom sida hennas og gratuler ho! Ei superkjekke jente eg e så heldig å ha fått blitt kjent med!:)

Særlig va det "Jungle Drum" som fanga mi interesse i starten, men etterkvart har Emiliana vist mange ulike side av seg sjøl og e en meget allsidig og flink artist. Her e noken av mine favoritta (hittil):

Etter litt leiting på youtuben kom eg over følgande video, der Emiliana synge en sang tilegna Gollum i Ringenes Herre. Og eg syns den va ganske så fin, dog trist og sår. Eg e jo en stor fan av eventyr, og særlig Ringenes Herre. Emiliana si utrulig vakre og spesielle stemme passa veldig godt inn i den mystiske stemninga her:

My illusion of you

Da slenge eg ut enda ein sjølvkomponert låt og kryssa fingrane for at eg ikkje tar skade av det;) Ideen til låta fikk eg faktisk mens eg låg og halvsov for sånn ca 2-3 veke sia. Så eg nynna inn noken sløve tona på mobilen sånn dei ikkje skulle gå i gløymeboka. Det va eg ganske glad for når eg våkna, for da kom både teksten og resten av melodien som perler på ei snor, og sånt e utrulig kjekt å oppleve. Seinare spelte eg inn låta på GarageBand, ergo ikkje ei proff innspeling (enda iallfall). Men den får duge foreløbig, "det har jo ein viss sjarm at den e litt uperfekt" som eg pleie å sei.

Temamessig kan eg sei sopass at sangen handla om å drøyme om noken som e ganske uoppnåelige eller rett og slett e ukjent enda, derfor laga ein seg ein illusjon av ei framtid med "drøymepersonen" istaden. Kanskje ikkje det sunnaste å gjere, men som menneske har vel alle eit behov for å drøyme seg litt vekk i blant. Det e alltids lov til å drøyme og håpe, det kan ingen ta ifra deg. Din tanke er fri, som humanistane seie. Håpe låta mi fell i smak:)

Gåsehud!!

Eg e blitt heilt hekta på Adele sin -herregud så nydelige- låt "Someone like you"! Eg har faktisk skreve ein song som heite nøyaktig det same ein gong i tida (då eg va håplaust forelska i en fyr som dessverre hadde dame), og temamessig ligna sangane ganske mykje. Men min kan nok ikkje måle seg med Adele sin. Stemmeprakta mi kan heller ikkje samanliknast med hennas dessverre, he he. I wish. Damn, den dama kan synge!! Word. Eg sit med gåsehud og klump i halsen for å sei det sånn.

E vel på tide å få sove litt. God natt og drøm søtt. -Eller kanskje eg burde seie bittersøtt? Iallfall e det den "smaken" eg kjenne på når eg høyre dinna sangen. Bittersødme og vemod i ei god blanding. Ei litt vanskelig kjensle, men akk, verdas vakraste kjensle. Særleg når den kjem til uttrykk i sånne utruleg vakre songa.

Home again

Drog heim med hurtigbåten i det strålande nydelige vêret idag, og fikk sett norskekysten fra si beste side! Blir sannelig patriotisk og stolt når eg samtidig ser Marit Bjørgen motta gullet på NRKen gitt;)  Skal være litt her og der i vinterferien (dvs "studieveka"), med begge familiane mine=)

Jah, apropos familie kan eg vel slenge på dinna musikkvideoen her, som eg laga i juleferien når eg va heime sist! Her har eg "lurt" alle søskena mine til å delta, hehe..Til og med eldstebror! Åh, dei e så skjønne...sukk. Kjærleik♥

Spaceman

Nostalgi! Utrulig kul, men samtidig veldig sær låt, fra mange år tilbake!! Huska ikkje heilt årstallet, men tippa slutten av 90-tallet... Brings back memories.

Eg e straks off to Janie´s, der vi går for mojito-miksing! Gler meg til å nyte frisk peppermynte, lime, brunt sukker, sprite, tonic og isbita + en dæsj sprit i en hærlig lykkefrembringende sammensetning! Haha, må bare slenge på funfacten om at eg bl.a. skal gå i dei nyinnkjøpte skinnbuksene eg fant idag, hoho. Da må jo bare kvelden bli vellykka, kan ikkje skjønne anna.

Måtte kvelden bringe hell og lykke til alle store og små.

Butterfly makes me crazy

-for å sei det sånn! Hehe, kvar gang eg høyre Crazytown sin "Butterfly" blir eg heilt FJORTIZ inni meg, hormona brusa og eg e tilbake i mine villaste ungdoms-avstands-forelskinga, hoho...Ikkje at eg egentlig VIL tilbake, men det e lov å idyllisere "gamledagene" litt.. I all fall trengte eg en virkelighetsflukt og pause fra den intense (eller ja, I wish) eksamensskrivinga mi! Sitte og slite litt for å sei det sånn...innlevering 14.00 imorga, og eg har mykje igjen. Vil liksom gjere alt mulig anna: for eksempel har eg skreve ei ny låt og mekka på ei gammal låt berre det siste døgnet! Får typisk nok alltid mest inspirasjon i dei mest stressande situasjonane! I går kveld fant eg det for godt å gå på badet og fikse ei litt rar hårfrisyre og teste ut den nye knallraude lipglossen min òg. Ka skal eg gjere med meg sjøl spør eg berre. Så sitt eg her og blogga i tillegg, fy skam. Vel må jo få det ut på et vis, eller blir eg galen.
Mulig det blir våkenatt på meg i natt..til pass! Meeen det ekje første gang, så overleve vel. Har kjøpt inn masse sukker- og koffeininnholdig drikke og mat, så skal vel klare å holde maskineriet gåande på en eller anna måte! Uansett: Dinna sangen må man høyre, den e sååå digg! Dei fleste på min alder kjenne den truleg godt igjen=) En av favorittane fra 90-talet, definitivt! Goooood Natt!

DJ Klinka

Eg har prøvd meg som en slags "DJ". Og syns "Klinka" klinge bra, hehe.. så derav overskrifta. I forbindelse med forprøva vår i koreografi laga eg nemlig en musikkmiks på GarageBand tilpassa til vår heftige moderne dans;) Va artig å mikse og trikse med forskjellige sjangra, og kom over noken stilige, fine og litt sære låta underveis! Vi har riktignok filma framføringa vår, men om eg noken gang vil legge det ut e uvisst.. Vi va tross alt ei gruppe, med ulike meininga om ka man vil vise fram av seg sjøl på nettet. Hadde det kun vært meg så kunne eg sikkert lagt det ut og ledd litt av det, men ja..:) Musikkmiksen kan doke iallfall få høyre. Info om musikken + bildet eg har brukt kjem mot slutten av videoen der. Legg òg ut nettradioen til Kai nedafor, som eg kjem til å gjere med jamne mellomrom:) Kos dykk og god søndag!

Jag kommer, jajamen!

Fantastisk låt av Veronica Maggio=) Hurra for lørdager! Nu blir det rosa champagne, trallala;) Cherrio!

Agnes ObelFør jul kom eg over en fabelaktig artist som no e en av mine desiderte favoritta og mest avspilte på iPoden. Agnes Obel e en dansk musiker og låtskriver født i 1981. Ho produsera til og med musikken sjøl! På mange måta minne ho meg om Susanne Sundfør, og kanskje litt Ane Brun, to norske artista eg digga. Men Agnes har tatt førsteplassen i det siste altså! Den låta som trulig e mest kjent for oss nordmenn e "Just So", som blir brukt som musikk i dinna "Freia Klassikere"-reklama her:

Her e da musikkvideoen til dinna søte sangen:

Legge ved noken andre godbita òg! Sjekk gjerne ut meir på youtube om doke føle for det, ho har masse bra på lager! Håpe ho kjem ut med enda meir i åra som kjem, "Philharmonics" e forhåpentligvis berre et av mange album vi får gleden av å høyre fra dinna kanten:) Og ja: fant ut at ho skal spele på by:Larm i Oslo 17. og 18.februar! Skulle gitt masse for å være der sjøl, men har dessverre ikkje muligheten:/ -Et tips til deg som har det altså!

(Den siste låta her miksa eg forresten inn i koreografi-forprøva vår som vi hadde nettopp=) Nydelig!)

(Bildet henta fra spotirama.blogspot.com, info fra wikipedia)

The Price

DInna låten her har vært min favoritt-festlåt dei siste to månedane, og eg e enda ikkje lei den for å sei det sånn! Tenkte eg skulle dele den med doke der ute, i tilfelle torsdagskvelden byr på festligheta;) Det blir det nok på meg, for vi fikk nemlig fri (eller rettare sagt "studiedag") imorga!! Hoho, det skal utnyttast=) Skal berre på jobb på musikkteateret først, så blir det vin i glaset etterpå;) Skål!

Birds covrer "Run"

Eg og Janie, som da kalla oss så kjekt for "Birds", gjorde et lite liveopptak mai 2010 der vi  covra Snow Patrols nydelige "Run". Og som alltid lika eg å smelle til med ei andrestemme, som da blei noget lys..hehe... Men sjarmerande, ja. I høgste grad. -Birds sjarmerer alltid;) Det lika vi iallfall å tru! Målet blir å spille inn et skikkelig opptak i heimestudioet til Janie når det e oppe og går, da skal eg ta å få lagt ut det når den tid kjem! Men for no; liveopptak;)

Enjoy! Og riktig GODT NYTTÅR alle sammen!!

En litt forsinka julepresang til doke=)

Her kjem eg med en litt forsinka julepresang til alle doke der ute=) Har laga den sjøl, med god hjelp fra Jørn Lavoll som produsent (Make Music AS) og Espen Sandbukt på gitar! Tusen takk for hjelpa til dei;) Musikkvideoen har eg snekra ihop sjøl, av noken amatøropptak tatt heime hos familiane mine på Åheim og i Ålesund. Hjertelig takk til brødrene og søstrene mine som stilte opp♥ Veldig glad i doke!

Vil med ditta få ønske alle et riktig godt nytt år! Håpe at alle har hatt ei fin jul og e klare for det nye året:)

Birdsopptreden på eldreheim

I går opptrådte eg og Janie, altså duoen "Birds" som vi så fint kalla oss, på en eldreheim i Os. Et veldig koselig oppdrag som ga meining og julestemning=)


Hehe, vi satt på en måte i en gang og spilte, med døra åpen inn til oppholdsrommet der dei gamle med sine pårørande satt! For å være ærlig hadde vi knapt øvd gjennom en eineste av dei 9 sangane vi framførte, men det gikk faktisk veldig bra likevel;) Etter oppdraget drog vi heim til Janie og åt tradisjonell lutefiskmiddag med familien hennas, utrulig koselig! En flott søndag med andre ord ♥

Egenproduksjon: "Down"

På tide med et nytt dypdukk inni følelseslivet mitt gjennom musikkens snedige kikkhull! Sangen eg no har skreve og produsert (jada, et nytt amatøropplegg på Mac´en ditta her) e veldig ærlig og handla om følelsen av å være motlaus og nedfor. Buhu. Men der e lys i tunnellen altså, eg laga ikkje sanga uten et glimt av håp;) ...Eller jo, ved nærmare ettertanke har eg vel gjort det, men ingen regel uten unntak. Eg e så sleten etter første dag som vikar i barnehage (slitsomt, men gikk fint) + må kvile før jamming med et til no ukjent band for meg (let see what happens), så eg overlate resten av jabbinga til "youtube-meg" (som no e blitt internasjonal og skriv på engelsk):

"Once again; a brilliant mooovie from me to you poor guys out there;) Consider it more like just an effect please? I don´t really care about making a great video for a song I just played in on my GarageBand, so sorry bout that. Poor quality and all. No more excuses.. Anyways; I just made this simple little "mini"song and it´s mainly about the feeling of discouragement. Need I say more? Not really. So I leave it up to whoever listening to make up their own mind about it."


Nok igjen må eg bevise for alle kor uendelig djup eg e..sukk...e det fordi eg føle meg overfladisk om dagen?

S & M

Hørte dinna godlåta for første gang på radioen idag, og den skal det svinges til på jentevors hos Janie ikveld!! Gleda meg til da gitt;) Håpe hangoveren etter gårsdagens julebord gir seg snart berre, aiai... Den som e med på leiken får tåle steiken, som dei seie=) Ha en svingande laurdagskveld og rist litt på raua for meg!

William Fitzsimmons

Eller "Herlig, følsom søndagschillmusikk for ettertenksomme stunder" kunne eg òg kalt innlegget. Eg e rett og slett nødt til å dele et nydelig musikktips med doke: Rett og slett musikken til William Fitzsimmons! Har enda ikkje hørt noke av han eg ikkje lika, men han e fremdeles ganske ny for meg så har ikkje fått sjekka ut heile repertoaret hans heller. Uansett e eg mektig imponert og inspirert av det eg har hørt hittil, da mest fra albumet "The Sparrow And The Crow". Min definitive favoritt e den magiske "I don´t feel it anymore"...å høyre den e som å falle bakover i en drømmeverden og flyte behagelig bortover på lydbølgene.. William (ja eg føle vi nærmest e på fornavn,heh) har ei sjukt djup og vakker stemme som røre ved ein. Hadde eg hørt han live hadde eg nok grene en skvett. Tipset om musikken hans "stjal" eg fra en anna bloggar, Lady Stardust, som man finn på dinna adressa: http://novocaine.blogg.no/ Anbefala folk å ta en visitt dit, ho har kjempegod smak! Takkar så mykje for tipset du=) Legg ut litt musikk av karen eg, håpe den fell i smak og gir doke òg en god opplevelse:

Egenproduksjon: "Hard to read"

Yes, here it goes again: Eg blotta sjela mi og legge halsen klar for hogg atter en gang. Dinna gangen e det en sang eg laga tidligere i år som eg har spilt inn på Mac´en og laga en provosorisk "musikkvideo" til. -Musikkvideo med hermetegn altså, mest meint som en effekt... Sangen heite så mykje som "Hard to read", og man kan vel seie den handla litt om det å ikkje skjønne seg på en person.. Vidare handla det om å virkelig ville bli kjent med en person man nettopp har møtt, men ikkje vite kordan man skal gå fram. Som eg skreiv så fint på internasjonalt vis på youtuben:

"A song about a hopeless affair. Almost as hopeless as this video I made for it."

Please don´t kill me...? Haha..nesa mi har forsvunne!

Gud så djup eg e.

New Headphones!

Fikk meg nye høretelefona idag, i bursdagspresang fra pappa og familien på Åheim=) Eg har lenge ønska meg noken skikkelige høretelefona, til no har eg kun hatt små "mygga" som ikkje ga den beste lyden akkurat! Måtte stort sett kjøre full guff på avspilleren for å få en viss musikkopplevelse..Så e mildt sagt dritfornøgd her eg sitte, med dei nye høretelefonane godt plassert rundt øyrene;) Kjem nok til å flytte inn i dissa her framover kjenne eg meg sjøl rett!!

Weeeeee!!


Mmmmmmusic!


Ja, eg e trøtt idag...umulig å skjule enda kor mykje eg prøva...;P Men happy da!


OK GO!

KlappKlappKlapp!! Dissa karane her fortjena virkelig all applaus dei kan få syns eg! Geniale til å både synge og danse, og noken av musikkvideoane deira e berre heilt fantastisk morsomme og underholdande å sjå på! Elska måten dei dansa og bevega seg på, koreografiane e komiske og brilliante på samme tid! En-joy....=)

Min coverversjon av "Æ ror aleina"En av mine favoritta blant norske låta e "Æ ror aleina" av Tonje Unstad. Skreiv om sangen i sommer òg, når eg hørte den på radioen første gang: http://changing.blogg.no/1278175182_en_vakker_sommerlt.html. Teksten e så uendelig vakker, og eg kjenne meg veldig igjen i den. Her har eg gjort en coverversjon av sangen, og eg håpe doke bære over med meg om eg, som vestlending, ikkje synge perfekt nordnorsk..;) Bilda her e henta fra en fisketur eg hadde ilag med pappa fra noken år tilbake. Sjøl om måka kan være høglydte og irriterande, syns eg dei tok seg godt ut med Stadtlandet og solnedgangen i bakgrunnen=) Oppfordra alle til å sjekke ut originalversjonen til Tonje Unstad òg!

(Ok, igjen: ikkje le for mykje av mitt dårlige forsøk på å synge på nordnorsk...for eg syns det blei feil å legge sangen om til ei anna dialekt, den e og skal være nordnorsk, sånn e det bare.)

Sugababe


Ja, der har du meg: Sukkersøt og galen etter snop!! Hehe... Nei, det va igrunn ikkje meg ditta innlegget skulle handle om. Det va heller min interesse for jentepop, da i form av jentetrioen Sugababes, eg skulle berette om;) Har mange gode minne fra den tida da jentene begynte å bli populære, samtidig så syns eg dei har komt med en del kule sanga i den seinare tid! Dei helde koken med andre ord!=) (tross en del krangling og utskiftning, men ka e vel ei jentegruppe uten litt drama?!) Her kjeme noken gamle og nye godlåta (ikkje alle har skikkelig video):


 

Deilig lørdagsfunk=)

Har virkelig fått sansen for dinna godlåten her fra Breakbot;) Så tenkte eg måtte dele den med doke!

Nyt lørdagen:)

Remember this?

Det gjer iallefall eg=) Huska eg jubla så det sang i veggane når Norge vant Grand Prix i 1995! Og sangen, den e jo berre nydelig...:)

En sang i natta

En vakker låt og en følelseslada musikkvideo...sukk og god natt=)

SEXY

Ditta e den mest sexy sangen eg veit om! Godstemning;) Sei ikkje meir.

Ruth Flowers: Verdas kulaste DJ!

Ei kulere bestemor skal man leite lenge etter! 69 år gamle Ruth Flowers e trulig verdas eldste oppegående DJ, og vil forhåpentligvis holde det gående i fleire år til også, dersom ho får det som ho vil;) Eg e full av respekt for sånne modige, tøffe dame, som e "litt" utenom det normale!! Ho gjesta faktisk Bergen helga som va! Dessverre fant ikkje eg ut om dinna dama før igår, da venninna mi skrytte av ho etter å ha vært på festen hennar..typisk. Men utrulig arti å sjå klipp av ho uansett! Nok et bevis for at alder bare e et tall. Håpe eg e like livsglad og spretten som ho her når eg nærma meg 70! Da vil eg gjerne kunne putte på meg sånne solbrille og et sånt glitrande headset òg;)

I´m in Love with a Robot

Eller nei, det e nok berre sangtittelen...heldigvis! Robota ekje så veldig tiltrekkende i mine øyne, men dinna her e no ganske så søt da;) Har alltid hatt lyst å sjå filmen, men aldri makka meg til det.. Isåfall: eg digga dinna sangen av Margaret Berger, som eg forøvrig syns e ei kul og flink dame=) Huska eg stemte kjempemasse på ho i Idolfinala i 2004, men det vart Kjartan Salvesen som stakk av med seieren. Kjekk han, men ho her har faktisk gjort mest ut av seg i ettertid, så det.

Min coverversjon av Coldplays "Clocks"Tida går. Eg spilte inn en coverversjon av Coldplays vakre låt "Clocks" i vår en gang, så tenkte det va på tide å få den ut i livet. Det får briste eller bære! Igrunn syns eg det e litt skummelt å legge ut coverversjona, for det kan jo være folk der ute har veldig lidenskapelige forhold til dei låtane eg covra og blir sinte om eg ikkje gjer en -i deira auge- god versjon. Men shit heller, man kjem ingen vei med å tenke negativt! Derfor får folk tenke det dei vil om det eg gjer, eg gjer det likevel;) Dinna coverversjonen e ganske så "fleirstemt" etterhvert, eg syns nemlig sånt e ganske artigt å spille inn på GarageBandet=) Håpe doke lika den, here it goes:

Aiai, to bilde av meg sjøl...innbilskt.

The Pink RobotsSyns det va arti å sjå at The Pink Robots endelig hadde fått laga musikkvideo til den heftige låta "Curly", som har herja hitlistene fra ifjor sommar av! Flesteparten av dei i bandet kjem fra eller rundt Selje, mi vakre heimbygd nær Vestkapp! Kan òg skryte på meg at eg hang litt med vokalisten Hans Christian på mine yngre dage:) Det va good times, det! Vi kjørte litt rundtom i bygdene heime på kveldstid i bilen hans, men den va nok ikkje like pimpa opp da nei...;P En kjekke kar va han iallfall, og eg velge å tru han ikkje har fått altfor mange stjernenykka av å havne på listetoppen og vinne Urørt! Eg ønske han og bandet all mulig lykke til vidare, eg e iallfall en stor tilhengar som kjem til å følge godt med=D

Min hyllest til bakfylla

På tide å lette på sløret igjen og eksponere litt sjøllaga/sjølinnspilt musikk! Dinna gangen handla det, passende nok idag, om søndaga. Rettere sagt søndagsmorgena. Dei ekje akkurat kjent for å være barmhjertige, særlig om gårsdagen e litt diffus...og særlig om man har gjort noke en kanskje ikkje burde... Velge å tru mange kjenne seg igjen! Sangen heite så mykje som "Sunday Morning (leave me alone)".  Skreiv den i 2005, så no va det på tide å blåse av støvet og tralle på den igjen:) Gode minner...hehe, huska gamlejobben likte dinna sangen godt når eg underholdte med den på jobbvors;)

-For ordens skyld (sia eg til tider synge noke utydelig), her e teksten:

 

SUNDAY MORNING

(LEAVE ME ALONE)

 

Sunday morning

I wake up

To the sunlight in my eyes

Here are no curtains

And it´s hopeless

To get some sleep when

It´s so bright

 

Look beside me

What do I see?!

There lies the guy from

the party last night

What have I done?

It´s so hazy

A flush of anger

As I´m filled up with fright

 

Someone save me

Won´t you save me

weeks and weeks of headache

for a moment´s delight

Can´t turn back now

guess it´s done, done

Got to run, run, run

´till this is out of my sight

 

Sunday morning won´t you leave me alone

I need to rest, I need to be on my own

Sunday morning: Scram!

Just leave me alone

 

I leave before he even reaches to wake up

Got to get back home

Get back to safety

Feel people staring

Do they all know?

Have I sort of lost my dignity?

 

My soul is yearning

My world is turning

´round and ´round and ´round

and then stands still again

Myself; I´m sorry

Now please don´t worry

If I only get some sleep

This will not be the end

 

Sunday morning...

 

Don´t come here with your bad arguments

It´s already a lame day

It makes no sence

To get out of bed

Don´t remind me of yesterdays cost

You´ve heard what I´ve said

Now get out and get lost

Let me rest

 

Sunday morning won´t you leave me alone

I need to rest, I need to be on my own

Sunday morning: Scram!

Just leave me alone

Scram!

 

 

 

 

Trouble

Eg synge gladelig med på teksten idag gitt! Har en smule angst etter gårsdagen... Noken svarte hol her og der...trur ikkje eg gjorde noke gale, men for sikkerhets skyld gardera eg meg med å unnskylde meg allerede no. I never meant to cause any trouble...

I mine øyre e ditta en av dei vakraste låtane av dei alle forresten=) Coldplay e herlig!

Elins opptreden på X-factor!

Kom på eg måtte legge ut heile klippet av Elin Sofye som kom på TV2 forrige torsdag! Kan ikkje gjere anna enn å igjen sei at eg e utrulig stolt av mi alle beste venninne♥ Glad i ho e eg òg;) Elin e en ekte og fantastisk artist som virkelig leve for musikken!!

Take Me The Way I Am

Elska dinna sangen...drømme meg vekk i den og late som det e eg som synge.. Har lyst på en god klem av en klovn no. Men det får bli med ønsket for dinne gang. God Natt

13.09.2010

Only Girl in The World

E ganske bakis idag. Men life goes on, som det alltid gjør. Det som ikkje drep deg gjer deg berre sterkare. Og dinna sangen hjalp på humøret, som om den liksom sa til meg: Det kjem fleire festa, fleire good times;) Og der ute, ja en eller anna nedgrodd og godt skjult plass der ute, der fins det håp for meg òg. Der e eg "the only girl in the world", og ikkje berre ei i mengda. Ei som ikkje e håplaus. Ditta va den første sangen som traff trommehinnene mine når eg skrudde på radioen idag, så eg kan velge å ta det som et tegn...optimisten i meg gjer det;) Optimisme e bra. 

Så altså; en ny, spennande, uvant og fullt dansbar låt fra Rihanna. Litt fjortis, men eg syns den e kul! Tenk positivt. Peace out.

Den Kvitaste Guten I Live

Som me seie da på nynorsk. Opprinnelig "The Whitest Boy Alive", et skikkelig tøft og snasent norsk band, tippa itillegg at dei e lokalisert i Bergen!:) Frontvokalist Erlend Øye, kjent fra "Kings of Convenience" bur jo her har eg fått med meg! Han va faktisk innom Fred Falke-happeningen på Smakverket for tre helge sia, det tok heilt av når han sang favorittlåta "Golden Cage". Den låta har eg lagt ut fleire ganga no i Fred Falke-versjon, men no blir det originalversjon! Tøff den òg, dog ikkje fullt like dansegolv-vennleg. Ellers legge eg ut en del andre godbita fra dei artige karane:) Den øverste musikkvideoen e ganske snedig tillaga. Eg må sei eg lika godt måten dei laga musikkvideo på generelt. Inspirerande på ulike måta! Hygg dokker i kveld=) Eg skal selvfølgelig på fest.Stolt av Elin Sofye=)

Ho kom nemlig videre i X-faktor igår, og gjorde en meeeget bra figur i TV-sendinga som eg tippa mange såg;) Kjempeflink!! Mi beste venninne ditta her! Hehe, må jo skryte litt:)Her e linken til auditionen hennes: 

Og her e en musikkvideo av en sang ho har laga for noken år tilbake! Sjølve musikkvideoen blei laga for et års tid sia eller noke. Utrulig kul sang kalt "Temptations":

Ken trenge dop når man har musikk?

Sei no eg...! Musikken e meir enn bra nok i seg sjøl, i mange ulike forme og sjangra;) Kjente en herlig "rus" når eg sat på bussen til Arna og musikkteateret tidligare idag...Høyrte på det som e favorittlåten om dagen; nemlig Fred Falke sin versjon av The Whitest Boy Alive med "Golden Cage". Den e bare så herlig at eg trur alle endorfina i kroppen går amok med en gang melodien treffe trommehinnene;D Livet blir med ett veldig godt å leve, sola skinne og problema og angsten forsvinne. Som å putte ei lykkepille i munnen! Så herlig å ha musikken som avhengighet, for det e jo en sunn og god ting, og ikkje minst sosialt akseptert=) Et fullt ut lovlig "dop", og enda meir lovlig enn "dop-urtene" det blir snakka om i nyhetene om dagen! Nei, ka skal man med dei når man har musikk sei eg, atter en gang.   
(Et "dopa" bilde av meg? hehe..fargane e galne iallfall og eg e som vanlig høg på meg sjøl..)


Og ja, eg e i et ambivalent humør her eg sitte... På en måte e eg godt fornøgd med dagen/veka/livet, på den andre sida har eg kanskje lyst å forsvinne i et svart hol. Eg vil ikkje gå inn på grunnen til sistnevnte følelse... Men eg prøve å fortrenge det negative ved hjelp av det positive, eg e jo ein survivar, lika eg å tenke iallfall. Så derfor høyre eg på "Golden Cage" før eg no skal legge meg, og tenke over kor kjekt det va på musikkteateret idag! Eg lika virkelig den jobben, samt dei herlig engasjerte jentene der=D Og så lika eg tanken på at eg skal bli god i salsa framover, eg skal eg skal!! Kan vel -sånn avslutningsvis- sei at musikk, dans og drama som en heilhet e grunn nok til å leve i seg sjøl, så why not give it a go and make the best of it;)

Syns den her passa ganske greit inn òg eg! Nok en sang eg DIGGA....=)

Senga kallar og jobben imorgo ventar. Eg ynskje adle ei gromgod natt.
hits